Браво, миличка! Страхотна си и... виждаш ли разликата вечер? Май не си имала прибежки до хладилника ;-) Белтъка е в нормално количество, не го мисли толкоз.
Много, много се радвам за теб. Ще ти се оправи настроението малко по-малко, ще видиш. И на мен ми се отрази добре “вита”-та вчера.
Поздрави!
Извинявам се, че се намесвам тук но първото нещо което правя сутрин е да чета дневника на Лимка с кафето и ел-карнитина!!! Страхотно се справяш и мен ме мотивираш ( ама чат пат отпускам фронта като сега примерно )...
Аз напоследък не мога да се спра за сладко (по-принцип съм мн добра в ограниченията)...чудя се само кога ще мине тоз период..
И докато се чудех почнах протеиновата диета 5 по 5…само дето вече ми се гади от това прахче!
Някакви идеи? Някой ми каза че с моите тренировки и ограниченията глукогеновите депа са все празни...Моля кажете кога е най-удачно да се запълват и с какво храничка!
Поздрави на Лимка и Уини:))))
Здравей, Алегра!
Добре си дошла! И... намесвай се повече! :)
Благодаря за добрите думи! Много е стимулиращо да чуеш такива, особено от някой, който разбира какви усилия полагаш... Справям се...колкото мога...надявам се по-добре да става...надявам се да успея да се превъзпитам от един лутащ се между крайности човек в един разумно хранещ се и трениращ такъв... Да видим!
Сладкото аз го спирам най-лесно като остискам да не се подслаждам няколко дни...предполагам така се стабилизират нивата на инсулин... Или пък замествам с някакви бавни въглехидрати... (това не върви ако мозъкът крещи неистово Шоколад! Сладолед! Шоколад!) ...друго..през лятото си забърквах едни красоти от кисело мляко, извара и някой добре узрял плод ( с праскова ставаше май най-вкусно), пасирах ги и бутвах за малко във фризера да стегне...Много добре го докарваше на сладолед.. или поне на шейк от McDonald’s ... :)
Ще ме извиниш за непросветеността, но какво е “протеиновата диета 5 по 5”? :blank: Я разкажи повечко за нея? И какво хапваш и как тренираш?
До скоро! Аз отивам да си смачкам краката :coolgrin:
Лимке привет!
Аз да разкажа викаш, ама да не ти наспамя хубавото дневниче (пък не искам да си правя мое, че тук народа ще изпада от смях)
5 по 5 е общо взето самоубийство! 5 дни поемаш само протеин на прах, като всеки ден ти трябват поне 5 дози по 30 гр. всяка:)...И така 5 дни. Въпреки че моя протеин го избирах с вкус на шоколад ( минал мнооого отдалеко покрай шокото разбира се), не можах да се излъжа че е шоколад!
Иначе аз си тренирам по 6 пъти в иначе 7 дневната седмица по около час и половина на ден (даже и 2 мога да ги докарам)...ама с храната съм на love-hate relationship. Вляза в пътя и по някое време ме удари нещо и се почват въглехидрати, бонбони ...и разни такива УЖАСОНИ!
Затова ти следя дневника с голям интерес- едно че някак си зарежда с положителна енергия и друго, че ме мотивира:)
Хайде да се спра, че то не бяха прози и поезии то не беше чудо!
Поздрави!!!!
Мнението беше редактирано от Allegra на 09.10.08 05:20.
Привет, Алегра!
Ясно, и ти се луташ като мен... :) Това 5 по 5 ми се вижда живо мъчение...пък било то и с шоколадов протеин...особено за човек, който обича храната...като мен, а явно и като теб... Има ли поне резултат? Като “влезеш в пътя” предполагам значи да спреш въглехидратите?...или поне да ги минимизираш...? Това ли имаш предвид?
Ама, оказва се, че не всички хора го могат това нещо... Аз съм голям инат... особено като се надъхам за нещо...Но това НВД ми действаше много депресиращо. 1. Полагах свръх усилия да не кривна; 2. Нещо не ми стигаха силите да тренирам както преди и се изнервях 3. Когато все пак кривнех, се чувствах адски гузна и като някакво слабохарактерно същество дето не може да се контролира... Няма полза от тип хранене, който ти докарва депресарски настроения или поне те кара да се чувстваш нещастн заради нещо толкова естествено и обикновено... Емоционално се отразява твърде зле... По-добре по-умерено, по малко от всичко...
Сега малко се притеснявам, че съм се втелила и планирам и смятам всичко...Но това, според мен, е само фаза...Ще се науча и ще започне да става естествено...
Не се притеснявай да “спамиш”. Аз нямам нищо против да подискутираме и твоите режими и тренировки :) Мисля, че ще е полезно и за теб, и за мен, и за други хора, които се лутат като нас :)
Здравейте!
Днес реших да ви покажа защо ставам рано и бягам всяка сутрин... Може би с разказа ми по снимки по-долу, ще ме разберете по-добре :) Насладете се и ме “усетете” :) Ааа, само да предупредя, малко съм подробна... и в снимките, както и във всичко друго :P
http://s494.photobucket.com/albums/rr307/Mimka-Limka/
Да се отчета и за вчера, 8.10.2008
Тренировки
- сутринта леко бягане по плажа...много лежерно, около 30 мин
- вечерта - крачета, супер тонизираща тренировка направих, 1ч 35 мин, това с 20 мин кардио накрая;
Клековете ги правех с малка тежест (2 х 4кг), но бавно - много добре ги “изцедих”; Същото беше и с лег-пресата с широк разкрач - намалих тежестите с 15 кг (т.е. правех с 20 кг), пак бавно и със зъдържане в най-разтегнато положение (малко комично се получаваше - в най-разтегнатото положение, тежестта всъщност се “подпираше”...много съм била разчекната хаха)
Хапване:
Брех, то било много хубаво да си хапваш така по множко :) Супер се чувствам, Уини! Много добре го измислихме :) На обяд даже имах full-course - 1во, 2ро и 3то хихик.
