Дневника на Limka

Темата е заключена.
Прескочи до:

24.09.08
13:56

Това с бавното смилане на яйцата, въобще не го знаех и е малко изненадващо за мен. Винаги съм ги смятал за много бързоусвоими и гладо-неустойчиви. :)

24.09.08
14:32

tpd,
Нещо май се хващаме за буквата...Не искам да кажа, че теоретичната подготовка е нещо лошо...Напротив, тя е крайно наложителна, за да си формираш мнение...собствено мнение...което предполагам става като пречупиш всичко, което четеш през своята си призма...и като експериментираш... Ако не го правиш, си ставаш един книжен червей и не извличаш никаква полза за себе си от многото знание, което си натрупал...Както и да е, не виждам смисъл да спорим за неща, за които явно принципно сме на една позиция, но я изразяваме различно...

Варените яйца по мое мнение се препоръчват при стомашни разстройства, защото са чиста храна и не дразнят стомаха... Препечена филийка със сирене / варено яйце е класическа “рецепта” за болен стомах... Мама ме е учила така...а аз вярвам на мама и досега ми се е отразявало добре.... Омлетът наистина е една от най-трудно смилаемите храни....но защото е пържено и пропито с мазнина...затова се усвоява трудно...както и всичко панирано...

Стълбите, които имам предвид са на “Паметника” на Почивка... до езиковите гимназии...и са много подходящи за вървене / бягане...Имам си доста колеги там всяка сутрин... А желязната стълба, която споменаваш, е перфектна да я изкачваш ако си падаш малко екстремист...ъгълът, който не ти допада, перфектно натоварва... в допълнение и пазенето на баланс..имаш си перфектна тренировка на цяло тяло хихи ... Но е опасничка....спор няма

25.09.08
06:26

Добро утро!

Вчерашният ден, 24.09.2008, беше много много хубав и ползотворен. Най-после енергична и обратно във форма.

Тренировки:
- Сутрешното бягане, 45 мин, по стълби - стандартните 25 бр. по схема 1 вървене + 1 бягане  :-)  Страхотно се почувствах!
- Вечерта в залата - гръб, гърди, корем - около 90 мин
1. Гръб:
1.1 набирания - раменен подхват, до отказ, 6, 4, 3, 3 - за 1ви път успях да направя 6, Йессс  ;-P
В 3 гигантски серии, без почивка м-у тях
1.2 хор. скрипец х 15 - на 30 кг (т.е. 5 кг назад от последните ми тренировки)
1.3 гребане с щанга х 15 - на 20 кг
1.4 верт.скрипец, раменен подхват х 15 - на 40 кг, но определено ми е станало тежичко. Може би трябва да върна на 35 кг
1.5 обратен пек-дек х 15 - на 20 кг
2. Гърди- в 3 гигантски серии, без почивка между тях
2.1 пуловър х 15 - с 2 дъмбела х 5 кг
2.2 хор. флайс х 12 - дъмбели 2 х 7.5 кг
2.3 бутане с дъмбели от полулег х 12 - дъмбели 2 х 10 кг
2.4 бутане на машина за гърди (долна част) х 12 - натоварвам с 15 кг машината
3. Коремче:
3.1 повдигане на крака от вис 3 х 40 с 30 сек почивка
3.2 повдигане на торса с диск от хор. лег 4 х 20 почти без почивка
3.3 повдигане на крака и лакът от страничен лег 4 х 20 (на страна) без почивка
3.4 туистър от седеж (15 кг) - 200 бр
20 мин на кростренажор за довършване
Мога да кажа,че беше една доста задоволяваща и пълноценна тренировка :)

Хапване:
Бягане от 7.00 до 7.45
08.30 – закуска: 1 с.л. овесени ядки, 1 ч.л мед, 200 гр кисело мляко Верея 0.1%, 100 гр извара
12.00 – 2ра закуска: 40 гр сирене, 1 ябълка
13.30 – Обяд: салата домати, краставици, 50 гр сирене, задушени зеленчуци микс около 150 гр, 80-90гр пилешко филе
17.00 – Следобяд: 40 гр сирене, 1 грейпфрут
Силова тренировка от 19.00-20.30; малко закъснях с вечерята след това :( , но имах добър повод :)
22.00 – Вечеря: 2 домата, 2 краставици (малки), зехтин около 10 гр, пилешки дробчета около 150 гр.
23.30 – 200 гр кисело мляко Верея 0.1%, 50 гр извара, 6 лешника, 250 гр грозде + 5-6 лешника
Калории: 1930 ккал;  отношение М / Б / В = 35/30/35

25.09.08
07:03

Аз се чудя как се възстановяваш! Пиеш ли някакви добавки?

25.09.08
11:13

казано от Winnie на 25.09.08, 07:03:

Аз се чудя как се възстановяваш! Пиеш ли някакви добавки?

Хехе, и други хора са се чудили :)  Даже се шегуват с мен, че съм някаква “специална порода”  :lol:  Не, не пия добавки. Никакви. Освен L-Carnitine, но не мисля, че имаш това предвид ;)

25.09.08
18:38

Здравей и от мен,
Попрегледах ти дневника, позволи ми само да вметна (от личен опит) че бягането се отразява на коленете ти не по-малко пагубно от тае бо-то.
Успех! :)

26.09.08
06:31

казано от Margaritka на 25.09.08, 18:38:

Здравей и от мен,
Попрегледах ти дневника, позволи ми само да вметна (от личен опит) че бягането се отразява на коленете ти не по-малко пагубно от тае бо-то.
Успех! :)

Напълно възможно е....чувала съм, че бягането се отразява по-зле на глезените отколкото на коленето....но засега...да чукна на дърво, нито едните, нито другите си изпищяли :)
Успех и натеб, Маргаритке!

