Вашето мнение има значение!

Темата е заключена.
Прескочи до:

Искаш 4.5 кг. американски протеин изолат да струва 100 лева ли? Най - малкото е тежък, а доставката се заплаща на килограм. Не знам дали тази тема ще постигне нещо защото повечето потребители си нямат и представа как стоят нещата с вноса, търговията, рекламата дори на добавките.

СБ

14.06.08
09:16

казано от Иван Шишманов на 14.06.08, 08:37:

казано от silabg.com на 14.06.08, 07:09:

До този момент от НИКОЙ не чух да дава разрешение на проблема с цените... Чух много мнения и недоволни, което е супер.... това беше целта.... НО защо никой не предложи разрешение на проблема???!

Някой чете ли ми постовете.?!?! Питам аз не е ли по изгодно добавките да се продават през собствена мрежа вместо да се дават баснословните 30% на какви ли не съмнителни дистрибутори които в магазина си продават както вашите добавки така и онези другите добавки от блистерите.Това може да се случи с не толкова голяма инвестиция защото аз и много потребители нв държим магазина ти да е на пъпа на града и наема му да струва стотици евро.Просто искам да си купя по евтина добавка, за да мога със същите пари да си купувам комплекс от добавки.Как би ме убедил, че моето мнение е важно за теб след като за трети път пиша за едно и също нещо без дори да виждам, че си ми прочел мнението?!?!Аз работя във фирма монополист и тази фирма също като вас работи със десетки подизпълнители но неможем да даваме на всеки един от подизпълнителите си 30% от ОБОРОТА си защото така ощетяваме само и единствено клиента ни.Виждаш ли само отношението към потребителя на повечето фирми вносители.Направил си прекрасна тема където вносителя може да се сблъска очи в очи с потребителите си, а в тази тема пишат двама трима вносителя от съществуващите няколко десетки на пазара.За кого е важно моето мнение ?!?!? Може би за тези двама трима вносителя които и без моето мнение са направили всичко възможно по отношение на ценовата си политика.Разбира се това за което говоря е невъзможно защото всеки вносител е попаднал в клопката която условно ще нарека “30%”, което ми напомни за онзи политик “Господин 10%” :).

OK… Съгласен съм на 100%!!... но БГ е скъпа страна и ако реша да имам магазини в Пловдив, Бургас, Варна, София, Русе, Стара Загора, Благоевград, то тогава ще трябва да си заделя има няма EUR 1,000,000.00 за да си ги купя ... ИЛИ... да съм под наем и пак да се върнем там където, са дистрибуторите и техните разходи за които им се дава % отстъпка, т.е. никакъв ефект от схемата за крайния потребител!!! А и другото, нали се сещаш че ако имах свободни EUR 1,000,000.00 нямаше да ги похарча по този начин, а може би щях да ги вложа в добавки и количестша, които биха ми дали убийстшена отстъпка откъм производителя и тогава да съм способен да дам и по-добри цени на крайния клиент!

Към момента индустрията в БГ е не повече от EUR 200,000.00 между всички дистрибутори, т.е. мн малък е вносът на фона на коя и да е друга страна!

Разбирам ти мисълта и идеата, но не е приложима за БГ по никакъв начин!

FZ

14.06.08
09:17

казано от Георги Гайдов на 14.06.08, 09:15:

Искаш 4.5 кг. американски протеин изолат да струва 100 лева ли? Най - малкото е тежък, а доставката се заплаща на килограм. Не знам дали тази тема ще постигне нещо защото повечето потребители си нямат и представа как стоят нещата с вноса, търговията, рекламата дори на добавките.

Жорка на тебе харесва ли да си даваш цялата заплата за добавки ?

Не. Но смея да кажа, че имам бегла представа как стоят горе долу нещата и не смея да опреквам вносителите. Това се предлага - това купувам. Колкото мога - толкова купувам. И това е положението. Можеш ли да отидеш в магазина на Адидас и да кажеш “Абе как може да слагате такива надценки?! Аз от чужбина много по - евтино си ги взимам!” Като си ги взимате от там продължавайте, ние ги даваме на тази цена и това е. Вносителите знаят перфектно, че някакъв процент от хората смятат добавките им за супер скъпи, но като трябва да ги внесат, узаконят и предложат по добър начин и тя цифрата стана голяма. А трябва и печалба да гонят, защото не ги внасят само за да развиват българската фитнес индустрия мисля. Ако сложат възможно най - ниската цена с минимална печалба за тях то те няма да могат да извличат ресурси за развитие. И после ще се чудим ние как може еди коя си фирма да не се развива, да не внася нови неща, да не прави магазини, да няма дистрибутори... Развитието иска материал също. В крайна сметка се получава един кофти кръг. Докато българските добавки не станат висококачествени така ще е.

СБ

14.06.08
09:24

казано от karlo на 14.06.08, 08:54:

Извинявам се но тия промоции примерно на Нау
- При поръчка над 300 лева - отстъпка 10% от цената на цялата поръчка + безплатна доставка !!!

- При поръчка над 500 лева - отстъпка 15% от цената на цялата поръчка + безплатна доставка !!!

- При поръчка над 700 лева - отстъпка 20% от цената на цялата поръчка + безплатна доставка !!!