ПЛАЖ - Бягане
08.30 – закуска: 40-50 гр овесени трици, 400 гр кисело мляко Верея 0.1%, 50 гр извара, 1 с.л ленено семе
12.00 – 2ра закуска: кисело мляко Cultura 0.1% + 5-6 лешника
14.00 – Обяд: супа леща, салата от моркови, сирене по шопски
17.30 – Преди тр-ка: 1 грейпфрут, 2 филийки от финландския хляб, пуешко филе, парче обезмаслено сирене
ТРЕНИРОВКА - крачета
20.30 – След тренировка: 30-40 гр пърнозърнести макарони с малко извара (много малко, за цвят)
22.00 – 2 салати – зеле с моркови и шопска без сирене, с няколко маслинки обаче :)
Хайде до скоро!
Брех, то било много хубаво да си хапваш така по множко :) Супер се чувствам, Уини! Много добре го измислихме :) На обяд даже имах full-course - 1во, 2ро и 3то хихик.
Супер си, миличка! Видя ли колко е хубаво да имаш енергия и как го няма “сладкия” момент. Много съм горда и аз :coolsmirk: Много, много се кефя!!!
Хубаво си решила в деня с краката да намалиш малко белтъка. Ще изгорят, има време, имай търпение само.
Снимките са страхотни.
Айде, до после, на моя терен :-)
Привет Лимка!
Аз минавам по бързата процедура да дропна няколко редчета че куп неща ме чакат!
НДВ- то на мен ми се отразява отлично..само дето ме е страх от мазнини и май не го правя както трябва! Понеже не мога да живея на грамажи и пресмятане на калории (всъщност мн трудна и непосилна задачка ми се вижда) и карам повече на око...След всички изтезания на които подложих (и продължавам да подлагам) тялото си стигнах до един извод- ей мн съм издръжлива, хаха това в кръга на шегата!!!
Сега съм съставила режимче и ще го постна + моята си тренировка...и ще играем на намери 10-те (или повече) грешки:)
Може ли тук да го постна или да отворя нова тема?!
И още едно въпросче: защо след тренировка имаш пълнозърнести макарони и то вечер? Моля обясни ми да се просветя и аз:)
До скоро:)
Може ли аз да отговоря :)
....
И още едно въпросче: защо след тренировка имаш пълнозърнести макарони и то вечер? Моля обясни ми да се просветя и аз:)
Защото тялото има нужда от гликоген. Независимо дали е вечер или сутрин, трябва да се попълнят нивата след тренировката. Иначе имаме “сладки” моменти. Пълнозърнестите макарони не са толкова голям инсулинов проблем, колкото би бил медът или шоколадът.
Мнението беше редактирано от Winnie на 10.10.08 06:55.
Добре казано, Уини!
Ако мога да допълня...
Алегра, ти и преди това питаше за гликогена...Ама аз пропуснах в ентусиазма и бързината си :)
Гликогенът е формата на съхранение на гликозата в организма, а тя е основното гориво за тялото при всяко физическо натоварване с продължителност повече от няколко секуди. Ако натоварването е до няколко секунди, енергия се надавя чрез анаеробни процеси - креатинфосфатна реакция (до 15-20 сек) и анаеробна гликолиза (до 2-3 мин). Ако натоварването продължи повече от тези 2-3 мин, тялото набавя енергия чрез аеробни процеси, които в допълнение на гликозата, използват и мастни киселини за енергия.
Така де, ако твоите тренировки са подобни на моите, те са аеробно-анаеробни и използват основно гликоген за енергия => колкото повече гликоген, толкова повече енергия за тежки и продължителни тренировки.
Всичко чудесно...само дето запасите на гликоген не са безкрайни... и се изчерпват, особено при продължителни тренировки (като нашите ;) ) И трябва да се “презаредят”, което пък става с въглехидратно зареждане след тренировка. Тъй като всичките въглехидрати, които вкарваш след тренировка директно отиват за презареждане на гликогеновите депа, след тренировка можеш да ядеш и бързи въглехидрати - дори така тялото ще се възстанови по-бързо (Иска да е сигурно, че ще има с какво да обезпечи следващо натоварване)...
Обаче! Нивото на захари в кръвта скача много бързо, а с него и инсулина...И след като инсулина транспортира всичката гликоза за преработка в гликоген, започва да си иска още... Т.е. ако консумираме бързи въглехидрати след тренировка (с висок гликемичен индекс), се възстановяваме много бързо, но и огладняваме за сладко много бързо...И понеже на мен това ми е проблем, хапвам бавни към средни въглехидрати (с нисък към среден ГИ), които навлизат по-бавно и на по-малки порции в кръвта и съответно не предизвикват някакви драстични промени в нивата на инсулин.
Дано да съм успяла да обясня...
ПО-късно ще се отбележа за вчера, че сега мн работа се натрупа...
И ето къде ми е първата огромна грешка! Аз досега 2 часа след тренировка въобще не ядах...и в следобедните часове когато инсулина ми е скача (защо тогава не се знае още)..и едно че се чувствах като парцалче и по-лошото е че тогава правех най-големите изцепки от рода на набивам буквално каквото видя...От няколко дни хапвам 30-40 мин. след тренировка и се чувствам къдеееее по-добре!
