11.04.08
17:14
Разполагам с L-Carnitine, Guarana, Fat Burner и аминокиселини! През седмицатата съм на училище, така че мисля да правя събота и неделя /сутрин на гладно/ и вторник и четвъртак /следобяд/. Сега въпросите:
1.Тренирам понеделник,вторник, четвъртак и петък - кардиото в тренировъчен ден кога да го правя? В къщи съм в 1 часа, а в 6:30 отивам на фитнес- преди или след него?
2. При велоаргометъра пулса ми не се покачва така както при тичане или скачане на въже. Проблема е че при тях бързо се изморявам и не знам как да ги правя? Препоръки?
3. За добавките - 2 аминокислеини преди и 2 след кардио, преди него една доза (20мл) течен л-карнитин и една доза гуарана. Така добре ли е? Силовите тренировки - по-малко тежести повече повторения?
4. В училище хапвам сандвич с пилешка пържола + к.мляко, а в къщи до към 7-8ч салата и месо, вечер само минерална вода с лимончета, добре ли е така?
Благодаря Ви предварително
Темата беше редактирана от bambooooo на 12.04.08 05:24.
NOW Foods Magnesium citrate
Магнезиев цитрат
Pure Nutrition Black Fire
Термогенен фетбърнър
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Pure Nutrition Creatine Capsules
Креатин монохидрат капсули
Още предложения от BB-Shop
12.04.08
15:43
1. Опитай след тренировката - времето ти не е много, за да си позволиш двуразов метод според мен.
2. Аз съм голям фен на скачането на въже - причина за това е и фактът, че също не мога да се натоваря достатъчно с велоергометър. Това, което бих ти препоръчал, е да правиш 15-минутен сет с въжето, като се стремиш да е минута скачане - 10-15 секунди почивка. Постепенно намаляваш почивките. Внимавай с прасците - много болят в началото.
3. Звучи, както трябва да е, но може би има възможност за оптимизиране. Добавкоманиаците ще се включат. :)
4. Твърде общо казано, трудно ми е да кажа как е.
Благодаря Ви много за компетентното мнение - ще пробвам с бягане х2 и скачане на въже х2. Чакам и другите да се включат.
13.04.08
13:52
Вечер недей да се лишаваш от храна с тая минерална вода.Хапвай извара,много хора +мене на НВД преди лягане хапват 100тина грама извара за да има с какво да се “храни” мускула няколко часа повреме на съня.А съм чел че може да и слагаш и малко зехтин за да се забави разграждането и.
Кардиото е ок след силова тренировка.Но и сутрин на гладно е доста ефективно.Аз ги комбинирам (как дойде).
Успех!
13.04.08
15:11
И аз да се включа - бягането и мен ме мъчеше като теб. Обаче веднъж отидох да бягам с един приятел дето тренираше лека атлетика. Почваме обиколките и моя човек “Абе закъде си се изсилил.. я намали темпото.Нищо чудно че едвам изкарваш 2-3 обиколки...” !И така изкарах 9-10 обиколки без много зор. Така че е важно да поддържаш едно постоянно и не много бързо темпо.
:)
14.04.08
09:48
Ами да за съотношение продължителносъ0интензивност на кардиото доста се спори,кое е по-подходящото.Аз се ръководя по пулса си що годе го преценявам и потдържам едно и също темпо ... естествено началото е по-бавно и спкойно (5мин) следващие 5мин са за “настройка” ;)
Успех !
Д. Михайлов,
Внимавай с прасците - много болят в началото.
