казано от DeadManWalking на 30.11.09, 19:15:
казано от Boby_ на 30.11.09, 16:26:
5. Продължителността на тренировката трябва да е в рамките на 30 - 40 минути.
Офф...това е глупост.Отделянето на катаболни хормони в тялото е резултат не от продължителността на тренировката,а от свършената работа.Ако направя 2 клека и после 38 минути си чеша топките,това означава ли да прекратявам и да си ходя ?!
:) Е, хайде сега. Вадиш този принцип от контекста на останалите. 2-3 минути почивка, интезнивна тренировка - това също е неразделна част от системата.
Ако направиш 2 клека и после час и половина си чешеш каквото не те сърби, ефектът ще е същият. :)
Според автора продължителността на анаболния прозорец е 30-40 минути и те могат да се използват при интензивна тренировка. Не разполагам със собствена статистика, за да споря, само цитирам. На мен лично ми звучи разумно. :) Както казах, вече реших да пробвам и ще споделям впечатления и резултати, ако има такива. Няма да променям храната и възстановяването, нито пък ще взимам някякви по-различни добавки, така че ако има ефект, той ще се дължи на:
1. Промяната в режима на тренировки или
2. Ефекта “плацебо”.
Кое от двете... е, нека има ефект, пък ще говорим пак.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 30.11.09 19:23.
30.11.09
19:27
Именно заради контекста е излишно това уточнение,затова се подразних. :) Ако бяха казали “вдигате до повръщане,но не по-дълго от 40 минути” - щях да съм съгласен. :)
Таа,каква ще ти бъде целта с тази нова програма?Просто някакъв напредък (сила/маса)?
казано от DeadManWalking на 30.11.09, 19:27:
Именно заради контекста е излишно това уточнение,затова се подразних. :) Ако бяха казали “вдигате до повръщане,но не по-дълго от 40 минути” - щях да съм съгласен. :)
Таа,каква ще ти бъде целта с тази нова програма?Просто някакъв напредък (сила/маса)?
Тя цялата книга е написана по типично американски тертип като за полуидиоти, но това не значи, че няма нещо ценно вътре.
Целта? Това е по-серизен въпрос. :) Днес сутринта целта ми беше да разчупя малко рамката, да вкарам стрес, като пробвам нещо различно, защот съм зациклил като стар грамофон... Това е реалистично. Най-лошото, което може да стане, е да загубя 2-3 месеца в глупости, което не ме плаши - не бързам за никъде. :) Маса като самоцел вече не гоня. По-скоро ме интересуват силата, но най-вече пропорцията. Така мога да формулирам една цел за умерено увеличение на силата и/или увеличение на разликата в пропорцията ръка/коремна обиколка. :D Това прозвуча... хм, амбициозно за някой в моето положение. :) Нека, ще видим.