не са ми от най-примамливите,рядко взимам неща над 300 лева.

Ако ще е за над 300
Много по изкушаващо би ми било да се предлагат ‘’стакове’’ ,например мощна креатинова матрица + азотен буустер + яка суроватка
Би ме накефило да са на различни марки ,изпробвани работещи комбинирани на стак от някой маняк по негово осмотрение.:)
Съгласете се че повечето марки имат по няколко продукта които изпъкват( разчува се за тях че работят здраво) .Примерно ако трябва да избирам от на БСН стаковете ,бих предпочел да взема само Селмасс от тая марка а останалите ми продукти да са на Пролаб и Синтракс .

ООООООО... само чакай... ;) Мама ис къминг фууууууул спийд... ;) стакове от средата на Юни... ;)

FZ

14.06.08
09:28

казано от Георги Гайдов на 14.06.08, 09:23:

Не. Но смея да кажа, че имам бегла представа как стоят горе долу нещата и не смея да опреквам вносителите. Това се предлага - това купувам. Колкото мога - толкова купувам. И това е положението. Можеш ли да отидеш в магазина на Адидас и да кажеш “Абе как може да слагате такива надценки?! Аз от чужбина много по - евтино си ги взимам!” Като си ги взимате от там продължавайте, ние ги даваме на тази цена и това е. Вносителите знаят перфектно, че някакъв процент от хората смятат добавките им за супер скъпи, но като трябва да ги внесат, узаконят и предложат по добър начин и тя цифрата стана голяма. А трябва и печалба да гонят, защото не ги внасят само за да развиват българската фитнес индустрия мисля. Ако сложат възможно най - ниската цена с минимална печалба за тях то те няма да могат да извличат ресурси за развитие. И после ще се чудим ние как може еди коя си фирма да не се развива, да не внася нови неща, да не прави магазини, да няма дистрибутори... Развитието иска материал също. В крайна сметка се получава един кофти кръг. Докато българските добавки не станат висококачествени така ще е.

Аз го казах в едно от мненията ми по-горе , че май в скоро време няма да се радваме на по -ниски цени на суплементите в БГ , за съжаление  :smirk:

Както каза Финдо “Кучетата си лаят , кервана си върви “

Мнението беше редактирано от FZKTWGS на 14.06.08 09:33.

Включвам се административно - понеже имаше известни запитвания защо темата не е затворена вече, бих искал да кажа, че създалата се дискусия има своето значение, макар да е с по-остър тон на моменти. Коментира се много важна част на пазара и ще оставя темата за споделяне на мнения от подобен характер.

На мен лично ще ми е интересно да я прочета след година, за да видя, дали има промени. Или пък може би след две.

А и все пак малко хора споделиха в процентово отношение какъв спад на цените ще ги удовлетвори.

СБ

14.06.08
09:36

ДА,никой до момента не е предложил конкретни цени- какви суми е склонен да отделя за отделните видове разфасовки и продукти. Това не значи само да цитирате Оптимум. В момента в България има доста фирми и доста продукти. Разгледайте ги и сами прецената какви суми сте склонни да отделяте за продуктите им и ги споделете с нас

FZ

14.06.08
09:40

казано от silabg.com на 14.06.08, 09:36:

ДА,никой до момента не е предложил конкретни цени- какви суми е склонен да отделя за отделните видове разфасовки и продукти. Това не значи само да цитирате Оптимум. В момента в България има доста фирми и доста продукти. Разгледайте ги и сами прецената какви суми сте склонни да отделяте за продуктите им и ги споделете с нас

Вие защо не кажете до колко горе-долу  можете да намалите цените като се сметнат всичките разходи , примерно . :)
Ако искате дайте пример с някой протеин

Мнението беше редактирано от FZKTWGS на 14.06.08 09:44.

14.06.08
09:47

1 идея - за редовните клиенти да се издават нещо като членски карти с намаление (примерно 10%,20%....), т.е. в картата му се записва всяка покупка и му се трупат нещо като кредити.

FZ

14.06.08
09:54

казано от Hvanatema на 14.06.08, 09:47:

1 идея - за редовните клиенти да се издават нещо като членски карти с намаление (примерно 10%,20%....), т.е. в картата му се записва всяка покупка и му се трупат нещо като кредити.

Тази идея не е никак лоша . Може и да не се записва всяка покупка
Нека вносителите да кажат какво мислят по въпроса  ;-)

14.06.08
10:01

Добре де, ама какво от това, ако реша да споделя, че искам еди кой си протеин на еди каква си цена?! Хайде да се договорим с теб, че аз лично ще пазарувам само от магазина ти занапред, ако ми продаваш примено Нектара за 55лв. Заклевам се, че само от теб ще си го купувам!

СБ

14.06.08
10:08

Виж сега, ок, за цените на NOW и Синтракс отговарят съответните представители, погледни цените на фирмите, които ние предлагаме и искам отново да си кажеш мнението.