Това “в началото” ме обнадеждава, защото скачам сериозно от няколко седмици и все още имам неприятни болка в средата на костта пред прасеца, или поне там се усеща :smirk:
Като ще е офтопик - да е рошав ;) Какво мислиш за скачането като част от HIIT? Чудя се с какво да го комбинирам и понеже нямам тежести в къщи си мисля дали лицеви опори или коремни преси биха свършили работа за нискоинтензитентните (има ли такава дума? ;) ) интервали :)
казано от bambooooo на 11.04.08, 17:14:
Разполагам с L-Carnitine, Guarana, Fat Burner и аминокиселини! През седмицатата съм на училище, така че мисля да правя събота и неделя /сутрин на гладно/ и вторник и четвъртак /следобяд/. Сега въпросите:
1.Тренирам понеделник,вторник, четвъртак и петък - кардиото в тренировъчен ден кога да го правя? В къщи съм в 1 часа, а в 6:30 отивам на фитнес- преди или след него?
2. При велоаргометъра пулса ми не се покачва така както при тичане или скачане на въже. Проблема е че при тях бързо се изморявам и не знам как да ги правя? Препоръки?
3. За добавките - 2 аминокислеини преди и 2 след кардио, преди него една доза (20мл) течен л-карнитин и една доза гуарана. Така добре ли е? Силовите тренировки - по-малко тежести повече повторения?
4. В училище хапвам сандвич с пилешка пържола + к.мляко, а в къщи до към 7-8ч салата и месо, вечер само минерална вода с лимончета, добре ли е така?
Благодаря Ви предварително
Прави кардиото след тренировка.Добре си се ориентирал за кардио сутрин на гладно.След обяд не бих правил кардио или трябва да е около1-1,5 часа,защото има въглехидрати които ще се ползват за енергия,а не мазнините.Диетата ти не е добра с тази мин.вода..Идеята с изварата е супер.Възползвай се
Да, ще се възползвам. А 100гр ядки (бадеми например) с едно кисело мляко може ли да замести едно ядене в даскало? Другото ми е пилешко месо около 100-150 гр. Един пр ми каза че сутрин рано можеш да хапваш каквото искаш - принцеска, нещо от сорта, но до около 9-9:30 - вярно ли е?
14.04.08
18:35
Ми честно казано има някаква такава идея за сутрешното ядене,но чак пък каквото си искаш ... е то винаги можеш да си ядеш каквото си искаш.Въпроса е дали влиза в плановете ти ;) .Ми да сутрин най-вече можеш да си позовляваш високовъглехидратна храна.Това е храненето,което те зарежда за целия ден и ти дава старт ... така че е добре да е пълноценно.А това че до 9:00…9:30 .... не знам си до колко часа,ми не е точно така въпроса е кога се събуждаш.Аз правех така:ставам плод (кисел)след 30минути закуска.Пробвай овесени ядки с мляко за закуска.
А за ядките с кисело мляко да важат за едно ядене ... ама примерно го направи (пример 11:00-50грама ядки+кофичка кисело мляко...12:00 другата половина+още една кофичка).Нищо не пречи и на веднъж,но според мен да ги разделиш е по-добрия вариант за да улесниш малко или много работата на стомаха,защото те са трудно усвоима храна.
Успех!
Ами един от проблемите е че ставам в 5:20, след 20-тина минути хапвам овесени ядки и 2-3 белтъка и натам вече както казах по-горе.
14.04.08
21:17
Олелел 5:20 е бая раничко.Да.ми можеш при тоя случай примерно както сега овесените ядки ... следващото хранене да ти е нисковъглехидратно към 8 часа примерно и да направиш още едно с бавни въглехидрати и нисък ГИ към 10 часа примерно ... аз така си мисля,но нека някой по-знаещ от мене също да каже.
казано от bambooooo на 14.04.08, 19:30:
Ами един от проблемите е че ставам в 5:20, след 20-тина минути хапвам овесени ядки и 2-3 белтъка и натам вече както казах по-горе.
А в колко часа тренираш?Аз лично вече доста години ставам в 5:00 часа и тренирам от 7 до 9 часа.Преди тренировка приемам някакъв прост въглехидрат и кафе около 6 часа.Това ми дава някаква сила за тренировката.Натрупаният гликоген се използава за силовата тренировка и после за кардиото (се предполага ) се използват мазнини за енергия.След тренировка взимам протеин с витамини и след това е закуската.Под секрет ти казвам че след една доста интезивна тренировка може да хапнеш каквото и да е ;-) .Всичко се усвоява.
