Въпрос за пуловър

07.04.08
11:39

Вчера правих пуловър. Лежах перпендикурярно на лежанката и по едно време почувствах болка в корема (нещо като разтягане на мускол) Спярх да правя упражнението, за да не си докарам някоя контузия. Въпроса ми е мога ли да правя пуловър и същите ли ще са резултатите ако лежа успоредно на пейката (се едно правя френско примерно). Така корема ще е изолиран и няма как да ме заболи, но същото ли ще е натоварването.

07.04.08
13:58

Дръж корема стегнат докато изпълняваш упражнението.

09.04.08
20:00

Да и аз имам същия въпрос.Ако правя пуловър с изпънати ръце легнал по дължина на лежанката пак ще има същия ефект като перпендикулярно на лежанката нали :)

12.04.08
18:11

Ще има да :)

13.04.08
15:57

казано от Стоянчо на 07.04.08, 13:58:

Дръж корема стегнат докато изпълняваш упражнението.

Абсолютно .

DO

24.04.08
19:24

Вдишай-издишаи плавно със стегнат корем...http://www.bb-team.org/graphics/exercise/gurdi/pullover_11.jpg
само че гледай,задника да ти е максимално приведен към земята,но в същото време и да не си много изправен.

28.04.08
06:44

идеята на това упражнение е тазът да е по-ниско от гърдите. Ако го правите като френско просто няма да има нищо общо. А ако ме питате ще е и излишно. Който иска по-улекотен вариант може да го прави на лежанка за горни гърди. НО по този начин упражнението става доста по изолирано и не го препоръчвам на никого. В някой източници пише, че коремът трябва да се стяга на абсолютно всички упражнения! И аз съм съгласен, трябва да ви стане навик.
Успех!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1