Сколиоза

25.02.08
17:05

Имам Сколиоза (Изкривяване на ханша). Може ли някои, които  е имал същия проблем да ми каже някакви упражнения за намаляване на изкривяването защото при натоварване имам болки там. Аз съм на 16г (ако има значение)
П.С.
Ако имате снимки на упражненията ще е чудестно!

25.02.08
17:46

И аз имам лека сколиоза и затова почнах да тренирам.Като отидох за първи път рехабилитатора ми каза да направя първо 10 мин велоергометър,след това флайс,пулоувър и общо взето всички упражнения за гръб,които са дърпащи-горен/долен скрипец,набирания,гребане с дъмбел.В никакъв случай не трябва да правиш мъртва тяга,клекове и чукчета.Хиперекстензиите също помагат.
Успех и се надявам,че съм помогнал :)

25.02.08
18:47

А за скрипеца искам да те питам с по малко тежести или с повече ? А ти съмия забелязваш ли положителен ефект върху себеси?

25.02.08
19:26

Ами като за начало не се изсилвай с големи килограми.Определено има ефект.Преди да започна да тренирам бях ужасно много изгърбен и изкривен.

27.02.08
14:54

И аз имам сколиоза.. преди да започна да правя упражнения ( които са ми дадени от физиотерапевти ) и фитнес, изкривяването ми беше 16 градуса и ми казаха, че ми трябва корсет. После след половин година упражнения и 2-3 месеца фитнес отидох при един професор ( шеф на операционния отдел в най-добрата болница за ортопедични заболявания в БГ ) и изкривяването беше намаляло с 4 градуса. Каза ми, че нямам никаква нужда от корсет.. Също така го попитах за фитнеса. Той ми каза, че може всичко без мъртва тяга и най-вече клекове. Не мисля, че е препоръчително гребане с щанга, както и избутване на лост седнал за рамо. От тогава мина половин година и аз може би от 3-4 месеца вече си правя гребане с щанга както и от 1-2 месеца клекове. Не се изсилвай с тежестите. Бъди много внимателен, за да не си влошиш състоянието.
А до въпросът дали има ефект.. При мен има доста голям ефект, бях малко прегърбен и много кльощав, сега не съм прегърбен, нито пък кльощав ( +15 кг ) . Плуването също много помага, всъщност ако искаш най-голям и положителен ефект плуването е на първо място.. Вече ако искаш хубаво тяло + положителен ефект - фитнес, но и плуване 2 пъти седмично поне :)
Успех ;)

02.03.08
00:31

Мерси много за одговорите.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1