Дневник - Деничката

Темата е заключена.
Прескочи до:
DE

16.04.09
18:33

Облякох си ужасния анцуг за тичане, this is the point of no return, отивам да припкам интервално в парка....

Denichkata недей полудява недей търси бързите и лесни резултати тренирай и се храни разумно и ОПТИМАЛНО. Дай почивка на тялото си позволи му да се възстанови за да може отново да е на линия когато го натовариш не го стресирай и преуморявай. Почивката и възстановяването са дори по важни  от тренировката.

fire.is.my.nature

16.04.09
18:51

Съгласна съм С Иван ,но пък и аз много често имам такива моменти ,в които изведнъж някакъв дявол почва да ми шепти :”абе я си остани вкъщи на топло ,я си почини ,толкова тренира последните дни...”.Лично за себе си съм разбрала ,че именно това са моментите ,вкоито човек има шанса да ПРОМЕНИ нещо в навиците си . След като няколко пъти се изнасилиш и отидеш до залата ,вече ще свикнеш да пренебрегваш оня предателски глас ,който или те подчинява,или ти го контролираш :)
Тъй че ,браво ,Дени ! :)

DE

16.04.09
18:54

Охххх върнах се, 15 мин интервално, кратко, но от сърце дето се казва.

DE

16.04.09
19:45

Храна:
- 110 гр немски хляб, 60 гр моцарела, 30 гр шунка, домат
- 120 гр сьомга. 100 гр кисело мляко 0%, 8 гр зехтин, 2 рачешки рулца, 20 гр маслини, броколи, карфиол
- 30 гр pecan nuts и бадеми (сурови)
- 1 яйце, 50 гр пилешко филе, 2 рачешки рулца, 2 червени чушки, домат
- 30 гр шунка, 1 рачешко рулце, 1 жълта чушка
- 50 гр свинско бон филе, броколи
- 15 гр  pecan nuts, бадеми (сурови) и фъстъци

Калориите към 1600, карбс 85 гр, от тях 25 гр фибри, протеини 130 гр (ужасно много!), обаче 30 гр от тях са от зеленчуци и ядки, ако е от значение.

Движение:
- 30 мин разходка
- 5 мин скачане на въже, 15 мин интервално 30:60сек

Чакам си карнитина, който идея нямам дали ще дойде в близката седмица, купих козе мляко за овеса утре и така..
Цял ден ми е мързеливо, поспаливо и само прихапвам нещо, ако не е ядка е чушка, ако не ям, мисля за ядене, абе ужас.

Мнението беше редактирано от Denichkata на 16.04.09 23:36.

16.04.09
20:09

Супер си Дени,  виж колко бързо влезе в час. Не се сравнявай с никого ти си си ти. Ох тва интервално е хубаво нещо, ама дали ще помогне да спреш да си чувстваш краката като буци не знам. Другите да кажат.На мен ми влошава положението и предпочитам умерено кардио - тичане или бърз ход или просто стречинг.

DE

16.04.09
20:29

За буците вече не знам, на едно място казват - упражнения с тежести са истината, на друго казват, как тежести бе - само йога и пилатес.
То не че моите тежести са тежести като тежести, ню ню са, ама за принципа говоря.
И съвсем честно не знам какво да подхвана.
И понеже с повече четене не ми става по-ясно реших на първо време да се вслушам в бб тийм и в частност Уини - все пак я помолих за помощ, тя ми оказа такава, редно е да взема съвета и да я послушам.
Най-малкото нищо не губя, защото със сигурност нищо не печеля ако на 3 дни сменям упражненията - пак няма да разбера кое ще ми повлияе добре.
За сега запазвам схемата на упражнения с гирички и интервално, ще и дам шанс поне 6 седмици.
А може и повече.
Защото наистина не знам какви да ги къдря ако след тези 6 седмици, или 8 седмици, или не знам колко си седмици няма резултат.
В интерес на истината имам чувството, че нещо не ми е наред.
До скоро, ама наистина скоро, отслабвах с много по-малко усилия, и то само от хранителна гледна точка, без упражнения.
А сега - диета, спорт, сол не консумирам и - НИЩО.
Вярно, че е рано, но от януари се опитвам да постигна резултатите с хранителен режим само и също нищо не се получи.. 1 напред, не даже 1/2 напред, 2 назад.
Което не е ненормално, но е някак ненормално за моя организъм, той НЕ реагираше така преди.
Чукам на дърво и се надявам да си въобразявам.
Защото имам склонност да се вглеждам прекалено в детайлите, да си въобразявам и да самонавивам.

