Храната днес:
1.10.00 - Доизядох си лазанята от вчера :) + 2 портокала и 1 ябълка
2.14.00 - 150гр агнешко със 100гр печени картофи
3.17.45 - 100гр кашкавал пане
4.21.00 - замислил съм 3 сърми
5.23.30 - 100гр кашкавал пане
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 28.02.11 23:42.
Здравей,
браво за храната! Често виждам диети “Предай богу дух”, но при теб нещата стоят доста добре - 3-4 хранения с прилично количество белтъчини и въглехидрати. Хубаво е, че ядеш и риба - безценен източник на полезни мазнини! :)
Относно тренировките ти - опиши ги по дни. Колко пъти седмично тренираш и как си разпределила мускулните групи?
Здравей!Благодаря ти.За мен думата диета не съществува,това си е начин на живот.От две години съм променила начина по който се храня.За съжаление не всеки разбира какво е да имаш култура на хранене.За тренировките все още търся себе си,както се казва.Първият месец в залата инструктора ми направи следната програма:
един ден - 20мин.кардио след това тренирам крака (минавам през всички уреди) после отново кардио - 30мин.
втори ден - 20мин.кардио,коремни преси и завършвам отново с кардио - 30мин.
трети ден почивам
четвърти ден е същия като първия (отново правя крака)
пети ден - 20мин.кардио след това тренирам за гърб.гърди,бицепс,трицепс и завършвам с кардио - 30мин.
шести ден почивам
Така ми протичаха тренировките 1 месец (два тренирам и един почивам)
А сега тренирам от понеделник до петък - събота и неделя почивам (може да има изключения да тренирам и в събота)
Програмата по която тренирам в момента е: http://www.bb-team.org/workout/1388_lesna-programa-za-otslabvashti-dami#axzz1EaUTIh8D
28.02.11
21:10
Здравей, видях, че си взимал Gaspari AminoMax 8000, можеш ли да споделиш дали си струват?
Поздрави.
казано от merilin на 28.02.11, 18:17:
Програмата по която тренирам в момента е: http://www.bb-team.org/workout/1388_lesna-programa-za-otslabvashti-dami#axzz1EaUTIh8D
Според мен това е по-правилната програма. Видях, че чудесно си се ориентирала и приоритета пада върху храната. Честно казано бях впечатлен, защото малко момичета от форума докарват подобно меню (за нетрениращи дори не си и помислям). Обмисли и добавянето на още малко полезни мазнини като зехтин, ленено семе, орехи, сусамов тахан - особено смесен с мед е направо елексир. Прочетох, че целта ти е сваляне на 2кг. Е, на първи прочит нищо работа, но понякога доста измъчват жените :) С малко прецизиране на режима, лесно ще паднат. Например това твое “любимо кисело млекце 0,1%” - то е напълно излишно, защото е въглехидрат, а това, че е 0,1% далеч не го прави здравословно. Напротив, по-добре си яж вкусно пълномаслено мляко или поне 2%. По-добрия вариант би бил 100гр обезмаслена извара (Фитнес на Дядо Либен) с малко зехтин или маслинова паста :) Т.е. идеята ми е вечер въглехидрати да няма, но за да не се чувстваш гладна, прекрасна алтернатива са белтъчините, приети с малко полезни мазнини. Ако се сетя нещо, ще се включвам.
Поздрави!
казано от trancemater на 28.02.11, 21:10:
Здравей, видях, че си взимал Gaspari AminoMax 8000, можеш ли да споделиш дали си струват?
Поздрави.
Сутрин съм стигал до извода, че не са се разграждали напълно в стомаха ми, if you know what I mean! :D
На хартия са ОК - суроватъчен изолат. Аз минах на течни амини - най-бързо се усвояват и поне няма да ги намирам сутрин в супника :D
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 01.03.11 00:09.
Много статии съм изчела в сайта за хранене и тренировки,което в един момент ме обърка,но с времето разбрах коя е правилната форма.Когато се захващам да правя нещо поне да е както трябва,при мен важи мотото - Ред и дисциплина! :) И преди всичко на мен ми доставя удоволствие да спортувам.За млекцето все се каня да го заменя с 2% и сега с твоя съвет ме стимулира още повече.Относно 2-та кг.не са ми проблем с повече усмивки,тренировки и добра храна се постига лесно :)
Хубав ден ти пожелавам!