14.06.08
10:14

Бих се полакомил за стак
LABRADA” -  “GLUTALEAN” -500 гр
SAN” - АМИНОКИСЕЛИНИ “BCAA-PRO 250 caps
PROLAB” - “CUTS 2 120 tabs

ABB” - “EXTREME XXL BAR” ако може някак си да падне под 6 лева :)поне

BO

14.06.08
10:21

Щом сте казали на Ви цени и сравнения.....
Искам първо да кажа, че цените на тия две фирми са наи-конкурентните за бг сравнение с другите, но тъйкато вие сте на гилотината тук в темата поради слабия интерес от другите вносители съм подбрал ваши продукти.Все още си ги копувам от US добавките, но тия цени които съм предложил ако станат ще направя преориентиране със сигорност.Цените граничат с лудоста за вас, но си го “търсихте” :)
Now whey protein isolate 5lb.- 42$x1.25 =52.5лв., слагам си доставка от 40лв. и прави 92лв. пак не са като 140лв. както по вашите цени.Аз предлагам цена от 110лв.
Nectar sweets 2lb. - 28$x1.25=35лв., слагам доставка от 20лв. и става 55лв. вашета цена е 75лв.Аз предлагам цена 65лв.
Fyre 120k. - 28$x1.25=35лв., слагам доставка 10лв. и става 45лв., вашата цена е 95лв.Аз предлагам цена от 60лв.
3-АD(2 кутии x 90k.)- 54$x2=108$x1.25=135лв., слагам си доставка от 30лв. и прави 165лв., вашата цена е 210(за двете кутии).Аз предлагам 185лв.
EST Thermostat 90k. - 32$x1.25=30лв., слагам за доставката 15лв. и прави 45лв., вашата цена 82лв.Аз предлагам 62лв.

14.06.08
10:25

Като става на въпрос за предложение за цени, ето аз предлагам :) Понеже си пазарувам Taurine на NOW. Цената за 1000 мг/100 капсули варира около 9 долара (14,4 лв.) - цената му тук е 28 лева, което прави 2 пъти повече. Склонен съм да го купувам за 20 лв. Не че имам друг избор. И при 28 лева ще го взимам, но като заговорихме за желания - бих давал по 20 лева, без да се чувствам гузен, че давам твърде много пари.

Аз искам да обърна внимание на други два аспекта (специално на онлайн пазаруването), които са много сериозни. Все още не мога да разбера как е възможно в 90 процента от онлайн каталозите да няма информация какво всъщност се продава. Говоря за състав на продуктите. Бях пуснал тема преди това, но взеха внимание само дистрибуторите на peak…и може би защото бях отправил конкретно критиката към тях. И тук даже не говорим за информация, която може да се пусне пожелание, а за важна информация. Има хора с алергии, диабетици и други. Недопустимо е да няма информация какво съдържа продукта, който купуваме. Ето защо, когато купувам нещо винаги се консултирам със западните сайтове. Преди го приемах, но след като отправих послание към дистрибуторите и никой не обърна внимание, съм склонен да го приема като слабо обслужване.

Друго нещо...защо никога не получавам точно това, което съм поръчал? Не пазарувам много често (може би по-малко от 5 пъти съм пазарувал от интернет за последните няколко месеца), но каквото и да поръчам получавам друго - БУКВАЛНО всеки от поръчаните пъти. Протеин с вкус на ванилия - доставят ми същия протеин, но с вкус на банан. Витамин 1000 мг (примерно) - получавам същия витамин, но 500 мг (на същата цена). Добавка на ON - получавам същия тип добавка но на Peak, защото другата я нямало в склада.

Това са две неща, които не изискват никакъв друг разход освен малко време. Организация. Никой на този етап не може да ме убеди, че онлайн поръчките са организирани.

И друг въпрос - с каква цел е създаването на чудовищни каталози, в които всъщност присъстват едва 50 процента от продуктите, а ако искам продукт от другите 50 процента отговора е “няма да го доставяме скоро” или “очаквайте го в срок от хх или дори ххх дни”

Мнението беше редактирано от Калоян Я. на 14.06.08 10:29.

14.06.08
10:28

казано от bobi_benetton на 14.06.08, 10:21:

Щом сте казали на Ви цени и сравнения.....
Искам първо да кажа, че цените на тия две фирми са наи-конкурентните за бг сравнение с другите, но тъйкато вие сте на гилотината тук в темата поради слабия интерес от другите вносители съм подбрал ваши продукти.Все още си ги копувам от US добавките, но тия цени които съм предложил ако станат ще направя преориентиране със сигорност.Цените граничат с лудоста за вас, но си го “търсихте” :)
Now whey protein isolate 5lb.- 42$x1.25 =52.5лв., слагам си доставка от 40лв. и прави 92лв. пак не са като 140лв. както по вашите цени.Аз предлагам цена от 110лв.
Nectar sweets 2lb. - 28$x1.25=35лв., слагам доставка от 20лв. и става 55лв. вашета цена е 75лв.Аз предлагам цена 65лв.
Fyre 120k. - 28$x1.25=35лв., слагам доставка 10лв. и става 45лв., вашата цена е 95лв.Аз предлагам цена от 60лв.
3-АD(2 кутии x 90k.)- 54$x2=108$x1.25=135лв., слагам си доставка от 30лв. и прави 165лв., вашата цена е 210(за двете кутии).Аз предлагам 185лв.
EST Thermostat 90k. - 32$x1.25=30лв., слагам за доставката 15лв. и прави 45лв., вашата цена 82лв.Аз предлагам 62лв.

Напълно съм съгласен с тези цени.

