Дневник - Деничката

Темата е заключена.
Прескочи до:
DE

29.06.08
10:29

Здравейте!

Инфо за мен
След дълги години подмотаване реших, че е крайно, направо безкрайно, време да започна да се движда/спортувам повече (повече от въобще ;)).
Нямам възможност да ходя на фитнес, тъй като съм в чужбина, и засега това би било безумно голям разход - не по моя джоб.
По тази причина мога да тренирам само вкъщи.

Цел
Висока съм 177 см, тежа 57-58 кг.
Тоест съм слаба.
Но структурата ми е такава, че имам много тънки ръце, много плосък корем (буквално нямам никакви мазнини там - плочките ми се виждат идеално без да спортувам и секунда), но затова пък бедрата ми са месести, не особено оформени, имат излишни мазнини, а кача ли 100 гр или 10 кг - все на бедрата ми отиват.
По тази причина целя да
1) намаля мазнините по бедрата
2) да се стегна/тонизирам като цяло.

Начин за постигане
От години на сам се храня НВД.
В началото само НВД, после минах на ВМ НВД.
Усещам нужда от промяна и ще експериментирам - засега мисля от утре да мина пак на НВД без мазнини, както и да включа 7ми ден, зареждащ, с въглехидрати.

Нужда от помощ
Всякакви препоръки и съвети са добре дошли.
Най-вече приветствам съвети за упражнения в домашна обстановка, които да подпомагат изгаряне на мазнини (предимно в бедрата), както и укрепване на ръцете (като клечки за зъби са в момента).
За сега съм тотално неориентирана в областта на спорта и съм на принципа “я да си дръпна нещо от нета и да го пробвам”.
Отново за по-подробна справка - линка “Въпроси за сваляне на мазнини/стягане и упражнения вкъщи” в подписа ми.

Темата беше редактирана от Denichkata на 29.06.08 13:27.

29.06.08
10:44

Още едно дневниче , което ще следя .  ;-)

DE

29.06.08
13:12

Разглеждах тук там...
Взаимствайки от списъкът с упражнения на ББ Тийм, Да тонизираме у дома с “Големите 6” пак на ББ Тийм и домашната тренировка на Спайдер спорт измислих това като тренировчица (някой неща уж на око прецених с колко повтоирения да ги пробвам, други не..):

Навеждане напред (с дъмбели)
Повдигане на дъмбели встрани при наклон напред
Повдигане на ръце напред (с дъмбели)

Напади (с дъмбели) - 10 пъти на крак
Плие (с дъмбели) - 10 пъти
Мъртва тяга (с дъмбели)
Разтягане на задни бедра от стоеж - нужно ли е въобще...

Повдигане на таза и седалището от тилен лег
Метроном - 5 пъти на всяка страна

Странично извиване от стоеж - 10 пъти на всяка страна
Преден планк с вдигнат крак - 5

Как ви се струва?
А между другото мисля да започна с най-малките дъмбелчета, май са по 1 килце.

Мнението беше редактирано от Denichkata на 29.06.08 13:13.

29.06.08
13:22

Години,килограми,ръст? А някакво кардио правиш ли?

DE

29.06.08
13:25

21 години
177 см
57-58 кг

Като целя да станат твърдо 57, 58 са ми много.

Мога да тренирам само у дома, нямам възможност за фитнес, в чужбина съм и доста вали, така че и бягането навън не става.
Приемам с широко отворени обятия предложения за кардио в домашни условия.

29.06.08
13:27

Скачане на въже?Качване на стълби?Танци?

DE

29.06.08
13:32

И аз за въже си мисля.
Нисички са таваните у нас, ама срам не срам, ще отида на площадката пред асансьорите - малко хора минават, а и тук всеки си прави каквото си иска без да го коментират и безпокоят.
Само трябва да ми мине адската мускулна треска, днес дори напади не мога да правя от болка :(, така че ще съм на пилатес и гирички за ръце.
Толкова е силна болката, че едва сядам и ставам от стола, и до ВЦ ми е трудно даже хаха :)!
А мислех си и аз някоя динамична аеробика?
Как ти се струва?
Дръпнала съм една Pump It Up http://zamunda.net/details.php?id=18417 - определено е бърза!