16.04.09
20:40

казано от Denichkata на 16.04.09, 20:29:

За буците вече не знам, на едно място казват - упражнения с тежести са истината, на друго казват, как тежести бе - само йога и пилатес.
То не че моите тежести са тежести като тежести, ню ню са, ама за принципа говоря.
И съвсем честно не знам какво да подхвана.
И понеже с повече четене не ми става по-ясно реших на първо време да се вслушам в бб тийм и в частност Уини - все пак я помолих за помощ, тя ми оказа такава, редно е да взема съвета и да я послушам.
Най-малкото нищо не губя, защото със сигурност нищо не печеля ако на 3 дни сменям упражненията - пак няма да разбера кое ще ми повлияе добре.
За сега запазвам схемата на упражнения с гирички и интервално, ще и дам шанс поне 6 седмици.
А може и повече.
Защото наистина не знам какви да ги къдря ако след тези 6 седмици, или 8 седмици, или не знам колко си седмици няма резултат.
В интерес на истината имам чувството, че нещо не ми е наред.
До скоро, ама наистина скоро, отслабвах с много по-малко усилия, и то само от хранителна гледна точка, без упражнения.
А сега - диета, спорт, сол не консумирам и - НИЩО.
Вярно, че е рано, но от януари се опитвам да постигна резултатите с хранителен режим само и също нищо не се получи.. 1 напред, не даже 1/2 напред, 2 назад.
Което не е ненормално, но е някак ненормално за моя организъм, той НЕ реагираше така преди.

Чукам на дърво и се надявам да си въобразявам.
Защото имам склонност да се вглеждам прекалено в детайлите, да си въобразявам и да самонавивам.

Ами да ти кажа и при мен е така и това е съсем нормално. Тялото не е машина да го разиграваш както искаш. Да кажеш до утре ще отслабна с 5 кг и хоп готово. Е не става и като го осъзнах ми е по-добре. Всяко нещо с времето си.
Всъщност програмата ти хубава според мен, но имах предвид интревалното кардио в ден след тренировка с тежести. При мен задълбочава проблема и съвсем ме гипсирва. Като правя умерено кардио ми минава. Ей това ми беше мисълта

DE

16.04.09
20:43

Хм сега ме хвърли в размисъл....Освен да разредя тежестите. Но те пък едни тежести - общо 3 кила, едва ли баш тежести могат да се нарекат, по-скоро упражнения с мъъъъничко допълнителна тежест. Или принципът е важен?

Мнението беше редактирано от Denichkata на 16.04.09 20:44.

16.04.09
21:02

Каквото и да правиш - прави го 6-8 седмици.
Ако след 4-тата седмица нямаш видим резултат, коригирай в рамките на приетата стратегия.
Ако след 6-тата седмица нямаш резултат - сменяй тотално тренировката.
Ако имаш резултати, дори и да са задоволителни, след 6-тата (най-късно 8-мата) седмица пак ще трябва да вкараш промени за да не свиква организма - да го вкраш в стресов режим.
Това е.
Слушай Уини, тя е минала по твоя път :)
И след 6 седмици вярвам нещата ще ти изглеждат различно.

DE

16.04.09
21:07

Благодаря много за съветите!

17.04.09
04:14

казано от diva 97 на 16.04.09, 20:40:

... имах предвид интревалното кардио в ден след тренировка с тежести. При мен задълбочава проблема и съвсем ме гипсирва. Като правя умерено кардио ми минава. Ей това ми беше мисълта

Ей, Дивичка, мерси за помощта :) Точно така е, както си го написала. Дени, слушкай, дечко :)
След тренировката прави умерено кардио. Интервалите наистина много изпотяват, но в твоя случай не ти помагат. Даже изобщо не ти препоръчвам никакви интервали да прайш - нито след тренировката, нито в друг ден. Опитай с шафълите, много е забавно!
Ти защо тренираш вечерта? През деня имаш ли някакви ангажимети?

