Може и без задържане долу, но важното е лактите да минат под прав ъгъл и горе да се разгънат напълно, както и тялото да е право и да няма движения с ханша. При набиранията - долу се разгъва напълно, горе брадата минава лоста и няма ритане с краката. Кофички - отново лактите минават под прав ъгъл, горе се разгъват напълно, краката неподвижни.
90 лицеви.
30 тина кофи ( раменете стигат до нивото на лоста)
20 - 22тина набирания
18 лицеви на дясна ръка.
8 набирания с дясна ръка.
7 набирания с + 12кг
Мнението беше редактирано от Madboy на 24.05.10 15:37.
ХХМММММ кво да ви кажа набиранията е нещо което не ме бива а лицеви над 100 въпреки че съм 74-5кг със 36см ръка правя около 7 набирания и се чуствам като парцал
90 лицеви.
20 - 22тина набирания
18 лицеви на дясна ръка.
7 набирания с + 12кг
Нещо не става много ясно ... абсурдно е да правиш 8 набирания на 1 ръка, а само 7 с +12… освен ако не се държиш с другата ръка за китката или нз :)
90 лицеви.
20 - 22тина набирания
18 лицеви на дясна ръка.
7 набирания с + 12кгНещо не става много ясно ... абсурдно е да правиш 8 набирания на 1 ръка, а само 7 с +12… освен ако не се държиш с другата ръка за китката или нз :)
Ами то не виждам начин да правиш набирания на една ръка,без да си хванеш китката.Поне не съм виждал на живо или на клипчета,някой да го прави.
И по темата :).Днеска ми е почивен ден,та реших да направя някоя друга лицева опора,за да подобря това 40,което ме мъчеше :).Направих 50 и мисля,че е добре.Не бях правил от 3 месеца и нагоре :).
Набирания - 10
Лицеви - 50
Лицеви с 10кг. тежест - 24-5
Кофички - не съм правил колкото мога но към 15 ще направя
Ами то не виждам начин да правиш набирания на една ръка,без да си хванеш китката.Поне не съм виждал на живо или на клипчета,някой да го прави.
Ааа това е друго :lol:
Ето ти клипче -> http://www.youtube.com/watch?v=wTOVJhXU5Q0
Не си виждал, защото не е често срещано умение - наистина е трудно и впечатляващо някой да може.
Иначе набирания на една ръка като си хващаш китката си е почти същото като набирания с 2 ръце, разликата в трудността е много малка.
Преди да почна фитнеса правех:
Лицеви - 1
Набирания - 0
Кофи - 0
Сега:
Лицеви - 30
Набирания - 15
Кофи - 10
Това са моите резултати и се гордея с тях :)
Абе пичаги,50 лицеви не са ли малко? Като бях ученик в 11-12 клас нормативът на лицевите ни беше 50-60,пък тук машини като вас,дето дигат по 100 и отгоре,50 айде моля ви се :D
Защо, ти ще направиш ли над 60? ;)
Няма значение колко вдигаш, след като лицевите опори не изискват сила, а силова издръжливост. Това са различни типове натоварване, различни мускулни влакна, различни режими на работа.
И да обясня пак как се правят лицеви опори, защото съм почти сигурен, че повечето рекордьори са далеч от перфектната техника.
Тялото трябва да е право през цялото време, положението му не се променя, разни движения в ханша и гъзения не се признават. Лактите минават под прав ъгъл, желателно е гърдите да докосват пода. Разни половинки повторения не се броят, лактите се разгъват до край. Добре е да има отчетлива пауза горе и долу, но ако се гони бройка, може и без.
П.П. Ето за илюстрация какво разбирам аз под лицеви опори - http://www.youtube.com/watch?v=iW3EgAlkl7s&feature=related
Мнението беше редактирано от Петко К на 26.05.10 13:23.
Много добри лицеви, но според мен трябва да има, както ти каза, отчетлива пауза горе и долу. 50 лицеви с такава техника и паузи не са малко. И впрочем, когато се вкарат паузи се смъква всякаква инерция, идваща от еластичността на тъканите.
Иначе ги знам тея дето се хвалят, че правят по 100 лицеви, като вземат да показват, с каква ужасна техника ги изпълняват.... Не казвам, че са толкова много, просто има ужасно много хора, които предпочитат голите числа на бройките и тежестите пред добрата техника.
Аз в момента и 50 едва ли ще направя,просто ми е чудно как може да се изисква от момчета на 17-18 без почти никаква физическа подготовка да направят такава бройка,при все,че даже ни критикуваха,че едноооо време момчетата не са били лигльовци и спокойно са правели и по повече.. :D
Напомням ти последния пост на Петко. Втория абзац.
Иначе моите “постижения”:
Лицеви опори: 38 - тествано след тренировка по волейбол преди две седмици
Кофички: 20 - тествани миналата седмица
Набирания с раменен подхват: 16 - тествано днес
Набирания с широк надхват: 9
Силови набирания: Едно :lol:
Клекове: Сериозно, след 15-та минути загубих бройката.. Тествано днес.
Раменни преси: Половин : )
Всичко, освен всичките набирания и пресите, е в пълна амплитуда и без мамене.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 26.05.10 18:51.
23.06.13
18:41
Здравейте аз лично съм много доволен от една тренировъчна програма, която включва упражнения със собствено тегло. На следните линкове ще получите по-подробна информация:
https://www.youtube.com/watch?v=zuhzWKbRq6s
https://www.youtube.com/watch?v=vGnAQqlrKoE