11.12.08
10:31
Миналата година тренирах 6 месеца (до Декември) и спрях. Сега пак почвам и искам да питам какви ви се струва програмата ми и дали съм подбрал подходящите упражнения:
Гърди (Понеделник)
1. Изтласкване на щанга от лег - мисля, че си е класика, без която не може
2. Изтласкване на дълбели от лег
3. Пек дек
Бицепс и трицепс (Вторник)
1. Бицепсово сгъване с дъмбели от стоеж
2. Концентрично сгъване
3. Бицепсово сгъване с щанга
1. Изтласкване на щанга от лег
2. Френско разгъване
Почивка (Сряда)
Рамо (Четвъртък) :
1. Раменни преси (отпред)
2. Раменни преси (отзад)
3. Повдигане на дъмбели встрани при наклон напред
Гръб (Петък)
1. Гребане с щанга (Чукчета)
2. Придърпване на горен скрипец (отпред)
3. Придърпване на долен скрипец (отзад)
4. За трапец знам едно упражнение, което има ефект при мене, но не знам как да го обясна...
Преди така тренирах. Така добре ли е? Също така по колко серии да правя - 3 или 4? По колко повторения да правя - 7-8 ги правех - да ги увелича или намаля? И имам едно последно питане :) Да правя ли коремни преси всеки ден след упражненията: 4 серии по 15-20 повторения или да си вмъкна някой ден да тренирам само корема?
Като почнете с тези програми направо ме убивате. Пич първо потренирай 2-3 месеца с кръгови тренировки 3 пъти/седм (напр. пон-сряда-петък), после 2-3 месеца с двоен сплит пък чак след това започни да тренираш всяка МГ по веднъж седмично.
И преди съм тренирал по тази програма. От 2-3 седмици върта през ден по 1-2 упражнения за всяка МГ... Почнах да влизам в кондиция, но незнам дали това, което мисля да почна е нормално. В смисъл дали ще тренирам всичко равномерно...
11.12.08
13:27
Така наречената класика от теб я спрягат за главния виновник за травми в рамото и основно упражнение за късане на пекторалис :)
Опитай с лежанка с обратен наклон, кофички или дъмбели.
Мнението беше редактирано от tbby на 11.12.08 13:27.
1.гърди - спокойно и без класиката можеш. прави и наклонена лежанка (поне)
2.поне още 1 упр за трицепс - той е по-голям мускул от бицепса
3.раменни преси прави с дъмбели
4.махни скрипците от гърба и го тренирай истински - със свободни тежести и още 1 упр поне
5.КРАКА ...... няма ги ...... предполагам или са ти твърде големи и без това, или си с контузия, или ги тренираш с тичане, или всичкото наведнъж ........ кофти, ама без крака някак си не е пълна картинката (ще го разбереш след време, ако изкараш в залата повече от няколко месеца);)