Разлика между мърта тяга и римска тяга

NE

11.10.08
17:49

Римската и мъртвата тяга един и същ ефект ли имат ? и римската тяга става ли за покачване на маса

Не е един и същ. При класическата мъртва тяга се натоварва голяма част от гърба + задната част на бедрото. При римската - цялата задна част на бедрото и кръста(мускулите на кръста).

Казва се Римска мъртва тяга и мъртва тяга.Римската тяга товари предимно кръста и задната част на бедрата.

Римската тяга се води културистично упражнение, насочено към задната част на бедрата и малко глутеусът.
Стандартната е по - общонатоварваща и силова.
Лично аз обаче не харесвам римската и не я препоръчвам на някой, който не може да изпълнява нормалната.
Въпрос на мнение, другата се прави с по - малко кила, но напрежението в кръста не е по - малко, при римската няма отпускане в най - ниската точка.
Особено не го препоръчвам, ако тренировката за крака включва клек... Кръстът яко се набива. А ако не включва клек, не съм склонен да се съглася, че е добра тренировка за крака.

Поздрави!

Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 11.10.08 20:42.

11.10.08
21:31

Каква е тази римска мъртва тяга.Ако може пуснете един линк с клипче.

NE

11.10.08
22:37

Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 22.11.12 02:36.

11.10.08
22:54

Само от кръста се чупи това ли е разликата?

А малко ли е?
Както и това, че не се пуска до земята... В повечето случаи.

12.10.08
09:11

Рисмката товари основно задно бедро и еректорите. Като еректорите се товарят доста повече отколкото при класическата МТ. Обаче лично при мен 2 месеца римска МТ (дори НЕ с големи тежести и правилно изпълнение) водят до 1 месец болки в кръста, което ме кара да не я практикувам.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 12.10.08 09:12.

12.10.08
10:32

Аз като прая тая римска с 7-8 повторения изобщо не я чуствам . А сложа ли още повторения се усеша като упражнение за релеф. Мъртвата тяга е едно уникално и специфично упрежнение само по себе си ;)

MA

04.04.09
12:20

Eдвали ще го претовариш ;)

04.04.09
13:46

Задно рамо?! По-скоро се притеснявай за еректорите.

04.04.09
15:17

доста време съм тренирал като съм правил и двата вида тяга за двете групи - никакъв проблем. естествено римската с по-малко килограми.

04.04.09
18:50

Глупости приказвам Задно бедро исках да кажа

05.04.09
06:43

класическата тяга, като натоварване на бедрата, се покрива повече с клека и ми се е случвало да не мога да правя тяга заради мускулна треска на бедрата. мисля, че няма да претренираш задното бедро.римската си я прави с краката без да се притесняваш.

21.11.12
19:57

В техниката, участващите мускули. За мен обаче класическата мъртва тяга си е най-доброто упражнение.

Римската тяга по мое мнение е простотия и е отвратителна за кръста.Ако си бодибилдър и работиш с умерени кг-ми не е съвсем така,защото може да я използваш за акцент върху задната част на бедрата

21.11.12
19:42

Каква, е разликата между двете упражнения? Освен, че мъртвата тяга натоварва и краката?

04.04.09
10:52

Къде да ги вместя и как да ги комбинирам ? Мислех да ги редувам в тренировката за гръб, защото ако правя мъртва в тренировката за гръб и римска в тренировката за крака ще претоваря задното рамо.

22.11.12
23:08

казано от Велико Иванов на 21.11.12, 22:00:

Римската тяга по мое мнение е простотия и е отвратителна за кръста.Ако си бодибилдър и работиш с умерени кг-ми не е съвсем така,защото може да я използваш за акцент върху задната част на бедрата

Да,но не знам колко са бодибилдърите тук в този форум.Така,че ако ще търсите максимална полза от тягата,нека бъде класическа :) Това е моето мнение.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1