Храната днес:
1.10.00 - Доизядох си лазанята от вчера :) + 2 портокала и 1 ябълка
2.14.00 - 150гр агнешко със 100гр печени картофи
3.17.45 - 100гр кашкавал пане
4.21.00 - замислил съм 3 сърми
5.23.30 - 100гр кашкавал пане
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 28.02.11 23:42.
Здравей,
браво за храната! Често виждам диети “Предай богу дух”, но при теб нещата стоят доста добре - 3-4 хранения с прилично количество белтъчини и въглехидрати. Хубаво е, че ядеш и риба - безценен източник на полезни мазнини! :)
Относно тренировките ти - опиши ги по дни. Колко пъти седмично тренираш и как си разпределила мускулните групи?
Здравей!Благодаря ти.За мен думата диета не съществува,това си е начин на живот.От две години съм променила начина по който се храня.За съжаление не всеки разбира какво е да имаш култура на хранене.За тренировките все още търся себе си,както се казва.Първият месец в залата инструктора ми направи следната програма:
един ден - 20мин.кардио след това тренирам крака (минавам през всички уреди) после отново кардио - 30мин.
втори ден - 20мин.кардио,коремни преси и завършвам отново с кардио - 30мин.
трети ден почивам
четвърти ден е същия като първия (отново правя крака)
пети ден - 20мин.кардио след това тренирам за гърб.гърди,бицепс,трицепс и завършвам с кардио - 30мин.
шести ден почивам
Така ми протичаха тренировките 1 месец (два тренирам и един почивам)
А сега тренирам от понеделник до петък - събота и неделя почивам (може да има изключения да тренирам и в събота)
Програмата по която тренирам в момента е: http://www.bb-team.org/workout/1388_lesna-programa-za-otslabvashti-dami#axzz1EaUTIh8D
28.02.11
21:10
Здравей, видях, че си взимал Gaspari AminoMax 8000, можеш ли да споделиш дали си струват?
Поздрави.
Програмата по която тренирам в момента е: http://www.bb-team.org/workout/1388_lesna-programa-za-otslabvashti-dami#axzz1EaUTIh8D
Според мен това е по-правилната програма. Видях, че чудесно си се ориентирала и приоритета пада върху храната. Честно казано бях впечатлен, защото малко момичета от форума докарват подобно меню (за нетрениращи дори не си и помислям). Обмисли и добавянето на още малко полезни мазнини като зехтин, ленено семе, орехи, сусамов тахан - особено смесен с мед е направо елексир. Прочетох, че целта ти е сваляне на 2кг. Е, на първи прочит нищо работа, но понякога доста измъчват жените :) С малко прецизиране на режима, лесно ще паднат. Например това твое “любимо кисело млекце 0,1%” - то е напълно излишно, защото е въглехидрат, а това, че е 0,1% далеч не го прави здравословно. Напротив, по-добре си яж вкусно пълномаслено мляко или поне 2%. По-добрия вариант би бил 100гр обезмаслена извара (Фитнес на Дядо Либен) с малко зехтин или маслинова паста :) Т.е. идеята ми е вечер въглехидрати да няма, но за да не се чувстваш гладна, прекрасна алтернатива са белтъчините, приети с малко полезни мазнини. Ако се сетя нещо, ще се включвам.
Поздрави!
Здравей, видях, че си взимал Gaspari AminoMax 8000, можеш ли да споделиш дали си струват?
Поздрави.
Сутрин съм стигал до извода, че не са се разграждали напълно в стомаха ми, if you know what I mean! :D
На хартия са ОК - суроватъчен изолат. Аз минах на течни амини - най-бързо се усвояват и поне няма да ги намирам сутрин в супника :D
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 01.03.11 00:09.
Много статии съм изчела в сайта за хранене и тренировки,което в един момент ме обърка,но с времето разбрах коя е правилната форма.Когато се захващам да правя нещо поне да е както трябва,при мен важи мотото - Ред и дисциплина! :) И преди всичко на мен ми доставя удоволствие да спортувам.За млекцето все се каня да го заменя с 2% и сега с твоя съвет ме стимулира още повече.Относно 2-та кг.не са ми проблем с повече усмивки,тренировки и добра храна се постига лесно :)
Хубав ден ти пожелавам!