DE

17.04.09
08:39

Нямам ангажименти, никакви даже, ама се мотая.
А смея ли да попитам защо не се препоръчва интервалното?
Нали уж много добро за метаболизма, за топенето на мазнини...
Защо с моя случай дори в друг ден не е добра идея?

Тъкмо ми хареса, даже много :-(
Аз го правех винаги в различен ден от другата тренировка, но последователен...

Уфф!

Мнението беше редактирано от Denichkata на 17.04.09 08:46.

fire.is.my.nature

17.04.09
09:03

Аз отново неканена да се изкажа ,ама съм твърдо ЗА интервалното.
Защо ти е монотонно кардио-ти и без това се нуждаеш от малко повече мускули ,а с 30 минутни разходки или подскачания няма как да стане тва . Получава се с анаеробни тренировки ,като вдигане на тежести или именно интервалното кардио.
Но в началото е естествено да се чувстваш като “буца” ,при положение ,че не си тренирала и имаше някакво меню от 1200 калорий до колкото си спомням. Според мен трябва да продължиш с по-тежките тренировки и да увеличаваш постепенно калорийте (качествени ест.) ,за да функционира метаболизма ти правилно.
Търпение е нужно само ( тва си е най-трудната част :) ) .

Успех

п.с. и не спирай да четеш,в един момент ще спре да ти става объркващо и ще си запозната с много гледни точки и стратегии,което пък от своя страна ще ти даде свобода да експериментираш и да намериш своя най-правилен метод..

Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 17.04.09 09:07.

DE

17.04.09
09:08

Аааа моля последните 4-5 дни съм на 1500/1600 ;-)
Иначе много благодаря за мнението!
Ще се радвам и друг път “неканена” да вземаш отношение!

17.04.09
09:38

Ами НЕ, определено не се нуждае от мускули точно на краката. А интервалното кардио пази мускулите. Може да се прави, хайде да не го изключваме съвсем от всичко, но след тренировка е добре да е умерено кардиото. Не заспало, но не и интервално.
Дени, щом си посвикнала с движенията минаваме към по-горно ниво на трениране. И ще тренираме по-раничко, следобед :) Ще ти изпратя новостите малко по-късно, че сега не моа...

DE

17.04.09
09:44

Уини, след тренировка НИКОГА не съм правила интервално, още не съм такъв ентусиаст ;-)
Само на следващия ден...

Ако оставя интервалното колко често да го правя, в момента ми е 3 пъти седмично, може би 2? Или?

Много благодаря за новата тренировчица, чакам я когато можеш, бърза работа нямам.

DE

17.04.09
12:09

Реших да се замеря.
Да обаче нямам метър, нямам рулетка, дори линийка нямам.
Успех.
Взех лист хартия.
Намерих 1 мебел вкъщи, която знам откъде е купувана, влязох в сайта на магазина и видях, че е 28 см.
Прегънах листа, така че на височина да е 28 см.
Намерих някаква онлайн линия, нагодих я според лист, за да е actual size.
Измерих си бедрото и ханша с колан за пуловер (от нещо като мека прежда, ама не баш...)
Гледах да не го опъвам нито милиметър, а докато меря да е в напълно свободно/спокойно състояние.
После мерих по него с листа/линия.
Подозирам, че не е особено акуратно, да не кажа хич, да не кажа ВЪОБЩЕ.
Обаче така и така се занимавах с глупости, поне да напиша резултата от “замерването”, което е направо невъзможно да е вярно, очаквах мн по-големи цифри, абе поне беше забавно цялото scale-ване ;-):

бедро в най-дебелата част - 55 см
ханш - 98 см
обиколка под дупето, обхваща най-изпъкналата част на бричовете - 92 см
талия (над пъпа, видимо най-тясната част) - 64 см
ръката - 27.5 см (на едно място само я мерих, при мен няма бицепс, трицепс или каквито и да било такива екстри, само 1 клечка за ръка)

17.04.09
12:13

казано от Denichkata на 17.04.09, 12:09:

Реших да се замеря.

