ОК, явно си супер напред с материала. :) Но все пак тоя крос тренажор на края си е чиста загуба на време.
А и не знаех, че целиш да намаляш краката, ако е така според мен няма смисъл да правиш краката в зала. По-пълноценно е бягане на вън и нормално хранене. Плюс това може да опиташ финландска сауна(ниска влажност), уж спомагала за ефекта при тренировки за горене на мазнини и не само. Ама си трябва добра хигиена, незнам дали има такива места...
Мнението беше редактирано от tpd на 21.12.08 18:13.
Да, ама tpd, някои хора не са на ти с “нормалното ядене”. Тогава какво прайм?!
Не е загуба на време края на тренировката. Именно тогава Лимката гори мазнина, преди това хаби гликогена.
Мазнини се горят с кардио-тренировка с пулс 55-60 от максималния. Ако някой знае друг начин, нека да сподели :) (освен отрицателен калориен баланс, с което също не съм на 100 %съгласна, ама хади няма да споря)
И аз съм “за” кардио след тр-ката...колкото и досадно да ми е :))
А сауната обезводнява, не гори мазнини (противно на рекламите на разни продукти от типа на наколенките на Д-р Ливайн :)) Това мога да го твърдя с положителна сигурност - живяла съм във Финландия и съм ходила почти всяка вечер на финландска сауна...и като се върнах в България си бях бая понаедряла :)
казано от Winnie на 22.12.08, 05:20:
Да, ама tpd, някои хора не са на ти с “нормалното ядене”. Тогава какво прайм?!
Не е загуба на време края на тренировката. Именно тогава Лимката гори мазнина, преди това хаби гликогена.
Winnie, е как какво прайм, пляскаме ги по закръглените дупета, докато не откажат шоколада. :) А сега сериозно преди да съм изръсил още някой “супер уместен” бъзик. %-P
Да, така е тогава глюкогена е нисък и наистина може да се ‘гори’ мазно, но аз исках да каже, че според мен е приливане от пусто в празно да се тренира толкова активно, ако човек не може да стъпи на един балансиран хранителен режим. (балансиран, не нвд) Убеден съм, че ако гликимията на човек се поддържа на едни нормални нива, до колкото е възможно без големи амплитуди в ежедневието, няма как да се трупа излина мазнина дори и при жени, дори и с генетична предразположеност(а българите май повечето сме така). Това просто означава умерена консумация на храни с висок гликимичен индекс.
И още нещо, не мисля че всеки човек ще може непрекъснато, цял живот да отделя време висока спортна активност. Примерно 3 трен. в зала и още допълнително кардио. Но за сметка на това всеки може да поддържа относително нормално хранене.
Незнам дали виждате какво искам да кажа, но мога да дам още едно сравниение и това са жените във някои западноевропейски страни като Франция например. Едно от нещата които може да направи впечатление е много по-малкия брой на стабилно затлъстелите жени. Французайките също така са 2ри по продължителност на живота. Може далеч да не са толкова готини колкото българките, но явно в храненето са по-добри и има какво да се научи.
Утре е бъдни вечер, да сте живи и здрави. :)
Поздрави на всички
П.п. Само уекинко един детайл забравих да кажа - ежедневно финландска сауна не е никак препоръчителна. Пише го дори на упътванията за надомните инсталации. Препоръчително е по 1-2 пъти на седмица макс. :) Не било добре за ендокринната и кардио васкулярната система...
Мнението беше редактирано от tpd на 23.12.08 16:19.
tpd, знаеш ли, проблемът не е, че не искам и не полагам усилия да се храня нормално и да поддържам нормални гликемични нива... Истината е, че има хора, на които никак не им е лесно да го правят...още повече когато през горе-долу половината си съзнателен живот (разбирай от 13-14г. възраст нататък) са си прецаквали метаболизма с всякакви диети и лечебни гладове, за които са прочели някъде и наивно са повярвали, че, например, 1 седмица на по 2 кисели млека на ден сваля 5-7 кг...сваля, наистина...ама какво и след това колко качва е един друг в-с... Това е много много назад в миналото ми, но няма начин да не е оставило много, ама много дълбоки отпечатъци в метаболизма ми...
