Новият дневник на Козунак`2009

Темата е заключена.
Прескочи до:

14.08.09
08:35

Да да, но тези 5-6 дози ги вземи с FYRE-a по-добре ще е. Хайде ходи да работиш и да тренираш и аз да правя същото стига сме си лафили :)

14.08.09
08:37

Благодаря - аз си работя в къщи на компютъра  :) Чао засега.

14.08.09
14:33

Направих си супер “десерт” , който няма да ми бъде изяден защото “е нещо дето мърда в чинията”:
Бъркам пакетче желатин на Йоткер разтворен в чаша студена вода и после затоплен на МВ, чаена лъжица какао натурално, чаена канела, 1 кофичка кисело мляко 3%. Всичко това в хладилника. Вече се стегна и е супер вкусно. Ама за утре сутринта.
Митак ти беше казал че това е супер добре за стави, коса, нокти, кожа, нали? Доколкото си спомням обаче трябва да се консумира примерно месец-два-три за ефект или нещо бъркам?

Мнението беше редактирано от kozunak на 14.08.09 14:34.

15.08.09
07:16

Петъчен дневник:
9.00 кафе
9.30 - бъркоч от 100 гр биволско кисело (е изядох го най-сетне), 100 гр. извара, 50 гр- овес, 2 суп. трици, канела, 2 суп. белен слънчоглед
13.00 - 50 гр. бадеми,лъжица зехтин, лъжица ленено масло
15.30 - айде още едно дояждане, този път на  задушено телешко 1 около 150 гр.), 150 гр. стерилизирани печурки, сос със сметана

19.00 тренировка
нямах много време, та направих 30 мин, но мисля че беше добре
- загрявка
-3 интервални обиголки на стадиона завършени със спринт
- супер серия:  подвигане на краката от лег(коремни), 30 двойни напада, класически коремни, 30 двойни напада
- 5 пъти тичане по стълбите - нагоре/ надоло

Всичко това го допълних с 45 мин пеша в бърз ход от дочка А до точка Б на София

Хм. Вчера се премерих на кантара - останах леко изненадана. ПОКАЗВА МРЪСНИКА 56 КГ! А на мен ми се стори че съм качила към 61-62… Ето класически пример как сантиметърът, дрехите и личното усещане се разминават с кантара.

Мнението беше редактирано от kozunak на 15.08.09 08:09.

15.08.09
17:52

Днес - нетренировъчен, давам си почивка защото нещо коляното ми защрака и го усещам като гуменно. Утре със сигурност ще тичам обаче. Храната мисля че е ок - но як глад ме гони:
9.00 кафе - голо, тоест без захар
9.30 бъркоча от желираното кисело мляко с канела и какао (описах го в преден пост), чепка дребно червено грозде
13.30 обед: консерва скумрия в собствен сос, тоест около 100 грама, защото и котака намаза едно парче иначе цялата е 160 гр, салата от 2 домата, 1 червена чушка, две клонки зелена целина, лъжица зехтин и лъжица ленено олио. Ометох остатъка от мазнинката на салатката със суп. лъжица извара и супена заквасена сметана
16.00 50 грама бадеми
20.00 две яйца на очи в МВ с бучка масло, половин зелена голяма чушка намазана с гъши пастет, клонка зелена целина

и... май ще ям още веднъж, що такъв глад ме погдгони не знам...?

По-добре ли се справям с храненото или пак нещо куца, а? А направо ми се струва , че днес съм прекалила с храната...

fire.is.my.nature

15.08.09
18:25

Мммм този десерт звучи страхотно . Само че нещо не разбрах това МВ - микровълнова ли трябва да значи и коло време го топлиш ( желатина ) ?
Ииии после за колко време трябва да стои в хладилника ? :)
Мерси за рецептата !

Иначе на мен храненето ти ми се струва добре , защо да е много ?!

Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 15.08.09 18:26.