ръката - 27.5 см (на едно място само я мерих, при мен няма бицепс, трицепс или каквито и да било такива екстри, само 1 клечка за ръка)

Абе не е клечка, Дени, добре си е като обиколка...интересен начин за измерване..:P

DE

17.04.09
12:15

Мисля че този начин за измерване може да бъде првърнат в спорт.....
Ако знаеш колко време ми отне.
Много е frustrating да нямаш дори ЛИНИЙКА и да се опитваш да намериш нещо у вас, на което му знаеш/можеш да намериш размерите.......
По едно време търсех в google колко е висока една бутилка минерална вода от половин литър.
Но тогава се сетих да си измеря stand-а за обувки и да погледна в онлайн магазина колко са му мерките ;-)

казано от Denichkata на 17.04.09, 12:15:

По едно време търсех в google колко е висока една бутилка минерална вода от половин литър.
Но тогава се сетих да си измеря stand-а за обувки и да погледна в онлайн магазина колко са му мерките ;-)

Това е някаква висша математика :).

DE

17.04.09
12:24

От най-висшите ;-)

DE

17.04.09
16:59

Уини ме насочи към нова програма, която щях да започна днес, а неделя да почивам, но с оглед на факта, че вали и пак няма да направя кардио след това, а и че ще ми е 9ти трен. ден без почивка и няма да е мн пълноценно, реших да изчакам до понеделник.
Днес някаква гимнастика вкъщи от диска 10 min solution, а събота и неделя почивка, понеделник с нови сили и новата пограма.
Или пък днес почивка, утре гимнастика и неделя почивка....

Мнението беше редактирано от Denichkata на 17.04.09 17:28.

DE

17.04.09
21:09

Храна: (многоооооо)
- 50 гр овесени ядки,25 гр ядки, шепа горски плодове, 200 мл прясно мляко
- 70 гр пилешко филе
- 120 гр филе от пъстърва, 100 гр кисело мляко 0%, 8 гр зехтин, 2 рачешки рулца, броколи, чушка
- 70 гр пиле, 2 рачешки рулца, 60 гр шунка, домат
- 120 гр филе от пъстърва, 100 гр кисело мляко 0%, 5 гр зехтин, 2 рачешки рулца, броколи, тиквичка, гъби

1600/1700 калории

113 гр карбс, от които 23 фибри

Движение:
- 10 minute solution abs + 10 min solution buns

DE

18.04.09
16:09

Пиша го Великденски уикенд.
Без тренировки.
За днес в прегрешенията влизат 2 блокчета шоколад Линдор, 1 сушена кайсия и 1 ръжена овесена бисквита (последните 2 не са прегрешение по принцип, но гледам въглехидрата да ми е само на закуска, затова извън закуската го броя като прегрешение).
Малко, но от сърце ;-)

18.04.09
18:17

казано от Denichkata на 18.04.09, 16:09:

Пиша го Великденски уикенд.
Без тренировки.
За днес в прегрешенията влизат 2 блокчета шоколад Линдор, 1 сушена кайсия и 1 ръжена овесена бисквита (последните 2 не са прегрешение по принцип, но гледам въглехидрата да ми е само на закуска, затова извън закуската го броя като прегрешение).
Малко, но от сърце ;-)

Не го брой

DE

18.04.09
18:31

А аз не си го слагам на сърцето, дори съм доволна, че с толкова се разминах, както казах - малко, но от сърце ;-)

Утре ще е по-калорична ситуацията...

Ще имам приятелки на гости за празника и от тази вечер ще забъркам едни “парфенца” с тънък блат.
Блатът ще е от овесени ядки, малко масло и яйца, а кремът от кисело мляко 0% (това мляко е турско и е просто уникално, хем е 0%, хем е гъсто, хем има вкус почти на сметана...), натурално какао и спленда, а отгоре горски плодове за украса и по 1 блокче черен шоколад Линд с кафе.
Здравословно, но и сравнително калорично, а и ще е десерт след салата и агнешко с ориз...
Тоест голямо ядене ;-)

А бтв кантарът не мърда надолу дори с грам...
Само нагоре от време на време.

