10.10.08
16:37
Здравейте, отдавна не съм бил тук.
Преди време тренирах и отслабнах достатъчно.
Сега имам пак да смъквам 30КГ.
След измерване се оказа че тежа 100КГ, висок съм 175, и имам 38% мазнини. ако може да ми препоръчате нещо като старт ще е супер. Хранителен режим и тренировки. Мисля да ходя да плувам като за начало, побеже с тия килограми мисля че тичането ще е врено за ставите.
Ако имаш проблем със ставите недей тича, а карай велоергометър. 100 кила не са чак толкова много, но да се смъкнат 30 си е бая. Според мен недей свлая тези килограми наведнъж, а на 2 или най-добре 3 периода, за да не овисне кожата и да не стресираш организма си. Прочети статиите в сайта, състави си програма, включи кардиото по 30 мин на ден сутрин на гладно. Също така си сметни колко калории на ден ще ти осигурят сваляне на килограми.
10.10.08
17:56
Все още нямам проблеми със ставите, но ми казаха че е опасно с толкова килограми да се тича, от утре започвам с колелото :).
11.10.08
12:55
Опасно е да. Ориентирай се към НВД за хранителен режим. Сметни си дневния калориен разход извади 500 калории и ще сваляш.
Другото е до болко познато. Тичане не бих ти препоръчал, затова плуването е идеално, да не говорим, че и от студената вода имаш голям енергоразход, а дълбок релеф не целиш... Плуване или вело/колело сутрин на гладно е идеално или след тренировка.
Тренирай в залата здраво, прави малки почивки между сериите , с доста повторения, с максимален интензитет. Но наистина 30 кила са си много, започни на пръв етап с 10-15, после пак. Такива флуктуации в килограмите са доста нездравословни... и лично аз не ти препоръчвам такива резки промени да правиш.