DE

29.06.08
19:12

Както писах и в другата си тема:

Измислих си схемаааа, за сега.

ден 1: Синди Крауфорд “The next challenge”/Dance Aerobics Pump it up (по-често 1то)
ден 2: комплес с дъмбели
ден 3: тае бо
ден 4: комплес с дъмбели

И така ще ги въртя.
Интервално тичане, въже, ала бала и тях някъде ще ги намърдам, може би в отделен ден, или при гирите…
Засега имам много свободно време, всеки ден, затова така.

Идеята ми е да редувам динамична тренировка, един вид кардио, донякъде поне, но не точно, абе динамика да има (Синди, Тае бо, аеробиката), с по-монотонна тренировка с дъмбели, един вид силова, донякъде поне, но не точно wink!

29.06.08
19:57

Добре си го измислила , сега остава и да го спазиш за повече от един месец .  ;-)

DE

29.06.08
20:16

Тренирането всеки ден ще секне преди да е минал 1 месец - все пак морета, гостувания в столицата, живот и здраве...
Но за 2-3 пъти седмично ще се постарая на всяка цена да ми стане постоянен навик :)!

DE

01.07.08
07:45

Отчет за вчера:

ядене

- ленено семе, овесени трици, пшеничени трици
- 3 яйца, пилешко филе, зелена салата, домат
- 20 гр ядки
- 120 гр сьомга, зелена салата, домат, краставица
- шунка, зелена салата, краставица

Калории 887
Мазнини 56гр 57%
Белтъчини 71гр 32%
Въглехидрати 26гр 12%

Вчера малко време, много топло, резултат - малко ядене, споко - случва ми се веднъж на високосна година ;)!

движение

25 минути Aerobic Tae Bo Cardio (беше след около 2-3 часа ходене пеш, нямах сили за повече)

DE

01.07.08
21:33

Отчет за днес:

ядене

- ленено семе, овесен ядки, овесени трици, пшеничени трици
- шунка, кашкавал, зелена салата, домат
- пилешко филе
- кафе лате с лед
- сьомга, кашкавал, зелена салата, домат, краставица
- шунка, кашкавал, зелена салата
- 1 яйце, бяла риба, зелена салата

Калории 1194
Мазнини 69гр 52%
Белтъчини 104гр 35%
Въглехидрати 41гр 14%

движение

- 3 часа ходене пеша
- около 1 час упражнения за крака, корем и ръце, последните с гирички (Cindy Crawford - The Next Challenge)

Обобщено движението последните 6 дни:
1 - 30 минути тае бо бууткемп
2 - 20 минути пилатес, 20 минути упражнение с гирички за корем и крака
3 - 40 упражнения с гирички за корем и крака
4 - 20 минути пилатес, 20 минути упражнения с гирички за ръце и корем
5 - 2 часа ходене пеша и 30 минути кардио тае бо
6 - 3 часа ходене пеша и 1 час упражнения за крака, корем и ръце

Ох, от утре трябва да се пренасям от една квартира в друга и май ще започна нова спортна дисциплина - събиране на вещи в куфари за загрявка, бягане с куфар във всяка ръка и сак на врата за основно упражнение, и прибиране обратно с празни куфари и сак за релакс ;)!

Мнението беше редактирано от Denichkata на 01.07.08 21:39.

DE

08.04.09
11:14

Юху изрових си дневника :)!

Докато не го ползвах - отслабнах, пак напълнях, и все така не спортувах.

От 4 седмици тичам, средно 4 пъти седмично, тичам по около 3.5 км (според google maps), средно с 5 малки почивки.
Тичането не ми е сила или страст, и ми е трудно, но се старая.

От тази седмица съм на нвд, преди това редувах нвд с вм нвд, с умерено ядене на здравословна храна и въобще с каквото ми щукне от сутринта...

Та така.

Мисля да пиша редовно :coolsmile:

08.04.09
12:06

Айде, добре дошла пак! :)
Успех от мен!

DE

08.04.09
20:24

Какви ги свърших днес:

Движение:
- 1 час ходене пеша
- 15 минути загряване/кардио упражнения от диска Biggest loser cardio max (бях се засилила да направя поне 30 минути, но не ми допаднаха)
- почти веднага след cardio maxa 25-30 минути тичане навън

Хранене:
- кафе с малко мляко
- чаша супа от моркови, малко парче бекон, без мазнина
- пилешко месо, малко парче бекон, без мазнина, яйце и половина, чушки, гъби
- няколко миниятюрни пилешки шишчета (накрак по улиците)
- яйце, малко парче бекон, без мазнина, чушка
- чаша супа от пащърнак, малко парче бекон, без мазнина
- сьомга, тиквички, гъби, моркови, лук, доматен сос (и гарнитура от 1 гр рибено масло + 1гр ленено масло lol)

Храня се така почти всеки ден, планирам това да ми е режима, не бях ползвала фитдей отдавна и с оглед на факта, че има намерение да потдържам такова хранене реших инцидентно да го сметна.
Получи се:

Калории - 1266
М : Б : В - 37% : 37% : 26%

п.с. да не се подведете, че “чаша супа” е от онези разтворими супи на прах тип “soup in a cup”, аз просто си ям супата в такъв съд :-)

Мнението беше редактирано от Denichkata на 08.04.09 23:35.

fire.is.my.nature

09.04.09
14:00

Не си ли гладна на тези калорий?Прекалено малко ми се виждат...

офф: иначе респект за подбора на храната ! 4 години вм-нвд стриктно е.... блян за мен ! ;)

казано от Denichkata на 08.04.09, 20:24:

Калории - 1266
М : Б : В - 37% : 37% : 26%

п.с. да не се подведете, че “чаша супа” е от онези разтворими супи на прах тип “soup in a cup”, аз просто си ям супата в такъв съд :-)

ако ще го караш на ВМ процентите трябва да са м-50%, п-40% в -10%. Тия моркови ги забрави - яко захарни са. И като цяло с 1200 кал ще изтрещиш скоро

DE

09.04.09
14:35

Fire, май карам вече 5та година, не съм сигурна  :-)
E имала съм залитания.
Но са в рамките на 10 дни годишно по принцип.
Повечко 1вия семестър в университета, на общежитие, блок маси, носталгия, депресия, peer pressure, пирове, пиене.
Но и тогава 4-5 от 7 дни гледах да се храня добре, но останалите 2-3 леле.
A също така лятото, когато се прибирам за месец в бг сутрин хапвам плодове (защото actually имат вкус) или някоя филия черен хляб, че си умирам за бонус със сирене, а тук няма ни бонус, ни сирене.

За храната дали ми е малко - ами аз дори нямах представа колко ям, зарязах фитдей преди време, бях се вманиячила прекалено, стремях се дори на ум нищо да не смятам.
Толкова ми се яде просто.
Мислиш ли, че е малко наистина?
Ако ям повече ще отслабвам ли (това е малко въпрос за кристална топка, но все пак, само за генерално, ориентировъчно, необвързващо мнение питам)?
И колко повече според теб вече не е малко?

Венцеслава, не карам ВМ НВД.
Знам как се кара ВМ НВД, но в момента не се стремя към това.
Стремя се да е предимно НВД (В да е само и единствено от зеленчуци, без картофи, царевица, боб разбира се, както и без зеле, обостря ми колита и модерирано моркови), останалото (М дали ще е В или Н) каквото стане.
И честно казано се учудих, че М са ми толкова висок процент в 1ия момент, но в крайна сметка със закуска яйца и вечеря сьомга какво очаквам... duh…
Морковите знам какво и колко съдържат, но с цел да не изпадна в период на вманиячаване, каквито съм имала, смятам, че 1 морков на ден е more than acceptable.
Супата вече е малко over the top и мисля да я премахна от менюто наистина.

И пак за калориите и изтрещяването - насила ли да се тъпча?
Инцидентно си сметнах храната за 1 ден, защото напоследък ям по толкова всеки ден, защото за толкова изпитвам глад и реших да видя как се движа.
Все си мисля, че яденето на точно колкото ти се яде не би трябвало да води до изтрещяване..
Ако тръгна към изтрещяване няма ли просто от само себе си да започна да хапвам повече от хубавата храна?

Мнението беше редактирано от Denichkata на 09.04.09 14:46.

казано от Denichkata на 09.04.09, 14:35:

Май карам вече 5та година, не съм сигурна  :-)
E имала съм залитания.
Но са в рамките на 10 дни годишно по принцип.
Повечко 1вия семестър в университета, на общежитие, блок маси, носталгия, депресия, peer pressure, пирове, пиене.
Но и тогава 4-5 от 7 дни гледах да се храня добре, но останалите 2-3 леле.
A също така лятото, когато се прибирам за месец в бг сутрин хапвам плодове (защото actually имат вкус) или някоя филия черен хляб, че си умирам за бонус със сирене, а тук няма ни бонус, ни сирене.

За храната дали ми е малко - ами аз дори нямах представа колко ям, зарязах фитдей преди време, бях се вманиячила прекалено, стремях се дори на ум нищо да не смятам.
Толкова ми се яде просто.
Мислиш ли, че е малко наистина?
Ако ям повече ще отслабвам ли (това е малко въпрос за кристална топка, но все пак, само за генерално, ориентировъчно, необвързващо мнение питам)?
И колко повече според теб вече не е малко?

Не карам ВМ НВД.
Знам как се кара ВМ НВД, но в момента не се стремя към това.
Стремя се да е НВ, останалото каквото стане.
Морковите знам какво и колко съдържат, но с цел да не изпадна в период на вманиячаване, каквито съм имала, смятам, че 1 морков на ден е acceptable.

Мдам, мисля, че е малко НАИСИТНА. Ами ти си висока колкото мен, и тежиш горе долу толкова, може би нямаш толкова ММ - това със сигурност.... но бих казала, че около 1600-1700 кал ще са ок за теб. Аз и на 1900 се изчиствам, но аз тренирам 6 пъти седмично и по цял ден съм като пружинка нагоре надолу. Това което правиш с малкото калории е, че забавяш метаболизма си, и по този начин забавяш или дори спираш горенето на мазнини - затова и лесно трупаш. Мен ако питаш, вдигни ги с 150 кал за 2 седмици, после с още 150 и така докато не стигнеш 1600 ПОНЕ. Не нчма да отслабнеш на кг, но ще намалиш % мазнини в тялото, което според мен ти е по-важно. И ще качиш малко ММ. Но това зависи и от тренировките де.

DE

09.04.09
14:49

Ами аз водя заседнал начин на живот, цял ден пред компютъра.
Движението ми включва в най-добрия случай една разходка от около час и 30 минути тичане на въздух.
Дърпам разни видео клипове с упражнения с цел да ги добавя към тичането, но нищо не ми харесва засега.
Опитвам се в момента да си съставя някаква схема за кръгова тренировка в домашни условия с тежести, намират ми се 2 дъмбела, не много леки, не много тежки, но има толкова много за четене, че още не съм я измъдрила.
Но дори като я добавя ще съм далече от тежко трениране....
Но ще пробвам да увелича храната!
Все пак пиша тук, за да получа съвет, редно е да го взема под внимание, когато го получа.
Пък да видим какво ще стане.

Мнението беше редактирано от Denichkata на 09.04.09 14:53.

DE

09.04.09
20:11

Такаааа...
Днес:

Движение:
- 1 час ходене пеша
- жалък опит за интервално кардио: 17 минути общо, 30 секунди спринт : 90 секунди много бързо (спортно) ходене

Но ми хареса, защото се изморих МНОГО.
Жалкият опит не беше подпомогнат от факта, че беше 8 вечерта, тъмно като в рог в парка, с всяка крачка се стремях да не се спъна, падна, пребия и т.н.
Голяма грешка да тичам, и то интервално, в такава обстановка, но така се получи, а исках да изпробвам интервалното, беше ми мерак.
Смешни са моите 30 секунди спринтче, но толкова мога.
Никога не съм спортувала, нищо.
Е като малка съм играла какво ли не по дворовете, но това до 5ти клас млас, после вече нали ставаме “големи” за такива activities…
Мисля да продължа да се опитвам да тичам интервално 2 пъти седмично, и още 2-3 пъти нормално тичане.

Ядене:
- кафе с малко мляко
- 2 яйца, парче пъстърва филе, парче бекон без мазно, чушка, тиквичка, чаша гъби
- около 150 гр свинско бонфиле, патладжан, чушка, маааалко морков, чаша броколи и карфиол, доматен сос (с гарнитура от 1 гр ленено масло, 1 гр рибено масло, 2 таблетки бифидус и 2 ацидофилус)
- 4 миниятюрни пилешки шишчета (на крак по улиците)
- предстои 1 пилешко бутче, броколи, карфиол (с гарнитура от 1 гр ленено масло, 2 таблетки бифидус и 2 ацидофилус)

Ако огладнея по-късно имам една супа от гъби, или пък яйце с бекон, не знам...
Но сега е 21, бутчето ще е готово към 22.
За кога да ям пак...
Е, обикновено стоя до към 01, та може и това да се случи.
Днес май няма да ми се получи вдигането на калориите, освен ако не се насиля.
Обаче в своя защита - имам 3 стабилни хранения (като усещане и обем), ядох колкото ми се ядеше, не бях гладна в нито един момент.

10.04.09
05:21

Здравей от мен. Пожелавам ти успех и постоянство  с дневника .
Не мисля, че трябва да се подценяваш така..., че не си покрила някакъв космически норматив с тичането. Като за начало е много добре, просто не се отказвай. Винаги има начин за движение. Малко клекчета, напади и гимнастика вкъщи, тичане по стълби, разходка. Всичко това ще ти засили метаболизма и ще се чувстваш определено по-добре.

DE

10.04.09
08:36

Благодаря за подкрепата!
Днес, срам не срам, съм с мускулна треска от интервалното.
Или да го наричам “интервалничко”, да отговаря на трудността, която успях да покрия хехе...
Няма да се подценявам, шегичка само.

10.04.09
08:48

казано от Denichkata на 09.04.09, 20:11:

Такаааа...
Днес:

Движение:
- 1 час ходене пеша
- жалък опит за интервално кардио: 17 минути общо, 30 секунди спринт : 90 секунди много бързо (спортно) ходене

Но ми хареса, защото се изморих МНОГО.
Жалкият опит не беше подпомогнат от факта, че беше 8 вечерта, тъмно като в рог в парка, с всяка крачка се стремях да не се спъна, падна, пребия и т.н.
Голяма грешка да тичам, и то интервално, в такава обстановка, но така се получи, а исках да изпробвам интервалното, беше ми мерак.
Смешни са моите 30 секунди спринтче, но толкова мога.

Аз, честна дума, не намирам нищо смешно. А и 30 сек. интервали изобщо не е лошо. Да не говорим, че фартлека си е също готино - да правиш спринтове, когато се почувстваш готова, и да почиваш (с бързо ходене или леко тичане), когато се умориш. Даже четох някъде, че изобщо спринт над 1 мин. няма смисъл в този тип тренировка.

DE

10.04.09
08:52

Чувствам се окуражена!
Продължавам с интервалното!
Благодаря :-)

DE

10.04.09
09:34

Намерих старата програма, която си бях измъдрила за тренировка вкъщи.

