искам да направя големи ръце

Прескочи до:

20.04.08
20:04

много ме е яд като видя мъже съблечени по потник със отпуснати такива големи ръце дето им вика един фр “баници” и аз в сравнение със мойте студени 36 см ръце кажете ми как да ги тренирам за да станат 40 см отпуснати трябва да кача 4-5 см в отпуснато състояние обяснете ми как и по колко да ги тренирам в седмица от две години тренирам качил съм 6 см по ръцете ама искам да станат “едри баници” както трябва направо като видя как си размятат ръцете и трицепсите им се разгъват като животни им завиждам преди месец почнах да пия креатин на уидар и протеин усещам че ми действат щото качих килограми ама искам ръцете да направя по внушителни  благодаря предварително

Темата беше редактирана от petar4o на 20.04.08 20:06.

20.04.08
20:28

Личното ми мнение е, че ръце се правят най-добре в 1 ден - концентрирал си се изцяло върху тях, не ти е изтощен нито бицепса нито трицепса от предходно упражнение. Също така смятам, че веднъж седмично е предостатъчно, тъй като ръцете участват почти навсякъде. За бицепс и 2 упр. са достатъчни, но и 3 може. За трицепс 3 упражнения с по 3-4 серии са достатъчни. При преодоляване на застой може да се правят в суперсерии. Ето всеизвестни варианти за програма:
За бицепс:
1.крив лост (може на скот)
2.прав лост (може на скот)/редувано с дъмбели
3.чукове
За трицепс:
1.френско/дъмбел зад врат
2.тласкане с тесен хват
3.кик-бек/скрипец
...всичко останало е правилно ядене и почивка.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 20.04.08 20:29.

20.04.08
20:59

Ако искаш да наблегнеш на тях те съветвам няколко неща :
1.Не ги тренирай прекомерно - до 2 пъти седмично. Аз лично съм по-склонен към 6 пъти месечно.
2.Тренирай ги БЪРЗО и от личен опит ти казвам, че пиниза “големи ръце се правят с макс кила” важи.
3.При ръцете честото сменяне на упражненията (противно на другите мускулни групи) няма голяма файда. Наблегни на базовите.
4.СУПЕРСЕРИИ от време на време.(скотово + кофички с тесен хват; едно често пренебрегвано упражнение за бицепс - набирания (сещате се за хвата) + лежанка с тесен хват; и т.н..
5.Ако суперсериите не са ти достатъчно хард пробвай trisets (за бицепс да речем - дъмбели от полулег, второ от стоеж, трето скотово...абе вариянти много)
6. Тренирай и предмишницата и рамото - придават завършен вид на ръката като цяло.
7.ХРАНЕНЕТО !!!!!!!
8. Ако не отговаряш на 7 заеби и 1,2,3,4,5,6 :)
Сега лягам да спя..утре може да драсна повечко, че сега яко общи приказки написах :)

ПП. Подркрепям горното мнение, че е най-добре да се правят в една тренировка бицепс и трицепс! Крака като правите да не правите разделно мускулите ;)

Мнението беше редактирано от ozo на 20.04.08 21:01.

21.04.08
08:00

казано от ozo на 20.04.08, 20:59:

Крака като правите да не правите разделно мускулите ;)

Да, правя ги, що не? :)

И аз препоръчвам ръцете заедно, като при това се редува серия бицепс - серия трицепс. Не точно в супер серии, с почивка по  минутка между двете. Т.е. - серия бицепс - почивка - серия трицепс - почивка - серия бицепс и т.н.
Освен това, за да имате големи ръце, само с тренировка на ръце не става.

Мнението беше редактирано от Петко К на 21.04.08 08:03.

__

21.04.08
14:02

казано от Петко К на 21.04.08, 08:00:

казано от ozo на 20.04.08, 20:59:

Крака като правите да не правите разделно мускулите ;)

Да, правя ги, що не? :)

И аз препоръчвам ръцете заедно, като при това се редува серия бицепс - серия трицепс. Не точно в супер серии, с почивка по  минутка между двете. Т.е. - серия бицепс - почивка - серия трицепс - почивка - серия бицепс и т.н.
Освен това, за да имате големи ръце, само с тренировка на ръце не става.