15.08.09
19:52

Да, МВ е микровълнова! Ами желатина съвсем за малко - половин минутка на медиум, просто го следи, че не трябва да се претопява много много, аз моя така веднъж го кипнах... и омазах всичко с желатин. После - докато се стегне в хладилника, мисля че до два часа ще е ок, но не в камерата а в най-горното студено помещение. Но да знаеш не е сладко, а просто е ароматно от канелата и какаото. Хем засища, хем е леко.
Защо много - ами защото имам чувството , че непрекъснато се тъпча с нещо, хахаха, и по принцип по-малко ям.

15.08.09
20:07

Привет,
И на мен не ми се вижда много храната, но тук няма да давам съвети, защото моят начин на хранене би скандализирал 90% от хората в този форум. :D
Единствено бих си позволила да ти препоръчам да избягваш микровълновата като начин на обработка.

16.08.09
10:54

Здрасти Марги,
да ти кажа честно и аз не съм голям фен на микровълновата - но уви, само с такава “печка” в момента разполагаме... което хич не ме радва, предвид че обичам да готвя. А МВ доста ми ограничава възможностите.
Сега ще изразя моите за и против:
ЗА:
- задушава храната и понякога става бързо, казвам понякога защото месото става (уж)по-добре по-бавно.
ПРОТИВ:
- не ми е толкова вкусно, колкото на обикновенна печка (без значение дали е от класическия тип, на газ или инфрачервени котлони)
- тази прекалена бързина на готвене ми е съмнителна
- оризът ми се разкашква в МВ
- ограничава ми обемът на порциите
- суши ми храната и това налага все да доливам вода и да и бая докато готви
- да, стимулира ми фантазията ама пак е донякъде
- бързо изстива храната след като я извадиш от МВ
- имам чувството че нещо ми разстройва хормоналния статус (супер лично наблюдение)
- напомня ми принципа на пластамосовия конвейр от филма с Луй дьо Фьонес “Крилце или кълка”...

И сега - леко се съмнявам в здравословните ползи на МВ (може би ще е интересно да се пусне статия в изданието). Нещо интуитивно ме гложди, че не както трябва този тип обработка и ни вреди по някакъв начин. Това съмнение се загнезди в мен след като на два-три път претоплих любимата консервичка на котака в МВ и въпреки, че живоното е лакомник и беше гладен, просто не близна така лелеяната котешка манджа.  Оставих му я напук, с цел да не се глези - е не! Отказа, и почти два дни я подминаваше.  А както знаеш животните са безкопромисен барометър по отношение на храните. Никога не съм се излъгвала ако Мърчи не яде нещо - примерно току що взет “човешки” пастет или рибена консерва, или саламче.

Ще ми е интересно и ти да споделиш какви са ти аргументите в анти-подкрепата на МВ. Както и другите съфорумци - ако разбира се има такива.

16.08.09
11:11

И аз съм против МВ печките, въпреки че имам вкъщи. Служи ми само за затопляне - не готвя на нея, е освен пукакни.
Чувал съм, че прекомерното яденето на храна от МВ увелеичва риска от образуването на ракови клетки.
От доста години готвя само с пара (стимер) Всичко става бързо, лесно и най вече вкусно. Вкусовите качества на продуктите се запазват. Картофите имат просто съвсем различен вкус от варените например. Може да се готви абсолютно всичко.
Препоръчвам го на всеки.

16.08.09
11:13

казано от Ivan Boichev на 16.08.09, 11:11:

И аз съм против МВ печките, въпреки че имам вкъщи. Служи ми само за затопляне - не готвя на нея, е освен пукакни.
Чувал съм, че прекомерното яденето на храна от МВ увелеичва риска от образуването на ракови клетки.
От доста години готвя само с пара (стимер) Всичко става бързо, лесно и най вече вкусно. Вкусовите качества на продуктите се запазват. Картофите имат просто съвсем различен вкус от варените например. Може да се готви абсолютно всичко.
Препоръчвам го на всеки.

Точно за тази алтернатива съм се замислила и аз! Значи си заслужава, а?  Месенце (всякакво) и рибка стават ли добре?

