Бицепсово сгъване с дъмбели ?

26.12.04
22:36

кое от всичките упражнения е най-подходящо за покачването на обема на външната част на бицепса в сгъване от стоеж,Сгъване от седеж,Сгъване от тилен (полу)лег,Сгъване от лицев (полу)лег ?
и по кой начин да го правя:
1 Унилатерално
2 Билатерално
3 Последователно
4 Разнопосочно
5 Подхват
6 Успореден хват
7 Надхват
8 Променящ се хват
:?:

Преведено!
head_hunter

27.12.04
02:07

Пиши на кирилица Първо
За външна част на бицепса правиш сгъване с щанга от стоеж(седеж) но с ТЕСЕН ХВАТ това натоварва повече външната част важи и обратното

27.12.04
12:10

Да добавя и аз скотово с дъмбели с леко прониран хват.чуковете освен че товарят и брахиалиса също добре товарят тази част на бицепса

27.12.04
13:07

Не съм убеден, че може да се въздейства единствено на тази част от мускула, но както и да е: ще опитам да синтезирам предните два поста в едно съветче. Развитие означава маса, с масата се прави с голяма тежест. Упражнението за бицепс, при което можем да използваме най-голяма тежест ( тук не включвам разни тренажори) е сгъване от седеж с щанга. Изходното положение е с щанга на бедрата, което означава по-малко амплитуда и обуславя възможността за работа с повечко килограми. Така, хватът, който въздейства върху желания сектор е тесния, както Диджорджо отбеляза. Съветът на Миле също е много добър, обаче ще се наложи да намериш или приспособиш (ако няма) щанга, която можеш да хванеш с чуков хват. Може и с дъмбели , разбира се, но използваната тежест няма да е същата. Толкова от мен. Успех!

27.12.04
16:53

[quote author=“Martin”]Не съм убеден, че може да се въздейства единствено на тази част от мускула, но както и да е: ще опитам да синтезирам предните два поста в едно съветче. Развитие означава маса, с масата се прави с голяма тежест. Упражнението за бицепс, при което можем да използваме най-голяма тежест ( тук не включвам разни тренажори) е сгъване от седеж с щанга. Изходното положение е с щанга на бедрата, което означава по-малко амплитуда и обуславя възможността за работа с повечко килограми. Така, хватът, който въздейства върху желания сектор е тесния, както Диджорджо отбеляза. Съветът на Миле също е много добър, обаче ще се наложи да намериш или приспособиш (ако няма) щанга, която можеш да хванеш с чуков хват. Може и с дъмбели , разбира се, но използваната тежест няма да е същата. Толкова от мен. Успех!

По залите има такива щанги,но смятам че най-добре се чувства с дъмбели.За да сеакцентира на външната глава по принцип упражненията трябва да се правят с леко прониран хват е желателно да е с дъмбел защото има по-голяма възможност да насочип натоварването на желаната точка

27.12.04
18:18

Еми идеята на щангата е да е по-голяма тежестта. Разбира се, че с дъмбели можеш по-добре да насочиш хвата, но като цяло в движението участва целия мускул. От друга страна с щангата можеш да хванеш хем в лека пронация, хем тясно :wink: , докато ако работиш с дъмбели, е малко неестствено да ги вдигаш допрени един до друг. Както казах, опитах да обединя двете мнения. Ако се спреш само на чуково сгъване, то наисина, по-добре е с дъмбели да се прави.
Поздрави! :)

28.12.04
12:32

Абе добре е да се прави и с двете,аз съм фен на дъмбелите и за това им давам преоритет,но това не значи че не може да се прави с щанга.Просто при щангата може да прехвърлиш тежеста на по-силната си ръка ,а при дъмбелите няма мърдане.

28.12.04
12:41

Ееее , ми не прехвърляй на по-силната де :lol: (това полунашега). Иначе и аз съм фен на дъмбелите, ама поради по-неприятни причини- имам възпалено “нещо” от китката към лакета (всеки май го е имал някога). Между другото отбелязах супер резултат с дъмбели при супербавните повторения.
Поздрави! :wink:

28.12.04
18:44

Трябва да се акцентира на по слабата за да достигне силната.И аз едно време бях с по слаба лява ръка и след като скъсвал лявата от тренировки ми стана по силна и визуално по плътна.Но сега и двете са ми с еднаква сила.Не бива да толерирами силната в никакъв случай а обратното

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1