26.09.08
07:06

Здравейте! ... с днешна дата. Да споделя какви ги свърших вчера... 24.09.2008 ... отново съм доволна от тренировките...Хапването малко не успях да го балансирам...но ще го преживея :)

Тренировки:
- Сутрешното бягане, 45 мин, по крайбрежната алея и в градината
- Вечерта в залата - раменца, бицепс, трицепс - около 90 мин

1. Рамене
    В 3 суперсерии с 30 сек почивка м/у тях - първо едната ръка, след това другата
1.1 Арнолд преса с 1 ръка х 15 - дъмбел от 5 кг
1.2 разтваряне встрани със същата ръка х 15 - дъмбел от 5 кг
    В 3 суперсерии с 1 мин почивка м/у тях
1.3 вертолет с крива щанга х 15 - на 18 кг
1.4 повдигане напред с крива щанга, подхват х 20 - на 8 кг

2. Ръце - бицепс и трицепс в суперсерии
    В 3 суперсерии, без почивка
2.1 Бицепс - едновременно сгъване на дъмбели от седеж (лежанка на 60 градуса) х 15; дъмбели 2 х 5 кг
2.2 Трицепс - френско разгъване с дъмбели от същата лежанка х 20; тежести: 2 х 4 кг
    В 3 суперсерии без почивка
2.3 Бицепс: сгъване на хор. скрипец с една леко изкривена ръкохвата, ръцете подпряни на колене (имитира Скотова машина) х 15 - тежест 10 кг
2.4 Трицепс: кикбек х 15 - с 5 кг
    В 3 суперсерии без почивка
2.5 Бицепс: концентрирано сгъване с дъмбел (1ва + 2ра ръка) х 15; 1та серия с 5 кг; следващите 2 серии - със 7.5 кг
2.6 Трицепс: разгъване от горен скрипец с въже с една ръка (1ва + 2ра) х 15; тежест: 5 кг

3. Коремче - в 4 суперсерии без почивка
3.1 махове с крака от хор. лег х 25
3.2 повдигане на торса от хор. лег с усукване х 20

4. Кардио - колело 20 мин - трябва да отбележа, че много ме изцежда това кардио след тренировка...дано да има и същия “изцеждащ” резултат... ;)

Хапване:
Бягане от 7.00 до 7.45 на гладно
08.30 – закуска: 2 с.л. овесени ядки, 400 гр кисело мляко Верея 0.1%, 100 гр извара, 12 лешника
12.00 – 2ра закуска: 40 гр сирене, 1 огромен грейпфрут
13.30 – Обяд: 300 гр зеле, сирене по шопски, около 150 гр сирене, 100 гр доматки и малко яйце се мяркаше
17.00 – Следобяд: 20 гр сирене, 20 гр пуешко филе, 1 филийка “Бонус”
Следва укротяването на раме и ръчички
20.00 – След тренировка: 20 гр сирене, 20 гр пуешко филе, 1 филийка “Бонус”
21.00 – Вечеря: 2 домата, 2 краставици, 2 печени пипера, 5-6 мини-маслинки, 1 варено яйце, пилешко филе на скара около 150 гр., 1 чаша червено вино, не съвсем пълна
00.30 – 200 гр кисело мляко Верея 0.1%, 3 бадема
Калории: около 2050 ккал; съотношение М / Б / В = 41/32/27

Хайде чао от мен засега! Дано да не успее да ми повлияе гадното време на настроението! И на вас!

26.09.08
19:47

Незнам дали ще го сметнеш за детаил, но има жени, които имат опасно висок праг на преумора и болка. Това е и една от причините жените някой път да не намират баланс между спорт и ежедневие и просто се лашкат в каиности и накрая зарязват всичко. Няма да многословнича, но според мен си помисли за повече сън и поне някакви витамини или повече пловове, но ще е трудно откъм калориен баланс.

27.09.08
04:01

казано от tpd на 26.09.08, 19:47:

Незнам дали ще го сметнеш за детаил, но има жени, които имат опасно висок праг на преумора и болка. Това е и една от причините жените някой път да не намират баланс между спорт и ежедневие и просто се лашкат в каиности и накрая зарязват всичко. Няма да многословнича, но според мен си помисли за повече сън и поне някакви витамини или повече пловове, но ще е трудно откъм калориен баланс.

Здравей, tpd,
Мисля, че съм намерила баланса между сегашното си ежедневие и спорта....Може би нещата ще се променят доста, когато порастна и имам семейство :) За сега ми се вързват перфектно. В така намерения баланс, обаче, не остава място за повече сън.... 5-6 часа; но събота и неделя е повечко. Може да не се складира съня (както отбелязваш на друго място), но тялото изчиства натрупаната умора... Освен това е доказано, че спортуващите хора имат нужда от сравнително по-малко сън от неспортуващите... Сигурно има нещо общо с по-доброто кръвообращение при спортуващите, а оттам и по-добро насищане с кислород. Витамини верояно си набавям достатъчно от тоновете зеленчуци, които изяждам, а и гледам поне по 2-3 плода на ден да имам също...Точно поради тази причина...

Със здраве :)

27.09.08
04:15

Вчера 25.09.2008
Набързо докладвам и заминавам на семинар / купон в Трявна :)

Тренировки
- сутринта - 45-50 мин стълби - 25 “дължини”, първите 20 бр 1:1 = вървене: бягане; последните 5-6 ги тичах всичките, че много закъснявах с графика
- в залата размазах крачката

В 4 суперсерии с 30-60 сек почивка м/у тях
1. клек с дъмбели (тесен разкрач, с подложки под петите, дълбок) х 30 - тежести: 2 х 5 кг
2. римска тяга с дъмбели (тесен разкрач, с подложки под пръстите) х 30- тежести: 2 х 12.5 кг (много добре “влезе”и ясно си припомних колко страхотно упражнение е тягата, т.к. преди това я правех с 2х10 кг ;) )
В 4 суперсерии без почивка м/у тях
3. отпади х 25 на крак с дъмбели 2 х 5 кг
4. лег преса, широк разкрач, за вътрешна част х 30 - натоварих 35 кг
В 3 суперсерии без почивка м/у тях
5. Хакен клек на машина х 30 - без допълнителна тежест, ама тя и така много си тежи :(
6. Бедрено сгъване на машина х 25 - с 1 плочка, т.е. 5 кг
В 3 суперсерии без почивка м/у тях
7. абдуктор с 2 частични повторения в крайната точка на стягане х 35
8. аддуктор с 2 частични повторения в крайната точка на стягане х 35*
малко разтягане за завършек. Щях и кардио да правя, но залата затваряше по-рано и ме изгониха... :( ДОстатъчно съм се била размазала казаха...