СБ

14.06.08
10:39

3-AD далеч не е 54$. Масовата цена в US онлайн магазините и между 65 с 70$. Не гледай Discount Anabolics. Значи 66$ + 10долара доставка, станаха 76 долара, което е 95лв, ние го продаваме за 105. Тази седмица влизат стакове в сайта ни и ще има отстъпки, които ще сведат цената до американската с доставка. Thermostat ти е 35 долара масова цена + 10 доставква 45 долара, това са 60 лв. Ние го даваме за 82лв. MassFX при нас е 92лв, с доставка от нета ти се връзва на 84лв!!!! За Хипердрол схемата е същата. Още един пример - Methyl Mass при нас е 82лв, в нета е 46 долара+ доставка 15, станаха 61 долара, което е 74лв, при нас е 82. КАК ТИ СЕ СТРУВАТ НАШИТЕ ЦЕНИ СЕГА!!!!

МОГА ДА ТИ НАПРАВЯ СЪЩИТЕ ИЗЧИСЛЕНИЯ И С ДРУГИТЕ ХАРД ПРОДУКТИ НА EST NUTRITION, КОИТО ВСИЧКИ СА ПО 72ЛВ, А МЕТИЛ ХТ Е 66ЛВ. ВИЖ ИМ ЦЕНИТЕ В BB.COM., ДОБАВИ ДОСТАВНА ЦЕНАИ ВИЖ КАКВО СЕ ПОЛУЧАВА И ГИ СРАВНИ С ЦЕНИТЕ , КОИТО НИЕ ПРЕДЛАГАМЕ.

ОЧАКВАМ КОМЕНТАР:

Мнението беше редактирано от Сила БГ на 14.06.08 10:44.

14.06.08
10:52

казано от silabg.com на 14.06.08, 10:39:

3-AD далеч не е 54$. Масовата цена в US онлайн магазините и между 65 с 70$. Не гледай Discount Anabolics. Значи 66$ + 10долара доставка, станаха 76 долара, което е 95лв, ние го продаваме за 105. Тази седмица влизат стакове в сайта ни и ще има отстъпки, които ще сведат цената до американската с доставка. Thermostat ти е 35 долара масова цена + 10 доставква 45 долара, това са 60 лв. Ние го даваме за 82лв. MassFX при нас е 92лв, с доставка от нета ти се връзва на 84лв!!!! За Хипердрол схемата е същата. Още един пример - Methyl Mass при нас е 82лв, в нета е 46 долара+ доставка 15, станаха 61 долара, което е 74лв, при нас е 82. КАК ТИ СЕ СТРУВАТ НАШИТЕ ЦЕНИ СЕГА!!!!

МОГА ДА ТИ НАПРАВЯ СЪЩИТЕ ИЗЧИСЛЕНИЯ И С ДРУГИТЕ ХАРД ПРОДУКТИ НА EST NUTRITION, КОИТО ВСИЧКИ СА ПО 72ЛВ, А МЕТИЛ ХТ Е 66ЛВ. ВИЖ ИМ ЦЕНИТЕ В BB.COM., ДОБАВИ ДОСТАВНА ЦЕНАИ ВИЖ КАКВО СЕ ПОЛУЧАВА И ГИ СРАВНИ С ЦЕНИТЕ , КОИТО НИЕ ПРЕДЛАГАМЕ.

ОЧАКВАМ КОМЕНТАР:

Извинявам се, че се намесвам, но вашите цени са може би единствените толкова близки до US. Няма да е зле и другите да направят нещо по въпроса (много се надявам NOW FOODS да смъкнат малко от цените им).

BO

14.06.08
10:53

Аз коментара съм го направил още в горният пост.Казах, че цените са супер за бг пазара, а до колкото с тия игрички на смятане ще кажа, че НЕ не си струва за 10-2лв. да трепериш дали ще ти пристигне доставката и кога, НО !!! това се отнася само за марките на които си изклчителен представител(АХ, ЕСТ), само и единствено за тях, не и за другите марки.

СБ

14.06.08
10:56

;-) :)

СБ

14.06.08
11:15

казано от Hvanatema на 14.06.08, 09:47:

А защо мислиш че подобна практика няма особено за комбо поръчка?? ;)

СБ

14.06.08
11:18

казано от Стоянчо на 14.06.08, 10:01:

Добре де, ама какво от това, ако реша да споделя, че искам еди кой си протеин на еди каква си цена?! Хайде да се договорим с теб, че аз лично ще пазарувам само от магазина ти занапред, ако ми продаваш примено Нектара за 55лв. Заклевам се, че само от теб ще си го купувам!

Заклеваш ли се... ама го искам писменно, иначе само си говорим, може и неустойка да хвърлим :) надявам се че това не си го казал сериозно, поради една единствена причина, която и ти и аз знаем много добре!!... НИЕ НЕ СМЕ ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА СИНТРАКС ЗА БГ. Можеш да се ориентираш към продукти на марки които ние вкарваме ексклузивно за БГ, ... виж там клетвени декларации приемаме... ;)

NF

14.06.08
11:22

@FZKTWGS “Ти сега гледаш от страна на вносителите , постави се на мястото на един обикновен трениращ ,който си купува добавки и се замисли малко ......  ” - Ами да аз съм един нормален трениращ, много хора ме познават. Да не би да съм слязъл от Луната? Повярвай ми бил съм на твоето място и точно поради тази причина започнах всичко това...
@Hvanatema - имаме промоции за клиенти които пазаруват по-големи количества.
@Стоянчо - Идвай при нас - пазарувай и ще ползваш отстъпки.
@Боби Бенетон и всички които давате цени - искам да ми напишете - доставна цена, Мито 13%, ДДС 20%, Доставка, Разходи по поддръжка на търговски обект (Заплати, наем), Печалба за дистрибутора; ПЕЧАЛБА ЗА ВНОСИТЕЛЯ НЕ КАЛКУЛИРАЙ! Да кажем, че ще го правя за удоволствие.

СБ

14.06.08
11:23

казано от bobi_benetton на 14.06.08, 10:53:

Аз коментара съм го направил още в горният пост.Казах, че цените са супер за бг пазара, а до колкото с тия игрички на смятане ще кажа, че НЕ не си струва за 10-2лв. да трепериш дали ще ти пристигне доставката и кога, НО !!! това се отнася само за марките на които си изклчителен представител(АХ, ЕСТ), само и единствено за тях, не и за другите марки.

И за Mega Pro и за скоро Fast Action Pharma и за Advanced Sports Nutrition /Nano Technology/. Скоро ще ъпдайтнем цените в сайта за да видите за какво иде реч... тогава да видим дали някой, в който и да било форум би казал нещо за ценовата ни политика... ;)

По отношение на останалите марки, ТАМ ПРОМЯНА НЯМАДА ИМА! Защо???... Ние не ги внасяме а само продаваме и се съобразяваме с вносителите!

СБ

14.06.08
11:25

казано от NOW Foods България на 14.06.08, 11:22:

@FZKTWGS “Ти сега гледаш от страна на вносителите , постави се на мястото на един обикновен трениращ ,който си купува добавки и се замисли малко ......  ” - Ами да аз съм един нормален трениращ, много хора ме познават. Да не би да съм слязъл от Луната? Повярвай ми бил съм на твоето място и точно поради тази причина започнах всичко това...
@Hvanatema - имаме промоции за клиенти които пазаруват по-големи количества.
@Стоянчо - Идвай при нас - пазарувай и ще ползваш отстъпки.
@Боби Бенетон и всички които давате цени - искам да ми напишете - доставна цена, Мито 13%, ДДС 20%, Доставка, Разходи по поддръжка на търговски обект (Заплати, наем), Печалба за дистрибутора; ПЕЧАЛБА ЗА ВНОСИТЕЛЯ НЕ КАЛКУЛИРАЙ! Да кажем, че ще го правя за удоволствие.

Е сега ти и печалба искаш... ;) Това е тип търговия където понятието нетен остатъчен приход е табу... ;)

СБ

14.06.08
11:26

казано от karlo на 14.06.08, 10:14:

Бих се полакомил за стак
LABRADA” -  “GLUTALEAN” -500 гр
SAN” - АМИНОКИСЕЛИНИ “BCAA-PRO 250 caps
PROLAB” - “CUTS 2 120 tabs

ABB” - “EXTREME XXL BAR” ако може някак си да падне под 6 лева :)поне

Представителите на марките които си изброил не са тук, тъй че трябва на место да си го договориш това....

СБ

14.06.08
11:41

казано от Финдо на 14.06.08, 08:21:

Ако може да ми обясните как смятате надценката...Количеството играе ли роля?Според сайта на силабг.ком-протеин Оптимум Голд стандарт 5 либри струва 140 лв,в САЩ 60 $->80 лв,а 2 либри пак при вас струва 70 лв в САЩ 40 лв,оскъпяването му е с ок.30 лв,а на 5 либри 60 лв.Излиза,че е по-изгодно да си взимам малки разфасовки,отколкото големи,което е противно на логиката.
Изброявате сумати компоненти,докато се формира крайната цена:печалба на вносител,печалба на дистрибутор,печалба на един кой си,много маймунки станаха на клона,нали се сещате кво става с клона като понатежи.Всъщност замислете се дали крайния потребител го интересува,кой колко печалба трябва да има.Важното за него е,че не му е по джоба и стандарта.

Значи да ти отговоря набързо... Докато официалният вносител не си промени цените, то и ние няма да го направим... Просто не зависи от нас, опира се до изискване на вносителите, а ние не сме официални вносители на Оптимум за БГ. Има марки на които сме, така че ако имаш коментар там то тогава вече може да поговорим!

14.06.08
12:16

3-AD далеч не е 54$. Масовата цена в US онлайн магазините и между 65 с 70$.

ОЧАКВАМ КОМЕНТАР:

Е, кажи ми сега, че го купувате от AX за $70 ;) Някакси, просто няма да ти повярвам.

Вие, както и Discount Anabolics сте retailer. Щом те го продават на $54, значи са го закупили за по-малко. По тази логика, дори и човек който не е запознат с политиката на американските компании спрямо техните дистрибутори, ще се досети, че и вие го закупувате на сходна цена.