Знаеш ли колко е трудно да го пренастроиш след това този изтормозен и безкрайно чувствителен организъм на честота “нормални гликемични нива”... Наистина ли си мислиш, че щом имам желанието и волята да си тренирам толкова усърдно и системно, нямам желанието и волята да се науча да се храня правилно? Е, да, ама не! Щото ако при теб нещата си вървят от само себе си, при мен не е така - аз трябва да мисля за това. Постоянно. И го правя. Малката подробност е, че мозъкът и съзнанието се изморяват от това. И в един момент дават хлабаво...и като дадат на това хлабаво и помитат всички основи на навик, които си успял да изградиш преди това... и...пак започваш наново...
Стига лирично отклонение. Няма начин да не се науча с постоянство :) Да кажа какво тренирах днес, 23.12
Гръб
3 гигантски серии от:
- придърпване на вертикален скрипец, широк хват, 35 кг, 40 кг, 40 кг х 15 бр
- придърпване на хор. скрипец, 30 кг х 15 бр
- гребане с щанга, 20 кг х 15 бр
- обратен пек-дек, 20 кг х 15 бр
Гърди- пуловър, 2 х 8.5 кг, 3 серии х 12 бр
- бутане на щанга от хор. лежанка, 20 кг, 25 кг, 30 кг - 3 серии х 10 бр
- бутане на щанга от положит. наклон. лежанка, 20 кг, 25 кг, 30 кг - 3 серии х 10 бр
- бутане на дъмбели от отриц. наклон. лежанка, 2 х 8.5 кг, 2 х 8.5 кг, 2 х 11 кг, 3 серии - 10, 10, 8 бр
25 мин кростренажор
Желая ви Весела, топла и уютна Коледа сред най-милите ви същества :)
казано от Limka на 23.12.08, 20:18:
tpd, знаеш ли, проблемът не е, че не искам и не полагам усилия да се храня нормално и да поддържам нормални гликемични нива... Истината е, че има хора, на които никак не им е лесно да го правят...още повече когато през горе-долу половината си съзнателен живот (разбирай от 13-14г. възраст нататък) са си прецаквали метаболизма с всякакви диети и лечебни гладове, за които са прочели някъде и наивно са повярвали, че, например, 1 седмица на по 2 кисели млека на ден сваля 5-7 кг...сваля, наистина...ама какво и след това колко качва е един друг в-с... Това е много много назад в миналото ми, но няма начин да не е оставило много, ама много дълбоки отпечатъци в метаболизма ми...
Знаеш ли колко е трудно да го пренастроиш след това този изтормозен и безкрайно чувствителен организъм на честота “нормални гликемични нива”... Наистина ли си мислиш, че щом имам желанието и волята да си тренирам толкова усърдно и системно, нямам желанието и волята да се науча да се храня правилно? Е, да, ама не! Щото ако при теб нещата си вървят от само себе си, при мен не е така - аз трябва да мисля за това. Постоянно. И го правя. Малката подробност е, че мозъкът и съзнанието се изморяват от това. И в един момент дават хлабаво...и като дадат на това хлабаво и помитат всички основи на навик, които си успял да изградиш преди това... и...пак започваш наново...
Желая ви Весела, топла и уютна Коледа сред най-милите ви същества :)
Не искам да ти спамя повече днвника с маса умни акъли. Искам само да ти кажа - браво за духа! Продължавай да се стараеш да се развиваш, както си го правила до сега и един ден, сигурен съм, ще се огледаш и ще забележиш колко много си напреднала. При всяко положение да знаеш, че повечето хора и толкова няма да могат. И да, пределно съм наясно, че нещата не са такива каквито изглеждат.
Щястливи празници и на теб!
Честита Коледа!
Да си споделя хубавата тренировка за ръчички вчера, 26.12
Рамене:
- Раменни преси от стоеж, 2 х 6 кг х 20 бр / Разтваряне встрани, 2 х 8.5 кг х 15 бр - 3суперсерии
- Вертолет с крива щанга, 18 кг х 15 бр/ повдигане напред с крива щанга, 10.5 кг х 15 бр - 3 суперсерии
Бицепс и трицепс:
- Бицепсово сгъване от 60-градусова лежанка, 2 х 6 кг х 15 бр /френско от 60-градусова лежанка, 2 х 4 кг х 20 бр - 4 суперсерии
- Биц. сг-не с диск, 10 кг, 10 кг, 15 кг х 15 бр/ Разг-не зад врат на машина за трицепс, 10 кг, 10 кг, 15 кг х 15 бр - 3 суперсерии
(Това сгъване с диск се получава много интересно и напомпващо - лактите са фиксирани, а хватът - успореден)
- Концентрирано сгъване, 6 кг х 15 бр/ разгъване от горен скрипец с въже с една ръка, 5 кг х 15 бр - 3 суперсерии
Коремче - 3 суперсерии от:
- махове с крака от хор. лег х 25 бр
- повдигане на торса от хор. лег х 20 бр (краят на пейката стига малко над кръста и при движение надолу раменете слизат под хоризонталата)
- повдигане на торса от хор. лег с усукване х 20 бр
20 мин кростренажор
Хайде да приключвам кафето и да отивам да потичкам :) Хубав ден!
