16.06.08
17:54
http://www.bb-team.org/workout/1358/ тренирам по тази програма. От скоро почнах по нея (1 седмица) тъй като беше време за разнообразяване. Тренирам доста отдавна с прекъсвания от 4 месеца сериозно.
Та нанесал съм вследните корекций:
Програма за първи ден
повдигане на щанга от лег - 4 серии по 8 повторения
повдигане на щанга от полулег - 4 серии по 8 повторения
повдигане на дъмбели от полулег - 3 серии по 8 повторения
флайс - 3 серии по 8 повторения
бицепсово сгъване с щанга от стоеж - 3 серии по 8 повторения //скотово с крива щанга(забрайх й името)
бицепсово сгъване с дъмбел от седеж - 3 серии по 8 повторения//скотово с дъмбел
концентрично сгъване - 2 серии по 8 повторения
кoремни преси - 3 серии по 20 повторения//правя ги с тежести
повдигане на краката от лег - 3 серии по 20 повторения//Промених го на http://www.bb-team.org/exercise/1561/ с 3-ят уред (просто има такъв в залата и е добър)
Програма за трети ден
гребане с щанга - 4 серии по 8 повторения
набирания - 4 серии по 10 повторения//заменям с вертикален скрипец щото не мога са набирам
мъртва тяга - 4 серии по 8 повторения
придърпване на хоризонтален скрипец - 3 серии по 8 повторения
повдигане на щанга за трапец - 3 серии по 10 повторения
изтласкване на щанга от лег тесен хват - 3 серии по 8 повторения
‘френско’ разгъване с щанга - 3 серии по 8 повторения////тва ми ******* **** *** лактите смятам да го заменя с разгъване с дъмбел зад глава
разгъване на скрипец - 2 серии по 8 повторения
сгъване за предмишница - 3 серии по 10-15 повторения
Програма за пети ден
раменна преса пред врат - 3 серии по 8 повторения//зад гръб по принцип
раменно разтваряне встрани - 3 серии по 8 повторения
повдигане на щанга пред гърди(хеликоптер) - 3 серии по 8 повторения
клякане с щанга - 4 серии по 10 повторения
бедрено разгъване - 3 серии по 15 повторения
бедрено сгъване - 3 серии по 15 повторения
повдигане на пръсти на калф машина - 3 серии по 15 повторения
кoремни преси - 3 серии по 20 повторения
повдигане на краката от вис - 3 серии по 20 повторения//пак на оная машина
моля коментирайте дайте ми насоки :
Също така 4-5 дена съм на карате и понякога ходя да бягам. По тази причина смятам да взема некви аминокислеини.
На 14 години/179см/70кг
За сега съм се насочил към Amino Fuel-Bio Tech USA или Amino 2000 на American SPort Nutrition.
Целта ми е покачване на мускулна маса и сила.
16.06.08
18:37
Добре..аз ли не разбирам..сигурно съм аз,но каква е разлика между това да сгъваш за бицепс седнал и това да го правиш прав...Позицията на задникът ти едва ли влияе до такава степен.
Прекалено много лег.Имаш един равен и един полу...този вторият полулег ти е излишен...
Прекалено много упражнения за трицепс.
Махай ги тия разгъвания и сгъвания за крака,че като ги видя...клякай!
Изобщо цялостното ми впечатление е,че си прекалил с обемът.
Ходиш да бягаш..и карате...дано се храниш достатъчно.А ако искаш да си по-добър на карате,това просто не е програмата за теб.
Мнението беше редактирано от BusyMan на 16.06.08 18:38.
Знам но искам първо малко маса 3-4 месеца и после за сила и издържливост. Да хапвам здраво яйца пиле и риба, сутрин мюсли с мляко.
С тази програма за гърди с макс тежести с много голямо натоварване едва си докарах мускулна треска и то слаба. И на са ми тъпи сгъванията и разгъванията, но само клек е прекалено! Става ли 6Х8 клек и 4Х8 преса? Имай предвид че от каратето краката са ми адски здрави и последните месеци колкото и да ги мъча мускулна треска не хващам.
Хвърляте обвинения, ами дайте неква програма че съм малко объркан!
До последното състезание по карате остават 2 седмици! Следващият цикъл от състезание почва след 8 месеца, така че до тогава ще имам време да кача маса и да превключа на програма за сила и издържливост :)
16.06.08
18:58
Почини си преди състезанието,тренирай усилено спортът.
Е да последните 5 дена няма да съм на фитнес...
Но в интерес на истината тва ми е първото състезание тъй като предишните ги изпуснах поради независещи от мене фактори...
Няма да огня победа а просто добро представяне, догодина и победа. ВЪпреки че имам много голям шанс за първо място ;)
Мнението беше редактирано от Vasko на 16.06.08 19:01.
В залата в която тренирам идва 1 момче което тренира карате и е инструктор за деца, той тренира така понеделник-всичко, сряда-всичко, петък-всичко. Като под всичко разбирай по 1 упражнение. Стой ненормално релефен има супер възстановяване прави скоци повече от 1.5метра. Ти си води извод ако не си билдър нямаш никакъв смисъл да тренираш по такива програми единствено си прави физическа подготовка, нямаш нужда от повече.
УСПЕХ НА СЪСТЕЗАНИЕТО !
Мнението беше редактирано от Purgatory на 17.06.08 04:33.