Хапване
Голям апетит и глад ме гони. Добър баланс се получи, но като калории стана повечко... И белтъците са ми твърде много - към 175 гр отиват...
08.30 – закуска: 2 с.л. овесени ядки, 400 гр кисело мляко Верея 0.1%, 100 гр извара, 12 лешника
12.00 – 2ра закуска: 40 гр сирене, 1 грейпфрут
13.30 – Обяд: 200 гр зеле, 200 гр задушени зеленчуци, 150 ге пилешко филе на скара
17.00 – Следобяд: 20 гр сирене, 20 гр пуешко филе, 1 филийка бонус
20.30 –след тренировка: 20 гр сирене, 20 гр пуешко филе, 1 филийка бонус
22.00 – Вечеря: 2 домата, 1 краставицa, 1 пиперkа, 2 филии ‘Бонус”, 40 гр обезмаслено сирене, риба на скара (илария май беше)около 150 гр., 1 с.л. зехтин
23.30 – чепка грозде, парче обезмаслено сирене
01.00 – преди лягане: 1 кофичка кис мляко Верея 0.1%, 12 лешника

Калории: 2090 ккал; отношение М / Б / В = 34/33/33

Бързам да оправям багажа! Хубав уикенд пожелавам!

29.09.08
06:34

Здравейте!
Малко хлабаво дадох този уикенд. Никакви тренировки и много купонясване (което, сещате се, автоматично значи и стабилно хапване и пийване). Няма да споделям какво и как, щото малко ме е срам :)) Само ще кажа “Ииииха....голям купон беше!. Но от днес съм пак в тренировъчен график и хранителен режим. Ще се отчета утре!

30.09.08
12:33

Трябва и да се купонясва понякога. Ей, другия път да се обадиш  ;-)  и аз да помагам на масата!
Не са ти много 175гр. белтък за килограмите. Чудесно е дори!

30.09.08
14:06

Хапване
Голям апетит и глад ме гони. Добър баланс се получи, но като калории стана повечко... И белтъците са ми твърде много - към 175 гр отиват...
12.00 – 2ра закуска: 40 гр сирене, 1 грейпфрут
13.30 – Обяд: 200 гр зеле, 200 гр задушени зеленчуци, 150 ге пилешко филе на скара
17.00 – Следобяд: 20 гр сирене, 20 гр пуешко филе, 1 филийка бонус
20.30 –след тренировка: 20 гр сирене, 20 гр пуешко филе, 1 филийка бонус
22.00 – Вечеря: 2 домата, 1 краставицa, 1 пиперkа, 2 филии ‘Бонус”, 40 гр обезмаслено сирене, риба на скара (илария май беше)около 150 гр., 1 с.л. зехтин
23.30 – чепка грозде, парче обезмаслено сирене
01.00 – преди лягане: 1 кофичка кис мляко Верея 0.1%, 12 лешника

Калории: 2090 ккал; отношение М / Б / В = 34/33/33

Бързам да оправям багажа! Хубав уикенд пожелавам!

Видях,че следваш система с диетата,но каква е причината за този странен тайминг м/у отделните хранения?!!Поздрави!!!

30.09.08
20:24

Привет, Малкия,
Какво имаш предвид под странен тайминг? Че не са на равни периоди ли? Ако е това, то: 2та ми закуска е мъничка, защото съм огладняла, а ако изляза олкова рано да обядвам, следобядът след това ще ми се стори безкраен...та просто слагам нещо да залъже глада... Другото сигурно “десерта” около час-час и нещо след вечерята....това го ям непосредствено преди да си легна и откакто го правя, не се будя умряла от глад през нощта, готова да опустоша хладилника...
Дали е много неправилно?  :-/

30.09.08
20:36

Вчерашният 29.09.2008
Извинете ме, ако имам твърде много правопечатни грешки, но съм с прясно лакирани нокти, които не искам да разваля...за 2ри път днес...  ;-)
След омазването през уикенда беше голямо предизвикателство да се дисциплинирам и да тренирам и да се храня, како напоследък. Резултатът беше относително добър  ако пишем деня преходен... - повечко въглехидрати + не твърде задоволителни тренировки)  :)

Тренировки
- сутришно събуждане - мързеливо вървене по стълбите на Почивка, 20 бр, без спринтове, за около 45 мин
- вечерна згрявка в залата - гръб и гърди по вече описаната схема + кардио: 5-6 мин боксова круша (щяха да са 20 мин, о киткие ми не бяха на себе си) и 20 мин колело. Даже ме документираха със снимки и клипчета :)

Хапване:
08.30 – закуска: 2 с.л. овесени ядки, 400 гр кисело мляко Верея 0.1%, 100 гр извара, 10на лешника
12.00 – 2ра закуска: 50 гр извара, 1 ябълка, 50-на грама грозде
13.30 – Обяд: 200 гр зеле + моркови, 1 домат, 1 краставица, 150 гр пилешко филе на скара
17.00 – Следобяд: сандвич от филия “бонус”, парче обезмаслено сирене и парче пуешко филе
20.30 – след тренировка: още един сандвич
22.00 – Вечеря: 2 краставици, около 200 гр пил филе, няколко оризовки (около 60гр)
00.30 – чепка грозде, 50 гр извара, 10на лешника

Калории: 1880 ккал;  отношение М / Б / В = 24/36/40

Хайде да спим сега; утре повече :)

01.10.08
03:42

казано от Limka на 30.09.08, 20:24:

Привет, Малкия,
Какво имаш предвид под странен тайминг? Че не са на равни периоди ли? Ако е това, то: 2та ми закуска е мъничка, защото съм огладняла, а ако изляза олкова рано да обядвам, следобядът след това ще ми се стори безкраен...та просто слагам нещо да залъже глада... Другото сигурно “десерта” около час-час и нещо след вечерята....това го ям непосредствено преди да си легна и откакто го правя, не се будя умряла от глад през нощта, готова да опустоша хладилника...
Дали е много неправилно?  :-/

:-) щом работи добре за теб значи е правилно!Поздрави!!!

01.10.08
07:42

казано от малкия113 на 01.10.08, 03:42:

:-) щом работи добре за теб значи е правилно!Поздрави!!!

Уффф, хич не съм сигурна дали работи...особено след този купонджийски уикенд така се оводних и не мога да я разкарам водата  :coolgrin:  от хубавото релефче дето бях направила по ръцете и корема няма и следа...

Но продължавам да се мъча. Дала съм си 3 месеца тестов период :) Да видим!

01.10.08
07:53

Вчера, 30.09.2008

Може да се каже, че горе-долу добре се представих... Но вие сте коректива, вие ще кажете ;) Е, издънката си я зная - спах много неспокойно и след 10тото събуждане не остисках и намерих буркана с мед :(

Тренировки:
- за събуждане и усмивка през деня: 45 мин бягане в морската, умерено темпо
- за добър апетит на вечеря :) - крачета - Малко модифицирах тренировката, не бях в настроение да се зоря твърде много, но резултатът беше същото изцеждане :) Какво промених:
* Клековете ги правих с по-малки дъмбели - 2 х 4 кг (т.е. с по кило по-малко); запазих бройката, т.е. 30 бр;
* римска тяга - отново се пробвах с  2 дъмбела х 12.5 кг (доволно ми се натовариха крачетата и кръста);
* нападите също бяха с по-малки дъмбели - 2 х 4 кг (пак с по кило по-малко), добавих си 5 бр в серия (т.е. сериите бяха по 30 бр)
Разтягането си го направих много концентрирано и НЕпретупано и за радост на младежите в залата си качвах краката зад врата :)))
Следваше 20 мин на крос тренажор. И този път се поулях с времето - около 1ч. 45 мин излезе всичко

Хапване
08.30 – закуска: 2 с.л. овесени ядки, 400 гр кисело мляко Верея 0.1%, 100 гр извара
12.00 – 2ра закуска: 50 гр извара, 1 грейпфрут
13.30 – Обяд: 300 гр зеле + моркови, ½  краставица, 2 кюфтета,100 гр лютеница
17.00 – Следобяд: сандвич от филия “бонус”, парче обезмаслено сирене
22.00 – Вечеря: 2 краставици, 1 сурова чушка, няколко оризовки (около 40гр), 1 сурова пиперка, един много любим бъркоч на тиган от 2 яйца, 100 гр извара, 200-250 гр печен пипер, 1 с.л. зехтин
24.00 – ½ кофичка кисело мляко Верея 0.1%, малка шепичка тиквени семки
02.15 – след 10тото събуждане през нощта, не издържах и хапнах: 2 ч.л. мед + парче обезмаслено сирене

Калории: 1830 ккал; отношение М / Б / В = 38/31/31

И пак съм ненаспана, но на пук се усмихвам... Добре, че Слънчо помага днес :)

01.10.08
10:31

Лимке, здравей, мила!
Знаеш ли защо не можеш да спиш? Не е от неядене. От претрениране е! Случвало ми се е неведнъж, познавам симптомите.
На мен като цяло ми се вижда една голяма утрепия, това което правиш. Тренирала съм като теб, освен жестока скрита депресия, придружена с безсъние, резултатът е.... ха изненада - никакво отслабване, напротив - качване или в най-добрия случай - задържане на килограмите.
Не знам кой ти е направил тренировките, но не е имал предвид кардиото накрая. Тренирайки в първоначален вид на тренировката, пак ми се вижда множко, но е поносимо. Сега, обаче, с включването на кадрио завършкекът, нещата ще загрубеят още повече. Като вземем предвид и сутрешните ти изяви, натоварванията стават много за който и да е организъм, пък бил той и много издръжлив. :)
Повярвай ми, и аз съм тренирала така, знам какво е и как човек не се усеща. Знам, че си се наела със страшна скорост, но трябва да я намалиш. Ще си навредиш, не за друго.

03.10.08
09:40

Здравей, Уини,
Възможно е да си права...и да претренирам... кардиото след крака ми идват в повечко, наистина...но след другите тренировки не ми е проблем, напротив...чудесно ми завършва тренировката... Но ще обмисля какво съм склонна да променя без да се чувствам мързеливо и непълноценно :)
Проблемът в момента (според мен лично) ми е преумората... но не защото не мога да спя, а защото не ми остава време да спя...Просто така се получава последните две седмици, че не успявам да се прибера достатъчно на време, за да вържа повече от 5 часа сън...в допълнение с купонясването миналия уикенд, многото тренировки и достатъчното стрес на работа просто съм преуморена... Само да ми замирише на възглавница и съм труп :) А онази вечер с многото събуждане беше заради водата...бях пила твърде много вода с цел да се отърва от тази, която бях задържала :)
Така де...осъзнавам, че може би прекалявам и не съм “Super Woman”...и наистиа ще обмисля какво да променя без да има голяма травма в-у психическото равновесие, което съм постигнала...Все пак е много важно да съм в мир със себе си :)
Благодаря, Уини!

03.10.08
09:49

Вчера беше един убийствен ден...Ставане в 04:00 (след 3.30 ч сън), пътуване до Пловдив, разглеждане в лек галоп на панаира и път наобратно... още се чувствам като премазана, но ме крепи мисълта, че утре най-после е събота :)

Да си докладвам за предните 2 дни:

01.10.2008 – Сряда

Тренировки:
- сутринта бягах по плажа - 3 дължини (отиване и връщане) от южния плаж (БМ) до рибарското мостче (по-точно останките от него); за около 50 мин. Чудесно беше!
- вечерта беше ред за рамене, бицепс и трицепс; няколко упражнения за корем + 20 мин колело. Отново беше чудесно :)

Хапване:
08.30 – закуска: 2 с.л. овесени ядки, 400 гр кисело мляко Верея 0.1%, 100 гр извара
12.00 – 2ра закуска: кисело мляко 0.1% + 5-6 лешника
14.30 – Обяд: 200 гр зеле, 200 гр моркови и царевица, 120 гр пилешко филе, 1 грейпфрут
17.30 – Следобяд: сандвич от филия “Бонус”, парче обезмаслено сирене
20.00 – След тренировка: кисело мляко 0.1% масленост
21.30 – Вечеря: шопска салата, с около 50 гр сирене, яйца с пушено пуешко филе
24.00 – ½ кофичка кисело мляко Верея 0.1%

Калории: около 1900 ккал; отношение М / Б / В = 34/34/32; около 165 гр белтък

02.10.2008 – Четвъртък

Това е денят с много малкото сън и многото път.