Ако все още има хора, които се чудят дали си струва да си купят хлебопекарна - да, определено! Става страхотен хляб - кеф ти бял, ръжен, грахам и т.н. Аз си правя смес от бяло брашно (140гр) + ръженио (210) + 2 супени лъжици ленено семе, 1 супена тиквено и 1 чаена слънчогледово. И в този ред на мисли закуската ми бе 3 филии от него + 120гр шунка + 80гр кашкавал и 10 маслини. Ометох и половин литър фреш портокал - действа много освежаващо! :)
Днес:
1.10.00 - 3 сандвича с домашен хляб, със 120гр шунка + 80гр кашкавал
2.14.00 - 4 сърми + 1 филия хляб
3.18.00 - плодова салата: 3 цедени портокала, 1 банан, 1 ябълка и 1 киви
4.18.30 - ГРЪБ
5.20.30 - цяла скумрия с паниран карфио и сос от сметана, горчица и бяло вино.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 01.03.11 22:05.
И аз не консумирам много протеин, но връзват ли ти се 100грама?
Въпрос на време бе някой да го попита :D Да ти кажа от няколко месеца престанах да робувам на 30-те грама белтъчини в 5 хранения (и отделно протеин и амини), защото някак омръзва да се тъпчеш постоянно, а и реално май тялото ми няма особена нужда от толкова белтък при положение, че тренировките ми не са много изтощителни - аз целя по-скоро постепенно изчистване и не ми и пука особено дори да падне мускул. Миналото лято успях да поизчистя ок.12-14кг мазно и да задържа доста мускул, но това бе с цената на зверско набиване на белтък от храна и добавки - не си струва, защото е временно - ето дойде зима и омазних. Сега целта ми е да падна до 95кг и да си остана там :) Мися, че тази цел ще я постигна с 3 хранения. Да видим. Реално погледнато, ако човек не цели мускулен растеж, 1-1,5гр белтък на кг мисля, че са достатъчни.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 01.03.11 22:15.
Радвам се, че мислиш така- визирам потъпкването на догмите “5х30”. Аз от няколко месеца съм на подобен принцип и много по-леко психически, защото наистина омръзва тъпкането. Инак аз знам ти чистеше много дълго време, много глутамин, протеин и тн. Ами успех да ти пожелая и постоянство друго няма какво : )
Както сам отбеляза, има няколко плюса:
1.Не мисля през половин час аджеба къде трябва да се намирам в града за да хапна нещо качествено или набизо да ми е хелтстор за протеинови барове.
2.Второто е следсвие от първото - психически си почивам :)
3.От доста време насам усещам това позабравено чувство на глад :)
Аз съм на мнението че или нещата трябва да се правят както трябва или изобщо не се заемай с целта ти. В този ред на мисли ми е интересно как чистиш с този кашкавал пане и тия сандвичи. Мускул ли искаш да чистиш? Разбирам да е епизодично, но като те слушам нямаш това мнение. Не ме разбирай погрешно разбирам че е много по лесно по твоя начин но вместо да ядеш тия боклуци земи си някаква протеинова вафла и готово. Аз специално си бутам в жабката на колата 3 4 вафли и при специални случай като закаснявам за нещо и просто нямам друга възможност ям от вафлата. Надявам се да различаваш приятелската ми критика и да не помислиш че се заяждам :)
Поздрави
Ти хубаво ги ядеш тези вафли, а да си поглеждал случайно съдържанието им? Какви са вафлите като марка? Колко въглехидрати съдържат? Айде след като оттовориш на първите два въпроса замисли се дали точно те са подходящ вариант за чистене? И какво му е на кашкавала по време на диета? Да си чувал за ВМД-НВД? Тук ми се струва, че си тръгнал да съветваш човек с доста по-сериозни познания от твоите ;)
Мнението беше редактирано от Valdis на 02.03.11 09:27.