И режима ще си пиша и тренировката обещавам! Сега да ходим да горим мазнини хехе:)
Благодаря за обстойните обяснения! Днес научих нещо ново- да ми е честито:)
Вчера, 9.10.2008
Страхотно започна деня...с ония чуден изгрев дето ви писах за него :)
Тренировки
- сутринта: фотографиране с прибежки по плажа хихи, около час. Успях да се изпотя, значи не е било съвсем трагично размотаване ;)
- вечерта - рамене, бицепс, трицепс, корем - 1ч 35 мин, това с 20 мин колело накрая;
Правих раменни преси на Смит-машина...само с лоста...ама бая пуфтях и се кривих докато си направя по 15 бройки в серия :)
Хапване:
Много ми харесва този по-въглехидратен режим :) Не ми се налага да се издуя с 1 кило зеленчуци, за да се чувствам сита :)
ПЛАЖ - Бягане
08.30 – закуска: 40-50 гр овесени трици, 400 гр кисело мляко Верея 0.1%, 50 гр извара, 1 с.л сусам
12.00 – 2ра закуска: кисело мляко Cultura 0.1%, 5-6 лешника
14.00 – Обяд: 3 лозови сърмички, зеле, пилешко филе около 90-100 гр
17.30 – Преди тр-ка: 1 грейпфрут, 2 филийки от финландския хляб, пуешко филе, парче обезмаслено сирене
ТРЕНИРОВКА
20.30 – След тренировка: 30-40 гр пърнозърнести макарони, 150 гр пилешко филе
22.30 – шопска салата, свински каренца около 200 гр
00.30 – ½ кисело мляко с 1 с.л. сусам
Прасещкото накрая прецака всичко...много мазно и много калорично...ама и много вкусно :) Но пък иначе съм си спазила другите “рамки”
И ето къде ми е първата огромна грешка!
Хе, то и моя е! Въпреки, че на теория ги знам тези неща, до скоро не ги прилагах...Какво пък толкова като се възстановя по-бавно?! си мислех... Уини се опитва да ме натири в правия път... И вярно така е по-добре...не се чувствам като изцедено лимонче :)
При мен изцепките бяха показателни...и то точно преди лягане и/ или през нощта :blank:
Дано не съм те заблудила с обясненията си... от всичко дето съм изчела, така съм си ги сглобила в главата процесите ...ама дали е тъй?! Много подробна ми дойде биохимията, дето си купих...не можах да я изчета..на първата четвърт от страницата заспивах :red:
Мнението беше редактирано от Limka на 10.10.08 14:50.
Добро утро!
Малко се позагубих....ама събота и неделя май е така. Предпочитам да не се задържам много вкъщи :)
Все пак ще се опитам да възстановя петък...за да ми е пълно дневничето...Ще напиша и за вчера, макар, че филма “Шоколад” имаше доста деструктивно въздействие :) Домързя ме да смятам, но като цяло трябва да съм в норма :) Без шоколадовите и винените изцепки снощи, имам предвид...
Петък, 10 Окт 2008
Тренировки
- сутринта: бягане на плажа. Лежерно. Две дължини от началото на южния плаж дорибарското мостче
От залата имах почивка
Хапване:
ПЛАЖ - Бягане
08.30 – закуска: 20 гр овесени трици, 400 гр кисело мляко Верея 0.1%, 50 гр извара, 1 с.л ленено семе
12.00 – 2ра закуска: кисело мляко 2%, 5-6 лешника
14.00 – Обяд: Макарони (40-50 гр) с извара (100 гр), 2 краставици, 20 гр фъстъци
18.30 – 1 ябълка, 2 филийки от финландския хляб, пуешко филе, парче обезмаслено сирене
21.30 – около 150 гр риба на скара (маслена май се казваше, ама беше бая постничка и суха), шопска салата с малко от обезмасленото сирене
през нощта по ня/икое време - 10на лешника
Събота, 11 Окт 2008
Тренировки
- сутринта спах
- в залата следобяд - гръб, гърди, корем + 20 мин кардио. Нищо твърде интересно...просто добра тренировка. Този път залата беше празна и не се размотавах - събрах я в 75-80 мин
Хапване:
08.30 – закуска: 20 гр овесени трици, 400 гр кисело мляко Верея 0.1%, 50 гр извара, 1 с.л ленено семе
12.00 – 40-50 гр макорони със 100 гр обезмаслено сирене, малко зехтин +шарена сол (ммм, много вкусно), краставица и домат
ТРЕНИРОВКА
16.00 – 3 оризовки, 150 гр филе
18.30 – 25-30 гр кафяв ориз, 100 гр пилешко филе, домат, краставица
21.00 – пилешки гърди задушени с малко зеленчуци (моркови, броколи, карфиол), домат, краставица, чушка
И започваме с храната за душата ;) : баща ми донесе от новото вино...от гроздето дето го брахме скоро....Трябваше да се пробва...ама то едно пробване стана моето...на половин литър може би успях да се спра.... И това по време на филма “Шоколад”. Излишно да казвам, че ужасно ми се дояде шоколад и че след всичкото вино беше леко невъзможно да се спра... С дори по-щуравия от мен Object of my affection се измъкнахме и си поделихме 2 шоколада на плажа...потопихме си краката в морето и се заровихме в пясъка...Е, навръщане аз не устоях и на един сладолед; та дори наченах още един шоколад - само 2 парченца от него, обаче!
Да вметна, че от снощи имам кантарче...кухненско такова де...и днес установих, че съм била тотално грешна в преценските си за грамажа на някои неща... триците/ овесените ядки, дето ги ям на закуска, всъщност тежат скромните 15-18 гр (не 40-50гр)...нямам шанс да ги докарам до 50 на закуска....много тежко ми става от тях ... :( Днес ги спрях на 25 гр; да видим как ще го изям това чудо...
Айде, до скив, мятам задачите отново ;)
http://s494.photobucket.com/albums/rr307/Mimka-Limka/
:) Познато ми е. Бях надъхан за един крос. Ама като видях и направих само спринт да си взема апарата...
http://photo-forum.net/bg/index.php?APP_ACTION=GALLERY_IMAGE&IMAGE_ID=182648&USER_ID=12539
http://i5.photobucket.com/albums/y187/ptd/Weekend-August27th040.jpg
http://i5.photobucket.com/albums/y187/ptd/Weekend-August27th051.jpg
http://i5.photobucket.com/albums/y187/ptd/Weekend-August27th037.jpg
Като го гледах това море си мислех, дано един ден да си взема една лодка и от време да време да си ходя за рибица. :) Който не е влизал за риба при равна бунаца, той не знае какво е. Особено след буря. Ебати кефа. :)
Поздрави
Мнението беше редактирано от tpd на 12.10.08 10:24.
Много добри снимки, tpd! Много е красиво...такива гледки ме карат да настръхвам :)
Малко се позагубих...взех, че настинах...предполагам покрай шоколадовите истории и топенето на крачката в морето посред нощ...
Както и да е, тренировки - има ги, но са зле...измъчена работа, но иначе съм упорита (никва полза, зная) ; хапване - още по-зле; хем нищо не ми се яде, хем като успея да се накарам да ям нещо, то винаги е боклуци...Общо взето най-полезната ми храна е лимони и мед :) И то в комбинация...
Днес след работа ще се мъча да се лекувам с натопляне в сауна :)
До скоро
Здравейте!
Днес съм пак нещастен! Не стига,че още съм болна (носът ми тече и гласът ми е супер дрезгаво секси), ами и съм задържала всичката вода на света...поне 2.5-3 кг по мое мнение (страх ме е да се допитам до кантара :blank: ) Ясно,че е защото ям основно въглехидрати последните няколко дни, но това не ме успокоява много. Че и сауната снощи не помогна... днес почвам якото наливане с вода и ще огранича въглехидратите...Никакъв мед вече; той ми стана като наркотик ;)
От утре смятам да съм пак на линия с отчетите...
Някакви съвети как да разкарам водата най-бързо?
Сауната как я правиш, с излизаня за студен душ ли? Ако не, пробвай примерно 3 сесии по десетина минути и между тях студен душ.
Като гледам храната е голямата драма при теб?! Помисли за хранителен режим, при който предварително да планираш всяко едно хранене за деня за да няма волности.
Здравейте!
Днес съм пак нещастен! Не стига,че още съм болна (носът ми тече и гласът ми е супер дрезгаво секси), ами и съм задържала всичката вода на света...поне 2.5-3 кг по мое мнение (страх ме е да се допитам до кантара :blank: ) Ясно,че е защото ям основно въглехидрати последните няколко дни, но това не ме успокоява много. Че и сауната снощи не помогна... днес почвам якото наливане с вода и ще огранича въглехидратите...Никакъв мед вече; той ми стана като наркотик ;)
От утре смятам да съм пак на линия с отчетите...
Някакви съвети как да разкарам водата най-бързо?
Лимке, здравей, миличка!
Кога чакаш гости от червен бряг? Ако е скоро, значи от това си надута с вода. Ако не, значи е от сладкото... Наркотика е друг, не е мед, а онова, което идва след него. И аз съм пристрастена към него и най-много се тъпча преди гостите, заради прогестерона. Но тогава е позволено :)
Друга причина за задържане на вода е липолизата. Когато започнеш да слабееш, в началото се задържа вода. После се оттича сама.
Водата излиза бързо с диуретик, обаче няма да ти комфортно, предполагам, а и не е полезно да се ‘вади’ водата. НЕ се наливай с много вода, защото не е сигурно дали ще я изпикаеш!!! Може да си претовариш сърцето, ако не успее да излезе. Пий зелен чай без мед.
Поздрави от мен. Чета, обаче не пиша, защото няма какво да напиша за себе си, засега :)
Мнението беше редактирано от Winnie на 15.10.08 12:48.
Здравейте Бухтичке, Уини,
Сауната я правя точно, както си описала :) Така ме научиха финците и само така зная...А ако има и един дебел сняг да се отъркаляш внего вместо студен душ, е още по-супер!
Драма ми е храната, наистина... Това с предварителното планиране върви...ама за около 2 седмици...при мен всичко ново е така...2 седмици и ми секва ентусиазма => започвам да давам и хлабаво... Надявах се, че с това дневниче ще се мотивирам за малко повечко, но, ето, разболявам се..и пак ставам слабо-волева и... Ще отделя малко време да попланирам :)
Уини, рано ми е още за тези гости... Липолиза...май не съм се засилила много май да свалям :( Сладичкото ще да е проблема... Дисциплина + няколко дни и ще е вън водата. Днес пийнах един зелен чай; след малко ще отида и да потренирам...абе...все още се чувствам много наводнена...ама...квото сам си напрайш, друг не може да ти стори ;)
А ти скоро да ни разкаваш интересни истории и премеждия ;)
Добро утро!
Все още съм наводнена, но мисля, че започна да си ходи водата...по малко и бавно :)
Вчера, 15.10.2008 ги правих следните
Тренировки:
- обичайното бягане по плажа сутринта. Морето тази седмица е много закачливо, така че бягам по сухия пясък...Иначе ме хваща и ме мокри до коленете :)
- тренирах гръбче, гърди и корем снощи. 1ч 30 мин точно с 20 мин колело накрая. Мисля, че беше добре тренировката...направо беше супер, имайки предвид, че съм доста болничка. Набирания с тесен неутрален хват - 5, 4, 4, 3, 2;
Храна - леко преходен ден
07.00 - 7.45 БЯГАНЕ
08.30 – 30 гр овесени трици, 1 с.л ленено семе, 1 кисело мляко Верея 0.1%, 50 гр извара
11.30 – 20 гр бадеми
14.00 – салата с риба тон (90-100 гр), малко сирене; половин ръжена пърленка (около 2 филии бонус)
17.30 – 4 орехчета (сладки с някакъв крем вътре - вкусен! :) )
18.30 - 20.00 ТРЕНИРОВКА
20.00 – 1 филия (доста дълга) от някакъв скъпарски немски Фитнес хляб (много мокър и кисел и с много семки и ядки вътре - като съдържание го докарва на 2 филии “бонус”), пуешко филе (30-40 гр), обезмаслено сирене (30-40 гр)
21.30 – 2 малки яйца + 50 гр извара на омлет, 1 кебапче с размера; 2 домата + краставица със зехтин
23.00 – ½ кисело мляко с 1 с.л. сусам
По препоръка на Бухтата, за днес 16.10.2008 съм планирала:
07.00 - 07.40 - БЯГАНЕ
08.30 – 3 с.л. овесени трици, 400 гр кисело мляко Верея 0.1%, 50 гр извара, 1 сл ленено семе
11.30 – 1 грейпфрут ; бадеми 20 гр
13.30 – 150 гр пилешко филе на скара, зеле; супа леща или 4 лозови сърми или ръжена пърленка (зависи къде ще обядвам)
17.30 – 30 гр сирене, 30 гр пуешко филе, 2 филийки, бадеми 20 гр
19.00 - 20.30 - ТРЕНИРОВКА крачета
20.30 – 20 гр сирене, 30 гр извара, 30 гр ръжени макарони
22.00 – 2 краставици, 2 домата, 50 гр сирене, зехтин
23.30 – 1 с.л. сусам, 200 гр кисело мляко
Ще се отчета довечера/ утре дали съм изпълнила :)
Здравейте!
Завърнах се...след едноседмично отсъствие и почивка...както от спорт, така и от следене какво ям... положително ми се отрази :) И на психиката, и на килограмите...Здраве да е :)
Сега започвам с нови сили “планирано хранене”... Приготвила съм си една табличка дето смятам да спазвам. Целя между 1700 - 2000 ккал (в зависимост от това колко и какво съм тренирала), като 150-170 гр от тях са белтъци, също толкова въглехидрати, останалото (65-75 гр) - мазнини.
Смятам и да продължа малко почивката от залата - може би до края на месеца (ако успея да остискам), за да се затъжа и да се върна с голям мерак вътре :) Като се замисля май ми беше време...откакто съм започнала да тренирам, съм си давала само седмица почивка; през август това лято... Та така, тъй като не мога съвсем да спра да се движа, вечер след работа ще редувам мързелуване/ колело/ йога/ таебо :) Бягането сутрин (разбира се) остава :)
20.10.2008 – Понеделник
- сутринта бягах по плажа, 40 мин, бавничко...ама то трябва да си велик мазохист, че да бързаш по пясъка :)
- вечерта пробвах йога. Не бях ходила на такова ми ти нещо от половин година...Липсвало ми е; размазах се от кеф :) И днес имам много приятна мускулна треска на всевъзможни странни места ;)
БЯГАНЕ
1. 20-30 гр овесени ядки, 50 гр извара, 1 с.л ленено семе, 1 кисело мляко Верея 0.1%,
2. грейпфрут, 20 гр бадеми
3. супа леща; сирене по шопски (около 100 гр),1 белтък (бяха загубили ня къде жълтъка ;)) ; салата зеле
4. 2 филии ръжен хляб (Вита), 30 гр пуешко филе, 30 гр обезмаслено сирене , 20 гр бадеми
ЙОГА
5. Пилешко филе 160 гр, 50-60 гр грах, краставица, 2 домата
6. ½ кисело мляко с 1 с.л. сусам, 50 гр извара
До скоро!
Здравейте!
Пак да си изклюкаря за вчера, 21.10.2008
Тренировките ми се изразяват в сутршно бягане по плажа, 40 мин. Вечерта мързелувах :)
“Менюто”
БЯГАНЕ
08.30 – 25-30 гр овесени ядки, 50 гр извара, 1 с.л ленено семе, 1 кисело мляко Верея 0.1%,
11.30 – 1 грейпфрут, 20 гр лешници
13.30 – супа леща; пилешко филе 100-120 гр, зеле
17.30 – 2 филии ръжен хляб (Вита), 30 гр пуешко филе, 30 гр обезмаслено сирене , 20 гр лешници
20.30 – Пилешко филе 160 гр със сметана (около 25 гр я сметнах), 2 домата , 2 пиперки; 1 чаша червено вино
24.00 – 1 кисело мляко с 1 с.л. сусам
Скромничко за днес. Утре повече :)
Здравейте!
Изкарвам дневничето пак - и го позабърсвам малко, че се е понапрашило :) Целите си стоят същите - да олекна с някое друго килограмче и най-вече да изгоря крачетата.
Не съм спирала да работя по тях... но си имах малко любовни трепети и емоционални разстройства, които горе-долу успяха да зачеркнат това, което бях постигнала... Та....започвам пак. След някой друг ден ще пусна замервания... Да се вижда дали има прогрес...
За сега ще си отбелязвам само тренировки. Храната е балансирана и има от всичко в умерени колиества, но не тегля, смятам и броя - нека мозъкът ми си почине малко :)
05.12.08
1. суперсерии 3 х 50 бр
- Дълбок клек, тесен разкрач с подложки, 2 х 4 кг
- Римска тяга, тесен разкрач, подложки, 2 х 7.5 кг
2. суперсерии 3 в следните бройки 50 / 50 ; 50 / 40; 50 / 30
- Лег преса, широк разкрач за вътрешна част, 20 кг
- Бедрено сгъване, 5 кг
3. суперсерии 3 х 50 бр
- Адуктор с частично повторение , 25 кг
- Абдуктор с частично повторение , 30 кг
4. Хиперекстензии (на римско столче, в залата няма уред за гръбни преси) с диск 10 кг - 1 х 50 бр
Време: 55 мин. Нямаше време за кардио за съжаление - много наблъскан беше графика.
Хареса ми тренировката в този вид - по малък брой серии, но с повече бройки. Без почивки между сериите.
