02.09.09
19:23
Козуначе,я кажи с каква цел ги вземаш първите 3 добавки...за таурина знам,понеже доста се интресеувам от добавки пък и доста употребявам и ми интересно ;-)
казано от kozunak на 02.09.09, 16:01:
8.30 - пфуу успах се - кафе, 4 супл.лъж. овесени ядки, с 1 чаена ленено семе и 1 чаена трици, с половин кофичка кисело мляко висок процент и лъжица (чаена) мед.
10.30-12.00 тренировка
13.00 - кафе с тренера ;-)
14.00 - 10 сурови лешника
16.00 - 150 гр. пържолки от свински бут с лук на парти грил, салата от домати, лук и много целина, 2 суп. лъжици зехтин
18.30 - 2 суп. извара с 1 суп. сметана заквасена
следва по-късно вечеря - карначе и салатаНе е ли много тая храна?
Не, Козуначе, хич не е много, по моему. Мисля, че е идеална - и моите менюта бяха подобни.
казано от kozunak на 02.09.09, 16:01:
Най-готиното - няма хора във фитнеса...
Не бързай, след 2-3 седмици ще се понапълни. Макар че сутрин си е по-спокойно, така или иначе.
Мнението беше редактирано от Инис на 02.09.09 19:45.
Борон, паматон - борон е на NOW и всъщност представялава елементът бор, който “подпомага метаболизма на калций, магнезий, фосфор, мед и витамин D. Борът подпомага за доброто здраве на ставите и костите. Изследвания показват, че при прием на Бор (Boron) се намалява загубата на калции чрез урината. Това води до заключението, че той подпомага запазването на костната маса с възрастта. Бор (Boron) намалява риска от остеопороза, остеоартрит и ревматоиден артрит.” А паматона е от аптеката и представлява комплекс магнезий и калий. Него го пия заради пустите крампи. А боронът (healthstore.bg/NOW-Foods/Минерали/Boron-3-мг-100-капсули.html) хем подпомага, хем и за ставите.
Тауринът - тук историята е малко един куршум с два заека. За себе си - заради нервнната система, паметта и очите (нали съм Научен работник...). Отделно че тауринът подпомага усвояването и на останалите добавки и възстановява.
Другият заек за куршума е... котката ни. (А тауринът е основна и много важна добавка за котки - повечето им храни го съдържат вече.) Той - щото е котак - е полусляп и това е допълнителна терапия за него, плюс ежедневното капане на силни антибиотични капки. Има по рождение възпаление, което много силно и необратимо е засегнало очите и дори и операция не може да се направи. Така че на мацина му слагаме във водата и на него малко тауринче :) . Точно се смеехме че сега в млякото му сложих и малко от Флекси - протеина за стави, кожа и коса, и за козината ;-) и че в най-скоро време ще си отгледаме една яка анаболно-стероидна котка, не че той не е голям - 6 кг. едро парче. :-)
ПП. Малко снимки за усмивки на котешкия тауринопиец :-)))
Мнението беше редактирано от kozunak на 03.09.09 10:17.
Не бързай, след 2-3 седмици ще се понапълни. Макар че сутрин си е по-спокойно, така или иначе.
Аз това го казвам защото много се дразня от кокошките които само си лафят по уредите и като ми заседна по адуктора и абдуктора, или се подпрят на лежанките и не престават да клюкарят просто откачам. Като им кажеш да се отместят - те изглеждат така сякаш си им измъкнала под носа рокля на Диор след бой в коша с намаления, украсен с табела 5лв. %-P
казано от kozunak на 02.09.09, 19:44:
Аз това го казвам защото много се дразня от кокошките които само си лафят по уредите и като ми заседна по адуктора и абдуктора, или се подпрят на лежанките и не престават да клюкарят просто откачам. Като им кажеш да се отместят - те изглеждат така сякаш си им измъкнала под носа рокля на Диор след бой в коша с намаления, украсен с табела 5лв. %-P
Ах това познато чувство. Като тренирам с повечко жени и ми се прецаква цялата тренировка. Дразня се от хора/жени най-вече/, които са дошли просто да кажат че са били на фитнес или да си покажат новото костюмче, или пък да говорят по телефона половин час върху лежанката. Абе женска работа...Добре че рядко се случва в нашия рехабилитационен фитнес.
Козуначе, храната ти хич не е много. Стига с тоя страх. Направо недояждаш понякога даже...
Ох, мерси! Просто много трудно ям по толкова и още повече това ме кара да ограничавам въглехидратите, защото ми става много тежко от тях. Че и се подувам.
Но да си призная - днес имах много енергия във фитнеса и не ми прималява, както понякога се случва като много ми падне кръвното и кръвната захар. Ще видим по - натам как ще да е.
Мнението беше редактирано от kozunak на 02.09.09 20:14.
Денс:
6.45 - кафе с 2 чаени лъжички мед
7.15 - три яйца с масло и 10 гр кашкавал на парти грила, 3 супени лъжици сметана
8.30 - 10.00 тренировка
11.30 - 2 праскови - ох че ми се усладиха, от вчера ми се ядаха страшно, 1 супена лъжица мюсли с плодове (купих ги и не се сдържах да не ги опитам), дано не съм превишила въглените
13.00 50 грама извара
15.30 - пържола от св.бут на грил, с лист масло и лук; половин червена чушка пълнена с извара, яйце и кашкавал (подправки също) - запечена на грил
18.30 - 10-15 сурови лешника
следва 21.00 - салата - домати, червени чушки, лук и целина
Тренировка:
загрявка, 10 мин пътека
КОРЕМ
комплекс х 2:
20 бр. вдигане на краката от вис
20 бр. янда
40 странично дърпане на скрипец - 15 кг.
15 бройки на машината - 35 кг.
ГРЪБ (ох, много обичам тренирането на гърба! Нали по цял ден седя пред компа сгъната...)
Дърпане на скрипец зад врат - 12бр. на 20 кг, 12 х 25 кг., 8 х 30 кг., 8 х 35, 4х 40
Дърпане на скрипец пред гърди - 12бр. на 20 кг, 12 х 25 кг., 8 х 30 кг., 4 х 35,
Гребен тренажор - 8 х 25 кг, 8 х 35, 8 х 45
КРАКА
комплекс х 2:
Плие с 20 кг щанга - 30 бр.
Мъртва тяга - 20 х 30 кг.
Нещастен опит за бедрено сгъване - нещо и тая машина не е наред, и без тежест не можах да ги сгъна, а и коляното се обади
Адд/Абд - 2 х 50
КАРДИО ( интервално)
15 мин вело
10 мин крострренажор
15 мин пътека
ПАРНА БАНЯЯЯЯЯЯЯЯЯ............
Чуствам се доста добре, пълна със сила и енергия. Имам лека мускулна от вчера на гърдите и горната част на ръцете, но е приятно, усещам и гърба си едвам едвам.
ВОДА - ще направя към 4 литра днес както гледам
Добавки - същите
EDIT:Лямята първо реши, че няма да яде, щото прасковите и 00 - сещате се. После огладня и току що изплюска 1 червена чушка, три стъбла целина и 150гр. заквасена сметана. Малииииииии - прекалих и тук май.... Следва 100 мл прясно с протеин, Дона, всички ставни добанки, плюс диклака.
EDIT 2- QUESTION: Някоя/някой от вас прави ли български клек, който е по-щадящ за коленете от класическия клек и нападите. Кажете отзиви за упражнението - ефективно ли е? Къде се натоварвате?
Мнението беше редактирано от kozunak на 04.09.09 04:05.
“Българския” клек ще ти претовари коляното.
Цялото ти тегло плюс допълннителна тежест от дъмбели/щанга, които при обикновен клек са разпределени на двата крака тук са на единия.
И като метнеш на болното коленце двойно+ натоварване, как мислиш - добре ли ще се почувства?
Казах ти - само Лег-преса докато отшуми болежката.
По въпроса за храната - не ти видях въглените в храненето.
Само двете праскови ли са?
Аз избягвам всякакви упражнения на един крак точно защото коленете ми правят мизерии.
ПП: Много симпатичен котак :)
@Митака - не са само прасковите, има и 2 лъжици мед и лъжица мюсли, ако добавим и въгл. от сметаната и прясното мляко...
