До ген опираме. Баща ми има добри прасци. Миналата година за 6 месеца редовно бягане в гората и скачане на въже стана от 45 на 47. А с тежести, ако го тренирам реагира още по-бързо.
Че арнолдовите са си били екстра - 50см не е малко при положение, че по негово време не са били “модерни”.
kristiancho, на фона на телосложението ти не би трябвало да се оплакваш, защото са ти нормални мерките на прасците ;)
Сега отново включвам кардиото полека-лека и след няколко месеца ще пусна сравнителни снимки с днешните стартови :)
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 25.03.11 13:34.
25.03.11
13:33
то за съжеление всеки мускул опира до ген... не само прасците :)
казано от kristiancho на 25.03.11, 13:33:
то за съжеление всеки мускул опира до ген... не само прасците :)
Така де, но специално прасец и предмишница съм забелязал, че в повечето случаи или вървят, или ич.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 25.03.11 13:35.
25.03.11
13:42
да ама при мене е малко странно, защото прасеца ми не върви хич а предмишницата мога да кажа, че ми върви или поне е по-добре от прасеца... виждал съм младежи с по 40см ръка... мойта е 34-35см и имаме еднакви предмипници ( някой път мойте изглеждат по-силни и очератани нищо, че до скоро ползвах фитили неизменно :D ) явно не винаги предмишниците и прасците вървят ръка за ръка
Така е, аз нямах предвид, че ако не ти върви прасец, то може да си отрежеш и предмишниците :D Казвам, че тези МГ най-често не вървят (заедно или по отделно).
При мен не само прасците са ген, бедрените мускули също са много добре развити. За последен път съм тренирал крака на 17 годишна възраст, и тогава го правих с повече повторения за отскок (заради баскетбола). В казармата съм бил 18 годишен 80-83кг. когато се хванах на бас, че ще кача на гърба си един шишко 127кг. и ще го кача до четвъртия етаж на учебния център и съответно спечелих баса. Ръцете също вървят добре, но гърдите примерно са ми проблемната група и се налага да ги тренирам 2 пъти седмично от 4-5 месеца насам с и бавно догонват останалите мускулни групи, докато някой имат огромни гърди без кой знае какво напъване, така че гена си е ген и щем, не щем ще се съобразяваме с телата си.
Блазя ти за добрия ген! Майната им на едните гърди :) Аз братче си късам нервите с моята обмяна на веществата...
Аз също “лепя” сравнително лесно, в момента за да слезна на мечтаните 10-12% BF ще трябва да смъкна 15кг. От другата седмица почват мъките.
25.03.11
15:14
така и така стана дума за % мазнини можете ли Валдис и Стоянчо да ми кажете някоя формула или сайт с анкета която да покаже колко % но да е относително точно ( -+1% ) имало е сайтове които ме показват с 10% има и такива според които съм с 18% ?! това е драстична разлика според мен :) има много теми но на между посочените от потребителите сайтове има разлика в резултата от порядъка на 6-7-8% ?! сега няма да дам пари да ме мерят в болницата ама просто от любопитство :)
Купи си за 4-5лева калипер и се мери сам, аз ползвам електронно устройство, което на база различното съпротивление на различните тъкани изчислява BF и BMI. Формулите на база обиколка тегло няма как да са верни. Стоянчо, ако сметнеш в един момент, че те спамим прекалено ти давам личното си разрешение да ни изгониш :D
25.03.11
15:37
Доколкото знам и с калипер не е много точно ако се мериш сам, особено в началото, но при всички положения е много по-точно от формулите с “обиколка на китка, бедро и палец на ляв крак”. При всички положения обаче е перфектно, за да си следиш развитието - смисъл, че може и да си 12%, а да си се измерил 13%, но другия месец като се мериш пак ти и се измериш 12%, поне си сигурен, че си свалил процента :)
И аз се присъединявам към ниския старт за изгонване, че яко спам стана :D
25.03.11
и последно само от къде може да се купи такова нещо и това ли е най-верния достъпен за масовия трениращ продукт :D сега без електронни неща... Стоянчо няма да ни изгони но не е нужно да го караме да стига до крайности :D
25.03.11
@kristiancho - формулите за изчисление на % мазнини в интернет са изключително неточни поради това, че взимат обиколката на талията. Можеш да имаш много добре развит коремен мускул и да ти е голяма талията => те изкарват много по-мазен. Мен и до ден днешен on-line ме изкарват 15-16% мазен, а калипера ми не ме изкарва повече от 10,5%, като това е макса и за него взимам стойности с по 1-2мм. повече.
Преди 1-2 месеца се засилих да си купувам калипер. Даже пуснах тема тук за съвети. Първо - адски трудно се намира. Най-лесно е в незнайни он-лайн сайтове. Най-обикновения калипер, до който се добра струва между 45-55лв. като разликата е според сайта. И това е механичен. Аз си купих електронен, който е 100лв.. И то на БГ пазара се продават общо взето само един вид механичен и един вид електронен.
@Стоянчо - евала за прасеца. И моите прасци са големи - 41см., но пък са мнооого мазни и реално ще ги видя чак, когато се изчистя качествено :)
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 25.03.11 15:45.