А иначе конкретно за вашите цени - както вчера лично ви писах в скайп, цените ви са много добри, в сравнение с цените на останалите вносители, за което заслужавате поздравления! Все пак 105лв за 3-AD изглежда много по-добре от 160лв за Methyl 1-D на LG Sciences, предлагано от Милев&Co;. Все още обаче има какво да се желае, за да стане достъпен за масовия потребител в България.

СБ

14.06.08
12:29

казано от Владимир8507 на 14.06.08, 12:16:

3-AD далеч не е 54$. Масовата цена в US онлайн магазините и между 65 с 70$.

ОЧАКВАМ КОМЕНТАР:

Е, кажи ми сега, че го купувате от AX за $70 ;) Някакси, просто няма да ти повярвам.

Вие, както и Discount Anabolics сте retailer. Щом те го продават на $54, значи са го закупили за по-малко. По тази логика, дори и човек който не е запознат с политиката на американските компании спрямо техните дистрибутори, ще се досети, че и вие го закупувате на сходна цена.

А иначе конкретно за вашите цени - както вчера лично ви писах в скайп, цените ви са много добри, в сравнение с цените на останалите вносители, за което заслужавате поздравления! Все пак 105лв за 3-AD изглежда много по-добре от 160лв за Methyl 1-D на LG Sciences, предлагано от Милев&Co;. Все още обаче има какво да се желае, за да стане достъпен за масовия потребител в България.

Ако трябва да съм откровен, щом от 4 различни EU страни в близост до БГ вече имаме клиенти за нашите марки на цените на които са в БГ, то ти сам можеш да си отговориш на какво ниво са наште цени в сравнение с техните местни снабдители... а те си плащат и доставката извъх БГ което си се трупа! С други думи им се врузва на пари по-големи от тези които би платил БГ потребителя!

Като потреблението на тези продукти се вдигне то тогава може да има коментар от наша страна откъм цена, но за момента моето мнение е че на фона на това което се предлага на БГ пазарът и нашите продукти разликата откъм цени е осезаема, а продуктите ни НЯМАТ еквивалент. Не го казвам да се хвалим, но точно и това тъсихме, просто нещо което го няма и камили еквивалент и на достъпна цена. Мисля че сме се справили А+++

Мнението беше редактирано от Сила БГ на 14.06.08 12:31.

Не са виновни вносителите.Виновни са дистрибуторите те са алчните същества по веригата.Всеки дистрибутор иска 30% отстъпка от реализирания оборот.Има дистрибутори с ужасни магазини с ужасни продавачи с ужасно обслужване но си купуваш от тях като те печелят 30% при това без никакви разходи.Имат 200 лева наем за гаражчето ток вода стотина лева и бичат само за цифри.Няма да говорим за касовите бележки, за данъците за осигуровки на малоумните служители и т.н. и т.н..Дистрибуторите изнудват вносителите който вносител не пусне 30% просто не работят с него и той е обречен.От друга страна пък ако дистрибутора пусне продуктите на по ниска цена за своя сметка другите ще му се сърдят включително и вносителя.И става нещо като стегнация на пазара който сам се е регулирал в полза на дистрибуторите ощетявайки потребителите.

Мнението беше редактирано от Иван Шишманов на 14.06.08 12:39.

14.06.08
13:28

Наитина бих искал да разбера какво е значението на нашето недоволство от цените? Някой ще ги свали ли вследствие на критиките??????? За какво е дискусията? Вие искате ние да кажем на какви пари искаме добавките, ами кажете вие на какви пари можете да свалите - същата работа, само страните се разменят. Ние искаме редовните клиенти да ползват намаление, ама не при условие, че купим над 300, 500, 1000лв!!! Хайде да дам един пример със себе си - в момента имам около 600-700лв., които са ми “за харчене”. Желанието ми е да пия аминокиселини, ВСАА, глутамин и протеин от най-високо качество, споменавам тези добавки, защото други не ползвам. Е, при тези цени на продуктите аз няма да “развържа” кесията и ще си седя на един качествен протеин и чат-пат амини и ВСАА. Ако цените бяха нормални щях да снасям постоянно за съответните продукти.

СБ

14.06.08
13:39

казано от Стоянчо на 14.06.08, 13:28:

Наитина бих искал да разбера какво е значението на нашето недоволство от цените? Някой ще ги свали ли вследствие на критиките??????? За какво е дискусията? Вие искате ние да кажем на какви пари искаме добавките, ами кажете вие на какви пари можете да свалите - същата работа, само страните се разменят. Ние искаме редовните клиенти да ползват намаление, ама не при условие, че купим над 300, 500, 1000лв!!! Хайде да дам един пример със себе си - в момента имам около 600-700лв., които са ми “за харчене”. Желанието ми е да пия аминокиселини, ВСАА, глутамин и протеин от най-високо качество, споменавам тези добавки, защото други не ползвам. Е, при тези цени на продуктите аз няма да “развържа” кесията и ще си седя на един качествен протеин и чат-пат амини и ВСАА. Ако цените бяха нормални щях да снасям постоянно за съответните продукти.