Мнението беше редактирано от kozunak на 16.08.09 11:19.

16.08.09
11:20

казано от kozunak на 16.08.09, 11:13:

Точно за тази алтернатива съм се замислила и аз! Значи си заслужава, а?

Това е най-употребявания уред в къщи след телевизора и хладилника.
Наистина пести много време и енергия. Всичко е здравословно, не се губи нищо. Но за всеки продукт си има тънкости. Например ориза се слага в купа с вода и се поставя вътре. Температурата е до 100 градуса. Потдържа се лесно (избери си такъв който няма много ръбове) Не е скъп. 1/2 от цената на МВ.
Определено си заслужава и е задължително за всеки който иска да се храни здравословно.

16.08.09
11:27

Тенкс! Вече и мъжът ми се съгласи! :-))))) Ще се изБира и купува -ура, аман от тая МВ!

16.08.09
13:45

Освен всичко, което спомена доколкото знам, МВ изменя молекулярната структура на храната и разрушава напълно някои от иначе полезните съставки.
Готвенето на пара е много добра алтернатива, скарата също.

17.08.09
07:43

Вчера - нетренировъчен, коляното се оправя.
Храната - пак страшен глад ме подгони, до вечерта беше окей, после стана мазало:
10.00 кафе, омлет със сирене и лук, филийка зърнена мозайка, половин чушка и лъжица сметана
13.00 100 гр.извара с лъжица сметана, 50 грама бадеми
17.00 2 големи сочни зелени чушки, 20 грама гъши пастет

и ни поканиха на рожден ден и стана мазалото:
- парче агнешки ребра, микса от салати - шопска, зеле с моркови и картофена, за финал - парче торта, 2-3 чаши бяло вино.... мале мале...........

поне водата е окей - 4л.

добре че имаше много ходене пеша -в бърз ход  до мястото на рождения ден и обратно към вкъщи - тоест 2 х 45 мин

Днес ще има яки рестрикции!

Мнението беше редактирано от kozunak на 17.08.09 07:44.

18.08.09
20:52

Понеделник и вторник - рестрикциите в храната са същите:
менюто е така в тия два дни -
1.филия зърнена мозайка с домашен пастет от риба тон, извара и заквасена сметана
2. 2 яйца на очи, 100 гр извара
3. 50 грама бадем
4 100 грама извара
5. салата- домат, зелена чушка, лук сирене

вода - 2-3 литра - както дойде
няма бягане заради тежки технически причини от месечен характер

иначе “добавки” - зехтин, ленено масло и витамини  - бета каротин, Е, група В, селен и цинк

Мнението беше редактирано от kozunak на 18.08.09 20:53.

18.08.09
20:55

Пии повече вода... на малки порции през целият ден... лека полека и ще се учудиш колко много можеш да изпиеш. Когато си на писи-то - слагаш една малка бутилка до теб и постоянно отпиваш... и ще стане :)

Може малко да вдигнеш протеина :) и гледай да имаш протеин във всяко хранене... 100 грама общо за деня са ти ок :) 4-5 хранения по 20 грама протеин.

19.08.09
08:27

казано от kao на 18.08.09, 20:55:

Може малко да вдигнеш протеина :) и гледай да имаш протеин във всяко хранене... 100 грама общо за деня са ти ок :) 4-5 хранения по 20 грама протеин.

Мисля че 100 гр. протеин за жена са множко. Аз гледам да са ми около 1 (1.5 макс.) гр на коилограм тегло.

19.08.09
08:30

Ако има значение, и аз мисля, че белтъчините на Козуначето са си ОК. Малко тенденциозно преяждаме с белтъчини напоследък в усилието си да бягаме от въглехдирати...

19.08.09
08:49

Като и гледам храната е далеч от преяждане с белтъчини :)

19.08.09
13:21

казано от Margaritka на 19.08.09, 08:27:

казано от kao на 18.08.09, 20:55:

Мисля че 100 гр. протеин за жена са множко. Аз гледам да са ми около 1 (1.5 макс.) гр на коилограм тегло.

Ти нали си вегетарианка. Ако имаш предвид растителния протеин, който приемаш направо не знам как оживяваш. Всъщност защо не споделиш едно твое дневно меню?
Протеина на козуначето си ок. Даже и да ги преминава понякога 100 гр нищо няма да и стане.

19.08.09
14:31

Ами да, менюто ми е по-богато на въглехидрати и раст. мазнини, отколкото на протеини. Всъщност не разчитам на растителни протеини, основно залагам на млечни. Обикновено ми идват м/у 40 и 60 гр. на ден.
Консумирам неограничени количества извара и сирена (предимно от италианските разновидности). Рядко ползвам разтворими протеини (всъщност май тотално се отказах от тях в последно време).
Не знам, не съм забелязала досега недостиг на протеин.

20.08.09
16:05

Честно да кажа - Лимка е може би права с тенденциозното бягане от въглехидрати. Така си е - ама има смисъл. Като прекалих преди това - на го резултата. Поне за една седмица ми се прибра отпускащият се корем (който сега е подут, но поне не от неправилно хранене).
Иначе мисля че протеина ми  е добре.
Повече се притеснявам дали не прекалявам с мазнините. :roll:

А сега да се оплача едно яко:
Вчера ми беше ужасен ден, ама ужасен. Супер лошо ми беше, с тежък кръвоизлив, много ниско кръвно и тотална отпадналост. Прекарах голяма част от деня в леглото. Изипх към 5 литра вода и може би два пъти по толкова отидоха във WC-то - по едно време тичах до там през 15 мин, ужасно беше. 
Сутринта едвам се надигнах - защото имах една среща в 10.00 - толкова кисело и едва отлепящо от кревата не ми е било отдавна. Хапнах поне филия зърнена мозайка с масло и кафе с 3 лъжици мед - нямаше как трябваше нещо да направя за да излеза що годе по-малко олюлявайки се. По обед вече окончателно душа берях и добре че съм в отпуска си се върнах в хоризонтално положение. Почнах с водата - която ми помогна да уравновеся кръвното след няколко часа. Изядох чепка ситно червено грозде , след два часа и 1 ябълка. Вода, комплекси витамини, витамин С - това въртях. Към 18.00 - 19.00 ч. започнах да идвам на себе си. За вечеря вече бях добре и освирепяла от глад.  Резултатът - глътнах половин печено на грил пиле като едното нищо.  И толкоз - нищо нямаше към пилето. Легнах си с кокошките и откарах 12 часов сън....

Който е измислил така да протича цикъла в женската физиология ще го хвана и ще му размажа главата, като преди това му обясна някои неща в кратце!

Днес съм значинтелно по-добре.
10.00 - кафе, 300 мл желирано прясно мляко с канела и 3 супени лъжици овесени  ядки.
13.00 филия зърнена мозайка с пастет от риба тон, сметана, извара, лук и слънчогледово семе.
16.00 една голяма  ябълка
18.30. Парче  бяло пилешко филе (уж, оставено в хладилника за котката, ама хайде...) и остатъка от гореописания пастет с риба тон.

По - късно - салата от домати и лук, риба тон, извара.

20.08.09
16:30

Пробвай да пйваш по силни витамини в такива моменти. Може и два.
Нищо не казваш за Стимера, взехте ли, как е?

20.08.09
16:31

Точно това направих с витамините.
Стимера - още не. Краят на месеца е преди заплати - сещаш се какво става...  :coolsmirk:

22.08.09
19:01

Нищо интересно при мен - поне хрането е на ниво. Въртя засега едни и същи продукти. водата е ок - 4-5 литра докарвам вече.
За карък - още ми щрака коляното от последното бягане и напади, значи пак съм си разтегнала връзки....... не тичам, но поне раздвижвам и правя упражнения в къщи. Иначе не мога да клекна до долу, и капачката непрекъснато пука и не мога да изправя докрай крака. При раздвижване се подобрява.Пия желатин и босвелия, както и магнезий.
Хайде - остана малко повече от седмица до отварянето на фитнеса, който съм си заплюла. Вече ми се тренира ужасно в зала.
Спадна онази адски подутост и шкембето се прибра. Вече не ми стягат дънките както преди 2 седмици. Дотук куцу добре, но все нещо.

Мнението беше редактирано от kozunak на 22.08.09 19:03.

31.08.09
17:41

Тази година Козунакът е такава кифладжийка, че няма накъде повече.
След прекрасните тичания по стадиона, напади на хъс, скокове по стълби нагоре надолу, коремни на тревата направих беля. Разтегнах си връзки на дясното коляно, въпреки загрявките и растяжките в края.За да бъде още по КУЦО всичко, миналата седмица - в четвъртък, такава крампа на десния прасец се забуци, че едва вчера след двуразови масажи (сутрин и вечер) с тигрова маз се разсея  вкаменения болезнен сноп.
В резултат на всичко това се тъпча с: паматон (калий и магнезий), желатин,борон, глюкозамин сулфат, босвелия, диклак.
Мда, Козунакът трябва да престане да с мисли че е на възраста на готините фитнес дами във фитнес форума, а прехвърля скромните 35 години доста успешно. Тоест - ставите трябва повече да ги пазя , че и околните тъкани.
Бягане и кардио така че няма :ohh:  >:( . НО инатът си е инат! Всеки ден си правя разтягания, раздвижвания и упражнения в къщи. до скоро не можех да клекна с десния крак, после да стъпвам заради гадния крампясал прасец - а как боли в комбинация.... коляното щрака още - но доста по добре, особено след няколко зверски изпуквания. Крампата вече се разсея.
Оправих си храната - карам на НВД, в някои дни дори минавам на ВМ-НВД, в неделя правя зареждащ ден.
Тази фитнес година започнах с голямо заканване и само с него си останах.... Обаче има още 4 месеца до края на годината  ;-)  да видим те как ще вървят.
Смъкнах “младоженската” тлъстина - храната като е наред нещата стават по-леко поне.
Не че не се хапя по д...-то....

За да илюстрирам движението на мерките ще пусна за сравнение резултати от февруари, края на юни, началото на август, и от вчера. Ръст - 169.

01.02.2009       /    24.06.2009     /    08.08.2009       /      30.08.2009
——————————————————————————————————————————————————————————————————————-
                          в тренировъчен          ден преди              яко пост          аре от начало кифло
                              режим                сватбата            младоженско
                                                                          освинване
——————————————————————————————————————————————————————————————————————-
Ляво / дясно бедро                55 см                  54,5                 57                   55
.............................................................................................................................................
ханш                                95,5                   94,5                 98                   96,5
.............................................................................................................................................
Паласки на двете точки            84                         84                 89                   83
Под пъп                            79                         79                 83                   78
талия                              67                         66                 72                   66
Под гърди                          77                         76                 79                   75
Гърди                              91                         88                 91                   88
над гърди                          88                         86                 85                   85
Бицепс стегнат                      28                         28                 28                   27,5
Ляв прасец                          35                         35                 37                   35
.................................... .. .........................................................................................................
Над ляво коляно                    36,5                       36                 38                   36
======================================================================================================
килограми                            57-58 кг                  55-56               56                   55

Мисля че картинката е ясна....

“Ребрата и плочките” %-P (разбирайте мъжа ми) от три дни ми мъкне ескимо в къщи за мен - а аз го складирам в камерата на хладилника и днес му казах че той ще си го яде... много съм горда.  всъщност съм му много благодарна защото почти всеки ден ми показваше и правеше различни изотонични и никак не малко натоварващи упражнения. И ме стимулира да ги правя и сама сутрин.
Последните две седмици му удрях зверси сън - към 10-11 часа ми се събираха, определно преспивах, но явно съм имала нужда.
Утре би трябвало да отворят фитнеса до нас, който досега бев отпуска и козметичен ремонт. Дано си спазят обещанията - ако не просто щес е върна в старата зала и няма да ги чакам.

Какво предвиждам оттук насетне (дано котка - черна, че нашата е  бяло-прасковена на цвят  :) ) не ми мине път:
1. Обратно към фитнеса.
2. Държане на режима на храната в схемата - НВД с дни с ВМ-НВД, и зареждащи дни. Май без въглехидрати неще мога съвсем - опасявам се заради ниското кръвно и интелектуалния труд.
3. Макар и малко късно - един Файър за напредък, и без това ми е останал малко гугъл и спайс.
4. Като се оправи коляното - да вкарам кардио дни, и без това стадионът ми е под носа на балкона, срамота, а парка - на 7 мин.
Пък да видим...
Стана дълъг пост , ама какво да се прави.
Стискайте палци да си влеза във формата по-скоро и без контузии. Че тази година не ми е много фитнес - въпреки желанията ми в началото на дневника. Нищо - не бързам за никъде. Страшните 10 кг вече се стопиха. Остана малко.
Благодаря за вниманието. :)

Мнението беше редактирано от kozunak на 31.08.09 19:35.

31.08.09
17:44

ПП.Ех че зор с тая таблица видях! И пак е кривааааааааааа.........

31.08.09
17:53

Всъщност мерките от 30.08 са ти най-добрите, чудесни резултати за две-три седмици. Внимавай с краката наистина. И, да ти кажа, не е до ЕГН, а до късмет. Няма да се даваме на децата, я!

31.08.09
17:58

Здрасти - радвам се,  че се включваш. Аз се безпокоя, че съм загубила мускулна маса, а на проблемните ми зони - ханш и брич съм вдигнала. Усещам се мека и спуздрена, сещаш се какво имам предвид. Февруари седях доста по стегната и твърда, въпреки обиколките.
Иначе - следя ти дневника и ти се възхищавам на напредъка  ;-)
А- един овен никога не се дава  %-P

Еdit: Забравих нещо важно към предния пост - като няма кардио, доколкото ми е възможно гледам да ходя пеша. Аз съм на 40-45 мин до идеалния център на София - да речем до НАТФИЗ. Така че ако нямам слизане към центъра поне вечер правим около 30-45 мин обиколка на квартала. Точно от такава се връщам сега :) , но и днес бая ходих из София.

Мнението беше редактирано от kozunak на 31.08.09 19:40.

31.08.09
20:03

Козуначе ще ме умориш направо. Особено с графата аре отначало КИФЛО - паднах от смях. Следейки спортната ти история изобщо не се съмнявам че ще влезеш в норми и форми. Сватбата е наистина събитие на което си заслужава да се поомажеш. Лятото също спомага за това - плодове, сладолед, купони алкохол. Идва НВД сезона на месото. Ще се справим. И аз да подбутна отбора на жените на средна възраст, хич няма да се даваме

31.08.09
20:10

Хахахаха - Дивичка! Разбира се - трябва винаги да се смеем! Щастлива съм, че съм го предизвикала в теб! Това е здраве все пак. Ами да - аз съм понякога прекалено сериозна, недай боже да ме хване ревящият цикъл, но в последно време се обеждавам ,че трябва да следвам инструкцията “пиле, усмихни се!”. И така е много по-добре. Дръж фронта и ти! Няма смисъл да се драматизират и тези ужасни отпускания и провали. Повярвай ми много ме бива в депресарските начинания и цупнята- ама вече не се давам. Ей на преди три седмици направо си скубах косите и се ядосвах на тъпота си от отпускането, ама премина, нали?
Всъщност си права -хората лятото се стягат, а аз се отпускам точно тогава винаги. зимата студа и желанието по-бързо да отминат сивити месеци ме мобилизират.

Мнението беше редактирано от kozunak на 31.08.09 20:11.

31.08.09
20:45

Като те слушам с тези болки в ставите, не си ли се замисляла да направиш нещо за тях?
Жена ми имаше много проблеми с колената и си взе да пие Анимал-флекс. Адски много и помогна. След като роди ще продължи с него.
Май ще тряба да се позамислиш за нещо такова.

01.09.09
04:41

Здрасти - да замислила съм се, защото и преди съм имала проблеми. Преди две години направих един курс с ГелаДринк и доста добре дойде. Сега просто адски много седя - раз, като си кръстосам краката пред компютъра мога да не мръдна с часове. И после два- рязко се раздвижвам, което не е  добре.
АнималФлекс не съм пила досега, но при рисърч виждам,  че доста добри отзиви има от много хора. Засега прахчетата Дона (това е глюкозамин сулфат), заедно с диклака, босвелията - дават ефект.
И да - да внимавам. какво да се прави - тежка седяща научна професия....

01.09.09
10:03

Йес, йес, йес!!!!
Фитнесът работи - браво, не излъгаха! Влязох да поугледам- страхотно е, чисто, лъснато,дамската съблекалня е просторна, с добри шкафове и две душ кабини.
Кардио залата има достатъчно уреди.
Тежката зала ще трябва да я разучавам - уредите са нови и някои от тях са ми леко непознати.
Определено ми харесва - а и персоналът беше много любезен. Много странно ме изгледаха като попитах - кардиозалата е видях, а може ли да хвърля едно око и на другата? Е  :ohh: там повечето трениращи са мъже - ми отговориха. Чудесно  ;-P отвърнах. Продължих да разглеждам. Като попитах в кое пространство най-вече хората клякат и правят тяга, и по колко кг са им лостовете - вече разбраха че работата става дебела. Имаме и боксова зала  :lol: - веднага ми предложиха със завиден интерес винтонацията. До там все още не съм стигнала.
С цената на картата (която мога да я ползвам аз, но и мъжът ми) влиза и след всяка тренировка парна баня или сауна, плюс кърпа. Мисля че доста добра оферта.
Днес възнамерявам да си похапна добре, даже сега си правя едни пълнозърнести спагети - да заредя, а утре ще направя образователна тренировка, без много пънене предви тъпотата си и контузиите. тамън да се ориентирам в пространствата и уредите, и тежестите - кое къде е и как е.
Ей как се радвам! :-)

01.09.09
19:17

Храната днес:
6.45 - кафе без нищо
7.15 - 2 филии зърнена мозайка с масло и 20 гр.кашкавал
12.30 - 50 гр. бадеми
14.00 - 50 гр. пълнозърнести спагети Макрин с 50 гр.извара и малко зехтин,
толкова тежко ми стана и така ми се доспа, че му ударих един дълбок и як следобеден сън - ей нещо май много ми дойдоха въглехидратите, още ме държат
17.00 - кафе с 1 лъжичка кафява захар за събуждане,  1 домат, половин карначе
здраво чистене
19.00 - 10 бадема
следва -  чаша прясно мляко с желатин, нищо повече не ми се яде

След това натъпкване по моите стандарти да видим как ще съм утре в залата :)  ;-)

Мнението беше редактирано от kozunak на 01.09.09 19:17.

01.09.09
19:23

След това натъпкване по моите стандарти да видим как ще съм утре в залата

Кротко и полека, нали? Без големи гири?? Без напади и клек - лег преса може.
И да замъкнеш и по-добрата си половинка в залата.
:)

01.09.09
19:30

казано от mitaka101 на 01.09.09, 19:23:

След това натъпкване по моите стандарти да видим как ще съм утре в залата

Кротко и полека, нали? Без големи гири?? Без напади и клек - лег преса може.
И да замъкнеш и по-добрата си половинка в залата.
:)

Да тренер - ех че се радвам че ми пишеш. Определено ще е кротко и полека. Лег преса - има машина, видях я. Утре ще разузная другите.
По-добрата половинка  :lol: нещо не е фен на фитнеса (поне така твърди), предпочита упражнения със собствено тегло и бойните си тренировки. Ама може и да го навия.
Не видях в залата глутеус машина май...
Абе утре ще докладвам подробно.
А се надявам че и ти ще я видиш скоро  :) 
Храната как ти се струва? То верно днес е по-скоро зареждаща...
Смятам да направя за всяка мускулна група по едно базово упражнение - какво ще кажеш?