DE

18.04.09
23:42

Храна:
- 2 филии (140 гр) немски хляб, 50 гр шунка, 60 гр моцарела лайт, 20 гр рикота, резен домат
- 2 блокчета млечен шоколад
- сушена кайсия
- 120 гр сьомга филе и пъстърва филе, тиквички, броколи, 50 гр кисело мляко 0%, 5 гр зехтин, 2 рачешки рулца
- овесена бисквита
- сушена кайсия
- 2 блокчета черен шоколад
- опитване по време на приготвянето на десерта за утре, крем, блат, всичко беше опитано (кисело мляко 0%, какао, спленда, овесени ядки, яйца, прясно мляко)
- 120 гр пуешко филе, тиквички, гъби, 50 гр кисело мляко 0%, 5 гр зехтин, 4 рачешки рулца

Малко над 1500 калории, 128 гр карбс, 16 гр фибри

Движение:
- 2 часа ходене пеша, последните 30 минути с тежести (торби)
- чистене и готвене до полунощ

Мнението беше редактирано от Denichkata на 18.04.09 23:43.

DE

18.04.09
23:42

Христос Воскресе!

DE

19.04.09
20:33

Такаааааааааа..... Великото, голямо, огромно, гигантическо, нережимно ядене.

-> закуска от кафе с мляко, филия и половина немски хляб, рикота, шунка, пушена сьомга
-> от 2 следобед до 9.30 вечерта на маса:
- зелена салата със сос от кисело мляко 0%, зехтин и лимонив сок, кедрови ядки, яйце
- малка порция агнешко с ориз
- малко парче баница
- 4 овесени бисквити
- 4 курабийки
- 2 парчета козунак
- парфе с тънък блат овесени ядки, яйца и прясно мляко; и крем от кисело мляко 0%, натурално какао, спленда, горски плодове
- 4 блокчета шоколад
- 2 кафета с мляко

Мнението беше редактирано от Denichkata на 19.04.09 20:34.

DE

20.04.09
11:51

Имам чуденка...
Дори напоследък с въглехидратната закуска като процент въглехидратите са най-малка цифра, мазнините и белтъчини най-голяма, като в повечето случеи мазнините водят с минимална предитна от няколко %.
Хранила съм се ВМ НВД ужаааааасно дълго време.
Дали организмът ми вече не може да сваля с подобен режим?
Дали не е привикнал и то много привикнал...

казано от Denichkata на 20.04.09, 11:51:

Имам чуденка...
Дори напоследък с въглехидратната закуска като процент въглехидратите са най-малка цифра, мазнините и белтъчини най-голяма, като в повечето случеи мазнините водят с минимална предитна от няколко %.

мдам възможно е, намали мазнините и увеличи шъглехидратите в такъв случай.

DE

20.04.09
11:59

И на мен това ми се върти като идея.
Така ще направя, да видим какво ще стане!

Ох дано нямам повече сьомга ввъв фризера, защото е мазна, а я обожавам...

Въглехидратна закуска ясно, под каква друга форма да вдигна въглехидратите?
Въглехидратни междинни закуски (черни филийки с нещо си например) или нещо въглехидратно (картофи, ориз) с бяло месо за основно ядене?
Въпросът ми е.. има ли някакво значение или просто % да вдигна под каквато и да е форма?

казано от Denichkata на 20.04.09, 11:59:

И на мен това ми се върти като идея.
Така ще направя, да видим какво ще стане!

Ох дано нямам повече сьомга ввъв фризера, защото е мазна, а я обожавам...

Въглехидратна закуска ясно, под каква друга форма да вдигна въглехидратите?
Въглехидратни междинни закуски (черни филийки с нещо си например) или нещо въглехидратно (картофи, ориз) с бяло месо за основно ядене?
Въпросът ми е.. има ли някакво значение или просто % да вдигна под каквато и да е форма?

Има значение източника, както и времето в зависимост от това кога ти е тренировката. Вечер - никога. Ако тренираш сутрин, концентрирай въглехидратите до обед -  сложи още 1 въглехидратно хранене - на обед примерно - месо с черен оризили слагай по 1-2 филии черен хляб. Ако тренираш вечер, можеш да направиш 1 следобедна закуска с въглехидрат.  Източниците на въглехидрат трябва да са:
черен ориз
овес
ръжен/пълнозърнест хляб
бобови
пълнозърнести спагети

DE

20.04.09
12:12

Мерси!
Тренирам къъъъъъъъсния следобед/привечер обикновено, май най-добре ще е въглехидратен обяд.