Ако може някой друг коментар, мнение, критика:

Аз с четене, взаимствайки от списъкът с упражнения на ББ Тийм, Да тонизираме у дома с “Големите 6” пак на ББ Тийм и домашната тренировка на Спайдер спорт измъдрих това като програма...

1) Навеждане напред (с дъмбели)
2) Повдигане на дъмбели встрани при наклон напред
3) Повдигане на ръце напред (с дъмбели)

1) Напади 
2) Плие 
3) Мъртва тяга 

1) Странично извиване от стоеж 
2) Предна опора
3) Махало

По колко повторения да правя? 10?

Мнението беше редактирано от Denichkata на 10.04.09 11:26.

Дени, а защо не искаш да тренираш в зала, където професионалист може да ти изготви програма и да те следи? Опасявам се, че дори и да те съветваме ние тук, техниката на изпълнение на мъртвата тяга примерно е доста специфична и може лесно да се контузиш ако няма кой да те следи.

DE

10.04.09
12:11

Aми защото все така не живея в БГ и 80 паунда такса за фитнес на месец ми е все така непосилна  :-/
А много ми се иска.
Някои ще кажат, че е въпрос на организация на средства, но съвсем честно - не си позволявам никакви luxuries, от които да се откажа в полза на фитнеса.
Освен да спра парното, водата или храната LOL.
(В интерес на истината позволявам си едно luxury така да се каже - сравнително качествена храна, но това не го давам...)

Ясно, добре ще те уважим. Виж, питай Уини имаше една домашна програма от интернет можеш да си я дръпнеш за трениране в домашни условия. Питай я на лични, дано се сети :)

DE

10.04.09
12:24

Речено сторено :)
Мерси!

П.С. Леле какви плочки ;)!

DE

10.04.09
19:35

Уиниииииииииииииии, какво ти сторих, бе жена, защо така ме наказа, защо ми го причини :lol:

Така да обясня.
Уини беше така добра да ми даде наставления какви упражнение да правя, по колко серии и т.н.
С оглед на три неща - мускулната ми треска, факта, че цял ден съм на дивана заради гадното време и съм тотално желе, в не особено активна форма, и късния час реших да изпълня програмата, но да редуцирам броя серии, както и някои цели упражнения.
Въпреки редукцията още на 5тата минута краката започнаха да ми треперят, но аз стоически продължих, изпотих се все едно съм копала лозе на жарко слънце, след тренировката се гънех като разтопен кашкавал, едвам стигнах до кварталния магазин, за да си купя броколи.
Пълен филм.
Отново ще кажа - или аз съм в меко казано УЖАСНА форма или тренировчицата ми е била всъщност добра и полезна :-)

А ето какво направих, всяко упражнение с 2 малки дъмбела по 1.5 кг:

- ходещи напади, крачки - 2х30 броя(на крак)
- тяга с прави крака - 2х30
- плие - 2х30

- bent over row - 2х8
- разтваряне настрани - 2х8
- повдигане на ръцете напред - 2х8(на ръка)

Мнението беше редактирано от Denichkata на 10.04.09 19:37.

DE

10.04.09
20:51

Да кажа и храната как върви днес

- кафе с мляко
- 2 яйца, 2 парчета немазен бекон, малко пилешко филе, чушки, гъби
- 100 гр свинско бон филе, 2 парчета немазен бекон, патладжан, тиквички, чушки, лук, морков, доматен сос
- малко супа, 1 парче немазен бекон
- 1 пилешко бутче, броколи много, моркови малко
- малко супа, 1 парче немазен бекон, 1 парче телешко пастрами, чушка

Не бях гладна днес, 2ри ден се каня да вдигна калориите и не се получава, което е странно, по принцип имам повече проблем да ги смъкна ;-)!
Утре вече ще готвя една огромна буца агнешко, така че няма да има проблем.

