протеинови шейкове

NE

18.10.08
11:04

моля който знае да изкаже мнението си за направата на протеинов шейк без “хранителни добавки” само с натурални продукти например да ги разбивам с миксер и да ги пия.да има голямо количество протеини и умерени ваглехидрати. и ако може да напишете хранителните и стойности. благодаря предварително.

18.10.08
11:38

Сурови яйца, което не е препоръчително. Другото е за преди лягане - 200гр. извара, смесваш с 300-400мл. вода и пиеш.

NE

18.10.08
11:59

о няма да рискувам с някое развалено яйце,а изварата немога даже да я лизна. имам предвид нещо като мляко с мед и такива глупости какви да слагам и да се получи протейнова напитка,която да си правя всеки ден и да я пия 2-3 часа преди тренировка. ако имате идеи пишете плс.

18.10.08
12:12

казано от nerobg на 18.10.08, 11:59:

о няма да рискувам с някое развалено яйце,а изварата немога даже да я лизна. имам предвид нещо като мляко с мед и такива глупости какви да слагам и да се получи протейнова напитка,която да си правя всеки ден и да я пия 2-3 часа преди тренировка. ако имате идеи пишете плс.

Интересно как от меда изкаш да изкараш протеин при положение, че в меда той е едва около 1%. Виж въглехидрати добре, ама белтъчини...
За това свиквай с изварата ;-)
Аз лично от скоро започнах да ям. Правя си я с прясно мляко я разбивам, вечер преди лягане. Признавам първия път си пих шейка над тоалетната чиния за да не оповръщам кухнята, но после взе да ми харесва. Слагаш малко готварска сол и става доста приятно :)

NE

18.10.08
12:29

меда го казах за да се добави просто защото садържа много хранителни стойности.не съм казал че е пълен с протеини и пак не ми отговорихте на въпроса.казах нещо което да си приготвям преди тренировка

DI

18.10.08
12:32

Слагаш в пасатора рибешки глави, бели червей и хлебарки мелиш запушваш си носа и пиеш до 1 година ще си станал по як от конан варварина :)

NE

18.10.08
12:36

не искам тъпи мнения.ясен си ми

Мнението беше редактирано от nerobg на 18.10.08 12:37.

18.10.08
12:38

Ами не ти трябва протеинов шейк преди тренировка. Трябват ти храни с висок гликемичен идекс. Нещо от сорта на печени картофи или ориз и евентуално някакво месо (малко). Това най-малко 1 час преди тренировка. И после може 20-30 минути преди тренировка да хапнеш стабилно мед ;) След тренировка пак картофи на фурна примерно и ориз и вече стабилно количество белтъчини.

Мнението беше редактирано от Петров на 18.10.08 12:39.

Като не искаш яйца и извара сам не си оставаш друг вариант..Има много по гадни варианти, при които си разбиваш риба от консерва в пасатора и пиеш ;)

18.10.08
14:05

казано от Петров на 18.10.08, 12:38:

Ами не ти трябва протеинов шейк преди тренировка. Трябват ти храни с висок гликемичен идекс. Нещо от сорта на печени картофи или ориз и евентуално някакво месо (малко). Това най-малко 1 час преди тренировка. И после може 20-30 минути преди тренировка да хапнеш стабилно мед ;) След тренировка пак картофи на фурна примерно и ориз и вече стабилно количество белтъчини.

Това не е вярно.Потърси във форума и ще намериш точно обратните мненияЧ

DI

18.10.08
16:08

казано от nerobg на 18.10.08, 12:36:

не искам тъпи мнения.ясен си ми

Мнението ми не е тъпо даже напротив!
Доста си смешен неискаш извара не искаш яйца нз си кво неискаш..
При бебета като тебе угодия няма явно маикати и баща ти доста са те разглезили :)

18.10.08
16:56

казано от tra^la^la на 18.10.08, 14:05:

казано от Петров на 18.10.08, 12:38:

Това не е вярно.Потърси във форума и ще намериш точно обратните мненияЧ

А тогава защо и ти си писал подобно нещо в една друга тема и по-точно - http://www.bb-team.org/forums/viewthread/28715/
А ето какво си написал

казано от tra^la^la на 20.10.07, 16:54:

Преди тренировка хапваш някакъв хубав въглeхидрат за енергия-картофи,ориз.След тренировка вкарваш някакъв бърз  въглexидрат(2 банана примерно) малко след това протеиновия шейк и после едно богато на белтъчини хранене(защото мускула има нужда от белтъчини).

Не казвам, че много разбирам искам само да знам защо мислиш, че това което съм казал не е така :-)

18.10.08
17:20

За преди тренировка г.индекса да бъде НИСЪК, а за след тренировка - висок! Т.е. преди тренировка се наяж стабилно с месо и кафяв ориз или овес (ок.2-макс.3ч. преди тренировката). Глюкоза, бананите, меда, вафли, сокове и шоколади - след тренировка.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 18.10.08 17:21.

18.10.08
17:57

Аха... е добре, аз съм останал с грешно впечатление явно. Все пак печените картофи са с висок г.индекс (88), ориза също (92). И нали в крайна сметка целта е преди тренировка да ям нещо което да мога да изгоря на тренировка (имам предвид нещо което да ми даде енергия). Това нещо нали уж трябва да е с висок г.индекс за да може за по кратко време да се усвои. Вярно е и това, че трябва и нещо което да може да се използва по-продължително време (с нисък гликемичен индекс)ама все пак... малко съм объркан  :lol:

Ако това е така както си мисля, значи преди тренировка трябва някакъв комплекс от въглехидрати (бързи,бавни). :roll:

Мнението беше редактирано от Петров на 18.10.08 17:59.

