Съвет , препоръка , мнение

03.04.08
10:43

Здравейте ,
От началото на годината започнах да се занимавам с фитнес (вече 4-то месец) . На 18 години съм , когато започнах бях около 97-98 килограма , 195 см. съм висок . В момента съм около 90-92 кг , а искам да стана поне 82-85 , за да махна големия мех :D . В началото целта ми беше да свалям килограми , като за 3 месеца активни тренировки успях да сваля около 7 кг.,грубо казано. Тренирам понеделник - бицепс (4 упражнения) , трицепс (4 упражнения) , крака (2 упражнения) + корем и кардио ; сряда - гърди (3 упражнения) , рамо (2 упражнения за предна и странична част) + корем и кардио ; петък - гръб , трапец (3-4 упражнения) + корем и кардио . Като цяло съм доволен от резултатите , защото усетих стягане и уголемяване на ръцете в областта на бицепса , раменната част и в някои от мускулите на краката . Малко обаче съм притеснен от друго нещо - малките килограми , с които правя някои от упражненията (най-вече тези за гърди) . Упражненията за ръце , крака и гръб ги правя с що годе прилични килограми, които ми носят нужния комфорт на мен самия , но гърдите ... . Вчера , като бях последно на тренировка , се заприказвах с инструктора в залата и от дума на дума той ми препоръча вече да започвам да качвам мускулна маса , което аз лично приех с насмешка . Като цяло целта на посещенията ми от началото на година та до ден днешен е да си стегна цялото тяло и да си сваля шкембето :D , то не е някакъв огромен търбух , но пак си го има и е голямо :) Този форум го наблюдавам паралелно с посещенията ми в залата от може би месец , месец и половина , но не пиша в него . Само чета мнения на потребителите му , та днес се престраших да пиша . Въпросът ми е да продължа ли всички по старому , да се храня пак НВД , по здравословно или да включа още някои храни ? И ако да , кои ? Също така - да променя ли нещо в тренировката си ? Примерно да разменя дните в които правя упражненията или няма значение ? От около седмица съм си наумил да си взема хранителна добавка , вчера мислих след тренировката да ида до един специализиран магазин за целта (не съм от столицата) и да си купя Л-Карнитин , но вчера след думите на инструктора се разубедих за Л-Карнитина , а започнах да се чудя за Креатин или нещо друго за маса . Моля дайте ми препоръките си , почти съм убеден да си купя Креатин , но не знам от къде и на коя фирма . След като потърсих в интернет , най-много ме заинтригува това - http://www.fitnes-bg.com/fitnes_magazin/_%CC%F3%F1%EA%F3%EB%ED%E0_%EC%E0%F1%E0%2C_%D1%E8%EB%E0%2C_%C5%ED%E5%F0%E3%E8%FF/Creatine_Pyruvat/ . Надявам се , че не съм бил досаден с романа , който написах . Очаквам вашите мнения и препоръки . Поздрави .

03.04.08
11:32

Хубаво си разказал романа си, но първо си отговори на въпроса маса ли ще качваш или ще топиш. Ако ще качваш маса, махаш НВД-то и минаваш на друг хранителен режим. Ако ще топиш, взимаш си карнитина, продължаваш с НВД-то  и наблягаш на кардиото.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1