12.01.05
21:32
Здравейте!
Имам едно може би тъпо питане но какво да се прави.... Имам малки проблеми с кръста много често го засичам не тежко, минавами за окоо дваисет минути.. Това е от около две години... Моля ви кажете ми какви упражения да правя за да заякне генерално долната част на кръста но и да мога да го опаза здрав. Аз си мислех за мъртва тяга, хиперекстензии и навеждане с щанга. Това според вас как е?
Благодаря
И трите ще са ти много, пробвай като начало с мъртва тяга, почни с лека тежест, овладей техниката, и после почни да качваш постепенно тежести. Хиперекстензиите не са равностойни на тягата, но стават като спомагателно упражнение. Примерно, ако правиш веднъж седмично тяга, прави в друга тренировка хиперекстензии, като държиш тежеста на гърдите, така че да не правиш повече от 8 - 10 повторения.
хиперекстензии май ще му е много тежко в началото според мен да си прави мъртва тяга докато заякне достатъчно пък и не трябва партньор за МТ
Абсолютно хиперекстензии.Доколкото знам това упражнение е измислено на времето от един спортен лекар именно за раздвижване при контузии в кръста :wink:
Аз и още няколко момчета от залата сме живия пример, как се лекува контузия в кръста с мъртва тяга. Така че...както Петко писа.... дайствай :D
Всяко упражнение за перки тренра и кръстът междо другото. http://www.rad.washington.edu/atlas/trapezius.html
по-здрави
Здравейте!
Благодаря многоза съветите. Днес правих гръб и правих полу-мъртва тяга тоест само навеждането засягащо гърба. Чувствам се добре засега...
Продължавам...
Пробвай мъртва тяга от стойка. Тъка няма да ти се налага да распъваш краката. А стойката да е до коленете или малко над тях някаде.
по-здрави
И аз имам проблеми сас кръста ее качил сам малко паласки и искам да ги стопя защотото сега не тренирам.Но искам да питам какви са тези ХИПЕРЕКСТЕНЗИИ и как се правят и дали ще могат да ми помогнат да стопя малко талията? :cry: Моля ви обяснете ми как се правят за първи път чувам за тях
Това не са проблеми с кръста, а проблеми с излишните мазнини ;) Диета и аеробика е решението, хиперекстензиите няма да ти помогнат :) Общо взето, представляват разгъвания в кръста, на сайта има описания - http://www.bb-team.org/exercise/000053.php
[quote author=“SteeL”]И аз имам проблеми сас кръста ее качил сам малко паласки и искам да ги стопя защотото сега не тренирам.Но искам да питам какви са тези ХИПЕРЕКСТЕНЗИИ и как се правят и дали ще могат да ми помогнат да стопя малко талията? :cry: Моля ви обяснете ми как се правят за първи път чувам за тях
По добре разгледай раздел диети за да махнеш мазнинките а относно хиперекстанзиитесайтове бол