04.10.08
19:41
Здравейте, според вас това добра идея ли е? Да си тренирам за маса и да правя кардио? Иначе нямам хранителен режим просто гледам да е здравословно: месо, плодове, зеленчуци...
04.10.08
19:51
Как така имаш 82 мнения,а задаваш толкова тъп въпрос?С плодове и зеленчуци няма да качиш и милиграм ММ
Според мен няма такива филми две в едно. Първо качвай пак после чисти. Може и на малки вариации в теглото за по-чисто качване, може и на малко по-големи. Примерно: качваш 3-5кг. и започваш да правиш повече кардио изчистваш малко, сваляш от качените кг. 2, след това отново. Или просто зимния период качваш и ядеш доста, все пак сезона го предразполага и на пролет започваш да чистиш, да спазваш диета, отрицателен калориен баланс и повече аеробика. Да имаш добра форма за мацките на морето :)
казано от Emil_mlo на 04.10.08, 21:18:
Според мен няма такива филми две в едно. Първо качвай пак после чисти. Може и на малки вариации в теглото за по-чисто качване, може и на малко по-големи. Примерно: качваш 3-5кг. и започваш да правиш повече кардио изчистваш малко, сваляш от качените кг. 2, след това отново. Или просто зимния период качваш и ядеш доста, все пак сезона го предразполага и на пролет започваш да чистиш, да спазваш диета, отрицателен калориен баланс и повече аеробика. Да имаш добра форма за мацките на морето :)
абе не е задалжително , кардио тренировка се прави и за пока4ване на мм , пак и освен така 4исти мазнини дето така или ина4е не му тряат . при едно по стабилно хранене 6е ка4и 4иста мм
05.10.08
05:47
Според мен това е възможно, доказавам го втора година. Разбира се, времето, което посочих, е един оптимален минимум, който би следвало да отделиш. При мен работи, защото аз по принцип не си падам по краткосрочните режими от 2-3 месеца. Ако нямаш търпението, по-добре раздели целите.
казано от Cro Cop на 04.10.08, 21:27:
казано от Emil_mlo на 04.10.08, 21:18:
абе не е задалжително , кардио тренировка се прави и за пока4ване на мм , пак и освен така 4исти мазнини дето така или ина4е не му тряат . при едно по стабилно хранене 6е ка4и 4иста мм
Правилно, но когато изчистваш можеш да увеличиш кардио тренировките, зависи от калорийния баланс, който в частния случай е нужен за да постигнеш по-добър релеф, процент на подкожните мазнини.
Аз съм далеч от мисълта, че е невъзможно да постигнеш и двете едновременно, качване на маса и орелефяване или дори сваляне на килограми, защото не винаги килограмите са определящи за външния вид.
Но практиката е доказала състоятелността на периодичните цикли. Т.е. свалянето на периоди и качването в други. Редки са случаите, аз се сещам за 2ма от преди и няколко обаче натурални културисти сега, които подържат добра форма целогодишно.
Някой учени обясняват по-добрия ефект на тези цикли с еволюцията на човек и заложеното в гена на индивида поведение на организма. Лятото нашите прадеди са сваляли килограми, поради изобилието на плодове са яли повече такива и хлебни изделия и са забързвали метаболизма си. А зимата дори в Африка, когато е нямало глобално затопляне е ставало студено и организма е превключвал на по-бавен режим и съхранение, от което е трупал и излишни килограми и е качвал теглото. Яли са повече месо.
Други го обясняват с ефекта на гъбата, човека така е устроен, че когато е на дъното най-лесно и най-силно може да се изтласка към върха. Това се отнася и за психическото състояние, убедил съм се, че хора стигнали дъното видели несъстоятелността на пороците могат да се изтласкат с бързи темпове на горе и да отрекат пристрастеностите си към различни неща, които ни водят към дъното. Докато за един потънал в инерция индивид това е много по-трудно.
Този ефект на гъбата се вижда и при хората от сървайвър, как след якото гладуване качват веднага към 10 кг. Дори и повече, дори повече от килограмите и масата с която са отишли Сървайвър. Този екстремен случай не е здравословен и добър за организма, но е доказано примерно, че 10-15 дни гладолечение изчистват организма от до 80-90% от натрупаните токсини. И след това с една хубава диета и спорт, човек може да натрупа прекрасна маса и без да качва много килограми. Но в периода на излизане от един режим на качване или сваляне е най-важно да се внимава. Всеки може да яде много, всеки може да гладува, истинското майсторство е във времето между двата режима за орелефяване и за трупане на маса.
Ако си начинаещ нямаш избор освен изпитания метод, ако искаш истински резултати , но нямаш достатъчно опит за да определиш твой уникален стил на хранене и тренировки. Тогава качи сега зимата маса и килограми, прави все пак кардио тренировка. Яж по много, но все пак внимателно, организма има нужда от добро отношение за да може да усвоява храната. Пий задължително не зависимо от диетата по много вода, минимума е 4 литра. Живей активно, почивай качествено, грижи се за психическото си състояние, всичко друго може да се прецака, но това е най-важното. И с опита идва и практическите знания, познанието. Теориите и познаването на дадена материя нищо не значи на практика, нещата свързани с нашия спорт са страшно теоретични, в много от случаите практиката оборва твърденията на дадени специалисти и изпитани методики.
поздрави
Мнението беше редактирано от Emil_mlo на 05.10.08 08:31.