DE

20.04.09
14:47

Днес пълно омазване с храната....
Закуска ок, 2ра закуска ок, 3та закукса ок, и обяда....... пилешко филе, агнешки бут, кисело мляко, маслини, рачешки рулца, доматен сос, кашкавал, тиквички, 1/3 от една ръжена мексиканска енчилада (нещо като палачинка с пълнеж), не звучи много и не звучи толкова зле, обаче беше тоталната манджа с грозде, едно с друго нещата не си пасваха, бяха остатъци и освен, че ми е тежко ме боли корем от тоя бълвоч.

20.04.09
16:44

казано от Denichkata на 20.04.09, 11:51:

Имам чуденка...

Дени, била си на ВМ НВД, сега си на НВД  откскоро, рано ти е още за резултати от хранителен режим и тренировки. Дай  си малко време и тогава променяй нещо. Иначе алтернативите Венци ти ги е казала. Естествено е организма да привиква към определен режим, нали трябва да оцелява все пак. Много бързаш. Споко

Не си се омазала днес, даже и вчера не си. Дисциплинирана си . Браво

DE

20.04.09
17:04

Дива, благодаря за думите, за дисциплината :-)!

Аз до сега спах след революцията в корема ми..ама ка няма да има революция - агнешко, доматен сос и кисело мляко с лимон и маслини на 1 ядене, кой друг луд би го хапнал това. Бля.

За режимите.... не винаги съм жила на стриктно ВМ НВД, напоследък точно (последните няколко месеца) се доближавах като хранене повече до НВДто в момента.
Знам, че е припряно, но някак от вътре усещам, че имам нужда от генерална промяна в храненето, поне за малко.
Направо физически я усещам тая нужда.
Въртя от сума време в уж различни режими, едни и същи храни.
Искам да пробвам нещо друго, нещо различно.
Ако имаше някакви неотркити до момента храни, извънземни ако щеш, тях бих пробвала, до там тялото (и устата ми хехе) ми крещи ПРОМЯНАААА.

Мисля да увелича въглените и намаля мазнините до минимум за около седмица-две, за да усетя някаква промяна, а после най-вероятно ще се върна на НВД.
Ох, не знам.
Имам време да помисля, докато ми свършат мазнотиите в хладилника.

Още съм сънена, ще мисля на по-бистра глава.

DE

20.04.09
20:14

Движение:
- Jumping Jacks 10х10
- плие 1х30
- тяга 1х30
- плие 1х30 (тук май 1х40 стана, обърках бройката по едно време, а и този път с гирата от 5 кг правих плиетата, не с тази от 1.5кг)
- тяга 1х30
- Knee ups 5х10 (трябваше да са 10х10 ама нещо пак се обърках)
- Squat Jacks 10x10
- планкове 5x10
Кардио - 20 мин тичане в квартала.
Нападите ги забравииииих :red:

Манджата беше 40 гр овесени ядки с шепа горски плодове и 150 мл прясно мялко за закуска, манджата с грозде, която описах по-горе, от която едвам дишах, даже легна и поспах час и половина, вечерята ще е нещо леко - зелена салатка с пуйка сигурно.

DE

21.04.09
07:40

Мазах се с поредния антицелулитен крем, отдавна не бях, купувам ги по-скоро за хидратация на кожата, не се залъгвам, че целулита ще изчезне, по-скоро тайно се надявам някои от тев кремове да ме опровергае хаха...
По-важното е, че отдавна не се бях мазала, със сигурност от преди да започна да потренирвам.
Та, мажейки се, установих, че усещам промяна.
Преди с движенията си направо си “месех” бедрата, а сега някак си нямаше какво да си “омеся” :D, нещата бяха по-стегнати.
Аз доволна!
Реших да се разгледам пред огледалото.
Ми какво видях - по-стегнати на допир, ама буци.. леко напомпани буци с все така стоящи си сланини върху тях.
Аз недоволна.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1