18.10.08
18:55

Стоянчо го е обяснил-преди тренировка ниско ГИ,след нея високо :)
Това което съм го писал е така,защотот преди време още не знаех,че ориза и картофите имат толквоа високо ГИ :)

18.10.08
19:13

http://www.bb-team.org/articles/1015/—> прочетете тази статия, ще ви се изяснят някой неща, полезна е.

18.10.08
20:50

Ахам.. преди няколко дни бях тръгнал да я чета, но изскочи нещо и така и не я прочетох. Сега ще я прочета :) Мерси :)

Мнението беше редактирано от Петров на 18.10.08 20:51.

20.01.09
21:04

Здравейте на Всички!
Снощи видях Форума,и неска пробвах една техника и се оказа 4е е правилна. Става въпрос за енергията която ти дава преди тренировка,браво на Стоянчо за нея !! поздравления от мен,спец.за това се регистрирах да му благодаря !
А относно ИЗВАРАТА Стоянчо ,ти пробвал ли си с нея? някои друг? някви окуражаващи резултати,има ли? От тая вечер почнах и аз да е пия,затова питам?  10х предварително !

20.01.09
21:40

:) хехе, позачервих се леко. Не съм открил топлата вода, на себе си благодари, че си посетил форума, тук има много теми и статии, които ще са ти от полза. Извара ям (или пия) за да попълвам нуждите от белтък - следобед и преди лягане, от нея не очаквай пряко по-големи постижения в залата.

21.01.09
11:18

“Залата” е в нас ;) блъскам като луд,и искам да видя сега с изварата дали ще има някакъв даже и минимален видим резултат :)
Мин вечер супер случайно го засякох този форум :) има хубави работи.Айде за сега,и си4ко хубаво .

02.04.10
19:32

Начи аз лично съм опитвал шейкове с обезмаслено мляко,мед,банан и около 100 гр глукоза за повече сила :) и от време на време добавям и натурален сок от ананас защото е богат на витамин C…
А преди лягане 100 гр мляко и мед.

10.06.10
16:25

abe qj predi trenirovka ne6ty testeno makaroni spageti 2-3 4asa predi trenirovka ili puk svaren oriz su6to stava no iska i hubav sun i tova e ot zna4enie a sled trenirovka 1-2 banana i si gotov ;)

10.06.10
18:29

Да, изварата е чудесен начин да си набавиш доста белтък без особени усилия.В началото ми беше адски гадна.Пробвах я с какво ли не -чубрица,червен пипер,кисели краставички, та даже и какао(с което признавам не беше никак лошо, но преди лягане някакси не върви).Сега вече свикнах и сутрин и вечер си разбивам по 200гр извра във 200 мл вода и пия.Учудващо почна да ми харесва и даже понякога като ожаднея си разбивам 100г в 200 300 студена вода и си го пия ей така.

28.03.12
18:39

а може ли вместо извара да ям сирене,’щото не ми харесва да я ям

05.07.12
09:32

казано от nerobg на 18.10.08, 11:04:

моля който знае да изкаже мнението си за направата на протеинов шейк без “хранителни добавки” само с натурални продукти например да ги разбивам с миксер и да ги пия.да има голямо количество протеини и умерени ваглехидрати. и ако може да напишете хранителните и стойности. благодаря предварително.

ето и моето предложение:в една празна кофичка от кисело млеко разбиваш с пасатора
1.2-3 супени лъжици обезмаслена извара в Кауфланд е продават
2.2 белтъка от сурово яйце(явно не всички предпочитат сурови яйца)
3.мляко 0,1 %
4.сурватачен протеин-20 гр.
5.половин банан

05.07.12
09:40

а може просто да минеш с 40гр суроватка и 200мл вода....

05.07.12
10:02

казано от Viktor Veselinov на 28.03.12, 18:39:

а може ли вместо извара да ям сирене,’щото не ми харесва да я ям

Може,разрешавам ти :)

Ето какво правя аз:

1.3-4 лъжици извара
2.250-300мл.прясно мляко(обезмаслено)
3.Едно яйце(цяло)
4.Един банан
5.Може и половин ябълка
Разбива се с пасатор става перфектно на вкус поне според мен.

Здравейте, нов съм във форума, а и във фитнеса и за да не отварям нова тема - да попитам, без да ми се сърдите!

Преди тренировка ям нещо, като непосредствено 15 минути преди нея, ям един банан. Сега въпроса ми е, след тренировка - когато си направя протеинов шейк, може ли преди него, или заедно с него да изям пак един банан и вътре във шейка да сложа една чаена лъжица мед?

Шейка го правя със 0,250г. Прясно мляко, протеин, банан и мед.

Благодаря!

казано от Иван Георгиев на 05.03.14, 21:02:

Преди тренировка ям нещо, като непосредствено 15 минути преди нея, ям един банан.

Този банан не е място в този момент.

казано от Иван Георгиев на 05.03.14, 21:02:

след тренировка - когато си направя протеинов шейк, може ли преди него, или заедно с него да изям пак един банан и вътре във шейка да сложа една чаена лъжица мед?

Може.
Въпросът е, че нито ти помага, нито ти вреди.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1