Мнението беше редактирано от kozunak на 01.09.09 19:36.

01.09.09
20:50

Радвам се,че има жени,които се поддържат.Евала,мацки!!Само така

02.09.09
16:01

казано от ivancho111 на 01.09.09, 20:50:

Радвам се,че има жени,които се поддържат.Евала,мацки!!Само така

Мерси  :red: - не мисля, че го заслужавам....

Тренировката днес - лека, по-обща, по-бавна, за постепенно раздвижване. Пък и разузнавах новата зала.
Доста под работните си нормално килограми вдигнах - но ме е шубе. И без това си пукаха и ръцете днес яко.

8.30 - пфуу успах се - кафе, 4 супл.лъж. овесени ядки, с 1 чаена ленено семе и 1 чаена трици, с половин кофичка кисело мляко висок процент и лъжица (чаена) мед.
10.30-12.00 тренировка
разгрявка щателно на всички стави
5 мин пътека
КОРЕМ
20 бр вдигане на краката от вис
40 налкона в ляво и дясно на скрипец
20 бр. вдигане на краката от лег
20 броя на машина за коремни - това го правя за първи път, не си спомням килограмите точно - май към 45 бяха

ГЪРДИ
щанга от лег - 4 х 6 бройки : само лост (10 кг - много ми е странно кви са тия лостове леки), 15 кг, 17,5, 17,5 - доста леко ама нейсе, ляво рамо и китки пукаха
дъмбели от лег - 4 х 6 бройки - 6 кг

ТРИЦЕПС, БИЦЕПС И РАМО
придърпване на скрипец - 15 х 15 кг
ритник с гира - 15 х 3 кг
бицепсово сгъване - 15 х 6 кг
летеж за рамо - 15 х 3 кг

КРАКА
лег преса - ужасна машина, нещо не и беше наред и без нито една тежест едвам бутнах - ццццц, а иначе си правя бързи на 20 кг без проблем - със зор 15 бройки и се махнах оттам
няма глутеус машина затова пък има скрипец и наглезенник - тук нещо като суперсерия - 30 бройки извеждане в страни с 15 кг, редувано с мъртва тяга с прави крака - на 20 кг. Това два пъти.
аддуктор/абдуктор - 2 кръга по 40 бройки на 20 кг и 25 кг
има една машина за усукване на талията - и там се повъртях малко ама нищо не усетих... ще я пропускам май

КАРДИО Интервално
10 мин кростренажор
10 мин вело
5 мин степер
10 мин пътека
Тоест обиколих ги всичките да ги видя как са

Уредите в залата са главно на техноджим - тези за кардиото не ме впечатляват нещо, дори напротив

разтягане
парна баня - ех че кеф

13.00 - кафе с тренера ;-)
14.00 - 10 сурови лешника
16.00 - 150 гр. пържолки от свински бут с лук на парти грил, салата от домати, лук и много целина, 2 суп. лъжици зехтин
18.30 - 2 суп. извара с 1 суп. сметана заквасена
следва по-късно вечеря - карначе и салата

Не е ли много тая храна?

Добавките:
Борон, паматон, таурин, комплексни витамини. Вече си имам и Флекси - протеин за стави и хрущяли - ама той е довечера.

Сега усещам, че съвсем премерно и точно съм се натоварила - надали ще имам мускулна, но се усещам тонизирана и със съвсем леко напрежение в мускулатурата на тялото - главно в ръцете , глутеусите и горната част на бедрата. Щастлива съм!
Най-готиното - няма хора във фитнеса, няма и жени - още повече ме радва. Сори. :)

Мнението беше редактирано от kozunak на 02.09.09 16:02.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1