11.08.08
17:18
Искам да сменя старата програма с нова която се състои само от основни упражнения и има за цел функционална сила.Досега тренирах 7 месеца 4 дневен сплит(Понеделник:гръб,корем;Вторник:гърди;Сряда:почивка;Четвъртък:рамо,бицепс;Петък:крак,трицепс,корем).Преди тренирах 4 години брейк като успоредно ходих и на фитнес когато мога,занимавал съм се и със спортна гимнастика,но от една година наблягам на фитнес и от време на време в залата по гимнастика ходя.
Момчета дайте мнение за тази прогарама:
Понеделник:клек,тяга,лежанка,бицепсово сгъване 5х5(за всички упражнения) и вдигане на краката от вис 3х10
Вторник:почивка
Сряда:клек,тяга,лежанка 4х8,раменн преси 5х5 и корем(както в Понеделник)
Четвъртък:почивка
Петък:клек,чукове,лежанка с тесен хват 5х5,набирания 5 серии без тежест и корем
Събота и Неделя:почивка
Друг вариант е да комбинирам следните упражнения:клек,тяга,лежанка,бицепсово сгъване,набирания,кофички,раменни преси,чукове,лежанка с тесен хват в 3 или 4 дни от седмицата,като всяка тренировка правя и по 3-4 серии корем.Примерно мога да ги разделя на принципа дърпащи и бутащи.Дайте някакви идеи за програма на базата на тези упражнения.
Малко данни за мен:тегло 89 кг,височина 185,талия 85,ръка 39,гърди 120,години 21
Силови постижения:клек 120х5,тяга 130х2,лежанка 110х2,бицепсово сгъване 50х5,скрипец зад врат 100х6,лежанка с тесен хват 100х4,раменни преси 82,5х5(всички упражнения съм ги изпълнявал с максимална амплитуда и добра техника,без фитили тягата и скрипеца)
Сега сте вие....