Ако все още има хора, които се чудят дали си струва да си купят хлебопекарна - да, определено! Става страхотен хляб - кеф ти бял, ръжен, грахам и т.н. Аз си правя смес от бяло брашно (140гр) + ръженио (210) + 2 супени лъжици ленено семе, 1 супена тиквено и 1 чаена слънчогледово. И в този ред на мисли закуската ми бе 3 филии от него + 120гр шунка + 80гр кашкавал и 10 маслини. Ометох и половин литър фреш портокал - действа много освежаващо! :)
Днес:
1.10.00 - 3 сандвича с домашен хляб, със 120гр шунка + 80гр кашкавал
2.14.00 - 4 сърми + 1 филия хляб
3.18.00 - плодова салата: 3 цедени портокала, 1 банан, 1 ябълка и 1 киви
4.18.30 - ГРЪБ
5.20.30 - цяла скумрия с паниран карфио и сос от сметана, горчица и бяло вино.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 01.03.11 22:05.
казано от CKOTA на 01.03.11, 21:12:
И аз не консумирам много протеин, но връзват ли ти се 100грама?
Въпрос на време бе някой да го попита :D Да ти кажа от няколко месеца престанах да робувам на 30-те грама белтъчини в 5 хранения (и отделно протеин и амини), защото някак омръзва да се тъпчеш постоянно, а и реално май тялото ми няма особена нужда от толкова белтък при положение, че тренировките ми не са много изтощителни - аз целя по-скоро постепенно изчистване и не ми и пука особено дори да падне мускул. Миналото лято успях да поизчистя ок.12-14кг мазно и да задържа доста мускул, но това бе с цената на зверско набиване на белтък от храна и добавки - не си струва, защото е временно - ето дойде зима и омазних. Сега целта ми е да падна до 95кг и да си остана там :) Мися, че тази цел ще я постигна с 3 хранения. Да видим. Реално погледнато, ако човек не цели мускулен растеж, 1-1,5гр белтък на кг мисля, че са достатъчни.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 01.03.11 22:15.
Радвам се, че мислиш така- визирам потъпкването на догмите “5х30”. Аз от няколко месеца съм на подобен принцип и много по-леко психически, защото наистина омръзва тъпкането. Инак аз знам ти чистеше много дълго време, много глутамин, протеин и тн. Ами успех да ти пожелая и постоянство друго няма какво : )
Както сам отбеляза, има няколко плюса:
1.Не мисля през половин час аджеба къде трябва да се намирам в града за да хапна нещо качествено или набизо да ми е хелтстор за протеинови барове.
2.Второто е следсвие от първото - психически си почивам :)
3.От доста време насам усещам това позабравено чувство на глад :)
Аз съм на мнението че или нещата трябва да се правят както трябва или изобщо не се заемай с целта ти. В този ред на мисли ми е интересно как чистиш с този кашкавал пане и тия сандвичи. Мускул ли искаш да чистиш? Разбирам да е епизодично, но като те слушам нямаш това мнение. Не ме разбирай погрешно разбирам че е много по лесно по твоя начин но вместо да ядеш тия боклуци земи си някаква протеинова вафла и готово. Аз специално си бутам в жабката на колата 3 4 вафли и при специални случай като закаснявам за нещо и просто нямам друга възможност ям от вафлата. Надявам се да различаваш приятелската ми критика и да не помислиш че се заяждам :)
Поздрави
Ти хубаво ги ядеш тези вафли, а да си поглеждал случайно съдържанието им? Какви са вафлите като марка? Колко въглехидрати съдържат? Айде след като оттовориш на първите два въпроса замисли се дали точно те са подходящ вариант за чистене? И какво му е на кашкавала по време на диета? Да си чувал за ВМД-НВД? Тук ми се струва, че си тръгнал да съветваш човек с доста по-сериозни познания от твоите ;)
Мнението беше редактирано от Valdis на 02.03.11 09:27.
Vpx Zero impact - 9 грама захар 30грама белтък. Стоянчо не е на НВД съдейки храненето му от 3.18.00 - плодова салата: 3 цедени портокала, 1 банан, 1 ябълка и 1 киви. Това е първото което погледнах. Аргумента за вафлите дойде от неговото “Не мисля през половин час аджеба къде трябва да се намирам в града за да хапна нещо качествено или набизо да ми е хелтстор за протеинови барове.” Панирания кашкавал от чисто здравословна гледна точка е нездравословен(видовете мазнини). А за съветването - мисля че си правиш изводи по малкото ми коментари но ако забележиш датата на регистрацията ми е близо 3 4 месеца след неговата. Това че не съм фен на бърборенето не означава нишо. Но все пак не споря чв може би си прав че съветвам човек с по сериозни познания от мен. Той сам ще прецени дали да приеме ГРАДИВНИЯ ми коментар или не. Не съм тръгнал да променям мисленето на който и да е.
Поздрави :)
Мнението беше редактирано от Xeeu3 на 02.03.11 10:13.
Благодаря за включването! Много е хубаво някой да ти дава напътсвия на готово :) Опитал съм доста различни начини за сваляне на килограми, от които ВМ-НВД ми помогна най-много, следвана от въглехидратна ротация. Не искам да обяснявам що пари съм давал за пудри, вафли и прочее добавки и то от най-скъпите и съответно най-добрите, защото с качеството компромиси не правя (друг е въпроса дали висока цена = високо качество де).
Принципно идеята ми е от РБД да премина към ВМ-НВД (забравил съм да поясня), т.е. от моментната РБД полека-лека ще изхвърлям въглехидратите и ще ги сведа до едно прилично количество на закуска, много малко за обяд и никакви за вечеря. Премина ли на ВМ-НВД, ще увелича приема на белтъчини.
Относно протеиновите десерти - 1 фафла под 400 калории не пада и то говоря за Supreme, които са с протеин изолат.
Обилната плодовата салата принципно бе изключение, защото обикновено ям плодовете на закуска, но пък ми дойде добре, защото малко по-късно тренирах :)
Принципно ще включа и кардиото в един пределен момент, но още не. Ще го направя като засиля бетъчините.
Дневникът не съм го водил редовно и от там не се разбират резултатите ми с чистенето, с 2 от които се гордея: първият път е преди 6-7 години когато свалих 25кг със строго НВД, а вторият е миналата пролет-есен, когато паднаха 12-13кг с ВМ-НВД. Зимата си върнах 5. Ето снимка от лятото:
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 02.03.11 11:00.
казано от Xeeu3 на 02.03.11, 10:12:
Vpx Zero impact - 9 грама захар 30грама белтък. Стоянчо не е на НВД съдейки храненето му от 3.18.00 - плодова салата: 3 цедени портокала, 1 банан, 1 ябълка и 1 киви. Това е първото което погледнах. Аргумента за вафлите дойде от неговото “Не мисля през половин час аджеба къде трябва да се намирам в града за да хапна нещо качествено или набизо да ми е хелтстор за протеинови барове.” Панирания кашкавал от чисто здравословна гледна точка е нездравословен(видовете мазнини). А за съветването - мисля че си правиш изводи по малкото ми коментари но ако забележиш датата на регистрацията ми е близо 3 4 месеца след неговата. Това че не съм фен на бърборенето не означава нишо. Но все пак не споря чв може би си прав че съветвам човек с по сериозни познания от мен. Той сам ще прецени дали да приеме ГРАДИВНИЯ ми коментар или не. Не съм тръгнал да променям мисленето на който и да е.