Не ми пречите, говорете си. Аз чат-пат фърлям по 1 око :D
Оставам доволен от гумичката за стискане, произведена от братята македонци. До сега винаги съм стискал гуми, които са били направени по седния начин - една права се извива и се слепяват краищата й. Логично, след няма и месец където е слепено започва да се разкъсва и накрая си се сцепва докрай. Макетата не зная как са постигнали това, че няма такова слепване, а има разрез напреко на гумата, т.е. по някакъв начин са слепили 2 половини и са ги залепили една върху друга. Но защо ли така не мога да си обясня, защото щом са ‘изляли’ 1 половина, защо направо не са изляли цялата гумичка. Ето малко повод за размишление :)
25.03.11
16:19
Стоянчо, не са изляли две еднакви парчета, а това най-вероятно са ръбчета от две съединяващи се матрици. Така, че най-вероятно е излята като едно цяло.
казано от radostin radev на 25.03.11, 16:19:
Стоянчо, не са изляли две еднакви парчета, а това най-вероятно са ръбчета от две съединяващи се матрици. Така, че най-вероятно е излята като едно цяло.
И от вътрешната страна има ръбче и сините ленти се разминават ;)
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 25.03.11 16:21.
казано от Стоянчо на 25.03.11, 16:21:
Да ти имам проблемите :D
казано от Valdis на 25.03.11, 16:23:
казано от Стоянчо на 25.03.11, 16:21:
Да ти имам проблемите :D
Тва са белите кахъри, иначе готвя последния си държавен по наказателноправни науки... (puke)
П.П.: отидох до лостовете и направих 15мин стречинг.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 25.03.11 16:26.
Днес:
09.30 - 1 кофичка кисело мляко с 40гр мюсли + вит, мин, о3
11.00 - ок.10мин скачане на виже и 5 серии по 20 корем на успоредка
13.30 - 1 цяло пилешко бутче с картофена яхния
18.00 - 2 сандвича с пуешко филе и кашкавал и сирене с домат
21.00 - 3 сърми
00.00 - сирене с домати и пуешко + половин кисело мляко на айрян
Да попълня за вчера:
закуска - 60гр мюсли с 300мл пр.мляко и 1 ябълка + вит, мин, о3
обяд - пилешка супа с 1 цяло бутче + 1 сърма
следобедна закуска - 2 сандвича - с пуешко филе и кашкавал и сирене с домат
вечеря - 1 свинска пържла с топено сирене (готвено) + минерали и о3
късно хапване - нямаше
Течности - 1.5л вода + 1 кисело мляко на айрян + 1 фреш от 3 портокала
Тренировка - не, но бях на успоредката в парка, където правих малко махове :)
Днесният ден мина така:
1.10.30 - 300мл пр мляко и 60мг мюсли със сутрешните ми добавки + 1 ябълка
2.13.30 - пилешка супа с 1 цяло бутче и хлебец домошарка
3.17.00 - 5цели яйца на омлет
4.20.00 - 2 сърми
5.00.30 - 100гр пуешко, пастет от малини и грешката е малкото домшен хлебец
Днес изразих гражданска позиция и се солидаризирах за 1час с протестиращите. Не вярвам да паднат цените на бензина, но доколкото разбирам от форума, протестите ще продължат.
Поради загубеното време не тренирах, но сутринта имах малко успоредка (кофи, махове, корем) и стречинг.
Течности - 2л вода и 2 фреша (4 портокала)
Аде бе, Стояне! Нещо скука настана тук. :D За тренировката не се оправдавай, знаем си те :P Аз като се замисля не мога да се сетя кога за последен път съм пропуснал тренировка, тази година май не съм пропускал.
Ами ако бях и тренирал, ойде ми четенето :D Нищо, важното е, че не правя почивка по-голяма от 2 дни. А няма да ти обяснявам как ме цепят прасците от онзи ден от скачането на въже. Не мога да ходя...та затова покарах малко :P След протеста малко качих и адреналина - имаше малко ръчка на Цариградско - една астра, мерцедес ц220 и някакъв пасат явно не им допадаше да съм пред тях и бяха доста нервни :D
П.П. и един Голф ГТИ, който обаче не е лесен за минаване ;)
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 28.03.11 00:31.
Последните два месеца бях спрял кардиото, заради прекалената интензивност, с която го правех преди това, от което почнаха да ме болят коленете. Сега смятам да подходя по-умно и да се съобразя с това, че съм 122кг и вероятно ще почна с леки кросове и скачане на въже, любимото ми изкачване и слизане на стълби ще го включа когато падна под 110кг. Онзи ден един клиент ме вози в мерцедес CLS 550 AMG V12 Biturbo, баси машината.
казано от Valdis на 28.03.11, 00:39:
Последните два месеца бях спрял кардиото, заради прекалената интензивност, с която го правех преди това, от което почнаха да ме болят коленете. Сега смятам да подходя по-умно и да се съобразя с това, че съм 122кг и вероятно ще почна с леки кросове и скачане на въже, любимото ми изкачване и слизане на стълби ще го включа когато падна под 110кг. Онзи ден един клиент ме вози в мерцедес CLS 550 AMG V12 Biturbo, баси машината.