Никакви тренировки - по обективни причини, а беше и ден за почивка ;)

Хапването е в движение, така че не бъдете много критични - сутринта опаковах няколко сандвича

04.30 – закуска: 2 с.л. овесени ядки, 400 гр кисело мляко Верея 0.1%, 100 гр извара
08.00 – 1 кисело мляко 1.5% маследност
11.00 – филия „Бонус” с парче сирене и пуешко филе
13.30 – филия „Бонус” с парче сирене и пуешко филе
16.00 – в “Happy”: салата зеле 250 гр, пилешко филе на скара около 150 гр, около 200 гр задушени броколи, карфиол, морковчета
20.00 – филия „Бонус” с парче сирене и парче пуешко филе
22.00 – Вечеря: 2 краставици с около 120-130 гр пилешко филе

Калории: около 1780 ккал; отношение М / Б / В = 30/42/28; около 170 гр белтък

Чао засега :)

05.10.08
10:37

Здрасти!
Пак зачезнах за малко, но ще възстановя предните 2 дни.

3.10.2008 –петък
Този ден се получи добре...и от към раздвижване, и от към храна, и откъм работа...а и от сервиза приятно ме изненадаха, че ми е готова колата :) Тъкмо бях взела да се тюхкам какво ще правя цял уикенд без возило...

Тренировки:
- около 30 мин бягане на плажа сутринта. Беше лошо времето, валеше, вятър...а и мен ме мързеше и ми се спеше...бягането беше почти вървене по пясъка :)
- Гръб, гърди и корем; добре се получи, но нищо специално. Завършек: 20 мин колело. Общо 90 мин с къпането :)

Хапване:
Тренировка
12.00 – 2ра закуска: 1 кисело мляко 0.1%, 6 лешника
14.00 – Обяд: 200 гр зеле, 150 гр пилешко филе на скара, 1 грейпфрут
18.00 – Следобяд: 40 гр сирене, 1 филийка бонус
Тренировка
20.30 – 40 гр сирене, 1 филийка бонус
21.00 – Вечеря: 2 краставици, около 130 гр пил филе, 15 гр кашу, 2 преп. Филии Бонус
23.00–  200 гр кисело мляко Верея 0.1%, 15 гр кашу

Калории: 1790 ккал; М / Б / В = 28/39/33, около 175 гр белтък

4.10.2008 –събота
Денят започна много добре, но дисциплината я изтървах  към края му ...Такъв апетит ми се отвори след тренировката... 2 пъти вечерях и се поддадох на апетита за сладко и винце накрая:( Но пък съм твърдо решена днес да съм дисциплинирана  :coolmad:

Тренировка:
- Крака - намалих тежестите малко, така и така правя милиони повторения... Завърших с 20 мин крос-тренажор; общо около 100 мин. Чувствах се много тонизирана след тренировката, никаква следа от типичното изтощение, което изпитвам след като съм тренирала крачета...може би защото се бах наспала; или защото не бях бягала сутринта, или заради нмалените тежести... Вероятно и трите. Резултатът беше добър, обаче :)

Хапване
12.00 – 1 краставица, 1 домат, 50 гр филе
14.00 – 1 краставица, 2 домата, 120 гр сирене, 1 препечена филийка Бонус
Тренировка
18.00 – Бях в движение и нямаше какво друго да сложа освен 400 гр кисело мляко Верея 0.1%
19.00 – 1 филийка бонус, 1 чушка, 120 гр филе, 5 бр кашу
21.00 – 1 краставица, 2 домата, 2 яйца, 50 гр извара
23.00–  зелена салата, 7-8 маслини, 30 гр риба тон, ½ яйце, 300 мл вино, 50 гр сирене
01:00 ½ кис мляко, 1 с.л мед, 5 гр кашу
Калории: 2175 ккал; М / Б / В = 36/32/32

Разсъждавах какво да променя в тренировките/ храненето... Краката ми не искат да се свиват (има мазнинки известно количество, но са и твърде много мускулести)...Като цяло, май си претренирам крачетата - предполагам мускула затова не иска да спада...сигурно иска да е подготвен за следващата доза натоварване... Коментирахме с инструктурката в залата и май ще пробвам да ги тренирам известно време с по-малки тежести. Бройките остават. Тя ми даде идея и да не ям белтъчини в деня, в който правя крака... за да губя муск. маса от там... Струва ми се малко крайно съвсем да отрежа белтъчините, но ще ги намаля и ще ги консумирам само преди тренировката... След това само треви до сутринта...Май ми се ще и като цяло да намаля протеина на около 110-130 гр/ ден... Напоследък прекалявам с белтъчините - 160 - 170 гр. И калориите рябва да ги държа на около 1700-1800… май в този диапазон кантарът започва да помръдва...

Оф-топик: Тази сутрин ходих да карам кънки на ледената пързалка. Голям кеф и забава! Тъкмо си мислех, че този път няма да падна, и се спънах в зъбчетата на едната кънка....Ей, много живописно падане направих...Така се хвърлих по лице по леда....като за старт на състезание по плуване ;) Ледъ беше взел да се разтопява сериозно, горният слой вода като ме понесе... край нямаше пързалянето по лице.Но! В в движение направих живописно усукване; да не вземе да се разсърди дупето, че не се е поохлузило и то :) Резултатът беше мнооого мокър :))))  Буквално си изцеждах дрехите Хихихи....Пак ми се карат кънки :))

Чао засега!

Мнението беше редактирано от Limka на 05.10.08 10:37.