СБ

14.06.08
14:59

Едно последно разяснение правя и повече спираме тази тема. Когато си официален вносител на една фирма, отстъпката, която ти дава тя не е от цената която гледаш в онлайн магазините в щатски сайтове, а от цената, която се води Retail, демек на дребно, демек задрасканта цена в повечето сайтове. Ние от нея ползваме отстъпка, а не от цената, от която се купува от сайта. За ваше сведение AnabolicX е една от най-скъпите марки в САЩ, и специално за Влади8507, 3-AD струва 100$, Mass FX 90$, Hyperdrol 2 90$. Ние от тези цени ползваме отстъпка, а не от цените , които гледате в сайтовете. Само така можеш да претендираш , че си официален представител, когато купуваш от самата фирма, а не от интернет сайтове и правиш паралелен внос

LA

14.06.08
15:15

Стана ми доста интересна темата и като редовен клиент на щатските онлайн магазини реших и аз да се включа, понеже са замесени две от любимите ми фирми и става въпрос за американски цени в България. След като видях цените на SILABG на продуктите на AnabolicX реших да си направя една проста сметка. За пълен 12-седмичен цикъл ще ми трябват общо 6 шишета - по 3 от MassFX и Hyperdrol 2. С доставка от ЩАТИТЕ тези неща щяха да ми излезнат 365$, което прави 457лв. Ако ги поръчам от SILA ми излизат 548лв, а те при всички положения за тази покупка ще ми направят сериозна отстъпка, както пише по форума, че ще правят отстъпки за техните фирми, които и без това смея да кажа, а аз имам опит с цени в USA и доставка, за уникални и няма място за оплакване. ЗАМИСЛЕТЕ СЕ ХУБАВО ВСИЧКИ ВЪРХУ ТОВА, КОЕТО СЪМ НАПИСАЛ, ВИЖДАМ, ЧЕ И ОТ ГАСПАРИ БЪЛГАРИЯ СА СМЪКНАЛИ СЕРИОЗН ЦЕНИТЕ, ЗА КОЕТО ИМАТ МОИТЕ АДМИРАЦИИ, НО ЗАСЕГА ТЕ  И SILABG ОПРЕДЕЛЕНО ПРАВЯТ ВПЕЧАТЛЕНИЕ И ИМАМ НАМЕРЕНИЕ ДА СИ ПОРЪЧАМ ОТ ТЯХ, ПО ПРОСТАТА ПРИЧИНА, ЧЕ МИ ИЗЛИЗА СПЕЦИАЛНО ЗА ТЕЗИ 3 ФИРМИ (ANABOLICX, EST NUTRITION И НОВИТЕ ЦЕНИ НА GASPARI) ДА СИ ПОРЪЧАМ ОТ БЪЛГАРИЯ.

NF

14.06.08
18:00

Не виждам някой да пише как да се формира крайната цена на продуктите? Включвайки всички разходи упоменати в предишният ми пост?

Стояне, повечето които пазарувате от нетришън или бб.ком правите поръчки за по 300-400-500 долара не излизайте с оправданието, че не ви се дават толкова пари за добавки. При поръчка за 700 лева (реално давате 560 лева защото има 20% отстъпка) може да си купиш доста неща от www.nowbg.com които ще ти стигнат за няколко месеца. Но ги получаваш на следващият ден с безплатна доставка... И само да поясня, че първо се става редовен клиент... пазаруваш определено време от даден магазин и тогава си редовен клиент. Няма как от първата поръчка да се получи огромното намаление... тези които са наистина редовни клиенти получават нелоши отстъпки... да не изброявам имена... иди си договори такова намаление в някой магазин за дрехи, електроника,компютри, коли и т.н... които също в щатите са 2 пъти по евтини...

CL

14.06.08
18:07

За потребителите, които си пазаруват по Internet специално от Netrition или Bodybuilding.com и искат цените да са същите и в България. Уважаеми дами и господа, ще ви направя едно сръвнение за един продукт от моят асортимент Purple Wraath 2.10 lb:
retail price - 99.99 $
.........................
netrition price - 59.95 $
транспорт - 22.17 $
до тук - 82.12 $
мито - (цена +транспорт) х 12% = 9.86 $
до тук - 82.12 $ + 9.86 $ = 92 $
ддс - (цена + транспорт + мито) х 20% = 18.4 $
до тук - 92 $ + 18.4 $ = 110.4 $
като го сметнем по днешния курс на долара, който за 14.06.2008 е 1.2908 лв. = 142.51 лв.
Така, продукта при нас струва 150 лв., разликата от 7.49 лв. заслужава ли си 2 седмици чакане?
Сега ще кажете, да ама транспорта го нямаляват, когато се поръчват количества. Е, да но и в Българя вече се правят отстъпки при количества.
Друг е въпроса за незаконния внос, чрез намаляване на цената на инвоиса под 45 $, което се практикува масово от вас за да се избегне мито и ддс. Да, ама на мен не ми се ходи по съдилища заради това.

Чрез този пример неискам да създавам нови спорове! Моля визирайте точно марките и фирмите които смятате, че са надули цените и давайте конструктивни решения. Не ни слагайте всички под общ знаменател!

Мнението беше редактирано от Controlled Labs на 14.06.08 18:28.