само един въпрос защо серия бицепс после трицепс?
какво е предимството пред това да си направа бицепса и след тва трицепса?

Приток на кръв в цялата ръка за по - кратко време.

21.04.08
18:50

начи доколкото разбрах трябва да правя трицепс и бицепс веднъж в седмицата яко както трябва да се нацепя и да не правя повече  да наблегна на базовите упражнение за трицепс и бицепс  това ли е правилната формула за големите ръце?

21.04.08
19:04

По - скоро кляканията и мъртвата тяга ако ме разбираш какво искам да кажа.

21.04.08
19:24

Няколко напъствия..
1.Прави тежко тяга,клек,лег
2.Ръцете на базови упражнения 2х2-3 серии за бицепс, 3х3-4 серии за трицепс ТЕЖКО
3.Всеки трен вкарвай нов елемент в тренировката - интензвиноста, повторенията и тн.
4.Остави им достатъчно време за почивка
5.Хранене..

02.01.09
16:53

ee pomagaite da napraviq golemi race za malko vreme

02.01.09
17:01

казано от samozvaneca на 02.01.09, 16:53:

ee pomagaite da napraviq golemi race za malko vreme

Ми , прочети всички мнения и ще разбереш , без да е имало нужда да пишеш :)

02.01.09
18:18

разделяй бицепс и трицепс(ох на тая тема бая спорове водих), разделяй крака предна част и задна, тука няма какво да споря освен ако нямаш 4 часа за тернировка за крака, и ако наистина искаш да имаш силни ръце-НАБИРАЙ СЕ...това slavko ти го гарантира...!!!!

02.01.09
19:23

Защо пък да разделя бицепса и трицепса ? Аз ги тренирам заедно в един ден ( днешния ) и като цяло съм доволен . Обоснови се , ако обичаш.

02.01.09
20:02

гоше, пак да почна да се обосновавам...:))), ами според мен не можеш да натовариш качествено и двете мускулни групи. Преди тренирах и аз така, обаче на супер серии...бях прочел една ститя в мускули и фитнес...ами нищо не стана. ТА..затова си ги разделям, натоварвам яко бицепса, набирам се, предмишница правя...трицепса също го тормозя, доста кофички правя, освен другите 3 упражнения(тях си ги въртя-2 еднакви тренировки скоро не съм имал последователни) и така брат, не ми се стои по 2 часа в залата да правя бицепс-трицепс. Теб колко време ти отнема една такава тренировка, сигурен ли си, че ги тернираш пълноценно..???

02.01.09
20:36

Тренирам ги така , че на другия ден да имам яка мускулна треска , по това се ориентирам дали съм ги натоварил на макс. Упражненията са следните :
Бицепс - Сгъване с щанга , скот , чуково , концентрично.
Трицепс - Лег тесен хват , френско , кик бек , разгъване зад глава .
Днес си засичах , без супер серии , всеки мускул по отделно тренирах и тренировка ми продължи час и десет минути , като преди нея правя 5 мин. разтягания ( за да няма контузии ) и правя от всяко упражнение по 4 серии ( 1 загряваща и 3 работни ) . За мен е по-добре да ги натоварвам заедно , отколкото да ги разделям от гледна точка на напомпване и може би нагласа.. :)

DE

02.01.09
22:27

@Гошко, по 4 упражнения и за бицепс и за трицепс.. отделно това са около 20-24 серии и интензитета ти е доста голям за тези час и десет минути.. скиптично настроен съм и според мен нищо не правиш..(поне на моето тяло така би се отразило такава тренировка).

02.01.09
22:35

На всяко тяло би се отразило така :) .Няма смисъл токова много човек,само си забавяш развитието.За гърдите и гърба и раменете като направиш по още 15-20 серии за всяка група и ръцете ти сдават багажа.

Мнението беше редактирано от Nikolay на 02.01.09 22:38.

02.01.09
23:20

Съгласен съм със Славко. Обоснованието ми: когато правя гръб(естествено пада набиране, ако ме разбирате) и бицепс в един ден ми се отразява доста добре. Правя 2-3 упражнения за бицепс след гърба, но рядко ми остават сили за трето. Когато свърша с тренировката не мога да си свия ръката, от притока на кръв в бицепсите. :)

03.01.09
03:37

има мн варианти:
ако ги правиш в отделен ден: 2 за бицепс + 2 за трицепс, по 1 тежко и по едно изолиращо.

а ако ги съчетаваш
1. Гърди + трицепс
2. Гръб + бицепс (и трапец ако правиш е супер)

1. Рамо + Бицепс
2. Крака + трицепс

DE

03.01.09
11:16

Крака и трицепс?
Само аз ли след крака не мога да се осъзная къде съм в следващите 30-40 минути? Краката са най-голямата мускулна група, за мен е грешно да се прави каквото и да било комбиниране с мускулни групи от горната част на тялото(с изключение може би на клекове в суперсерия със пуловър)

Мнението беше редактирано от death на 03.01.09 11:17.

03.01.09
12:04

death…тук съм на 100% съгласен с теб my man..!!!...кви мускулни групи след тежка тренировка за крака, кви 5 лева...:)))

03.01.09
18:37

Здравейте и Ч.Н.Г.
Искам да ви попитам, дали моята програма за ръце е удачна за техния растеж.
Но първо малко за мен: тренирам редовно от Юни месец, пркъснах през Декември, но от днес започнах отново с помпането :)
Тежа 70кг висок съм 172см Когато започвах ръката ми беше 29см сега е 33см. Тренирам за маса.
Тренировката ми за ръце е следната:
Трицепс
1 френска преса 5x5
2 Вертикален лост 5x5
Бицепс
1 сгъване с щанга 5x5
2 скотово сгъване 5x5
понякога правя и сгъване на думбели от стоеж но не на всяка тренировка
накрая правя 2-3 серии x 10 кофички за донапомпване
Ръцете ги тренирам в четвъртък. В петък или събота правя крака и ръцете ги натоварвам чак в Понеделник, така че май им давам достатъчно почивка :)

DE

03.01.09
19:54

Правилно тренираш, да! Методът 5х5 винаги ми се е отразявал много добре, но е малко позабравен в днешни дни..
С правилно хранене ще постигнеш поставените си цели.

05.01.09
20:55

Ах тези баници :D на всеки по различен начин му се отразява и всеки си знае неговото. Тренирал съм ги доста време в един ден, правил съм и така бицепс и трицепс в един ден като 1 упраженение бицепс и едно трицепс без почивки на супер серий 2 упражнения по 4 серий. След това почнах да тренирам бицепса с гърдите трицепса с рамото защото така растели имапе нещо от сорта големи ръце се правят с големите мускулни групи. Пробвай да си ги тренираш по различните начини който са ти написали по-горе момчетата и виж кое ти се отразява най добре. За бицепса обаче обръщай внимание на правилното изпълнение и недей да вдигаш прекалено големи килограми който не са ти по силите защото ефекта е нулев. Айде лека нощ на всички :D

05.01.09
20:57

казано от Mish0 на 05.01.09, 20:55:

За бицепса обаче обръщай внимание на правилното изпълнение и недей да вдигаш прекалено големи килограми който не са ти по силите защото ефекта е нулев.

Не само за бицепса за всички мускули се отнася

06.01.09
16:26

за да акцентира6 на тях даваи ден по4ивка преди тях и след тях

06.01.09
19:55

казано от Nikolay на 05.01.09, 20:57:

За бицепса обаче обръщай внимание на правилното изпълнение и недей да вдигаш прекалено големи килограми който не са ти по силите защото ефекта е нулев.

Добре стана ми интерестно че половината форум пише да се тренират така а другата че ръцете трябвало да се тренират тежко с големи кг - кое е по-правилното или както винаги за всеки е индивидуално

06.01.09
20:09

Аз съм фен на тренировката до отказ. Слагаш такива килограми с които не можеш да направиш повече от 10 повторения. Няма ли кила, няма и маса.

06.01.09
22:49

казано от qwer1234 на 06.01.09, 19:55:

Добре стана ми интерестно че половината форум пише да се тренират така а другата че ръцете трябвало да се тренират тежко с големи кг - кое е по-правилното или както винаги за всеки е индивидуално

Да, тежко, но според сегашните ти възможности и с добра техника.