Возили са ме в обикновено ЦЛС500, но май не мога да си представя какво могат да направят 2 турбини още :D
От кое по-точно те заболяват коленете? Аз си имам проблем с едното от край време и при товарене с тежест ме наболява, но при кардио нямам никакви грижи било то крос, спринт, вело, въже. 122кг си е бая маса! На каква височина? Беше споменавал някъде, че си висок...
П.П. впрочем сега се сетих - от кростренажора ме зацепва.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 28.03.11 00:54.
189.5 Заболяват ме след два месеца, всекидневно изкачване и слизане на 19 етажен блок, по 6-10 пъти дневно с норматив за слизане и качване 5мин и 30сек.
Е, при това положение е напълно в реда на нещата :) Пия мелатонина и заспивам :D
10.30 - 300мл мляко и 50гр мюсли + 2 цели яйца + вит, мин, о3
14.30 - цяло пилешко бутче с 2 печени картофа (малки)
17.00 - 2 ябълки
18.30 - 1 банан
Гърди - преси и флайс в 5 серии. Бицепсът го махнах и го сложих при гръб. Периодично правя размествания.
21.00 - 1 цяло бутче със много шопска
Течности - 4л (днес бая пих и пиках)
Следобед бая протеинова дупка се отвори, но сменях гуми и разни други задачи. СЛед много умуване какви гуми да сложа на стария Леон, се спрях на Сава 205/60/15. Бюджетки са, но предвид това, че ще я кара баща ми (изключително бавничко и внимателно), сметнах, че няма нужда от гуми за 150-200лв.
За новия Леон си търся джанти за зимните гуми, които са 16’. Ако някои има предложения, да споделя.
Още нещо ще мушна до лягане :D
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 28.03.11 23:09.
От UK нови лети джанти с гуми 17х215х45 за зафирата ми се връзват около хилядарка като изборът от гуми е доста голям, цената е с доставка и идват балансирани и готови за директно обуване. Аз реших лятото да го изкарам със зимните и зимата наново да я обуя, понеже усещам, че каучука на настоящите започна да се втвърдява осезаемо и не искам да рискувам още един зимен сезон със тях.
Мнението беше редактирано от Valdis на 28.03.11 23:34.
казано от Valdis на 28.03.11, 23:31:
От UK нови лети джанти с гуми 17х215х45 за зафирата ми се връзват около хилядарка като изборът от гуми е доста голям, цената е с доставка и идват балансирани и готови за директно обуване. Аз реших лятото да го изкарам със зимните и зимата наново да я обуя, понеже усещам, че каучука на настоящите започна да се втвърдява осезаемо и не искам да рискувам още един зимен сезон със тях.
Aко зимата ще си поръчваш и ако би излязло изгодно може да се включа на партия. Пусни сайт да видя какви джанти предлагат. На мен гуми ми дадоха като я взимах.
Влез в английския E-bay пиши модела на колата + tyres или Alloy, и избираш. Има няколко основни продавачи с огромно разнообразие. Доставката до Бг е около 60 лири, отиграните продавачи имат добри цени за доставка ;)
Мнението беше редактирано от Valdis на 29.03.11 00:23.
Разгледах вчера. Има нови заводски джанти 16’’ на Сеат за 400 паунда. Тази цена бива, въпреки, че не е баш безценица. Бих ги купил, но да е след 2-3 месеца най-рано, че сега има доста др разходи - днес обух с нови летни стария Леон (205/60/15 клебер за по 135лв в Диана); разбиваха вратата на гаража, та и там ще отидат ок.700лв за мотор на вратата, колело дет искам да взимам, съвсем да не забравям и сватбичка на есен...абе :D
29.03.11
19:15
свадба а... покажи булката :D
Стоянчо още малко и ще се зарови като прасе в тикви на снимката. :D :D :D :D :D :D
Мнението беше редактирано от Valdis на 29.03.11 20:59.
29.03.11
21:01
Мале,Стоенчо,Стоенчоооо.... :) Загубен си,батка. :D Ама поне ще си отидеш с усмивка,мадамата е страшна.Сега ако я накараш и да спортува - цена няма да има. :)
29.03.11
21:04
Колежките по право са красиви момичета :)
29.03.11
21:07
много съгласен с Десо.. Стоянчо не я заслужаваш ! :D но на пук на гравитацията и логиката дори ще се омъжи за теб дано да я направиш щастлива иначе ще те бия нищо, че съм по-дребен от теб ! :D това е в кръга на шегата разбира се :P
Специално за един, ама сега всичките ще се изредим, да вием като вълци тука :).
Красавица е.
казано от DeadManWalking на 29.03.11, 21:01:
Мале,Стоенчо,Стоенчоооо.... :) Загубен си,батка. :D Ама поне ще си отидеш с усмивка,мадамата е страшна.Сега ако я накараш и да спортува - цена няма да има. :)
Аз съм и личен треньор: