01.05.08
14:15
Искам да попитам, как да ги права упражненията за да кача, максимално бързо маса. Разбирасе мукулна :)
До сега няколко месеца ги права упражненията в пирамида 8,6,4 но не съм мръднал :(
Е, верно,че малко повече вдигам, но целта ми е да има видим ефект.
Храня се възможно най-правилно, но ми се струва, тренировката ми куца.
Как да ги права повторенията и сериите?
Няма да е излишно да напишете малко лични данни както и едно примерно меню (+ккал/белт./въгл./мазн.)
Поздрави!
казано от iliadimo на 01.05.08, 14:15:
Храня се възможно най-правилно
Я кажи точно ка ксе храниш,че съм почти сигурен,че проблема ще се окаже там. :)
Ми мръвки набивам, зеленчуци, салати, млечни продукти... Не се храна напълно правилно, но се старая до колкото зависи от мен, все пак майка ми ме издържа още :D пържено и високо технологични храни не ям! 8 - 9 часа сън.
Личните данни: 18г., почти 2 год. стаж , 185см. , 78 - 79кг. 3 пъти в седмицата хода.
Въпросът ми беше като ги права упражненията сериите и повторенията как да са?
Ще ви кажа и начина ми на тренировка, който съм сигорен че се разминава с вашия , но така ми най-допада.
1-ви ден
гърди
Лежанка, флайс, полу-лег
бицепс
сгъване за бицепс от стоеж, сгъване за бицепс от седеж (с кривата щанга)
трицепс:
френско сгъване, сгъване на горен скрипец
и накрая евентуално кофички
2-ри ден:
гръбче
набирания пред врад, набирания зад врат, придърпване на долен скрипец , накрая може и още нещо леко за разпускане...
рамо
раменна преса, повдигане на дъмбел от пред, повдигане на дъмбел в страни
корем
коремни преси
Хода три пъти - като ги редувам двата дни. 1-ви ден, 2-ри ден, 1-ви ден... после - 2-ри ден, 1-ви ден, 2-ри ден.
Краката ще ги тренирам по-нататъка, също така мечки, чукчета и клекове не права за да не си прецакам кръста!!!
като оставиш краката, т.е. 50% от тялото и мечките, чуковете (предполага и тягата), т.е. почти всичко основно за гърба ходи ми направи маса... Сбъркани са ти представите за цялата работа, почети и виж за какво става реч! Упражненията са измислени, за да ставаме по-силни, а не за да се прецакваме.
Успех!
02.05.08
15:48
Jalokin е прав. То като махнеш тия упражнения не ти остава нищо. Трудно ще качиш кила като не правиш гръб и крака. Обаче може да се пробваш. Като ти порастне ръката с 5 сантиметра може и да мръдне стрелката на кантара. А щом си тренирал 2 години незнам как нищо не си разбрал за тренирането.
Почни да тренираш само с базови упражнения и веднага ще дръпнеш. - Тяга , Лег , Клек ,Чукове, Набирания , и 1 ден рамо и ръце
казано от iliadimo на 01.05.08, 19:23:
Xода три пъти - като ги редувам двата дни. 1-ви ден, 2-ри ден, 1-ви ден... после - 2-ри ден, 1-ви ден, 2-ри ден.
Краката ще ги тренирам по-нататъка, също така мечки, чукчета и клекове не права за да не си прецакам кръста!!!
А защо правиш гърди и ръце в един ден не се ли пренатоварваш?И няма ли да е по-добре вместо да редуваш 2та дена, да си направиш една нова програма за 3 дена?