Тренировка за възрастни (66г) със сърдечни проблеми

09.06.08
14:05

Здравейте!

Предполагам, че при прочитането на заглавието още сте си помислили, че това не е шега работа и трябва професионалист да се занимава със случая. И това е така. Но проблемът тук е че ако не съм аз няма въобще да има занимания. Знам  че спред посетителите на форума има и професионални треньори с голям стаж, така че се надявам все пак да намеря помощ. Жената, за която говоря е на 66г, около 50кг и преди 20год е получила инфаркт. Самата тя чувства, че има нужда от някакво движение. Никога не се е занимавала сериозно със спорт. Двигателната й активност не е особено висока. Няма болки в ставите. Това което мисля като вариант е - ставни ротации, статични упражнения (след известно време може би негативните част на някои упражнения) и страчинг. Естествено ниски обем и интензивност на тренировките. Приемам критики и съвети естествено. Не мога да избера също и какви да са точно упражненията. Мисля да включа - планк от колене и лакетна опора, раменно стабилизиране и затворничеси полуклекове.

Всякакви мнения ще ми бъдат полезни!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1