15.04.08
17:49
Има го и тоя момент с “всичко се усвоява” но до колко пречи на целта.Защото ако хапне шоколад ... ок ще се усвои,но нищо полезно не донася освен ,че бързо ще зареди изпразнените депа на мускула и все пак по-добре доза протеин и банан което върши повече работа но протеина ще помогне и за възстановяването на скъсаните мускулни влакънца.
Привърженик съм на мнението на един колега от форума (не помня кой беше),който каза “Твърдението че след тренировка шоколада не пречи много много на НВД е побългарено улесняване на диетата” ;)
Успех !
Тренирам около 18 часа. Преди тренировка (около час) ям или пилешко със салата или белтъци със сиренце малко. Преди тренировка протеин, аминокиселини, гуарана и 20 мл Л-карнитин, а след тренировка (когато има кардио - след него) пак протеин и аминокиселини и някакъв плод - или банан или киви.
Имам един въпрос относно “табата” или там както му беше името на този метод - как да комбинирам - 20 сек спринт, 10 сек почивка/ходене/ или в някакви други пропорции?
Искам да питам онтосно зареждащия ден как да разпределя въглехидратите през деня - само сутрин ли или може и вечер и като цяло какво да ям и как да протече той?
18.04.08
14:13
Аз не правя зреждащи дни :) ... но това не е добре.Имах идея да почвам и мисле до към обяд ... да е последното “заредащо” хранене.И недей като е заеждащ ден да се тъпчеш.Примерно 2-3 яденета по 100грама ориз или картофи или нещо от сорта ;)
Взех да влизам във форма и искам да питам дали е ефикасно - правя кардиото 4 пъти седмично, по 30 мин, Правя обиколки по 100м като на всеки 2 км правя една обиколка ходене за лека почивка, защото се изморявам - това проблем ли е? Преди кардио взимам Л-карнитин и 2 амино, а след него 3 амино.
02.05.08
10:14
казано от bambooooo на 02.05.08, 08:33:
Правя обиколки по 100м като на всеки 2 км правя една обиколка ходене за лека почивка, защото се изморявам - това проблем ли е?
Някакъв вид интервална тренировка е, което се приема за успешна стратегия.
Така или иначе съм отворил тема, ще задавам всичките си въпроси тук - Корема ми е леко издут, не знам как да го прибера; четох за вакумките и мисля да ги започна, но не знам всеки ден ли, колко серии и т.н?
И още нещо - след като съм на НВД след силова ( в ден без кардио) може ли да ям един банан за бързи въглехидрати?
Мнението беше редактирано от bambooooo на 03.05.08 15:09.
03.05.08
15:46
“Вакуумките” помагат, за съжаление по-скоро теоретично - не съм говорил все още с човек, реално постигнал някакъв успех. Дано да греша за първото де.
За НВД-то не съм компетентен да отговоря, от другата страна на барикадата съм.
За 2-3 седмици доста водичка съм свалил. защото кантарът ме мери 80кг (при първоначални 84-85), което е малко ... странно според мен. След кардио се чувствам доста добре, но след 2-3 хранения през деня почвам да усещам лека тежест - това нормално ли е? Относно вакуумките не съм започвал да ги правя, но с тренировките забелязах, че се прибра леко.
Имам един въпрос относно киселото мляко - може ли да се яде при НВД, купувам Cul**** с 0.1% масленост, като се има в предвид, че го ям сутрин или най късно до към 17часа?
Също така мога ли да заместя едно хранене в даскало с протеинов бар, като се има в предвид че съм на НВД а в нео има и въглехидрати? Когато не мога да взема такъв бар един сандвич с п. картофи, пилешка пържола, домати и краставици ще спре ли напрдъка?
Мнението беше редактирано от bambooooo на 11.05.08 16:04.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече