16.04.09
10:22
мерси мом4ета.колкото до предми6ницата не сам от в4ера във фитнеса и съм пробвал си4ко за моя организъм.тренирам предми6ница 2 или 3 пати седми4но за6тото само така има резултат.в нея има много от бавните влакна затова я тренирам понеделник и петак с по 20 побторения за бавните 6тото се уморяват по бавно,а в сряда правя по 12 за бързите.по принцип тренирането на бавните и бъпзите влакана на даден мускул го тренират изцяло и тая система важи за вси4ки мускулни групи.колкото до корема сигурни ли сте за 3 тренировки седми4но?мен ми се струва ужасно малко.не зависи ли и от периода в които сте?
Прави ли ти впечатление темата, в която пишеш??
Колкото до корема, той не е голяма мускулна група и много лесно можеш да го претренираш. Ама ако искаш го прави 10 пъти седмично...
16.04.09
13:03
Предлагам да си мериш приказките !
Считай се предупреден !
emzo
Мнението беше редактирано от emzo на 16.04.09 15:38.
19.04.09
20:29
Здравейте купих си Креатин на Optimum, който е Creapure и искам да попитам удачно ли е да направя зареждаща фаза от 10 гр. за 7 дни и след това поддържаща по 5 гр. дневно за още 4 седмици, въпреки че преди това съм пил American Stamina( преди около месец и половина) ? Как да го пия в нетренировъчен ден ? Направо 5 гр. сутринта след ставане ?
Дозите съм ги гледал от етикета и от сайта на Creapure brand-a . За мерителна лъжичка пък си намерих от един уред за печене на хлебчета и в/у нея има означение Тsp, което е = 1 US Teaspoon ...
Мнението беше редактирано от MrPresident на 19.04.09 20:34.
19.04.09
21:19
Какъв вид е креатина
Мнението беше редактирано от Сами на 19.04.09 22:47.
Здравейте, взех си креатин PVL Krea - Bolic преди един месец ( http://bodybuilding-bulgaria.com/index.php?productID=2161 ), но никъде не намирам отзиви за него във форума.
Интересно ми е някой ползвал ли го е, някакви впечатления от него?
Аз го почвам от тази седмица и ще видя как е, но ми беше интересно, ако някой го е пил да сподели дали е доволен.
Мерси предварително! :)
Момчета зaеб*те го този креатин ! Вземете си Size On и няма да сбъркате ! 21804713 пъти по-добре е от креатин и от всички други креатинови матрици . Забравете за подпухване и всякакви такива неща и правете експлозивни тренировки със сайза . ;)
Мнението беше редактирано от NoXtr3m3 на 20.04.09 08:22.
20.04.09
08:46
Абе той е по-добър сигурно, спор няма но цената му е 2-3 пъти по-висока, пък и няма гаранция че при всеки ще дава достатъчно добри резултати .
24.04.09
20:44
За CEE как е препоръчително да се взема в нетренировъчен ден?Само един път или може и два пъти както в тренировъчния?
Здравейте за първи път пише във този форум и се надявам да ми помогнете защото в другите форуми не ми обърнаха внимание.Четох за новия креатин PH-X на BioTech USA. Пише че е с нова по-добра формула и не задържа вода.Моля ако някой го е използвал да каже защото не искам да копувам нишо без да знам какво е.
Направо мисля да го комбинирам с гейнера на NOW Foods.Какво ще кажете?
Да добре е даже можеш и глутамин да добавиш ;)
Ако приемам кофеин заедно креатина монохдрат,как да разпределя приемите за да не пречи кофеина на креатина при положение че и двете се пият преди и след тренировка,или за момента да се откажа от кофеин,защото си мисля че в период за маса той не е толкова важен.
27.04.09
15:52
Най-добре без кофеин.
Ще си имаш достатъчно енергия и сила само от креатина.
27.04.09
17:28
Ако приемам кофеин заедно креатина монохдрат,как да разпределя приемите за да не пречи кофеина на креатина при положение че и двете се пият преди и след тренировка,или за момента да се откажа от кофеин,защото си мисля че в период за маса той не е толкова важен.
Прав си не е толкова важен. Избягвай го с креатина.
01.05.09
12:15
взех да пробвам креатин кре-алкалин , на опаковката пише да се зема на 2 пъти 1 сутрин и 1 преди тренировка (750мб е единия хап),
ама сега чета друго -на 2 прима по 1,5 гр , тежа 72 кила( прочетох някъде че дневните нужди на тялото се задоволяват с 1,5 -2 гр ) и се чудя дали не ми е много да земам 4 капсули (3гр които се развняват на почти 30 гр монохидрат )
Мнението беше редактирано от mikrogon на 01.05.09 12:16.
взех да пробвам креатин кре-алкалин , на опаковката пише да се зема на 2 пъти 1 сутрин и 1 преди тренировка (750мб е единия хап),
ама сега чета друго -на 2 прима по 1,5 гр , тежа 72 кила( прочетох някъде че дневните нужди на тялото се задоволяват с 1,5 -2 гр ) и се чудя дали не ми е много да земам 4 капсули (3гр които се развняват на почти 30 гр монохидрат )
Оптималната дневна доза кре-алкалин е 3гр!
01.05.09
14:41
да прочетох го, чудно ми е как като 1 гр кре алкалин = 10 гр монохидрат , оптималната доза ще е равна, дори по-доляма от тази при зареждащия период за монохидрата, не знам сега на написаното на етикета или с изписаното тук да се съобразявам когато го земам
чудно ми е как като 1 гр кре алкалин = 10 гр монохидрат
Никак не е равно. Фантасмагория и половина. :lol: На втора страница съм сложил линкове, ама като няма кой да чете.... ;-)
Фантазии или приказки от 1001 нощ, моното не ми действа по никакъв начин, креата пък идеално ми действа.
Фантазии или приказки от 1001 нощ, моното не ми действа по никакъв начин, креата пък идеално ми действа.
Креата е 98% моно, тъй че.....може да е нещо специфично при теб. Всъщност, в бб.ком се препоръчва да се пробва креа, само ако не действа моното. Btw, какви марки моно си пил?
Мнението беше редактирано от exstasy на 02.05.09 17:41.
05.05.09
18:23
Верно ли е че няма нужда от зареждащ период ? или направо по 5 грама на прйем от както го купа ?
05.05.09
19:29
аз от кре алкалина съм доволен( ултимейт нутришън - 120 хапа) за седмица добри резултати наблюдавам върху себе си, пия го 2 капсули сутрин в нетренировъчен ден ,3 пъти седмично -тренировъчен ден ( 3 капсули -2 сутрин и 1 преди тренировка ), в крайна сметка като не рзбрах как точно да ги пия реших да го пия хем по указание на опаковката хем по мненията тука
за заредащ период - не няма направо пиеш и радваш
чудно ми е как като 1 гр кре алкалин = 10 гр монохидрат
Никак не е равно. Фантасмагория и половина. :lol: На втора страница съм сложил линкове, ама като няма кой да чете.... ;-)
ма нали е буферизиран , логично е да мине през стомаха почти невредим и да има по- добра усвояяемост от монохидрата, който е нестабилен като съединение заради високото Ph на стомашните киселини са нужни по - долеми дози за да се усвои добре ?! за това 1 гр го сравняват с 10 гр мконохидрат
Мнението беше редактирано от mikrogon на 05.05.09 19:39.
Креата е 98% моно, тъй че.....може да е нещо специфично при теб. Всъщност, в бб.ком се препоръчва да се пробва креа, само ако не действа моното. Btw, какви марки моно си пил?
——-
ON
Ultimate
MAN Orotine
EAS
и с Prolab се отказах вече :)
Кой вид креатин не оказва влияние върху кръвното налягане, понеже си взех кратинова матрица и азотен бустер и ги пих 4 дни и на петия меря кръвното 180/100(мерих си го защото ми стана лошо) лекаря ми вика “ко праш ти ше си пръснеш сърцето”, след седмица почивка почнах да пия само матрицата пак не ми беше много добре след седмица почнах азотния бустер и с него същата работа. Таман бях почнал да усещам ефекта и трябваше да ги спра. Производителя предупреждава, че не трябва да се пие ако имаш кръвно, но аз не знаех, че имам понеже преди да почна да ги пия няколко дена подред си мерих кръвното беше нормално.
06.05.09
23:13
Имам въпрос относно креатина: пия го вече 5ти месец (монохидрат, микриран) и има ГОЛЯМ ефект, но смятам да пробвам матрица та въпроса ми е трябва ли да правя почивка, и ще има ли проблем че минавам от монохидрат на матрица???
Хубаво ще е да направиш почивка щом от толкова дълго пиеш монохидрат ! Много си натоварил бъбреците . Най-малкко месец почивка ти трябва .
07.05.09
14:22
Кой вид креатин не оказва влияние върху кръвното налягане, понеже си взех кратинова матрица и азотен бустер и ги пих 4 дни и на петия меря кръвното 180/100(мерих си го защото ми стана лошо) лекаря ми вика “ко праш ти ше си пръснеш сърцето”, след седмица почивка почнах да пия само матрицата пак не ми беше много добре след седмица почнах азотния бустер и с него същата работа. Таман бях почнал да усещам ефекта и трябваше да ги спра. Производителя предупреждава, че не трябва да се пие ако имаш кръвно, но аз не знаех, че имам понеже преди да почна да ги пия няколко дена подред си мерих кръвното беше нормално.
лично мое мнение , не зимай нищо , иди на кардиолог да те види, креатина принципно доколкото знам не влияе на кръвното, поправете ме ако греша, кретина ти дава енергия -> повече енергия значи по- тежки и натоварени тренировки-> което пък значи по-голямо натоварване на нервната система , щом се появява подобен проблем консултирай се с лекар
иначе като пиеш кретин забрави за кафето, енергийните напитки и подобни стимуланти или кофеинови истории !
дали не превишаваш препоръчителните дози?!
моя съвет иди на лекар ( ама не личния)
Имам въпрос относно креатина: пия го вече 5ти месец (монохидрат, микриран) и има ГОЛЯМ ефект, но смятам да пробвам матрица та въпроса ми е трябва ли да правя почивка, и ще има ли проблем че минавам от монохидрат на матрица???
спри го тос кретин за малко 2 месеца поне и пии доста течности ,монохидрата задържа вода ,както каза коелгата това товари бъбреците
Мнението беше редактирано от mikrogon на 07.05.09 18:46.
Имам въпрос, мога ли да слагам креатина в прясно мляко и да го пия, че ми е много гаден разтворен във вода?
13.05.09
15:26
Можеш. Ама по-добре слагай в устата направо и преглъщай с някаква течност.
Имам въпрос, мога ли да слагам креатина в прясно мляко и да го пия, че ми е много гаден разтворен във вода?
Разтваряй си го в сокчета... Става супер.
Мнението беше редактирано от tonu на 13.05.09 16:33.
А възможно ли е някакви алергии да се появяват от креатина, излязли са ми няколко пъпки по тялото и се чудя дали може да са от него(взимам креатин от няколко дни).
15.05.09
18:23
надали е от кратина , може да е от храна , някаква алергична реакцкия или нещо подобно -примерно кат се ядат много яйца(прекалено много принякой хора се получават обриви), креатин-монохидрта задържа вода , също като метана от който знам че може да се появи обрив, мисълта ми е че при задържането на вода може да доведе до обрив
пии много вода
Креатина на Weider - Pure Creatine добър ли е ?
Обикновен монохидрат.Да добър е.
Креатина на Weider - Pure Creatine добър ли е ?
Видер имат право да ползват логото на Creapure/т.е. суровината е такава/, но не знам дали е за всички линии. Ако е този би трябвало да е ОК. Аз залагам на микронизирания Optimum. :)
Мнението беше редактирано от exstasy на 19.05.09 18:57.
Добър ден
До сега не съм пил креатин и други добавки и имам няколко питания:
-Този креатин хубав(качествен) ли е :nowbg.com/index.php?option=com_content&task=view&id=64&Itemid=43
И ако не моля да ми предложите някои друг креатин :)
-Да кажете как да го пия(какво си пише на кутииката ли ) и дали да правя зареждащ период ?
-С какво бихте ми препоръчали да го комбинирам
- Дали ако не го комбинирам (само креатина ако го пия) ще има ефект
-И последно как да го пия смисъл колко време да го пия и после колко да почивам(да не го пия)
Тежа 72кг. и съм на 17 години
Предварително ви благодаря
Лек ден
Креатинчето е добро , ако са ти проблем парите бухай само креатинче и пак ще имаш ефект ;) Ако не са ти проблем вкарай и протеинче .
Употребявал съм този креатин и останах предоволен, така че съответно можеш да пробваш и ти. Дори и да пиеш само него няма да имаш проблем - само гледай да поемаш достатъчно вода и вс ще е наред .
Какво мислите за креатин монохидрат на “BioFit”? Сега вземам от него заедно със аминокиселини на същата фирма.
Какво мислите за тези два продукта - кой е по-добър:
silabg.com/bg/product/detail/cid/17/bid/38/id/973/na/ULTIMATE%20-%20KRE-ALKALYNE%20120%20caps
или
silabg.com/bg/product/detail/cid/17/bid/94/id/4186/na/PRIMAFORCE%20-%20CEE%20POWDER
Аз лично съм се насочил към етил-естера, но бих се радвал ако някой, който е ползвал продуктите (или поне сподели мнение), ме ориентира по-добре. Чувал съм доста противоречиви мнения за кре-алкалина...