07.01.09
07:01

казано от LttS на 06.01.09, 20:09:

Аз съм фен на тренировката до отказ. Слагаш такива килограми с които не можеш да направиш повече от 10 повторения. Няма ли кила, няма и маса.

Най-голямата грешка е серия до отказ. Любопитно ми е след 2-3 такива серии как ще си възстановиш АТФ-а?!

07.01.09
14:17

казано от qwer1234 на 06.01.09, 19:55:

казано от Nikolay на 05.01.09, 20:57:

Значи за да се напомпа мускула трябва да се изпълнява правилно всяко упражнение. Не е важно колко килограма вдигаш тоест важно е но си вдигай максимума който ти е по силите а не примерно както има някой лекета немогат да вдигнат 60 кг на лежанка а слагат 80 отлепят ги пускат до доло затиска ги тоя дето им помага със сетни усилия му помага така 4 пъти и се праят на яки или за бицепса конткретно има хора който правят прави с щанга и слагат по 50 кг чупят си кръста и после се чудят защо не им растат рацете. Хора който тренират силов трибой се мъчат да вдигат тежко ако искаш да имаш добре уформено тяло си тренирай правилно смисъл недей да слагаш килограми с който неможе да изпълниш упражнението правилно.

Ако имам правописни грешки моля да ме извините много празници много именни дни се насъбраха неможе се наспи човек :)

Ч.И.Д на всички Иванчовци, Иванки, Ивайловци и всички празнуващи

07.01.09
16:01

казано от heat на 07.01.09, 07:01:

казано от LttS на 06.01.09, 20:09:

Най-голямата грешка е серия до отказ. Любопитно ми е след 2-3 такива серии как ще си възстановиш АТФ-а?!

Не знам, не разбирам от всевъзможните ви термини. Важното е, че ми се отразяват добре!
И недейте толкова да следите АТФ, или по колко грама белтък трябвало да приемате на ден или да спазвате с точност до минутата хранителният си режим или...да продължавам ли? Нека ви припомня, че едно време е нямало такова нещо. Има две основни неща в това да имаш здраво, поддържано и красиво тяло: физическо натоварване и храна.

Честит имен ден на именниците от форума!

DE

07.01.09
17:18

... и с твоя разсъдък и разбиране за диетите, как да кажа, твърде възможно е да си останеш малък :)
Да, едно време не е било така - мисля, че сам можеш да видиш разликата между Андре Ролет(около 1910г.), Рег Парк(около 1960г.) и Фил Хийт например.. Да, всичко е различно - тренировки, програми, диети, стероиди, но това е процес на развитие.. за да се измисли такова следене на всичко, явно е имало защо. А при теб явно положението е в застой.

Мнението беше редактирано от death на 07.01.09 17:19.

07.01.09
18:59

Кое е в застой?

07.01.09
20:13

казано от death на 07.01.09, 17:18:

... и с твоя разсъдък и разбиране за диетите, как да кажа, твърде възможно е да си останеш малък :)
Да, едно време не е било така - мисля, че сам можеш да видиш разликата между Андре Ролет(около 1910г.), Рег Парк(около 1960г.) и Фил Хийт например.. Да, всичко е различно - тренировки, програми, диети, стероиди, но това е процес на развитие.. за да се измисли такова следене на всичко, явно е имало защо. А при теб явно положението е в застой.

Про4ете ли кои в ква категория е? Няма кои знае кви открития в тренировките. Изменя се гена на хората, преди 500 години само 4ожек с жисо4ина 1.80 е изглеждал като великан, а сега е не6то нормално. Другите изменения са в стероиди, храна и добавки. Науката напредва и медицината съ6то. Питаи някои твои познат възрастен 4овек тои кат е бил дете колко е била средната продалжителност на живота.