Мисля, че за тягата тежестта ми е много - твърде силно ме удари в кръста, което май значи, че не я правя съвсем правилно. Може би ще пробвам с 2 х 5кг следващия път? Бедрено сгъване - минимална тежест, но пак не мога да изпълня 3 х 50 бр.; ще пробвам с 3 х 40 бр следващия път, докато успея да увелича на 50 бр.
Чао засега от мен :)
Лимке, здравей! :)
Махни подложките. Не ти трябват.
Кръста може да те боли от това, че клякаш до долу и от това, че правиш тягата изгърбена. Когато клякаш не сваляй съвсем до долу, остави краката да са под напрежение през цялото време. Клякай докато бедрата станат успоредни на пода и не изпускай контрола. Ако с дълбокия клек целиш топене на дупето, ще измислим нещо по-безопасно за упражняване.
Обаче... тези екстензии дето си ги правила, товарят бедрата отзад когато са под наклон. Вместо това, прави наклони с щанга - Добро утро и ги премести в началото, и им намали бройката - 12-15 са достатъчни в 4 серии.
Winnie,
коментарите си ги отбелязах и ще бъдат отразени в следващата тренировка...заедно с намаление на суперсериите от 3 на 2 + 30 мин кардио. К’во като е досадно? Не може пък все да ми е хубаво ;)
Днес, 7.12.08
Гръб
1. набирания - раменен подхват, до отказ - 6 бр. Пробвах и още една серия, след около 30 сек почивка, но успях само до 2 бр.
3 пъти долното ‘кръгче’
2. хоризонтален скрипец, 30 кг х 15 бр
3. гребане с щанга, 20 кг х 15 бр
4. верикален скрипец, раменен подхват, 35 кг х 15 бр
5. обратен пек-дек,20 кг х 15 бр
Гърди - 3 пъти долното ‘кръгче’
1. пуловър, 2х5 кг х 15 бр
2. хоризонтален флайс, 2х7.5 кг х 12 бр
3. бутане с дъмбели от полулег, 2х7.5 кг х 12 бр
4. бутане на машина за гърди (долна част), 10 кг х 12 бр
Коремче:
1. повдигане на крака от лакътна опора 3 х 50 бр
2. повдигане на торса с 10 кг диск от хор. лег 3 х 35 бр
3. повдигане на крака и лакът от страничен лег 3 х 35 (на страна)
20 мин на кростренажора за финал
общо: 75 мин
Здравейте!
Да се отчета с вчерашната тренировка - рамене и ръчички. Много яко ги размазах... а и в залата се бяхме събрали готина компанийка :) А ...нещо май ми е паднала силата... :-S
Рамене:
- Раменни преси от стоеж с 2х5 кг / Разтваряне встрани с с 2х5 кг - 3 х 15 бр
- Вертолет с крива щанга, 18 кг / повдигане напред с крива щанга, 11 кг - 3 х 15 бр
Бицепс и трицепс
- Едновременно сгъване от 60-градусова лежанка, 2х 5кг /френско разгъване от 60-градусова лежанка, 2 х 4 кг - 4 суперсерии х 15 бр (бицепс)/ 20 бр (трицепс)
- Сгъване на Скотова машина, 10 кг/ Разгъване зад врат на машина за трицепс, 10 кг - 3 х 15 бр
- Концентрирано сгъване с дъмбел 5 кг/ разгъване от горен скрипец с въже с една ръка, 5 кг - 3 х 15 бр
Коремче - 3 суперсерии от:
- махове с крака от хор. лег х 20 бр
- повдигане на торса от хор. лег х 20 бр (краят на пейката стига малко над кръста и при движение надолураменете слизат под хоризонталата)
- повдигане на торса от хор. лег с усукване х 20 бр
20 мин кростренажор
Общо: 80 мин
Между другото, мисля, че дъмбелите са повече от 5 кг...може би към 6 кг, дискчетата са 2 х 2.5 кг, ама и лоста трябва да тежи все нещо. Пък и в една друга зала 5-чките определено ми идват по-леки... 8-/ Не, че е важно де...така или иначе съм си свикнала с тях да правя :о)
Здрасти Limke,
Още ли ходиш в Кубчето? Някой спомена, че ще го продават.
Включвам се за да те поздравя за приноса ти към “Дневниците” и да ти пожелая успех!
Поздрави!!!
Здрасти!
@ Diana - Благодаря за включването! Да, в Кубчето съм още :) Не съм чула слухове за препродажби, но можеш да споделиш ;) Да не би и ти да ходиш там? И да мразиш нападите хихихи? И ако да, защо не съм те засичала скоро?
Да си докладвам снощната тренировка - Краченца на 11.12.08
1. Добро утро с 8 кг, 13 кг, 18 кг - 3 х 20 бр
2. Клек с тесен разкрач, 2х4кг / Римска тяга, тесен разкрач, подложки, 2 х 5 кг - 2 х 50 бр
3. Лег преса, широк разкрач за вътрешна част, 20 кг / Бедрено сгъване, 5 кг - 2 х 50 бр
4. Адуктор с част. повторение , 25 кг / Абдуктор с частично повторение , 30 кг - 2 х 50 бр
Яко разтягане
Крос тренажор - 30 мин умерено темпо
Общо: 80 мин
Winnie, доброто утро много ми хареса (за 1ви път правя)... :-) Ще влезе трайно в тренировките ми. Сериите обаче са ми малко...никак не се изморих. В края на серията усещах някакво парене в мускула, но като цяло след тренировката се чувствах ...все едно не съм тренирала... :down: К’во прайваме?
Да проклетите напади!!!Голямо пуфтене падаше?
Тренирам си, но не ходя вече в този Куб. След почти 3 години имах нужда от промяна, а промените са хубаво нещо!:)
Тренирам си, но не ходя вече в този Куб. След почти 3 години имах нужда от промяна, а промените са хубаво нещо!:)
Хехе...сигурно още пада пуфтене ;) И аз пуфтя ... ама пак ги правим, нали?!
Къде тренираш сега? Я поразкажи?
