Кръгови тренировки за възвръщане на формата?

02.10.08
13:49

Боледувах 4 дни от гнойна ангина и полудявам като се видя в огледалото. Личи си, че съм отслабнал! Транирам от 2 години и до сега след боледуване си започвах пак същата програма, но сега искам да опитам по-добър вариант, ако има такъв. Какво да правя? Кръгови тренировки? Дайте някакви примери или идеи.

Темата беше редактирана от Дилян на 02.10.08 13:52.

02.10.08
14:09

4 дни?
Почивай още 2 дни и си тренирай.
Ако имаш желание за смяна на тренировката, това вече е друг въпрос, но за 4-5 дни..нищо особено не си изпуснал.

02.10.08
15:44

4 дни не са ни6то. Ако се 4увства6 добре може6 да пробва6 да посети6 залата. Пробваи парво да възтанови6 храненето си. Аз когато сам имал подобни проблеми първата тренировка в залата ми е била крагова като не се опитвам да целя преди6ните си резултати. След това по4ивка и ако се 4увста6 добре  може6 да продължи6 тренировките си както преди

Ами нормално е да си отслабнал при боледуване,особено при такова при което не можеш да ядеш,но 4 дена са нищо почини още 3,но се опитвай да ядеш много.И другата седмица си почни пак да си тренираш.Предполагам до 2 седмици ще си си върнал загубите.

02.10.08
15:52

Е, четири дни не са толкова фатални, даже да си свалил малко. Възстанови още малко и продължавай напред. Иначе, само ако кажеш как си тренирал до сега можем да ти кажем как би било по-добре занапред :).

02.10.08
16:17

Няма нищо фатално, 1 седмица или максимум 2 и си като нов :)

03.10.08
11:41

Така и така искам да си сменя програмата от другия месец и щях да пиша по-нататък, но направо сега ще питам.

В момента програмата ми е :

Понеделник : Гърди (за сила* - фаза 4)
1. Бенч преси 3x2 и 1x30
2. Бенч преси с дъмбели 3x5 (като всеки път когато дъмбелите са долу ги задържам за 1-2 сек.)
3. Флайс с дъмбели 1x8 (с максималната тежест при която имам сили за точно 8 повторения)
4. Лицеви опори с тежест 3 x до отказ (при всеки отказ наламям тежестта и правя до фалит)

* Намерих една програма за гърди, състояща се от 4 фази. Всяка по 4 седмици. Разгледах я и ми хареса. Не е някаква тежка на някой си културист, като повечето в списанията. Състои се от 2 тренировки в седмицата.За маса и сила. При всяка фаза упражненията се променят, а дните за маса и сила се разменят. Това е в общи линии и съм много доволен :)

Вторник : Гръб
1. Набирания 3 x 8-10
2. Гребане с щанга 3x8
3. Придърпване на вертикален скрипец пред гърди 3x8
4. Мечка 3x8
5. Придърпване на вертикален скрипец пред гърди с тесен супиниран хват 2-3x8 за донапомпване

Срадя: Крака
1. Бедрено разгъване 3x8
2. Бедрено сгъване
3. Клякане на смит машина
4. Повдигания на калх машина
5. Мъртва тяга ( изпълнявам я както е показана на клипа в bb-team -> http://www.youtube.com/watch?v=8-O_MT72rck&eurl=http://www.bb-team.org/exercise/1197/ )

Четвъртък : Рамене
1. Раменни преси зад врат
2. Повдигане на ръце встрани
3. Повдигане на ръцете напред
4. Повдигане на лост напред

Петък : Гърди (за маса - фаза 4)
1. Смит машина от различни ъгли 3x15 (на всяка серия сменям ъгъла от 60->45->30, а на третата правя до отказ, свалям 30% от тежестта и пак правя до отказ)
2. Флайс от наклон от различни ъгли 3x15 (след последната серия почивам 15сек и правя до отказ, пак почивам 15 сек. и отново правя до отказ)
3. Кросовър от горен скрипец 3x15

Събота : Ръце
Напоследък почти всеки път различни неща правя. Експириментирам уж, с надеждата да улуча вълшебната тренировка. Веднъж правя първо бицепс, другия път първо трицепс. Имам по 1 базово упражнение което не сменям. В този смисъл са ми тренировките за ръце :
1. Сгъване на z-щанга от стоеж 3x8
2. Бицепсово сгъване с дъмбели с променящ се хват 3x8
3.Скотово сгъване с дъмбели с успореден хват (с идеята да развивам външната част на бицепса) 3x8

1. Кофички за трицепс с тежест 3x8
2. Разгъване на дъмбел зад глава 3x8
3. Трицепсово разгъване на горен скрипец 3x8

Гърдите ми не вървяха и реших да им дам малко тласък с тази прогръма. От тази гледна точка, програмата как ви се струва? Сега ръцете ми сякаш изостават.Може би защото са ми последни в тренировъчната седмица? Друга грешка която може би допускам е, че имам само един ден почивка - Неделя.

От 1ви ноември ще взимам BSN Mass Stack. Какви са ви съветите относно програмата и методите докато го пия?

На 17 съм.Висок 168см, 65кг. Стаж : 2 год.
Очаквам мненията ви. :)

Мнението беше редактирано от Дилян на 03.10.08 11:46.

03.10.08
11:44

Ами аз съм фен на кръговите тренировки, ама те не са за билдъри, а в твоя случай не виждам смисъл.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1