Значи за да се напомпа мускула трябва да се изпълнява правилно всяко упражнение. Не е важно колко килограма вдигаш тоест важно е но си вдигай максимума който ти е по силите а не примерно както има някой лекета немогат да вдигнат 60 кг на лежанка а слагат 80 отлепят ги пускат до доло затиска ги тоя дето им помага със сетни усилия му помага така 4 пъти и се праят на яки или за бицепса конткретно има хора който правят прави с щанга и слагат по 50 кг чупят си кръста и после се чудят защо не им растат рацете. Хора който тренират силов трибой се мъчат да вдигат тежко ако искаш да имаш добре уформено тяло си тренирай правилно смисъл недей да слагаш килограми с който неможе да изпълниш упражнението правилно.

С напомпване на мускула, растеж не се постига. Растежа иде с късането на влакна и възтановяването им. С напомпване на мускула без препарати трудно става

Мнението беше редактирано от TEDKO на 07.01.09 20:23.

08.01.09
09:38

TEDKO ще кажеш ли ти как тренираш бицепс?

08.01.09
12:51

През различните cадии от развитието си съм използвал различни методики. Дори и два пъти на седмица, ефекта беше положителен, но е индивидуално. Бицепса винаги го правя с трицепс, значи дигам тежко колкото мога да го правя правилно, в последните серии на някои упражнение си позволявам лек чиитинг, като правя пирамида. НИкога не падам под 4 повторения, 4 мога да направя нещо ако нямам сила, гледам поне 6
за бицепс имам няколко изградени тренировки като ги редувам и въртя упражненията в тях постоянно, но в най основен вид изглеждат така
1 СУПЕРСЕРИЯ - бицепсово сгъване с крив лост + френско
        - обикновенно бицепсово сгъване с дамбели прав или седнал + трицепсово разгъване на скрипец
        - бицепсово сгъване на скрипец, като удря горната част или клекнал като се опират лактите на коленете и се сгъва + трицепсово избутване с тесен хват

2 Обикновенна тренировка - бицепсово сгъване прав с прав лост
                - концентрично, но някой път го правя с голяма тежест като при сгъването си помагам с другата ръка и после бавно разгъвам
                - чукчета, а ако сам правил концентричното обикновенно може и ‘21’

3 Гигантска серия или трисет( три последователни упражнения без почивка) Тук трябва да знаеш силите сиза да разпределиш правилно килата и никока не се използват максимални кила, тренировката се прави много рядко но внася доста стрес
- бицепсово сгъване с крив лост
- чукове или бицепсово сгъване с дамбели
- и нещо по лекичко на скрипец
тренировката се изпълнявам макс 3 серии с макс 2 мин повичка между серия и след тва 3х3 за трицепс.

Суперсерията и обикновенната тренировка ги въртя като понякога ги правя 2 обикновенни 1 суперсерия, а гигантската веднъж на 2 месеца някъде, може и малко по често стига да имам свободно време и сила.

Почивка обичам да си давам преди и след тренировката за ръце.
P.S. допуснатите грешки за заради кирилизатора

Мнението беше редактирано от TEDKO на 08.01.09 12:54.

08.01.09
14:51

казано от TEDKO на 08.01.09, 12:51:

...значи дигам тежко колкото мога да го правя правилно, в последните серии на някои упражнение си позволявам лек чиитинг, като правя пирамида. НИкога не падам под 4 повторения, 4 мога да направя нещо ако нямам сила, гледам поне 6…

Това имах предвид. Но стига вече, че разводняваме темата.

18.03.09
19:57

Наи-важното за големи ръце според мен е храненето и добавки. Тренировката е само вкарване на кръв. Преди когато тренирах малко
неправилно но се хранех много растеж. Сега тренирам правилно но не се храня и почивам както трябва няма растеж.

18.03.09
20:09

Какви могат да бъдат резултатите за 2 месеца?
Някой? От тренировките

18.03.09
22:22

казано от Evil_dea на 18.03.09, 19:57:

Наи-важното за големи ръце според мен е храненето и добавки. Тренировката е само вкарване на кръв. Преди когато тренирах малко
неправилно но се хранех много растеж. Сега тренирам правилно но не се храня и почивам както трябва няма растеж.

Извод, за максимелен успех прави всичко правилно! А това с САМО ВКАРВАНЕТО НА КРЪВ помага при анаболна диетка, така съм чел де...

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1