маса :(

ZE

20.11.08
22:23

Значи на 16 години съм и съм 176-7 някаде на височина и 61-2 килограма...иначе тренирам си домашно имам дъмбели и гири но се пак не много стриктно но въпреки това ръката ми е станала много релефна чак на места има такива контури че като вали ми събира вода :) и всички ме мислят за голям здравеняк защото съм релефен яко но ако не ми е ръката в съкратена форма ми е почти нормална,съвсем малко- по здрава от нетрениращ човек...та стига толкова инфо въпросът ми всъщност е как да кача максимално бързо маса ако ще и да не е много чиста не ми пука просто да съм малко по едър не като се стегна пред огледалото сичко да ми изпъква като културист а като се отпусна да съм си най обикновен щиглец :( препоръчайте ми някакъв метод или някакъв начин просто да кача бързо килца-тренировка,ядене или някаква тънкост...предварително да кажа да не ме навивате за фитнес че нямам никакво време а и няма наблизо фитнес  и  плюс това мене целта ми не е да блъскам и блъскам както на повечето в този форум пълни машини :) за което евалата!Просто искам някаква форма да не съм отпуснат(сега не съм даже съм прекалено стегнат)но пък съм си и доста клиощав и искам да променя това благодаря предварително и ако имате въпроси или някаква допълнителна информация ви трябва питайте

21.11.08
08:20

силикон  :lol:
как искаш да стане без стабилна тренировка?
ако го нямаш генетично ( а ти явно го нямаш) трябва бая зор да си вкараш.

Без фитнес не можеш да се надяваш на повече.С домашните дъмбелите от по има-няма 5кг си стигнал до едно ниво,което очевидно не е достатъчно. Като искаш да качиш маса просто започвай да се храниш стабилно и без да подбираш,често и по много - месо,ориз,картофи,яйца,риба,извара,овесени ядки и още много други,просто тези са от “качествените” храни, за които се сещам. Междудругото ако измислиш как да правиш кофички и набирания у вас ще се приближиш още малко към жадуваната цел.

ZE

21.11.08
10:00

казано от Никола на 21.11.08, 08:20:

15 кг и гири по 5 и генетично качвам бързо  с не много сериозни тренировки направо лигави тренировки и пак ако за 1 месец ми стане нещо и блъскам яко си кача ама после като ме удари мързела и се върна на стартова позиция и държа си 1 форма така :( мене по скоро мисълта ми е за някаква химия или някакъв начин да ми се качи апетита(освен козчето :) )

AZ

21.11.08
10:56

ами протеин си купуваш.Ама тренировката трябва да си е тренировка иначе няма смисъл.И най-важното-храненето

21.11.08
11:27

казано от zebso на 21.11.08, 10:00:

15 кг и гири по 5 и генетично качвам бързо  с не много сериозни тренировки направо лигави тренировки и пак ако за 1 месец ми стане нещо и блъскам яко си кача ама после като ме удари мързела и се върна на стартова позиция и държа си 1 форма така :( мене по скоро мисълта ми е за някаква химия или някакъв начин да ми се качи апетита(освен козчето :) )

Генетично ако качваше бързо най-вероятно нямаше да си тия кила на тоя ръст, това първо ;) Второ, на 16 толкова заети хора дето да нямат един час за фитнес 3-4 пъти седмично няма, но ти си преценяваш. Трето, когато имаш само едни дъмбели, с една фиксирана тежест, не можеш да прогресираш в тежестите (логично). Не прогресираш ли в тежестите, няма да прогресираш и на размери. Тънкостта е да тренираш тежко, да ставаш все по-силен и да ядеш много - просто и логично (ако се замисли човек). Друг начин няма. Правиш това или си оставаш “най-обикновен щиглец” (добре казано, евала тук). Не може да се издигнеш над масовата посредственост (в какъвто и аспект да е, не само що се отнася до физически данни) без да положиш труд. Дали си струва или не всеки си избира сам, ти така като те чета по-скоро ще решиш че не си струва, но може и да бъркам. Накратко - или се хващай в ръце, или се примири, че няма да стане тая работа.
А това с химията като го прочетох и в първия момент се стреснах. После стигнах и до козчето и се успокоих - явно от него ще да е проблемът, наистина вредял на нормалната мозъчна дейност.

21.11.08
11:28

Още не си почнал да тренираш, храненето сигурно ти е супер, ама някаква химия да ти казваме...
По-добре потренирай културистична походка... ;)

22.11.08
01:10

Добре, на тази възраст не е ли вредно да качваш маса ? Това не влияе ли на растежа ? Аз съм си намерил програма за качване на маса и знам как да постигна резултати за маса, обаче се страхувам, че няма да порастна колкото трябва.

