стресиране на мусколите с цел покачване на сила и ММ

02.07.08
23:14

здравейте,знам че най-вероятно мога да намера инфо по въпроса из форума но незнам какво точно да търся...та идеята ми е следната(ще дам пример с бицепс):досега правех 1.сгъване с прав лост от стоеж-3х10 като първата серия е с 7,5кг на страна  а последните две с по 10 кг на страна; 2.скот-3х10 първа серия с 10кг на страна,втора с 12,5кг трета с 15кг на страна(последната серия успявам да направч 7 или 8 чисти повторения); 3.правя дъмбели(концентрично или хамър),няма да споменавам килограми защото секи път е различно според това как се чувствам.....сега мисля да права така 1.правия лост-1х10 с 10кг на страна,1х5 с 12,5 кг на страна и 1х3 с 15 кг на страна; 2.скота-1х10 с 10 кг на страна,1х5 с 15кг на страна(тука може би ще са малко повторенията при положение че по предишния вариант права на трета серия 8 повторения с 15 кг,но може да има корекции),и 1х3 с 20 кг на страна; 3. дъмбелите посъщия начин......мисля да следвам подобен принцип и при трицепса,предмишницата и рамото(гърдите и гърба попринцип ги права тежко).знам че по този начин ще стресирам организма,но дали ще покача силата и мусколната маса?моля изкажете своето мнение,дайте съвет:)

като данни мога да кажа че стажа ми в залата е 1 година и няколко месеца,но преде това имам 8 години кикбокс и бокс,на 17 съм(наскоро ги направих),181 см висок,87 кг,ръката ми е 42 см(нз дали тази информация е от полза но по добре да го спомена вместо някой после да ме пита).

Благодаря предварително:)

Темата беше редактирана от pitonia на 02.07.08 23:16.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1