въпрос за ръце

MA

19.02.08
16:34

значи, първия ми въпрос е, подходящо ли е да правя в един ден бицепс,трицепс и предмишница.

и втория... правя следните упражнения за бицепс и трицепс:
трицепс
- повдигане с дъмбел над глава
- кик-бек
- кофи

бицепс
- бицепсово с дъмбели
- скотово
- концентрично

зная, че в началото трябва да наблягам на трицепса, та въпроса ми е дали да изключа скотовото или концентричното, за да намалеят упражненията ми за бицепс и да доминира трицепса?

19.02.08
17:03

На първия въпрос - да.
На втория - не е задължително.

Иначе, желателно е кик-бека да е последен, а кофите бих ги сложил като първо, ако държиш на тези упражнения.
За бицепсите - не бих се лишил от сгъването с щанга от стоеж. :)
За трицепсите - лег тесен хват и френско са доста добри упражнения.

Мнението беше редактирано от 6th на 19.02.08 17:04.

TI

26.02.08
20:52

Съгласен съм със с7алк3р предмишницата върви с бицепс и трицепс въпреки че няма голям смисъл да я тренираш защото тя се натоварва доста с другите мускулни групи и все пак ако ти изостава или искаш може да включиш 1-2 упр по 2 серии с доста повторения 15-20 за нея. А бицепса и трицепса се тренират с еднаква интензивност(еднакъв брой серии+-1) трицепса е по-голям и ша дръпне повече но това е нормално. И ако работиш за маса е най-добре да използваш базови упражнения(прав лост от стоеж, френско, тесен хват на лежанка).

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1