22.11.08
07:56

Разтежа няма никаква връзка с качването на маса. Обаче притесненията ти са оправдани. Когато тренираш силови тренировки като фитнес нивото на тестостерона се увеличава и от там се подтиска разтежния хормон. Но нали все пак знаете, че всичко е генетично и това не се отнася за всеки.

казано от zebso на 21.11.08, 10:00:

казано от Никола на 21.11.08, 08:20:

Виждам колко си сериозен.. Обясни ти се какво да правиш,сега от теб си зависи.

22.11.08
13:37

Дори с химия без тежка тренировка няма да стане нищо, освен да станеш като туфлек

Лелее писнало ми е от такива лигльовци.Тия трябва трябва да се трият на секундата.

Мнението беше редактирано от Денислав Атанасов на 22.11.08 16:09.

22.11.08
17:16

Към автора на темата - Бързо със сигурност няма да стане, трябва ти програма като за начинаещ (има такива във сайта) + хранителен режим. Режима включва здравословна храна и завишено приемане на белтъчни/протеини. Пак ти казвам, че бързо не може да стане, трябва си пот, при това яко пот. Както вече ти казаха - ако нямаш генетичните заложби на здравеняк трябва сам да си помогнеш.

Към 666_Deni_666 - Много глупаво от твоя страна да кажеш подобно нещо... Това е форум за фитнес и здравословен начин на живот. Ако не му кажем ние на момчето как да процедира, от къде той сам ще се научи? Разбира се, че има търсачки и безброй такива теми, но с постове като твоя само биват отблъсквани новите потребители, някои дори нямат желание да подобрят телата си.

22.11.08
17:31

Трашметъл,според мен изказването на Дани е по повод второто мнение на момчето,че мнооо го мързи и виждаш ли по-добре да зачука химията отколкото да се трови в залата .. :>

казано от 666_Deni_666 на 22.11.08, 16:09:

Лелее писнало ми е от такива лигльовци.Тия трябва трябва да се трият на секундата.

Абсолютно съгласен съм. Нещо станаха много популярни темите “абе на 15 съм, но съм изключително зает,кажете ми как да направя перфектно тяло без да ходя на фитнес и без да спазвам хранителен реижм, тъй като нямам възможност,абе направо,препоръчайте ми някаква химия, че нямам време (и търпение) да се занимавам с глупости..а-а и да попитам - козът пречи ли на изграждането на мускулна маса? “

Само се губи от времето на потребителите които се хващат да .. помагат.

ZE

23.11.08
13:27

казано от MI5 на 22.11.08, 17:50:

Абсолютно съгласен съм. Нещо станаха много популярни темите “абе на 15 съм, но съм изключително зает,кажете ми как да направя перфектно тяло без да ходя на фитнес и без да спазвам хранителен реижм, тъй като нямам възможност,абе направо,препоръчайте ми някаква химия, че нямам време (и търпение) да се занимавам с глупости..а-а и да попитам - козът пречи ли на изграждането на мускулна маса? “

кво сички сте тръгнали да нападате бе има 2,3 съвета останалото спамове пък и в моя квартал като няма фитнес а най блиския е на 40 мин поне кво да права а?ако бешо до нас щях да хода вярвайте ми

23.11.08
13:37

Ако имаш желание няма да те притеснява времето до фитнеса

23.11.08
13:47

казано от zebso на 23.11.08, 13:27:

казано от MI5 на 22.11.08, 17:50:

кво сички сте тръгнали да нападате бе има 2,3 съвета останалото спамове пък и в моя квартал като няма фитнес а най блиския е на 40 мин поне кво да права а?ако бешо до нас щях да хода вярвайте ми

Фитнеса в който аз ходя е в другия край на града в който живея. Отнема ми 20 минути пеша всеки път. Това не ме притеснява!

BU

23.11.08
15:32

Точно лигавщини са. ;) Аз преди ,когато залата не ми беше до г*за ходех зимата през преспи 50 санта до един хотел в парка да тренирам в мазето им.

23.11.08
16:56

казано от DeadManWalking на 23.11.08, 15:32:

Точно лигавщини са. ;) Аз преди ,когато залата не ми беше до г*за ходех зимата през преспи 50 санта до един хотел в парка да тренирам в мазето им.

И аз така. Има ли желание има и начин.

23.11.08
17:29

То и аз навремето ходих от Люлин до Красна поляна или до центъра да тренирам, но сега трудно някой ще ме накара :)
Ако не искаш във фитнес, намери лостове и успоредка, и почвай да тренираш различни варианти набирания, кофички, лицеви, силови, коремни и други упражнения със собствено тегло. От тях ще има осезаем и видим ефект.

24.11.08
08:20

казано от tra^la^la на 22.11.08, 17:31:

Трашметъл,според мен изказването на Дани е по повод второто мнение на момчето,че мнооо го мързи и виждаш ли по-добре да зачука химията отколкото да се трови в залата .. :>

Моя грешка :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1