09.07.08
12:09
Прочетох няколко теми които намерих с търсачката но така и нищо не разбрах.Значи нямам кой зн колко мазнини но все пак плочките малко се личат и не са добре вдлъбнати и доколко зн трябва да имаш повече маса за да са по големи и вдлъбнати.Бях на ВВД и качих около 3 килограма за близо месец(178 ръст 65 кг) но реших да мина на НВД защото прочетох че именно тя ми трябва за оформен корем.А и лятото е много трудно да се тъпчеш за маса.Също и че трябват упр. с тежести(лесно ще намеря) някой ще ми каже ли подходящи упр.за вкъщи и др храни богати на Белтъчини освен месото ,яйцата ,млякото ,сиренето.Мога да покажа и снимка стига някой да ми каже как :D Благодаря!
09.07.08
18:43
Ето ти отговори:
1.За да имаш стабилна преса ти трябва клек и мъртва тяга.
2.Казват че простото правене на упражнения за корем не дава ефект , но ако ги правиш упражненията с тежест става.Прави коремни преси с тежест на гърдите и обратни коремни преси между стъпалата.
4.Протеин има много в соята,изварата(много се цени).Тия храни дето си ги изредил няма с кво да ги замениш те са най-нужните.
П.С. А дано съм ти помогнал :)
Мнението беше редактирано от ЕмСат на 09.07.08 18:47.
09.07.08
18:54
Еми за мъртвата тяга няма как защото не ходя на фитнес вече и не разбрах кви преси между стъпалата?А и btw почнах да пия креатин аминокиселини лецитин и рибено масло ако има значение :D
09.07.08
19:25
Също ако може да попитам за ВМ-НВД някой ми каза 50% от калорийния прием за деня да идва от мазнини и останалото между В и Б демек по 25% така ще кача ли предимно мускулна маса или ще се освиня с тие 50% мазнини.
казано от Preslav на 09.07.08, 19:25:
Също ако може да попитам за ВМ-НВД някой ми каза 50% от калорийния прием за деня да идва от мазнини и останалото между В и Б демек по 25% така ще кача ли предимно мускулна маса или ще се освиня с тие 50% мазнини.
25% от въглехидрати е много за ВМ-НВД, по-добре е между 15 и 20 (20 в краен случай). Мазнините може да съставят повече от 50% от калориите, няма лошо. Набавяй си необходимия протеин, виж го колко % от калориите е, сложи едни 15% карбс и останалите % смело от мазнини. И не, няма да се освиниш от мазнини, това го правят въглехидратите. Ако ще пробваш режима да знаеш, че някои (голямата част всъщност) хора им се налага адаптационен период от около 2-3 седмици, през който не са на макс (даже са доста далече от макса). Не съм го имал този проблем, но се наблюдава често и да го имаш предвид. След адаптацията всичко си е перфектно.
edit: Съветвам те и да прочетеш темата “мускулна маса с ВМ-НВД”, и особено мнението на Владимир Недков, което може да ти даде яснота по въпроса как да тренираш при този режим на хранене.
Мнението беше редактирано от G33K на 09.07.08 20:08.
09.07.08
21:04
казано от Preslav на 09.07.08, 18:54:
Еми за мъртвата тяга няма как защото не ходя на фитнес вече и не разбрах кви преси между стъпалата?А и btw почнах да пия креатин аминокиселини лецитин и рибено масло ако има значение :D
Да разбираме ли, че не тренираш или аз нещо не разбрах ?
Мнението беше редактирано от Apollonius на 09.07.08 21:05.
Ако имаш релефа прави преси с тежести за да натрупаш маса.Понякога само релефа не помага, трябва и маса.
10.07.08
08:13
Към G33K мерси за уточнението и мисля че и на мен ще ми трябва адапционен защото съм свикнал да ям главно въглехидрати а мазнините са ми до 10% от дневното меню били досега,мазнини мисля че ще ги искарам с около 200 грама 80% маслен маргарин.
Към Apollonius тренирам но не фитнес предимно в нас и чат пат на успоредка, а на първо място ми е спорта.
Към ASTOR еми да само маса ми трябва за да са по големи и да се виждат повече , а ще кажете ли поколко пати седмично да ги тренирам с тежести до 3 или може и повече?
10.07.08
08:18
Маргаринът е продуктът, който най-малко ти препоръчвам!
10.07.08
08:43
Защо?И от какви продукти е по добре? аз избрах него защото ще си набавя дневната доза мазнини само от 200 грама.
Пробвай масло и сметана примерно. Маргаринът е слабо казано отрова, не си го слагай в устата това, нищо че е “без холестерол” или там както го рекламират.
10.07.08
10:46
Ок :) А някой който е бил на този режим ще ми каже ли неко добра рецепта която да е богата на мазнини обаче и да ти е вкусно ,а не като да ядеш директно маслото :D
10.07.08
15:52
Preslav, виж в раздел рецепти. Там е пълно с примерни ястия за ВМ-НВД.
10.07.08
18:00
Preslav,отговарям на въпроса ти:маргаринът е растителен продукт и много ясно, че ще е без холестерол:)Произвежда се от хидрогенирани растителни мазнини, които са течни и се подлагат на хидрогениране именно с целта да преминат в твърдо състояние - тоест се насищат с водород.Процесът се провежда при много висока температура и налягане, при което двойната връзка в ненаситените мастни киселини преминава от “цис-” положение, което е нормалното, в “транс-”, а така вече не може да се разпознае от ензимите в организма, които отговарят за разграждането на мастните киселини.Те се натрупват като “шлаки” в адипоцитите и ги “задръстват”!Чиста отрова наистина!!!
10.07.08
18:42
Ок благодаря на всички :)