Да си оспамя дневничето ;) хихи
Сериите обаче са ми малко...никак не се изморих. В края на серията усещах някакво парене в мускула, но като цяло след тренировката се чувствах ...все едно не съм тренирала... :down: К’во прайваме?
Добре, направи ги по 3 серии :)
Целта на тренировката ти да се претрепеш ли е? Не може да се увеличават параметрите до безкрай.
Обемните повторения от този сорт, търпят до 3-4 серии. И като имаме предвид, че са в суперсерии, може и сама да ги сметнеш.
За да ти спаднат крачетата, трябва да ги разтовариш малко, нали?
А може ли да питам нещо? Каква е целта на подложките под петите по време на тяга?! За клек - ясно, но за тяга не мога да си дам логично обяснение...
Winnie,
Уфф, зная, че не може до безкрай да разширявам обема, но пусто като съм свикнала да се чувствам пребита... особено пък след крака...Но, щом казваш да им дам “лабаво”, така да бъде - ще ги оставя по 2 суперсериите... да видим. И без това вече 2 години си ги пребивам милите и са си все така големички :)
Подложката за тягата - по-добре се изпъват краката в най-долна точка (кракът е в постоянен контрашпиц) и малко се измества акцентът на натоварването. Разтягат се и сухожилията и се подобрява малко гъвкавостта, също така.
Днес направих много шантава тренировка :) За цялата горна част - тази вечер си имаме фирмено Коледно парти и ще слагам едно рокленце с гол гръб (измамиха ме да го купя 2 приятелки и продавачките! Много хубавоми седяло :))) и реших, че това направо си вика за едно ‘напомпване’ на гръбче, раменца и ръчички :)) Че и на сауна след това...мали мали...чувствам се като новородено...което довечера сигурно няма да може да си вдигне чашата с вино за наздраве ;) хахаха
Та така, 13.12.08
Гръб:
- набирания, раменен подхват, 6, 3, 3
- хоризонтален скрипец 30 кг/ вертикален скрипец с подхват 35 кг/ обратен пекдек 20 кг - 3 х 15
Гърди:
- бутане на лост от хор. лежанка 20 кг/ флайс 2х7.5 - 3 х 12 бр
Рамене:
- раменни преси 2 х 5кг/ разтваряне в страни 2 х 5 кг/ вертолет 18 кг - 3 х 15 бр
Бицепс/ трицепс:
- конц. сгъване, 5 кг / дърпане на вертикален скрипец с въже, с дна ръка, 5 кг - 3 х 15 бр
- от 60 град. лежанка: бицепсово сгъване 2 х 5 кг/ френско 2 х4 кг - 3 х 15 бр
Корем:
- повдигане на крака от лак. опора 2 х 40 бр
- повдигане на торса от хор лежанка - 2 х 20 бр
- повдигане на торса от хориз лежанка с усукване - 2 х 20 бр
- повдигане на торс + крака от страничен лег - 2 х 30 бр на страна
Крос тренажор - 20 мин
Общо: 80 мин + бонус около час в сауната
Утре заминавам за Софията - ще се правим с един колега на Дядо Коледа и Снежанка и ще раздаваме подаръци на клиенти....Така че малко се налага да попочивам от фитнес :)
Хайде, чао от мен. До скоро!
Тренирам си, но не ходя вече в този Куб. След почти 3 години имах нужда от промяна, а промените са хубаво нещо!:)Хехе...сигурно още пада пуфтене ;) И аз пуфтя ... ама пак ги правим, нали?!
Къде тренираш сега? Я поразкажи?
Да си оспамя дневничето ;) хихи
Тренирам в една зала, която се намира на улицата на старото Паспортно управление. Изключително съм доволна от гледна точка на професионално отношение, чистота и работно време. Хубави кардио уреди. Липсва ми малко пространството, с което съм свикнала, но има страхотна толерантност от страна на всички посетители, че направо ти прави кеф да тренираш, когато е лудница. Препоръчвам с две ръце!
Извини ме, че те подведох да си оспамиш хубавия дневник!
Оффф, извинявам се за въпроса, :red: ама къде точно е това старото Паспортно управление Diana, би ли ми казала ? :red:
Добро утро!
Едно бързо постче преди бягането и с кафето ;)
Видях е тая зала - никак не е зле, трябва да призная... И мнооого огледала и страст (всичко е цървено) :))) Може от НГ и аз да се метна там - мн по-близо ми е до работа :)
Веси, близо до Турския ресторант е това, т.е. в района на гарата. Мега Мен се казва.
Вчера, 17 Дек тренирах:
Гръб
- набирания, подхват - 5, 3, 3
в 3 гигантски серии х 15 бр:
- лодка с дългия лост, 30 кг
- гребане с лост, 20 кг
- вертикален скрипец, 35 кг, с успореден хват(с V ръкохвтката, дето обикновено е на хориз. скрипец)
- обратен пек-дек, 20 кг
Гърди
в 3 гиганстки серии
- пуловър, 2 х 5 кг, 15 бр
- бутане с щанга, хориз. лежанка, 20 кг, 12 бр
- бутане на машина, за долна част на гърди, 10 кг, 12 бр
- флайс, 2 х 7.5 кг, 12 бр
20 мин крос тренажор
Трябва да кажа, че тая София ми действа мн развалящо на дисциплината - на гости при братлето, а те все едни глезотийки и вкусотийки и сладки неща си правят... Гххх. Отпуснах юздата здраво :)) Сега ще я попристягам :)
Хайде споен ви ден!
Благодаря Limka за отговора, но доста се отклонявам от вкъщи, а и от работа....Ти тичаш сутрин, нали ? Ох...така искам и аз да ходя сутрин да тичам, ама пусто :-/ мисля си че няма да ми стига времето после за душ и да стигна до работа :roll: Ти в колко ходиш да тичаш? Аз се задоволявам за сега с пътеката в залата ама.....сумати прахоляк има там бе.....пууу
Мнението беше редактирано от Vess на 18.12.08 09:20.
