Френско разгъване

16.12.08
12:10

Искам да ви попитам дали има няква разлика във френското с крив лост от легнало положение или от седнало ? Щото гледах някви програми там за трицепс от замунда и от седеж го водя повече за изграждане на маса а от лег подчертаващо трицепса или уформящо ...

16.12.08
13:26

няма нищо общо стоежа с масата или с релефа... френското си е базово упражнение за трицепса... според мен по-добрия вариант е легнал

казано от ceco_metal на 16.12.08, 12:10:

Искам да ви попитам дали има няква разлика във френското с крив лост от легнало положение или от седнало ? Щото гледах някви програми там за трицепс от замунда и от седеж го водя повече за изграждане на маса а от лег подчертаващо трицепса или уформящо ...

Да, разликата е голяма, като при две различни упражнения. Дългата глава на трицепса минава през раменна става и когато ръката е над главата, както е при френското от седеж, се раздалечават залавните й места и съответно тя работи по-усилено, тъй като е в стречинг позиция. И двете са подходящи за маса, но при варианта от седеж акцента върху дългата глава е малко по-голям.

16.12.08
17:11

Единствената разлика тук в мртвата точка (лакътната става) и положението й спрямо хоризонталата! От там идва и разликата в натоварването!

Любо ти е писал, че от седеж натоварването е по-голямо и е така! Бавно, плавно, без заключване в ексцентрична фаза със водещ движението малък пръст нагоре - пътя към правилна техника! ;)

16.12.08
18:35

При мен от стоеж, респективно от стоеж, натоварването е значително по-малко, отколкото от лег. Може би чийтвам...или просто от стоеж килограмите са ми по-леки.
Не задълбавай толкова, дали от седеж или от стоеж. Можеш да ги правиш през седмица.
По-важното е да си пазиш лактите, че това упражнение е коварно.

Мнението беше редактирано от 6th на 16.12.08 18:36.

Варианта от седеж ми се струва малко по-опасен и затова гледам да го правя с малко по леки кг,но за сметка на това изцеждам яко мускула с по продължителна негативна част (изотеншън,изометрична тренировка...) при варианта от лег си позволявам по-големи тежести и виждам доста зор при отказа в последните серии

Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 16.12.08 19:33.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1