Като проценти вървят: Белтъчини около 40-45, Въгл около 15-25, Мазнини около 35-40

Замислих се.
Какъв е този моя режим се чудя - не е ниско мазнинен, не е и високо мазнинен.
Само е високо протеинов със сигурност.
Струва ли ви се като добра идея такова съотношение?

Мнението беше редактирано от Denichkata на 10.04.09 23:14.

DE

10.04.09
23:58

Tъй тъй...
5та седмица тичам и се храня.. да речем разумно.
5ти ден пък се храня стриктно, не просто разумно.
Не очаквам резултати за 5 дни, но..
До преди 5 дни целта ми беше дънките ми да не ми стягат.
Днес обаче се оказа, че дори не мога да ги закопчая.
Чудесно.
Просто чудесно.
Peachy!

Има ли някакъв шанс от една тренировка, днешната тренировка, която clearly (съдейки по болките, усещането за кашкаваленост и треперенето) ми натовари сериозно бедрените мускули, същите тези бедрени мускули да са... набъбнали?

11.04.09
04:15

Дени, здрасти :) Малиии, много съм те изморила? Остави така сериите, докато посвикнеш малко, че с още съвсем ще каталясаш.
И даже не си направила докрая... Нищо, давай нататък, другия път ;-)!
Знаеш ли, за да не се скапваш толкова, можеш да ги разбиеш тези крака в началото и в края по една серия. Почваш с напади, плие и тяга по 1 серия и свършваш с тях с по 1. Това е. После ще ги вдигнем, като посвикнеш.
От тренировката ще ти набъбнат краката в началото. Може даже да задържиш и вода и да станеш като кифла. След 2-3 седмици, обачИ, нещата ще започнат да изглеждат по съвсем друг начин. Смело напред.
Храната ти малко не ме радва, Деничка. Махни свинските бекони и яж маслини и извара. Тази супа какво съдържа? Въглехидрати не виждам, освен зарзаватите, пък тях изобщо не ги брой за такива. Слагай малко овесени или ръжени изделия в сутрешното ядене, да се размърда метаболизма, щото това, че не си гладна, не е много добре.
Поздрави и се оправяй бързо ;-)

DE

11.04.09
08:28

Мерси за куража, снощи се бях вкиснала много.

Защо ми трябваше да пробвам тея дънки.
Хем съобразих, че може временно да съм набъбнала, ама пусто как да не се вкисна като съм на режим и се движда и накрая не само, че по дрехата няма напредък, ами има назадък...

За яденето - ами нали знаеш откъде ида - ВМ НВД, строго, страх ме е от въглехидрати, ръжени, овесени, каквито ще да е.
Ако обещаеш да не стана четворна може и да проям хехе...
Значи казваш сутрин?
Ох, ами добре.
Дано само не отърва работата като почна с малко да мина на много.
Абе аз воля нямам ли?!
Няма да я отърва!

Добре ли е 1 филия черен хляб, немски, тоя който не прилича баш на хляб, един такъв много тъмен и тежък:
http://www.sainsburys.com/media/images/products/AEUR001/8710482070621_AEUR001_2_Spec2_v1_m56577569833536175.jpg
На 100 гр има (а 1 филия е 70гр):
Energy   790 kJ / 190 kcal
Protein   6.0 g
Carbohydrate   35 g
of which Sugars   3.5 g
Fat   2.0 g
of which Saturated   - g
Fibre   9.5 g
Sodium   0.44 g
С какво препоръчваш да я комбинирам?
С яйце и зеленчуци става ли?