Vpx Zero impact - 9 грама захар 30грама белтък. Стоянчо не е на НВД съдейки храненето му от 3.18.00 - плодова салата: 3 цедени портокала, 1 банан, 1 ябълка и 1 киви. Това е първото което погледнах. Аргумента за вафлите дойде от неговото “Не мисля през половин час аджеба къде трябва да се намирам в града за да хапна нещо качествено или набизо да ми е хелтстор за протеинови барове.” Панирания кашкавал от чисто здравословна гледна точка е нездравословен(видовете мазнини). А за съветването - мисля че си правиш изводи по малкото ми коментари но ако забележиш датата на регистрацията ми е близо 3 4 месеца след неговата. Това че не съм фен на бърборенето не означава нишо. Но все пак не споря чв може би си прав че съветвам човек с по сериозни познания от мен. Той сам ще прецени дали да приеме ГРАДИВНИЯ ми коментар или не. Не съм тръгнал да променям мисленето на който и да е.
Поздрави :)
Мнението беше редактирано от Xeeu3 на 02.03.11 10:13.
Благодаря за включването! Много е хубаво някой да ти дава напътсвия на готово :) Опитал съм доста различни начини за сваляне на килограми, от които ВМ-НВД ми помогна най-много, следвана от въглехидратна ротация. Не искам да обяснявам що пари съм давал за пудри, вафли и прочее добавки и то от най-скъпите и съответно най-добрите, защото с качеството компромиси не правя (друг е въпроса дали висока цена = високо качество де).
Принципно идеята ми е от РБД да премина към ВМ-НВД (забравил съм да поясня), т.е. от моментната РБД полека-лека ще изхвърлям въглехидратите и ще ги сведа до едно прилично количество на закуска, много малко за обяд и никакви за вечеря. Премина ли на ВМ-НВД, ще увелича приема на белтъчини.
Относно протеиновите десерти - 1 фафла под 400 калории не пада и то говоря за Supreme, които са с протеин изолат.
Обилната плодовата салата принципно бе изключение, защото обикновено ям плодовете на закуска, но пък ми дойде добре, защото малко по-късно тренирах :)
Принципно ще включа и кардиото в един пределен момент, но още не. Ще го направя като засиля бетъчините.
Дневникът не съм го водил редовно и от там не се разбират резултатите ми с чистенето, с 2 от които се гордея: първият път е преди 6-7 години когато свалих 25кг със строго НВД, а вторият е миналата пролет-есен, когато паднаха 12-13кг с ВМ-НВД. Зимата си върнах 5. Ето снимка от лятото:
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 02.03.11 11:00.
Vpx Zero impact - 9 грама захар 30грама белтък. Стоянчо не е на НВД съдейки храненето му от 3.18.00 - плодова салата: 3 цедени портокала, 1 банан, 1 ябълка и 1 киви. Това е първото което погледнах. Аргумента за вафлите дойде от неговото “Не мисля през половин час аджеба къде трябва да се намирам в града за да хапна нещо качествено или набизо да ми е хелтстор за протеинови барове.” Панирания кашкавал от чисто здравословна гледна точка е нездравословен(видовете мазнини). А за съветването - мисля че си правиш изводи по малкото ми коментари но ако забележиш датата на регистрацията ми е близо 3 4 месеца след неговата. Това че не съм фен на бърборенето не означава нишо. Но все пак не споря чв може би си прав че съветвам човек с по сериозни познания от мен. Той сам ще прецени дали да приеме ГРАДИВНИЯ ми коментар или не. Не съм тръгнал да променям мисленето на който и да е.