Поздрави :)
Sorry за хапливия коментар ,но малко хора похапващи протеинови вафли взимат предвид, това че в повечето такива въглехидратите съставляват 50-70% от общата им маса. Твоят избор по оотношение на вафлите определено е добър. Във видовете мазнини предполагам визираш мазнината, в която е пържен а не масленото съдържание на самия кашкавал. Аз от няколко месеца насам съм възложил почти пълна забрана на всичко пържено в къщи. Даже обмислям варианта да командировам фритюрника при тъщата. :D
Аз пържено също не ям от години, защото ми дразни стомаха. Кашкавалът пане пък бе изключение, защото жената си го бе направила и не го изяде :)
@Valdis - ако й имаш зъб, давай й го; ако ли не - нека се облажи някой мангал :D
Поздравления за прогреса. Иначе си прав и аз подобно на теб си падам по равномерното хранене - най лесно ми е да спазвам менюто. Иначе ВМ НВД специално на мен ми е трудно за спазване. За кардиото единствено ми е интересно какъв вид кардио си запланувал. Аз в момента съм над 100така и гледам да не си навредя на коленете та просто ми е интересно. И впрочем пробвал ли си кашкавал разтопен на микровълнова страшен е :Д
02.03.11
10:54
Уоу , каква разлика :O Браво :)
казано от Xeeu3 на 02.03.11, 10:51:
Поздравления за прогреса. Иначе си прав и аз подобно на теб си падам по равномерното хранене - най лесно ми е да спазвам менюто. Иначе ВМ НВД специално на мен ми е трудно за спазване. За кардиото единствено ми е интересно какъв вид кардио си запланувал. Аз в момента съм над 100така и гледам да не си навредя на коленете та просто ми е интересно. И впрочем пробвал ли си кашкавал разтопен на микровълнова страшен е :Д
Аз също съм над 100, та 103 съм си направо :) Имам велоергометър у нас и ми е много удобно - кеф ти сутрин на гладно или след силова. Въпреки, че имам много неприятна стара травма в едното коляно, дори на 112-114кг бягането в парка не ми се е отразявало негативно, впрочем именно така свалих миналия път. То впрочем миналия път свалянето бе много диво, защото освен бягането в парка, интервално скачах на въже, т.е. бягането си е кротко с бавно темпо, но на 10 минути спирам и почвам 5 мин скачане на виже. Като препбит си след това :) Но сега ще си карам само с колелото у нас. Все пак целта ми е да падна със 7-8кг, които за няколко месеца лесно ще паднат.
кашкавалът принципно си го правя на скарата - директно го лепвам на нея и тъй като е с тефлоново покритие, не залепва, а си става с чудна коричка. И в микровълновата съм го пъхал, но много ми се разтича...пак си е вкусен де, но така направо да го намажеш на филия :)
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 02.03.11 11:00.
казано от Стоянчо на 02.03.11, 10:51:
Аз пържено също не ям от години, защото ми дразни стомаха. Кашкавалът пане пък бе изключение, защото жената си го бе направила и не го изяде :)
@Valdis - ако й имаш зъб, давай й го; ако ли не - нека се облажи някой мангал :D
Нямам и зъб, имам страшна тъща ;) Но да ги накараш да се хранят здравословно е мисията невъзможна. А това с кашкавала в микровълновата го правя отдавна.
казано от fire.is.my.nature на 02.03.11, 10:54:
Уоу , каква разлика :O Браво :)
Мерси, бях се ошопарил яко преди година :) А както се вижда и още трябваше да се свлая, но вече се бях изморил - 6 месеца и отгоре бе режимът. Гаден метаболизъм бе, хора! :) Не е да ям като разпран, напротив - не ям много, просто всичко се лепи.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 02.03.11 12:21.
Validis няма проблем. Иначе и аз миналата година бях 112 кг и от тогава малко съм изчистил ненюто ми като в момента съм 102кг. Метаболизма си ти е гадничък явно, но въпреки него резултата ти е впечатляващ. Продължавай в същия дух.
Поздрави
Меню за деня:
1.10.00 - 2 сандвича със 100гр пуешко и 50гр кашкавал + 1 ябълка
2.14.00 - 120гр скумрия с 50гр ориз и не знам колко грама броколи
3.18.00 - кофичка овче кисело мляко на Бор Чвор - кофти вкус, взех само да го опитам.
4.19.00 - един банан да го еба :)
4.ок.21.00 - 2 котлета съомга + салата
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 02.03.11 19:05.
Днес:
1.9.30 - 70гр пълнозърнести макарони със 100гр сирене и 1 супена лъжица мед - БОМБА :)
2.13.30 - 3 сърми + 50гр дробчета
3.18.00 - банан
4.18.30 - амини; в 19.00 - РАМО+ТРИЕПС+амини :)
5.20.30 - 200гр агнешко с 1 печен картоф
6.23.30 - 3 варени яйца
Течните аминокиселини на Биотех ми се отразяват много добре! Вкусът портокал НЕ е като лимона от малките ампули, който по-добре не го опитвайте. Портокалът, ако се разтвори в 100мл вода става като нектар с вкус на портока.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 04.03.11 00:47.
