Връзка между растеж и тренировктие в залата.

10.06.08
20:47

Каква според вас е възрастта, в която фитнеса и тежестите биха оказали неблагоприятно въздействие над растежа ? Също така има ли и конкретни такива упражнения? Естествено ако някой знае методики, които да спомагат за растеж, нека също ги сподели.

10.06.08
21:02

имаш проблем с ръста ли? на колко години си?

11.06.08
11:07

Според мен при подходящ подбор на упражненията, правилното им изпълнение и дозиране на натоварването фитнеса е подходящ за всички възрасти. По-тежките упражнения като мъртва тяга, клек със щанга и др. би следвало да се избягват от трениращи под 15 годишна възраст. Един от митовете за фитнеса е, че той възпрепяства растежа, което не е вярно(освен, ако не си докараш някой гръбначно изкривяване). За повече информация прочети следната статия: http://www.bb-team.org/articles/1596/ .

11.06.08
11:22

Може доста да се поспори за разтежа и фитнесът!Откакто тренирам не съм дръпнал и 1см на ръст..а отиваме на 2 години някъде..Сега съм на 16 ( за протокола )

REadwalker даи некви твои снимки да вида :-) колко си широк висок :-) глеам че имаш грабуя :-)

11.06.08
17:05

Еми бях 186 см сега съм 184 см правете си изводите . Набива Фитнеса ама не драстично . Упражнения за растеж няма .  И не е предпорачително се ходи по рано от 16-17, но всичко зафиси от гени и бързина на развиване на тялото :)

MI

11.06.08
18:51

аз чесно да си кажа почти всеки път като ме мерят ме мерят различно.Попринцип като тръгнах 182 бях сега пак съм си толкова.Лично аз бих препоръчал на хора който тепърва ще почват да тренират ако са на 16 или 15 когато се казва че вече може да почва да се натоварва тялото ако ръста ти е под 1.70 дане почва защото съдейки по себе си просто ми се спря растежа нз на какво се дължи може би толкова ми е дадено да раста.

Мнението беше редактирано от misho на 11.06.08 18:57.

11.06.08
19:10

аз пък смея да твърдя че физическото натоварване и правилното хранене ми помогнаха да порасна
откактто тренирам започнах да изпреварвам някои свои връстници

11.06.08
19:11

казано от n_sko на 10.06.08, 21:02:

имаш проблем с ръста ли? на колко години си?

Нямам, просто ми е итнересно. Иначе за протокола съм на 18 години, 190 см  :P Доколкото знам иначе някои упражнения си оказват благорпиятно въздействие, като набиранията, както и всяко друго упражнение, при което гръбначният стълб се разтяга(само дето не се сещам за други :) ). Иначе за възпрепятсването мисля, че няма как човек да си спре растежа освен ако разбира се не започне да тренира от 14 или по - рано.

казано от kikidelucia на 11.06.08, 19:10:

аз пък смея да твърдя че физическото натоварване и правилното хранене ми помогнаха да порасна
откактто тренирам започнах да изпреварвам някои свои връстници

А с това съм напълно съгласен. По - скоро спред мен помага. Все пак организма се стимулира на хормонална основа. Това по - скоро би помогнало, отколкото да навреди. Ако някой не порасне не е виновен фитнеса, а гена.

Мнението беше редактирано от Apollonius на 11.06.08 19:17.

11.06.08
19:17

Физическите упражнения по принцип стимулират отделянето на соматотропин - растежния хормон. Доброто възстановяване също е много важно, защото този хормон се отделя изключително много по време на сън....така че, не е празна и  бабината приказка:”Спинкай, за да пораснеш!”:)

11.06.08
19:49

Поразрових се из нета и намерих итнересни неща. Растежния хормон (соматотропин) се стимулира естествено при физически натоварвания, но при някои повече, отколкот при други. Всякакви упражнения на лост  + отскоци (скачане на въже или скоци на дължина или просто подскачане :) ) също стимулират отделянето му в по - голяма степен.  Дори намерих някаква програма, която баскетболисттите използват за отскок. Много хора, които са я използвали казват, че помага за порасване и на височина. Все пак трявба и да си в определената възраст. При мъжете се разсте на височина до 21 - 22 години, акто до 25 организмът продължава да се развива. А въпросната програма мисля, че се кзваше AIR Alert или нещо от срота :P

Мнението беше редактирано от Apollonius на 11.06.08 19:51.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1