Пет упражнения за корем..правилно ли съм ги подредил

21.11.08
21:05

значи,в края на тренировките,3 дни в седмицата си правя тия упражнения за корем

3х15 - коремни преси от обратен наклон
3х10 - коремни преси с 10кг тежест на гърдите ...леки сгъвания/разгъвания...чел съм, че като е с тежест (за дълбок релеф на плочките) не е нужно до бедрата да се изправям а само леко изправяне
2х20 с 40 кг и 2х20 с 50кг - привеждане на вертикален скрипец/молитва..за горните плочки (http://www.bb-team.org/exercise/1187/)
3х15 - вдигане на крака от вис..за долните
4х20 -  с 15кг дъмбел странични извивания от стоеж ( http://www.bb-team.org/exercise/2425/ )

да отбележа че коремът ми е приоритет...на тия упражнения издържам,с времето вдигам повторенията...за 1-2 седмици виждам лек ефект вече...НО все пак...да не го претоварвам-щото тогава няма да растат мускулите май..а ако не го претоварвам,да добавям ли други упражнения..подредбата им добре ли е?

Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 18.04.11 13:55.

SH

29.11.08
21:06

И аз като теб тренирам повече за корем.Дори ми се струва че са доста добре подредени.Ето някой важни неща които трябва да знаеш:

Много хора си мислят че има долни и горни плочки -=> Това си е направо мит,но НЕ е така.Това е една ЦЯЛА мускулна група т.е. когато правиш едно добро упражнение за корем тренираш всички плочки а не само горни или долни.

Ако ти е по възможностите увеличи коремните 3х20 и при всяко повторение стягай плочките все едно позираш.Така много повече се натоварват и дават страохтен ефект.

Краката от вис. ги присвий леко и ги вдигай колкото можеш повече.Гърба ти ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да е прилепен към облегалката!САМО и единствено краката трябва да се движат!

Ами общо взето това е.Аз не разбирам много,но личното ми мнение че програмата ти за корем е добра :)

30.11.08
07:00

казано от outstanding на 21.11.08, 21:05:

значи,в края на тренировките,3 дни в седмицата си правя тия упражнения за корем

3х15 - коремни преси от обратен наклон
3х10 - коремни преси с 10кг тежест на гърдите ...леки сгъвания/разгъвания...чел съм, че като е с тежест (за дълбок релеф на плочките) не е нужно до бедрата да се изправям а само леко изправяне
2х20 с 40 кг и 2х20 с 50кг - привеждане на вертикален скрипец/молитва..за горните плочки
3х15 - вдигане на крака от вис..за долните
4х20 -  с 15кг дъмбел странични извивания от стоеж

да отбележа че коремът ми е приоритет...на тия упражнения издържам,с времето вдигам повторенията...за 1-2 седмици виждам лек ефект вече...НО все пак...да не го претоварвам-щото тогава няма да растат мускулите май..а ако не го претоварвам,да добавям ли други упражнения..подредбата им добре ли е?

Здравей!
Защо тренираш корема с приоритет? Има ли някаква причина?
Моето мнение е, че трябва корема и кръста да се тренират едновременно. Правиш ли нещо за кръста си?
От време на време можеш да сменяш упржненията. Тук в изданието има показани много хубави упражнения с топка, със собствено тегло, планкове и т.н. Може и да ти се струват смешни, но повярвай ми, много са ефективни ако ги правиш адекватно.
Не е задължително да увеличаваш повторенията ако целиш маса. Като сменяш тук-таме по някое упражнение, пак ще имаш ефект. Може да променяш и темпото.
При вдигането на краката от вис е много важно не да движиш само краката си, а таза си!!! Ако се концентрираш в краката, то тренираш повече бедрата, отколкото корема. Присвиваш коленете и вдигаш дупето с коремните мускули :)
Корема се претоварва много трудно. Смело го тренирай, но пази и кръста!

30.11.08
09:31

За мен това е абсолютно безсмислено! От 5 упр. само го претоварваш, и коеремът е мускул, и той душа носи :). Прави тези упражнения само веднъж седмично, коремът ти се товари достатъчно много и от други упр.- тяга, клек...

30.11.08
17:27

казано от SHLR! на 29.11.08, 21:06:

И аз като теб тренирам повече за корем.Дори ми се струва че са доста добре подредени.Ето някой важни неща които трябва да знаеш:

Много хора си мислят че има долни и горни плочки -=> Това си е направо мит,но НЕ е така.Това е една ЦЯЛА мускулна група т.е. когато правиш едно добро упражнение за корем тренираш всички плочки а не само горни или долни.

Ако ти е по възможностите увеличи коремните 3х20 и при всяко повторение стягай плочките все едно позираш.Така много повече се натоварват и дават страохтен ефект.

Краката от вис. ги присвий леко и ги вдигай колкото можеш повече.Гърба ти ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да е прилепен към облегалката!САМО и единствено краката трябва да се движат!

Ами общо взето това е.Аз не разбирам много,но личното ми мнение че програмата ти за корем е добра :)

Това за прилепналия гръб е глупост!Ролята на коремните мускули е да доближават таза към гръдния кош,при което не може да не се огъне гърба!Другото най-вероятно е нещо за краката дето го правиш.

SH

01.12.08
18:18

Не знам аз така съм чувал...ако някои знае със сигурност нека сподели

AZ

02.12.08
11:44

ей значи всички са полудели по тези плочки.С три тренировки наистина може да го претовариш много.Според мен с две.Имай в предвид,че като тренираш с тежести мускулите наистина растат,но ако имаш малко мазнина отгоре седи вече като шкембе.По този начин се лишаваш от плоския корем.Затова се изчиствай!Иначе програмата е добре

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1