Аз работя с определен вносител чието име няма да споменавам умишлено защото той си го знае :).И съм адски ама адски доволен.Получавам отстъпки по големи отколкото съм очаквал особенно имайки в предвид, че ползвам добавки инцидентно.Доставката се извършва за часове което е страхотно.Доволен съм от ценовата политика в крайна сметка качеството струва пари, ако беше лесно и евтино да изглежда добре човек, щяхме всички да имаме красиви тела.Пазара е свободен има скъпи и качествени добавки и евтини и некачествени.Като имаш пари си взимаш Мерцедес като нямаш си взимаш Дачия, като имаш пари си взимаш реномирана американска фирма като нямаш има си алтернативни български производители.Недоволен съм обаче от това, че мизерните дистрибутори изнудват вносителите за ненормални отстъпки.Един дистрибутор няма никакви разходи повечето ползват някакви умрели магазинчета по разни гаражи, продавачите са малоумни работят за един наем и за една заплата, да не говорим за касови бележки осигуровки и т.н. законни неща , обаче искат да влизат големи цифри.Дистрибуторските отстъпки варират около 30% и това при почити никакви разходи.Нека сега си представим един вносител който  продавайки през дистрибутор печели много по малко процентна печалба.Трябва да плаща, мита, ДДС, транспортни разходи, да се разправя с транспортни фирми със Митници, трябва да поддръжа собствен магазин служители, складова част, интернет портал, маркетинг  да не говорим ако реши да се показва по състезания за какви цифри става въпрос.Не е ли странно и ненормално и откачено типично по БГ логика прекупвача които няма разходи да печели 30% от един продукт, а този който се труди влага пари и си скъсва задника от работа само и само този продукт да достигне от производителя до потребителя, получава много по малко.И да картелно споразумение има, но то не е гласно и не е сред вносителите, а сред дистибуторите.Всеки дистрибутор независимо колко оборот реализира иска 30% и ако вносителя не успее да му го предложи просто не работи с него.Тогава вносителя е длъжен да работи за малка печалба, защото иначе би работил на никаква печалба.Естественно тези мастити комисионни се отразяват в крайната цена което притеснява нас потребителите.

СБ

15.06.08
09:59

казано от Иван Шишманов на 15.06.08, 04:51:

Всеки дистрибутор независимо колко оборот реализира иска 30% и ако вносителя не успее да му го предложи просто не работи с него.Тогава вносителя е длъжен да работи за малка печалба, защото иначе би работил на никаква печалба.Естественно тези мастити комисионни се отразяват в крайната цена което притеснява нас потребителите.

И не само!!!!... Много от магазините и фитнесите освен 30% отстъпка иска още консигнация или за 30 дни или до изчерпване на количествата...

Незнам дали някой има представа с тази схема характена за работа с дистрибутори в БГ, колко пари се набиват не само в стока но и в оборот.

По мое мнение или бизнесът с хранителни добавки да е 100% Wholesale с дистрибутори и тук таме крайни клиенти, което предполага завишени цени (т.е. това от което всички се оплаквате) (30% по високи цени и консигнации)... ако се предлага по ниска комисионна то никои не би работил с дадения вносител, просто пазара го е наложил!

ИЛИ,
100% Retail, работа с крайни клиенти, което би направило продуктит мн достъпни за крайния клиент, но покритието откъм това популярност на ниво Големи и Малки градове та дори и села, би било много малко.

Това са двете формули за работа... Други варианти няма... Всичко междинно е неприложимо!

СБ

15.06.08
10:02

казано от LawrenceTaylor на 14.06.08, 15:15:

Стана ми доста интересна темата и като редовен клиент на щатските онлайн магазини реших и аз да се включа, понеже са замесени две от любимите ми фирми и става въпрос за американски цени в България. След като видях цените на SILABG на продуктите на AnabolicX реших да си направя една проста сметка. За пълен 12-седмичен цикъл ще ми трябват общо 6 шишета - по 3 от MassFX и Hyperdrol 2. С доставка от ЩАТИТЕ тези неща щяха да ми излезнат 365$, което прави 457лв. Ако ги поръчам от SILA ми излизат 548лв, а те при всички положения за тази покупка ще ми направят сериозна отстъпка, както пише по форума, че ще правят отстъпки за техните фирми, които и без това смея да кажа, а аз имам опит с цени в USA и доставка, за уникални и няма място за оплакване. ЗАМИСЛЕТЕ СЕ ХУБАВО ВСИЧКИ ВЪРХУ ТОВА, КОЕТО СЪМ НАПИСАЛ, ВИЖДАМ, ЧЕ И ОТ ГАСПАРИ БЪЛГАРИЯ СА СМЪКНАЛИ СЕРИОЗН ЦЕНИТЕ, ЗА КОЕТО ИМАТ МОИТЕ АДМИРАЦИИ, НО ЗАСЕГА ТЕ  И SILABG ОПРЕДЕЛЕНО ПРАВЯТ ВПЕЧАТЛЕНИЕ И ИМАМ НАМЕРЕНИЕ ДА СИ ПОРЪЧАМ ОТ ТЯХ, ПО ПРОСТАТА ПРИЧИНА, ЧЕ МИ ИЗЛИЗА СПЕЦИАЛНО ЗА ТЕЗИ 3 ФИРМИ (ANABOLICX, EST NUTRITION И НОВИТЕ ЦЕНИ НА GASPARI) ДА СИ ПОРЪЧАМ ОТ БЪЛГАРИЯ.

Абсолютно си прав и това важи за всички марки които внасяме!!!!

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1