Vessi, тичам, да, всяка делнична сутрин. И аз бях така в началото...все се канех, все си търсех компания, но истината е, че така не става. Колкото повече хора, толкова повече извинения да не направиш тренировка :) И спрях да търся приятелки за компания. Започнах да ходя сама. На таебо първо. След това на фитнес. След това да бягам. Ставам рано, да, за да има време за кафе преди и душ след тичането. Но не съжалявам за това. Свиква се, а това е най-страхотното начало на деня (е, сещам се и за едно по-хубаво, но за него трябва другарче под завивките ;) )
Какви ги свърших днес 19.12 в залата - много яко си разказах играта на бицепс + трицепс :-)
Рамене
- Раменни преси от стоеж с 2х5 кг, 20 бр / Разтваряне встрани с с 2х5 кг, 15 бр - 3 серии
- Вертолет с крива щанга, 18 кг, 15 бр / повдигане напред с крива щанга, 10.5 кг, 15 бр - 3 серии
Бицепс + трицепс
- Бицепсово сгъване с крив лост, 13 кг; 15.5 кг; 18 кг/ Разгъване зад врат на машина за трицепс, 10 кг; 15 кг; 15 кг - 3 серии х 15 бр (това бицепсово сг-не с 18 кг много притесни няколко ‘нови’ момченца в залата - толкова изумено ме гледаха и спазваха чудесна дистанция - да не би да ми препречат случайно пътя хахаха)
- Едновременно сгъване от 60-градусова лежанка, 2х 5кг, 15 бр /френско разгъване от 60-градусова лежанка, 2 х 4 кг, 20 бр - 4 серии
- Концентрирано сгъване с дъмбел 5 кг/ разгъване от горен скрипец с въже с една ръка, 5 кг - 3 х 15 бр
Коремче - 3 суперсерии от:
- махове с крака от хор. лег х 25 бр
- повдигане на торса от хор. лег х 20 бр (краят на пейката стига малко над кръста и при движение надолураменете слизат под хоризонталата)
- повдигане на торса от хор. лег с усукване х 20 бр
20 мин кростренажор
Общо: 75 мин
Мнението беше редактирано от Limka на 19.12.08 20:04.
Winnie, доброто утро много ми хареса (за 1ви път правя)... :-) Ще влезе трайно в тренировките ми. Сериите обаче са ми малко...никак не се изморих. В края на серията усещах някакво парене в мускула, но като цяло след тренировката се чувствах ...все едно не съм тренирала... :down: К’во прайваме?
Според мен е закономерно. Как реши да правиш серии с 50 повторения?
Ако ще е така може да опиташ да правиш просто интензивно бягане на средна дистанция, ефекта ще е същия ако не и по-добър.(Особено ако е на морски въздух)
Иначе може да вдигнеш тежестта и намалиш серията до 30 повторения (за сведение гребците правят това) и ефекта няма да е кой знае каква хипертрофия.(пак за сведения Руми Нейкова ;) ) Стига въглехидратния ти баланс да приличен и бедрата ти няма да наедряват особено.
А конкретно 20 кг на лег пресата колко серии и повторения направи? Като цяло май правиш малко серии с тежести, а крос тренажора май е излишен. Ако още правиш кардио сутрин...
tpd, целя да намаля краката, не да ги запазя същите! В последната година сериите ми са били по 3-4 от всяко упражнение, по 35 повторения в серия. Винаги суперсерии. Тъй като нямаше особен ефект (то е ясно, че проблема е яденето, не толкова тренировките, но все пак и тялото привиква на тези тренировки), пробвам различни варианти - 50 бр в серия са ок, много готин изцеждаш ефект, дори и с по-малки тежести. Харесва ми. Но сериите/ упражненията са ми малко в този вид. Днес пак беше същото. А имах толкова много енергия...Поради което вкарах още 2 упражнения - този вариант като че ли е най-добрият, нито пребита, нито “все едно не съм влизала в залата въобще”.
На предната тр-ка, лег пресата беше 2 серии по 50 бр, в суперсерия с бедрено сгъване. Днес беше пак 2 х 50 бр, в суперсерия с отпади - в тази комбинация, м-у другото, много добре “пари” вътрешната част на бедрото чак до коляното. Както и комбинацията бедрено сгъване/ хиперекстензии добре ми”запали” дупето :))
Бягането си го правя все още сутрин...не толкова защото е кардио, а защото ме кефи! :) Кросът след тренировката не ме кефи особено, но пък се надявам да даде резултати :)) Та, пълноценнотоми кардио е след тренировка. Това сутринта е...за да не плаши кривотията ми колегите и клиентите ;)
Днес, 21.12, направих крачка :)
1. Добро утро с 13 кг, 18 кг, 20 кг - 3 х 20 бр
2. Клек с тесен разкрач, 2 х 4кг х 50 бр/ Римска тяга, тесен разкрач, подложки, 2 х 6 кг х 50 бр - 2 суперсерии
3. Отпади с 2 х 4 кг х 50 бр/ крак / Лег преса, широк разкрач за вътрешна част, 20 кг х 50 бр - 2 суперсерии
4. Хиперекстензии х 50 бр/ Бедрено сгъване, 5 кг х 45 бр - 2 суперсерии
5. Адуктор с част. повторение , 25 кг х 50 бр / Абдуктор с частично повторение , 30 кг х 50 бр - 2 суперсерии
Рразтягане
Крос тренажор - 30 мин умерено темпо
Общо: 85 мин
П.С. претеглих тия дъмбели дето им се канех. Оказа се, че вместо 5 кг, досега съм вдигала 6 кг :) както и вместо 7.5, са били 8.5кг. Няма лошо :)
Мнението беше редактирано от Limka на 21.12.08 16:29.