05.10.08
11:55

Здравей!
И аз скоро ще посетя пързалката. Няма да си само ти синя, я!
Лимке, ще ти се намеся малко с някой друг акъл  :)
Тренировката ти е много дълга. 100 мин. са дълга тренировка, трябва да я орежеш още, не само откъм сутрешното кардио, мила. Претренираш, ясно е, затова НЕ сваляш. Не е от многото белтъци. Ако намалиш приема на белтъчините, ще те гепне депресията.
Махаш изцяло сутрешните изяви, защото тогава кортизолът е най-висок, разсипията е най-пълна. Тогава ти трябва и малко повече захар, а млякото не дава такава подходяща. Сложи смело още малко овесени ядки на закуска. Белчо Питона има един много хубав лаф - “Мазнините изгарят в пламъка на въглехидратите”. За да гориш ти трябват въглехидрати, а ти не приемаш такива в достатъчно количество и най-вече необходимите такива. Настъпва кетоза. Някои казват, че се изхвърлят кето телата и се слабее, но аз все още не вярвам в подобни твърдения. И с опита си в кетозата, най-вече, не сваляйки а дебелеейки!
Оставяш следобедните тренировки в такъв вид, но не променяш количеството на белтъците. На мен ми се струва по-удачно да резнеш от мазнините. Сирената и кашкавалите ги заменяш с месо, не пушено филе, а месо - пържола. Или дори супа. Киселото мляко го оставяш до 1 на ден сутринта, нищо че е нискомаслено, има лактоза а вечер не е много препоръчителна, особено пък и с мед! То ако е истинско кисело мляко, не би трябвало да има лактоза, но очевадно не е.
Другото много важно е храненето след тренировката. Там ти трябва пак стабилен белтък и достатъчно въглехидрати. Не 20гр. бонус. Малко е, сама виждаш последствията по-късно вечерта. На мен ми е необходим най-малко 50гр. ориз след тренировка, като и преди нея съм взела на 2 порции по 60гр. Разбираш ли къде е хватката? За да изгори маста, трябва достатъчно въглехидрат и достатъчно почивка, за да не се пуска на воля кортизола.
ПП:виждам липса на грозде, което е похвално :)

Мнението беше редактирано от Winnie на 05.10.08 11:56.

05.10.08
16:28

Отивай да се пързаляш, страхотно е! Ако речеш, може да отидем и заедно да се поохлузим :)

Явно ще трябва да се науча да ям оризища и картофи и паста отново :) Така ми беше добре на стомаха без тях ;) Ограниченията в храненето ми, донякъде, идват от това, че често ям “навън” (обяд задължително, много често и вечеря). Също така, атмосферата в офиса не е твърде предразполагаща да изкарам кутиите и т.н... Някое кисело мляко/ сандвич/ плод минава, но не мисля, че ще се чувствам комфортно с кутиите...Вярно е, че всяко чудо е за 3 дни, и е въпрос на престрашаване...което идва да каже, че още не съм узряла за това...Та исках да кажа, че до голяма степен това ме ограничава до сандвичи и кисели млека... :(  Ще си взема поука за храната след тренировка.. Ще се старая да има нещо по-възглехидратно...макар, че наистина съм се отучила да ям ориз, картофи и т.н. в нещастните си опити за НВД :) Даже не зная и как го ям този Бонус при положение, че дори не обичам хляб...сладичко ми дай на мен ;) 
Мога да пробвам някое от твоите “менюта” ;) Ще трябва да го пригодя малко към моя енергоразход и ежедневие, обаче... Или ако имаш желание и време, можеш да ми дадеш пример - ще бъде много високо оценено :)

Тренировките..тук вече имаме “конфликт”... :) Сутрешните не искам и не мога да ги махна...те ми правят деня...ако пропусна, ми е криво, троскам се на всичко, което мърда и издава шум около мен....Те ме зареждат за целия ден...По-скоро бих си останала с мазнинките, отколкото да съм крива слаба мацка - ако това е цената, разбира се :) Вечерните съм по-склонна да ги разредя...или съкратя... или да променя нещо... Но без сутрешното не мога...откакто бягам, съм просто...по-различен човек :)

Доскоро!

ПП: хладилникът още е пълен с грозде. Но съм желязна...за сметка на меда ;P

05.10.08
17:06

Хей!
Добре, оставаш със сутрешния “серотонин”, но следобедния го съкращаваш. Не тренирай повече от 80-90 мин като имаш крака и не прави кроса, ако можеш в същия ден. С краката се претренира най-вече. Орежи малко суперсериите и си готова. Останалото се търпи.:-), но за горната част когато правиш тренировката, прави по-малко кардио накрая - 10-15мин. 20 максимум.
За храненето наистина може да си откраднеш идеи, щом ти харесват. Мога да ти дам общи насоки, пък ти да си го направиш според вкуса.
Закуската, след кроса - овес и извара, или овес и белтъци. Най-малко 50гр. овес. Плод.
Втора закуска - млякото
Преди тренировката - сандвич, ако ти е неудобно за кутия с манджа, обаче ще го сметнеш да има пак повечко въглехидрат. Към 50-60 гр. да е хляба поне, малко шунка и сирене и готово. И тук може да сложиш плод. И евентуално зеленчук(макар, че се съмнявам да имаш място). Бонуса става, вземай ръжен. Или пък от този екструдирания ориз. Има и пшеница такава.
След нея - пак толкова, без плодове, обаче.
Тук, ако си гладна, може и 1 мляко още.
Вечерята - салата, месо или яйца, сирене, извара с маслини (да има мазнини полиненаситени). Ще ги комбинираш.
Сметни си ги калориите. Имай предвид, че режима вече няма да е с равни проценти. Белтъка не го орязвай много, нали ти писах защо. Сега, колко точно да е, не знам. Моят е около 150гр. а съм 56 кила, значи към 160гр. ще ти е добре.
Стомахът ти ще свикне. И моя се съпротивляваше, ама сега съм пушка. Не намаляй калориите, добре са 2000.
Ми ... това е:)
Дано имаме резултат!

06.10.08
08:33

Уини, здравей!

Високо оценявам включването ти. Ето какво ще се опитам да приложа:

Хранене:
Ще целя
- 1800 ккал в 6 яденета с опция за едно допълнително преди лягане (ако вечерята остане далече), което ще значи да докарам 2000 кал.)
- белтък=150 гр, останалите калории разпределям между въглехидрати и мазнини по равно => въгл.= 150 гр, мазнини= 75 гр.
- по хранения :
1.  б. - 25 гр, в. - 50 гр, - овес + кис. мляко
2.  б. - 12-15 гр, в. - 20 гр, - от кис мляко
3.  б. - 35 гр, в. - 30 гр - грах/ царевица/ картофи/ ориз/ паста
4.  б. - 15 гр, в. - 25 гр, - от хляб + плод
5.  б. - 25 гр, в. - 25 гр, - от хляб / ориз / паста
6.  б. - 35 гр, в. - от зеленчуци, т.е. фибри
7. (ако има) б. - 10 гр; в. - от зеленчуци, т.е. фибри
Мазнините ще гледам да са пропорционални на въглехидрата във всяко ядене
В деня, в който тренирам крака, ще пробвам само със зеленчуци вечерта

Тренировките:
- запазвам бяганията сутрин, в деня с краката ще гледам да не се товаря (без стълби и плаж), колкото само да напълня дробове със свеж въздух и да се разходя :)
- ще тренирам крачета с по-леки тежести, което значи, че и повторенията ще стават по-бързо, т.е. ще влизам в нормалните 80-90 мин. Без кардио.
- кардио 20 мин след другите 2 тренировки за горна част на тяло

Как ти се вижда така?