Поздрави :)
Sorry за хапливия коментар ,но малко хора похапващи протеинови вафли взимат предвид, това че в повечето такива въглехидратите съставляват 50-70% от общата им маса. Твоят избор по оотношение на вафлите определено е добър. Във видовете мазнини предполагам визираш мазнината, в която е пържен а не масленото съдържание на самия кашкавал. Аз от няколко месеца насам съм възложил почти пълна забрана на всичко пържено в къщи. Даже обмислям варианта да командировам фритюрника при тъщата. :D
Аз пържено също не ям от години, защото ми дразни стомаха. Кашкавалът пане пък бе изключение, защото жената си го бе направила и не го изяде :)
@Valdis - ако й имаш зъб, давай й го; ако ли не - нека се облажи някой мангал :D
Поздравления за прогреса. Иначе си прав и аз подобно на теб си падам по равномерното хранене - най лесно ми е да спазвам менюто. Иначе ВМ НВД специално на мен ми е трудно за спазване. За кардиото единствено ми е интересно какъв вид кардио си запланувал. Аз в момента съм над 100така и гледам да не си навредя на коленете та просто ми е интересно. И впрочем пробвал ли си кашкавал разтопен на микровълнова страшен е :Д
02.03.11
10:54
Уоу , каква разлика :O Браво :)
Поздравления за прогреса. Иначе си прав и аз подобно на теб си падам по равномерното хранене - най лесно ми е да спазвам менюто. Иначе ВМ НВД специално на мен ми е трудно за спазване. За кардиото единствено ми е интересно какъв вид кардио си запланувал. Аз в момента съм над 100така и гледам да не си навредя на коленете та просто ми е интересно. И впрочем пробвал ли си кашкавал разтопен на микровълнова страшен е :Д
Аз също съм над 100, та 103 съм си направо :) Имам велоергометър у нас и ми е много удобно - кеф ти сутрин на гладно или след силова. Въпреки, че имам много неприятна стара травма в едното коляно, дори на 112-114кг бягането в парка не ми се е отразявало негативно, впрочем именно така свалих миналия път. То впрочем миналия път свалянето бе много диво, защото освен бягането в парка, интервално скачах на въже, т.е. бягането си е кротко с бавно темпо, но на 10 минути спирам и почвам 5 мин скачане на виже. Като препбит си след това :) Но сега ще си карам само с колелото у нас. Все пак целта ми е да падна със 7-8кг, които за няколко месеца лесно ще паднат.
кашкавалът принципно си го правя на скарата - директно го лепвам на нея и тъй като е с тефлоново покритие, не залепва, а си става с чудна коричка. И в микровълновата съм го пъхал, но много ми се разтича...пак си е вкусен де, но така направо да го намажеш на филия :)
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 02.03.11 11:00.
Аз пържено също не ям от години, защото ми дразни стомаха. Кашкавалът пане пък бе изключение, защото жената си го бе направила и не го изяде :)
@Valdis - ако й имаш зъб, давай й го; ако ли не - нека се облажи някой мангал :D
Нямам и зъб, имам страшна тъща ;) Но да ги накараш да се хранят здравословно е мисията невъзможна. А това с кашкавала в микровълновата го правя отдавна.
Уоу , каква разлика :O Браво :)
Мерси, бях се ошопарил яко преди година :) А както се вижда и още трябваше да се свлая, но вече се бях изморил - 6 месеца и отгоре бе режимът. Гаден метаболизъм бе, хора! :) Не е да ям като разпран, напротив - не ям много, просто всичко се лепи.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 02.03.11 12:21.
Validis няма проблем. Иначе и аз миналата година бях 112 кг и от тогава малко съм изчистил ненюто ми като в момента съм 102кг. Метаболизма си ти е гадничък явно, но въпреки него резултата ти е впечатляващ. Продължавай в същия дух.
Поздрави
Меню за деня:
1.10.00 - 2 сандвича със 100гр пуешко и 50гр кашкавал + 1 ябълка
2.14.00 - 120гр скумрия с 50гр ориз и не знам колко грама броколи
3.18.00 - кофичка овче кисело мляко на Бор Чвор - кофти вкус, взех само да го опитам.
4.19.00 - един банан да го еба :)
4.ок.21.00 - 2 котлета съомга + салата
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 02.03.11 19:05.
Днес:
1.9.30 - 70гр пълнозърнести макарони със 100гр сирене и 1 супена лъжица мед - БОМБА :)
2.13.30 - 3 сърми + 50гр дробчета
3.18.00 - банан
4.18.30 - амини; в 19.00 - РАМО+ТРИЕПС+амини :)
5.20.30 - 200гр агнешко с 1 печен картоф
6.23.30 - 3 варени яйца
Течните аминокиселини на Биотех ми се отразяват много добре! Вкусът портокал НЕ е като лимона от малките ампули, който по-добре не го опитвайте. Портокалът, ако се разтвори в 100мл вода става като нектар с вкус на портока.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 04.03.11 00:47.