1.10.00 - 3 цели яцйа + 70гр шунка; 1 ябълка и 1 банан
2.14.00 - 180гр агнешко с 2 печени картофа
3.18.00 - консерва риба тон със салата от моркови
4.21.00 - 1 цяло бутче със салата от зеле и ябълки
5.към 12ч. доза амини
1.10.00 - 3 сандвича с ок.120гр пуешка шунка (орехите - много ми допада) + 50гр кашкавал. Хлябът е домашен - ръжен. +1 ябълка
2.14.00 - Боб със 100гр луканка и салата от морски дарове
3.17.30 - доза амини
4.20.00 - цяло пилешко бутче с 50гр сварен кафяв ориз
5.23.30 - 2 рохки яйца с 10 маслини и 50гр сирене
6.преди лягане доза амини
Утре мисля да подкрепя протеста, свързан с високите цени на бензина.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 05.03.11 23:32.
1.10.00 - 70гр пълнозърнести фусили със 100гр сирене + с.л. мед
2.12.00 - 2 ябълки
3.14.00 - 3 кюфтета и нещо като яхния от картофи и гъби.
4.18.00 - 1 кофичка кисело мляко и малко домашна баница
5.20.00 - 2 котлета сьомгова пъстърва и супа от гъби
6.ок.23-23.30 - доза амини
На близо 10г е, но е лудо :)
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 07.03.11 11:33.
Ако някой има у дома Бонсай (моят е бряст), моля да сподели как се грижи за него :D
07.03.11
17:13
Адвокатеее... адвокатеее... :D
Къде са ти тренировките бре :)
Днес са ми гърдите :) Пиша ги слято с храната и не ги описвам всеки път,защото са ми на 3-та страница.
07.03.11
18:28
На пудовки ли си още :)
Не, предимно с дъмбели. Но и пудовки разцъквам от време на време. Аха, станало е объркване, защото старата програма с пудовките е в началото на страницата, а новата програма е долу...ама нали “редовно” си водя дневника, една година съм събирал на 1 страница :D
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 07.03.11 18:31.
07.03.11
18:33
Издирвам си аз една пудовка, искам сериозно да ги почна , ама няма никъде мамка му :(
казано от Десо на 07.03.11, 18:33:
Издирвам си аз една пудовка, искам сериозно да ги почна , ама няма никъде мамка му :(
Га аз ги продавах, мълча. :D
След тренировка за бицепс - 46см. Ако го тренирам заедно с трицепса, скача още :) За сравнение - на аватара е ок.47см студен, без да е дори стегнат (там държа нещо, което не се вижда). Но на аватара съм ок.112-114кг, а сега ок.102-3. :)
За 07.03:
10.00 - 75гр пълнозърнести макарони + 100гр сирене и 1 лъжица ме + добавки
14.00 - 1 цяла скумрия с броколи
18.00 - банан, ябълка и амини
19.00 - ГЪРДИ и БИЦЕПС с амини
21.00 - пиле с топено сирене (в рецептата има още чесън и бяло вино) с гарнитура 100гр ориз.
23.30 - доза амини
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 08.03.11 11:58.
10.00 - 2 филии със общо 100гр шунка и 50 кашкавал + 1 филия с луканка + 2 цедени портокала
14.00 - цяло бутче със сос от топени сирена и 50гр ориз
18.00 - доза амини
21.00 - 1 сФинска пРЪжола и купища зелена салата и цвекло :)
ок.полунощ - доза амини
Течности - 2 литра вода; 1 фреш портока; 300мл данон фреш
Тренировка - тц
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 08.03.11 22:33.
10.00 - 75гр пълнозърнести макарони с лъжица мед и 100гр кашкавал.
14.00 - супа топчета и омлет от 3 цели яйца и 5-6 гъби
18.00 - 1 банан
19.00 - амино-ГРЪБ-амино
21.00 - 2 свински пържоли с много зелена салата и 1 крем карамел (домашен и много вкусен да му се невиди :) )
24.00 - доза амини
Течности: 2л вода, в които включвам и водата за амините и изтоника