Мнението беше редактирано от Limka на 27.12.08 06:23.
Днес, 27.12, успях да зарадвам и крачката :) Не с педикюр,де ;)
Но в този студ какво друго да правиш освен да се натренираш :)
1. Добро утро с 13 кг, 18 кг, 20.5 кг - 3 х 20 бр
2. Клек с тесен разкрач, 2 х 4кг х 50 бр/ Римска тяга, тесен разкрач, подложки, 2 х 6 кг х 50 бр - 2 суперсерии
3. Отпади с 2 х 4 кг х 50 бр/ крак / Хиперекстензии с диск 10 кг х 50 бр - 2 суперсерии
4. Лег преса, широк разкрач за вътрешна част, 20 кг х 50 бр / Бедрено сгъване, 5 кг х 45 бр - 2 суперсерии
5. Адуктор с част. повторение , 25 кг х 50 бр / Абдуктор с частично повторение , 30 кг х 50 бр - 2 суперсерии
Крос тренажор - 30 мин умерено темпо
Общо: 95 мин (вкл около 5-10 мин разтягане)
Сега като се замисля и като си “послушам” тялото, май кръста ми се зарадва дори повече от крачката на днешната тренировка :)
Добро мразовито утро!
Да попитам... като правя “добро утро” с напълно изпънати крака ли трябва да съм или леко свити в коленете...
Аз го правя със съвсем изпънати, но ... коленцата ми започнаха да се обаждат...едни такива леко разхлабени ги усещам...
Вероятно по-правилно е с леко сгънати, какво ще кажете?
10х предварително!
Леко сгънати колена, защото когато са изпънати се получава много голямо натоварване върху задното бедро (би трябвало да го усетиш).
tonu, мерси!
усещам, разбира се, натоварване в задната част на бедрото. Но това не ме притеснява - все пак доброто утро е в деня за крака :))
Виж, коленцата, това е друга работа....зная как трудно се лекуват, не желая да събуждам стари травми :) Но, това ще да е проблема. Ще сгъвам вече в колената малко :)
10х
Добър вечер :)
След- и пред-празнично ще завъртя един цикъл тренировки всеки ден :) Ама без да се зоря много ;)
Гръб
3 гигантски серии от:
- придърпване на вертикален скрипец, широк хват, 35 кг, 40 кг, 40 кг х 15 бр
- придърпване на хор. скрипец, 30 кг х 15 бр
- гребане с щанга, 20 кг х 15 бр - 3 серии
- обратен пек-дек, 20 кг х 15 бр
Гърди в суперсерии с корем
- бутане на щанга от хор. лежанка, 20 кг,30 кг, 30 кг х 8 бр / повдигане на крака от лакътна опора 50 бр, 40 бр, 30 бр - 3 серии
- бутане на дъмбели от положит. наклон 2 х 8.5 кг, 2 х 11 кг, 2 х 11 кг х 8 бр/ крънчове х 25 бр - 3 серии
- пек-дек 25 кг, 30 кг, 30 кг х 8 бр / повдигане на ръце и крака от страничен лег х 30 бр/ страна - 3 серии
20 мин кростренажор
Всичко - 60 мин
Днес един пич, който не бях виждала около месец в залат, ми каза, че съм била наедряла :( ...Но още съм била готина :)
Лоша работа...всичкото прасешко + сладки в почивните дни явно дават резултат...Нищо...още няколко дни и....Нова година, Нов хъс, Нови цели :) абе....всичко ново....или поне лъснато :)))))
Лека нощ!
Здравейте, мило Дневниче и Неговите читатели :)
Днес запоследно пиша тук.. от догодина започвам начисто с новите поостарели цели и, както се полага, с ново дневниче :)
Та така, днес да си отразя разбиващата тренировка, че ....чак догодина наново!
Вчера не успях да тренирам - успах се и ме мързеше сутринта и не бягах, а след работа отидох до залата, загрях, направих 5 клека и....ме задрънчаха лимките...просто...трябваше да изляза...и...така де...не успях да тренирам... А иначе съм дисциплиниран човек... Та днес, 2 в 1 се получи - краченца + рамена и ръце :)
Вместо стандратните си клекове, днес провах air squats (http://www.youtube.com/watch?v=iOdwETDQXCw&feature=related ) иии...мнооооого са яки, така ми запариха краката, а и сърцето му как се разхлопа :)))
Крака
- клекове air squats 70 бр / тяга с изпънати крака,,събрани, с подложка 2х 6 кг, 50 бр - 3 суперсерии
- лег преса за вътр. бедро, 20 кг, 50 бр/ бедрено сгъване, 5 кг, 45 бр - 2 суперсерии
- добро утро, 20 кг, 20 бр (забравих го в началото, та затова тук) / хиперекстензии 50 бр - 2 суперсерии
- аддуктор с частично повторение, 25 кг, 50 бр/ абдуктор с частично повторение, 30 кг, 50 бр - 2 сиперсерии
Рамене
- раменни преси, 2 х 6 кг, 20 бр, 15 бр, 15 бр/ разтваряне в страни от седеж, 2 х 6 кг, 15 бр, 15 бр, 15 бр -3 суперсерии
Бицепс/ трицепс
- бицепсово сгъване с Z лост 13 кг, 15,5 кг, 18 кг х 15 бр
- трицепсово разгъване зад врат на машина 10 кг, 15 кг, 15 кг х 15 бр, 15 бр, 13 бр
- концентрично сгъване, 6 кг, 15 бр/ трицепсово разгъване на скрипец с въже с 2 ръце, 10 кг, 15 бр - 3 суперсерии
Общо дотук 85 мин
Трябваше и кардио да правя...ама всички клиенти на залата предколедно се бяха струпали...само едно колело свободно имаше и една задуше(в)на обстановка.... Реших да си направя кардиото в морската. Хванах си стаария маршрут за бягане ( от Летния театър до Почивка и обратно)...ама...не ме държат краката...успях да бягам половинката и...навръщане пеш :)))
Хайде чао от мен!
Весело изкраване и до другата година....от ново дневниче :)
Здравейте! За много години!
Исках само да отбележа, че имам зверска мускулна треска на квадрицепсите (от коленете, та чак догоре) от тия air squats… Мноого яки!
Бързам да съм първи:)))
Нали съм си спринтьорче...:)))
Миленче...да ти е жива и здрава дъщеричката...много да Ви радва с бате Вики и да стане поне същата машина като теб...!!!!
17.07.11
23:00
Да ви е живо и здраво бебчето и много да ви радва!!! :)))
17.07.11
23:04
Да е жива и здрава бъдещата Кросфитърка... дано наследи любовта и отдаденоста на майка си към спорта. :) (party)
Limka, да ви е жива и здраваа, от всичко хубаво по много за нея и за вас (sun)
Lim, желая ви много здраве на цялото семейство! Пригответе се за безсънни нощи, но и за най-голямото щастие под небето (sun)
18.07.11
07:35
Е Миленка честита ти щерка.
Лимка и Вик, честита ви дъщеричка. Да е жива и драва,много да слуша и радва :)
Е тренировките на 3 часа започват :))))
Явно аз съм най-заблудената и сега разбрах, че форума очаква бебе. Лимче, да ви е жива и здрава! Сигурна съм че с двама прекрасни родители ще е най-обичаното и щастливо дете. Честито!
Нека купонът свърши СЕГА! :D Майтап! ...ама не съвсем :D Да стане по-здрава от родителите си! :)
Това е голямо щастие. Просто много се радвам за вас, четиримата :).
Мнението беше редактирано от maria на 18.07.11 15:27.
Благодаря ви за вниманието и хубавите пожелания :)
Тренировките не са на 3 часа, целодневно и целонощни са :) Но пък беззъбата сладка усмивка си е истинска награда (е, и няколко часа сън, също са награда :)))