1.10.00 - 3 цели яцйа + 70гр шунка; 1 ябълка и 1 банан
2.14.00 - 180гр агнешко с 2 печени картофа
3.18.00 - консерва риба тон със салата от моркови
4.21.00 - 1 цяло бутче със салата от зеле и ябълки
5.към 12ч. доза амини
1.10.00 - 3 сандвича с ок.120гр пуешка шунка (орехите - много ми допада) + 50гр кашкавал. Хлябът е домашен - ръжен. +1 ябълка
2.14.00 - Боб със 100гр луканка и салата от морски дарове
3.17.30 - доза амини
4.20.00 - цяло пилешко бутче с 50гр сварен кафяв ориз
5.23.30 - 2 рохки яйца с 10 маслини и 50гр сирене
6.преди лягане доза амини
Утре мисля да подкрепя протеста, свързан с високите цени на бензина.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 05.03.11 23:32.
1.10.00 - 70гр пълнозърнести фусили със 100гр сирене + с.л. мед
2.12.00 - 2 ябълки
3.14.00 - 3 кюфтета и нещо като яхния от картофи и гъби.
4.18.00 - 1 кофичка кисело мляко и малко домашна баница
5.20.00 - 2 котлета сьомгова пъстърва и супа от гъби
6.ок.23-23.30 - доза амини
На близо 10г е, но е лудо :)
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 07.03.11 11:33.
Ако някой има у дома Бонсай (моят е бряст), моля да сподели как се грижи за него :D
07.03.11
17:13
Адвокатеее... адвокатеее... :D
Къде са ти тренировките бре :)
Днес са ми гърдите :) Пиша ги слято с храната и не ги описвам всеки път,защото са ми на 3-та страница.
07.03.11
18:28
На пудовки ли си още :)
Не, предимно с дъмбели. Но и пудовки разцъквам от време на време. Аха, станало е объркване, защото старата програма с пудовките е в началото на страницата, а новата програма е долу...ама нали “редовно” си водя дневника, една година съм събирал на 1 страница :D
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 07.03.11 18:31.
07.03.11
18:33
Издирвам си аз една пудовка, искам сериозно да ги почна , ама няма никъде мамка му :(
Издирвам си аз една пудовка, искам сериозно да ги почна , ама няма никъде мамка му :(
Га аз ги продавах, мълча. :D
След тренировка за бицепс - 46см. Ако го тренирам заедно с трицепса, скача още :) За сравнение - на аватара е ок.47см студен, без да е дори стегнат (там държа нещо, което не се вижда). Но на аватара съм ок.112-114кг, а сега ок.102-3. :)
За 07.03:
10.00 - 75гр пълнозърнести макарони + 100гр сирене и 1 лъжица ме + добавки
14.00 - 1 цяла скумрия с броколи
18.00 - банан, ябълка и амини
19.00 - ГЪРДИ и БИЦЕПС с амини
21.00 - пиле с топено сирене (в рецептата има още чесън и бяло вино) с гарнитура 100гр ориз.
23.30 - доза амини
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 08.03.11 11:58.
10.00 - 2 филии със общо 100гр шунка и 50 кашкавал + 1 филия с луканка + 2 цедени портокала
14.00 - цяло бутче със сос от топени сирена и 50гр ориз
18.00 - доза амини
21.00 - 1 сФинска пРЪжола и купища зелена салата и цвекло :)
ок.полунощ - доза амини
Течности - 2 литра вода; 1 фреш портока; 300мл данон фреш
Тренировка - тц
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 08.03.11 22:33.
10.00 - 75гр пълнозърнести макарони с лъжица мед и 100гр кашкавал.
14.00 - супа топчета и омлет от 3 цели яйца и 5-6 гъби
18.00 - 1 банан
19.00 - амино-ГРЪБ-амино
21.00 - 2 свински пържоли с много зелена салата и 1 крем карамел (домашен и много вкусен да му се невиди :) )
24.00 - доза амини
Течности: 2л вода, в които включвам и водата за амините и изтоника