Крака

HU

20.02.08
20:52

Вярно ли е, че когато тренираш и краката тялото по-лесно “качва” маса. Така ми казаха приятели, че като правиш крака качваш навсякъде. Аз малко нелогично ми звучи, защото все едно да правиш ръце, а да ти растат и краката.. Може и аз да не съм разбрал точно, какво са искали да ми кажат, така, че ако съм написал някоя глупост се извинявам :P

Вярно е.

казано от Георги Гайдов на 20.02.08, 21:21:

Вярно е.

Ахам. Освен това са втората най-голяма група. Все пак те държат цялото тяло и грубо казано са 50% от него. Логично е, просто трябва да се замислиш, за това, че стабилизират движенията, подпомагат често определени движения, доразвиват нервната система (същата тази, която управлява и останалите мускули) и т.н. Ако говорим пък за масата като цифри отговорът е еднозначен - качваш на 1 много голяма мускулна група, следователно качваш и общата маса (дори потенциал за повече).

21.02.08
08:32

казано от Ради Хаджирадев на 21.02.08, 01:22:

Ахам. Освен това са втората най-голяма група.

Краката са най-голямата мускулна група, а не втора по големина.След това е гърба,гърдите и т.н.

Мнението беше редактирано от Aquiles на 21.02.08 11:07.

21.02.08
11:03

казано от hustla на 20.02.08, 20:52:

Вярно ли е, че когато тренираш и краката тялото по-лесно “качва” маса. Така ми казаха приятели, че като правиш крака качваш навсякъде. Аз малко нелогично ми звучи, защото все едно да правиш ръце, а да ти растат и краката.. Може и аз да не съм разбрал точно, какво са искали да ми кажат, така, че ако съм написал някоя глупост се извинявам :P

Малко теория... ще ти е от помощ!
Нещата са относителни. Теоретично при тренировка за карака и по-точно клекове се получава значително повишаване на кръвното налягане. При клекове не само краката са натоварвани зони... и т.н....
Много е обширно за обяснение...!
Мисля, че това е добра идея за тема в изданието!

21.02.08
19:04

Подкрепям,мисля че е крайно време за такава тема - да се изяснят предимствата на трениране на цялото тяло,на клековете и приносът им за качване на маса навсякъде

HU

21.02.08
19:06

Много благодаря на всички! :)

22.02.08
08:59

казано от Kevin_Kostner на 21.02.08, 19:04:

Подкрепям,мисля че е крайно време за такава тема - да се изяснят предимствата на трениране на цялото тяло,на клековете и приносът им за качване на маса навсякъде

Предимствата за трениране на цялото тяло са ясни. Не може да пропускаш мускулни групи, защото мускулната композиция няма да е завършена.
Може би като цяло ще е добре да се коментира цялостното действие на клека...!
Ще си помисля над това!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1