Ако е овес горе-долу колко?
50 гр?
Абе какво те питам все едно нямам глава на раменете, аз ще преценя, не е толкова труден въпроса..
Ох като казах овес, умирам за мюсли, ама то е моят криптонит, почна ли го...
](Тук има мюсли без захар, и никви добавки, органично, много качествено, нооо моята лакомия пре кара да го ям по мнооого...)[/size]

За бекона - махам го щом казваш, само искам да поясня, че е много чист и немазен, води се, че е от медальони.
http://www.sainsburys.com/media/images/products/8747C4B3-916F-4F71-9D5C-D3FB22B3FF59_Spec2_v1_m56577569833753347.jpg
Тоа са му стойностите на 100 гр (1 парче е около 15 гр):
Energy  
  130kcal  
Protein   25.8g  
Carbohydrate   1.3g
Sugars   1.3g  
Fat   2.4g  
Saturates   1.0g
Mono unsaturates   1.0g  
Fibre   0.0g   0.0g   -
Salt   3.10g  
Sodium   1.24g
И все пак ще го махна щом казваш.

Маслини - казваш - ОБОЖАВАМ маслини, спряла ги бях, защото уж гледах да не ям мазно, а те нали са мазни, че и солени.
Ще ги изкисвам малко, но щом препоръчваш ще си хапвам, и то с голямо удоволствие.

Супите бяха няк’ви готови, но органични, ала бала, но и без това планувах да ги спра, просто бях купила 2 кутии, а  хапвах по половин порция, затова толкова време ги влачих в менюто.
От днес мисля да си правя сама - ще си сваря 1 кило замразено броколи, после ще го пасирам сбульона да стане крем супа...

Извара - тук няма такова животно, има рикота, което на вид е подобно, но май е доста по-мазно...

За упражненията - другия път обещавам всичките да ги направя, и наистина ще разбия тея за краката да са в началото и в края, защото наведнъж ми дойдоха вповече на горките нетренирани, почто атрофирали краци хехе, то беше треперене беше чудо, гънах се като кашкавал 3 часа след тренировката...

Днес съм с мускулна и не знам какви ще ги къдря...
Може ни няма да успея да тичам, ама може и да успея.
НоУ пейн ноУ гейн :-D!

Мнението беше редактирано от Denichkata на 11.04.09 08:31.

ER

11.04.09
09:05

В Англия поне паркове бол, като не си в кондиция да тичаш, направи 60/90 мин пауър уолкинг ...

DE

11.04.09
09:13

Да, така ще направя, аз тичам с компания винаги, просто този път ще вървя бързо и ще гледам компанията в гръб ;-)
Има едно малко паркче на 50 метра от апартамента дори, там тичахме интервално, и се чудя за какво друго може да влезе в употреба...
За нормално тичане не става - много е малко.
Дойде ми гениалната идея да си купя федербал хаха
Или топка - обаче какво да я правя тая топка...
Освен да играем футбол, като малка израстнах с 2ма братовчеди и доста ритах, каква ли гледка ще съм сега ако пробвам.

Мнението беше редактирано от Denichkata на 11.04.09 09:15.

дени, яж turkey bacon ако си намериш. Пф ти си ебати щастливката, там при тебе има такъв богат избор на храна :)
А ако ще те успокои, след последната си тренировка за крака, вчера сутринта решавам да си обуя любимите тесни дънки (Които майка ми решила да изпера на 50 градуса) и ги пръснах направо хаха. Колко криво ми стана лелееееееееее

DE

11.04.09
09:35

Ох, добре, щом не е само феномен при мен ;)

За храната - да, има от пиле мляко, обаче хубавите неща си имат цена разбира се, аз за това казвам, че храната ми е малко като luxury…
Но важното е, че има де!
И важното е, че си правя седмичен пазар онлайн и ми го носят вкъщи хехе!

стига, че ще позеленея пт яд вече

11.04.09
09:55

казано от Венцеслава Атилова на 11.04.09, 09:18:

дени, яж turkey bacon ако си намериш. Пф ти си ебати щастливката, там при тебе има такъв богат избор на храна :)
А ако ще те успокои, след последната си тренировка за крака, вчера сутринта решавам да си обуя любимите тесни дънки (Които майка ми решила да изпера на 50 градуса) и ги пръснах направо хаха. Колко криво ми стана лелееееееееее

Аз пък се ядосвам, че моите ми висят и вече трябва смяна на целия гардероб!

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1