Благодаря!

06.10.08
08:54

Здрасти!
Супер си! Ето критиката:
Според мен, въглехидратите от 5-тото ядене, трябва да идат в 4-тото. Изяж ги след тренировката, всичките 50гр и не слагай мазнини там. Но, както искаш. Поживьом, повидим какво ще стане;-)
Част от белтъка от 3-тото ядене, да иде в 4-тото. Направи ги по равно, по 25гр.
Евентуалното последно ядене не включва мед, нали? ;-)
След краката също прави кардио по 20тина минутки. Ако имаш сили - по 30.
Айде, успех!

06.10.08
09:54

Здрасти!

Хм... да уточним:
Преди тр-ка без въгл-ти , след тр-ка повече въгл-ти?, т.е.
ТРЕНИРОВКА - кардио
1=закуска -  б. - 25 гр, в. - 50 гр, - овес + кис. мляко
2=2ра закуска  б. - 12-15 гр, в. - 20 гр, - от кис мляко
3= обяд б. - 25 гр, в. - 30 гр - грах/ царевица/ картофи/ ориз/ паста
4=преди тр-ка б. - 25 гр, в. - 5-10 гр плод някакъв ( поне малко витамини от плодове да има )
ТРЕНИРОВКА - силова + кардио
5=след тр-ка  б. - 25 гр, в. - 50 гр, - от хляб / ориз / паста
6=вечеря  б. - 35 гр, в. - от зеленчуци, т.е. фибри
7=преди лягане (ако има) б. - 10 гр; в. - от зеленчуци, т.е. фибри

Така ще посмятам да видим какво ще ми се полага да ям :)

Мнението беше редактирано от Limka на 06.10.08 12:05.

06.10.08
10:05

Ето и вчера 05.10.2008 – Неделя
Пак се олях с меда...този път дори беше по-зле - през нощта ... със сиренце  :ohh:  Сутринта много си се ядосвах...ама..голямо съм заспало...теленце...

Тренировки:
- рамене, бицепс, трицепс, корем + 20 мин кардио. Супер тренировчица. Дори имам мускулна треска днес хихи

Хапване
09.30 - закуска: 1 с.л. овесени ядки, 200 гр кисело мляко Верея 0.1%, 50 гр извара, кашу около 5 гр - Направих си стандартното количество, но не ми се ядеше цялото и го разделих на 2 :)
Тук имаше едно грандиозно и атрактивно каране на кънки
12.00 – останалата част от закуската - 1 с.л. овесени ядки, 200 гр кисело мляко Верея 0.1%, 50 гр извара, кашу около 5 гр
15.00 – филия „Бонус”, 3 домата, зехтин, 100 гр филе
Тренировка
17.30 – 1 кисело мляко - пак бях в движение...търся си килим...19.00 – филия „Бонус”, 2 домата, 100 гр обезмаслено сирене
21.00 – салата зеле с моркови 300 гр, задушени броколи, карфиол, брюкселско зеле около 150-200 гр, малко пърленка, Прасешка вратна пържола (в менюто пишеше, че е 300 гр, ама това което донесоха беше не повече от 200-мах 250 гр; изядох около 2/3 от него...абе 150 гр ги смятам)
23.30 – 50 гр извара, 1 пиперка
02.00 – сирене (около 100 гр и мед около 50гр)

Калории: около 2250 ккал; отношение М / Б / В = 35/30/35; 165-170 гр белтък

06.10.08
10:27

казано от Limka на 06.10.08, 09:54:

Здрасти!

Хм... да уточним:
Преди тр-ка без въгл-ти , след тр-ка повече въгл-ти?, т.е.
1=закуска -  б. - 25 гр, в. - 50 гр, - овес + кис. мляко
2=2ра закуска  б. - 12-15 гр, в. - 20 гр, - от кис мляко
3= обяд б. - 25 гр, в. - 30 гр - грах/ царевица/ картофи/ ориз/ паста
4=преди тр-ка б. - 25 гр, в. - 5-10 гр плод някакъв ( поне малко витамини от плодове да има )
5=след тр-ка  б. - 25 гр, в. - 50 гр, - от хляб / ориз / паста
6=вечеря  б. - 35 гр, в. - от зеленчуци, т.е. фибри
7=преди лягане (ако има) б. - 10 гр; в. - от зеленчуци, т.е. фибри

Така ще посмятам да видим какво ще ми се полага да ям :)

Аз не съм разбрала одеве, а и ти не беше написала къде точно е тренировката... та реших, че е след 3-тото ядене. Колко време имаш от обедното хранене до тренировката? Ако не е повече от 2 часа, значи, остава в този вид сега. Чудесно е :-) Супер!
Аз днес точно това направих - ядох ябълка и аминокиселини преди тренировката. Страхотно леко ми беше, не като друг път да пуфтя и да се чудя как да се сгъна  :lol:
Поздрави!

Мнението беше редактирано от Winnie на 06.10.08 10:28.

