изпомпващи упр. с много повторения

06.01.05
10:47

Днес, понеже нямах сила да си завърша програмата за бицепс с обичайното - сгъване с дъмбел от стоеж - 10-12 повторения, взех два много леки дъмбела с  които направих 2 серии по 20 повторения, че и повече от 20.  В резултат получих много добро напомпване, дори по-добро от обикновено. Вие какво мислите - добре ли е последните няколко серии да се правят с леки тежести и много повторения, нищо че тренирам за маса и хипертрофия?

06.01.05
12:14

Този метод е доста пополярен в последните години.Така че си на прав път.Установи се напоследък че повечето повторения с по-малки тежести могат да се използват в процес на маса доста успешно.Така че дерзай,на прав път си :wink:

06.01.05
12:38

ок, миле, благодаря ти, и аз така си мислех, но потвърждение от страна на човек с толкова много опит като теб ми подейства окуражаващо.

06.01.05
21:03

Същото нещо правя и аз от няколко месеца - последната ми серия концентрично сгъване правя с по-лека тежест с повече повторения. Резултата, ако мога да съдя по себе си, е по-добър от колкото предишните 2 месеца, когато се целех в по-висока тежест.

MI

06.01.05
21:10

Лично мое мнение е че този метод не работи при всеки.Този начин на трениране е строго индивидуален.Примерно аз , когато тренирам за бицепс , правя по 12 повторения най-много.Пробвал съм да правя напомпващи серии на края на тренировката ми(имам предвид към 20 повторения), но нямаше абсолутно никакъв смисъл.Поне така ми подейства на мене.
по-здрави :)

08.01.05
12:37

здравеите да ви питам сьс супер серии силата  качвалисе или се губи??? :oops:  :?:

X_

08.01.05
12:46

за силата е по-важно тежестта, с която работиш :D

Според мен туй за качване на силата със суперсерии са митове на хора, дето не са много наясно със същността на силата, а именно че тя е по - скоро свойство на нервната система, а не на мускула.
Почти съм убеден, че добрите силачи не тренират така. Ако пък питате щангист дали се тренира така, той най - много да се изсмее...
Всъщност силата предпочита комплексно натоварващите мускулите упражнения, а не изолиращите. Предпочитат се малко повторения, а не по 20 едно след друго. Предпочитат се големите почивки между сериите. И т.н.
И лично върху мен съм пробвал суперсериите. И ако и да имат известен - как да го кажа - ефект върху еластичността на втория мускул кратковременно, според мен е абсурдно така да се тренира дългосрочно за сила...

BO

08.01.05
20:46

Pars, за многото повторения последната серия... този метод е много популярен (както каза mile) и неговият смисъл се състои в това, че при по-лека тежест може да се приближиш много по-близо до точката на отказ, отколкото с огромна тежест, т.е. получава се пълно изцеждане (изморяване).

Според мен този метод не бива да се прилага при всяка тренировка... както например и не правиш максове на всяка тренировка.. все пак възстановяването на мускула може и да се позабави, заради якото уморяване, а и млечната киселина, която ще се отделя ще е в по-големи количества

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1