06.10.08
12:03

То как да разбереш като аз го пиша само аз да си го разбера? Еххх...акъл много при мен, ама гладко, гладко... :)

Тренировката е...вечер....доста след обяда.... обяд (3) - около 14.00; следобедна закуска (4) - около 17.00-17.30; тренировка - започва около 18.30-19.00 - до 20.00-20.30; веднага след нея сгъвам нещо (5)...уж по-малко, за да мога към 21.30 да вечерям (6)... И ако евентуално към 12.30 не съм си легнала, слагам нещо за “лека нощ” (7)

06.10.08
12:51

казано от Limka на 06.10.08, 12:03:

То как да разбереш като аз го пиша само аз да си го разбера? Еххх...акъл много при мен, ама гладко, гладко... :)

Тренировката е...вечер....доста след обяда.... обяд (3) - около 14.00; следобедна закуска (4) - около 17.00-17.30; тренировка - започва около 18.30-19.00 - до 20.00-20.30; веднага след нея сгъвам нещо (5)...уж по-малко, за да мога към 21.30 да вечерям (6)... И ако евентуално към 12.30 не съм си легнала, слагам нещо за “лека нощ” (7)

Хах, споко, и аз съм малко тъй с мисълта и бързината :blank:  И после се чудя, що хората се пулят на умозаключенията ми.
Ами тогава правим тъй:
1.  б. - 25 гр, в. - 50 гр, - овес + кис. мляко
2.  б. - 12-15 гр, в. - 20 гр, - от кис мляко
3.  б. - 25 гр, в. - 20 гр - грах/ царевица/ картофи/ ориз/ паста и мазнини
4.  б. - 15 гр, в. - 40 гр, - от хляб “бонус” + плод
тренировката
5.  б. - 35 гр, в. - 20 - грах, мрах, хляб...
6.  б. - 35 гр, в. - от зеленчуци, т.е. фибри и мазнини
7. (ако има) б. - 10 гр; в. - от зеленчуци, т.е. фибри

Ето така би трябвало да стане Ок. А и смятам, че няма да си гладна след вечерята ;-)
Обаче, да сме наясно - въглехидрати, значи количеството на въглехидратите, не количеството на въгл. храна, нали? Да не вземеш да ядеш по 20гр. ориз?! Нали знаеш как стоят нещата?

Мнението беше редактирано от Winnie на 06.10.08 12:59.

ВН

06.10.08
13:10

Лимке, най-добре намали дължината на сериите при бедрата от 30 на 20 повторения или прави ротация по седмици, една с 10-12, друга с 30. Глада ти за сладко е свързан с това, че тренировките ти изключително много се осланят на гликогена като гориво. Системата ти е перфектна за бодибилдинг крачета, но ти такива ли търсиш?

06.10.08
15:06

казано от Winnie на 06.10.08, 12:51:

Ето така би трябвало да стане Ок. А и смятам, че няма да си гладна след вечерята ;-)
Обаче, да сме наясно - въглехидрати, значи количеството на въглехидратите, не количеството на въгл. храна, нали? Да не вземеш да ядеш по 20гр. ориз?! Нали знаеш как стоят нещата?

Хихихи.... 20 гр въглехидрат са си 20 грама въглехидрат...няма да се залъгвам с 20 гр ориз - това около супена лъжица ли е? хихи

След толкова много храна и аз искрено се надявам,че няма да съм гладна, мила!  ;) Още повече се надявам, че няма да ми се хапва медец :) Сърдечно благодаря, Уини!

казано от Владимир Недков на 06.10.08, 13:10:

Лимке, най-добре намали дължината на сериите при бедрата от 30 на 20 повторения или прави ротация по седмици, една с 10-12, друга с 30. Глада ти за сладко е свързан с това, че тренировките ти изключително много се осланят на гликогена като гориво. Системата ти е перфектна за бодибилдинг крачета, но ти такива ли търсиш?

Владо, благодаря за включването и за съвета!
Бодибилдинг крачетата си ги имам...ща-не-ща...винаги съм ги имала...структура предполагам...Ако ги и поизчистя, ще са перфектните боди-билдинг крачета :)) Но, всъщност не ги искам :)
Ако правя ротация, в седмицата с 10-12 повторения се предполага, че трябва да качвам и тежестите, нали? Това ми харесва като идея! И без това е трудно да задоволявам вродената си нужда от разнообразие :)

07.10.08
07:13

Здравейте!

Днес ми е много сиво. Ще пропусна вчерашният ден...единственото, което си струваше от него беше бягането на плажа. Хранене - тотално зле и емоционално. Дано днес да не се поддам. Смятам, че едно маникюрче на обяд ще оцвети деня :)

Чао засега!

07.10.08
08:53

добави и шопингтерапия - много помага ;)

07.10.08
08:57

казано от Limka на 07.10.08, 07:13:

Здравейте!

Днес ми е много сиво. Ще пропусна вчерашният ден...единственото, което си струваше от него беше бягането на плажа. Хранене - тотално зле и емоционално. Дано днес да не се поддам. Смятам, че едно маникюрче на обяд ще оцвети деня :)

Чао засега!

Има и такива моменти човек, не е казано, че трябва да е все заласнат и щастлив ;-)
Нищо, тъкмо си презаредила батериите и емоциите.

07.10.08
13:43

Ноктите станаха много хубави! Цяла френска мацка съм с този “френски” дето ми спретнаха :)
Франко, и шопинг терапия приложих по пътя... и ... стана малко по-цветно.
Надявам се, че тренировката довечера съвсем ще оцвети :) Ако не би, се сещам за едно безотказно средство...но там ми трябва другарче... ;)

08.10.08
06:58

Здравейте!

Днес е по-оцветено! Особено добре се оцвети като направих равносметката за вчера (07.10.2008). Брех, много съм била перфектна вчера :) Как да не се похваля :)

Тренировки:
- малко раздвижване на стълби сутринта - 15 бр, вървене... яваш-яваш...Нещо не ми се зореше :)
- вечерта: Гръб, гърди, корем + 20 мин кардио. Общо 85 мин. Нямам прогрес с набиранията...ама няма и как да имам...с толкова малко сън... Всичко други си беше както обикновено.

Храна:
08.30 – закуска: 40-50 гр овесени ядки, 400 гр кисело мляко Верея 0.1%, 50 гр извара, кашу - около 10 гр
12.00 – 2ра закуска: кисело мляко Cultura 0.1% + 5-6 лешника
14.00 – Обяд: зеле, 100-110 гр пил филе, варени картофи 60-70 гр
17.30 – Преди тр-ка: 1 грейпфрут, 50 гр пуешко филе, 1 филия „Бонус” + 2 от по-„ръжените” сухари , 5-6 лешника
20.00 – След тренировка: 150 гр филе, 2 филии “Бонус”
22.00 – Вечеря: салата (бъркоч от зеле, зелена салата, домати, краставици, сурови гъби), яйца с шунка, запечени (предполагам 2 яйца и 50на гр шунка )

Калории: 1850-1900 ккал; отношение М / Б / В = 32/34/34; към 155-160 гр белтък

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1