@Митака и Марги: Разбрах за бг.клек, мерси - ами едва я бутам тая лег преса и машината за лег екстензиите - не мога да направя много бройки :roll: , а няма пукната тежест! какви са тия машини не знам!
Ех че бавно се възстановява беее - не мога и разтяжките добре да си направя, все още не ще да се подвие докрай пустото коляно.
ПП. Да, котакът е много готин :-)))
Хайде довечера ще си пиша днешната тренировка и храната.
Мнението беше редактирано от kozunak на 04.09.09 08:28.
6.30 кафе с лъжица мед
6.45 половин кофичка кисело висок процент, с 2 супени лъжици мюсли Иззи със сушени плодове и ядки, 2 праскови
8.30 - 10.00 тренировка
11.00 10 лешника
12.30 три яйца с малко масло 20 гр кашкавал на грила, 2 супени зак.сметана, 2 червени чушки и три стъбла целина
15.00 чаша прясно с протеин за стави (ударна доза 1)
17.00 10 лешника
днес хич не ми се яде
следва 21.30 пържола от свински бут, домат и целина
Тренировка
20 мин загряване - яко, щателно и подробно
7 мин пътека
КОРЕМ - кръг х 2
V - преси - 20 бр
странично дърпане на скрипец - 40 х 20 кг, бяха ми днес леки 15 кг
усукване с лост -30 на всяка страна
машшина - 15 бр х 40 кг
РАМО
раменни преси с щанга - 10 кг - 3 х 12 бр
летеж с дъмбел отпред - 6х3 кг,5, 6, 7 кг
арнолд преси - 8 х 6,7, 8 кг
доразмазване на ръцете с редуване на дърпане на долен скрипец за бицепсово сгъване и на горен за трапец - бързи три серии по 20 кг
КРАКА -еей.... не можах пак да бутна ни лег пресата нито лег екстензията, дори без тежест >:( >:-(
3 суперсерии
30 бр. глутеус ритник на скрипец
мъртва тяга със събрани крака - 30 бр.
30 плиета с щанга 10 кг.
Адд/АБД - 50 бр, 20 кг
Кардио -интервално
Степер - 15 мин
пътека - 15 мин
Опити за разтягане...
ПАРНА БАНЯ
Утре мисля да направя само крака и кардио , а в неделя да почивам
Мнението беше редактирано от kozunak на 04.09.09 18:41.
Прави частични повторения на лег пресата и се стреми да увеличаваш амплитудата постепенно. По този начин хем ще можеш да правиш разумен брой повторения хем ще е сравнително щадящо за коленете. В един момент ще почнеш да си правиш по 10-15 пълни повторения. Лесно и ефикасно ;)
По-добре направи 12 - но с частична амплитуда. Постепенно увеличавай амплитудата и ще имаш напредък. Какъв е смисъла да правиш 3 тежки повторения на лег пресата които явно ще са до пълен отказ след като имаш проблеми с коляното? Пробвай... отделно че частичните повторения са по щадящи за коляното...
Какви тежки ?!! Машината нещо не е в ред - без грам тежест на нея не мога да бутна платформата, а в старата зала където тренирах прави бързи с 20 кг!
Малей - през фитдей си сметнах уж мандажата - гледайте какво излезе просто не е истина:
Б -88,9
М - 81,7
В - 103!!!
Калории - 1464
Така като ми гледате храната това нормално ли ви се струва или нещо не е в ред?
04.09.09
19:19
Е не е зле , абе важното е ти как се чувстваш от храната - тия сметки са ... много относителни . Както стана дума вече в няколко дневници ;)
казано от kozunak на 04.09.09, 19:16:
Какви тежки ?!! Машината нещо не е в ред - без грам тежест на нея не мога да бутна платформата, а в старата зала където тренирах прави бързи с 20 кг!
Малей - през фитдей си сметнах уж мандажата - гледайте какво излезе просто не е истина:
Б -88,9
М - 81,7
В - 103!!!Калории - 1464
Така като ми гледате храната това нормално ли ви се струва или нещо не е в ред?
Козуначе на мен мазнините ми се виждат малко повече за режим на сваляне, иначе другото е супер. сега някой който е на ВМ НВД ще каже че въглехидратите му се виждат множко.....Гледна точка. Всъщност си е перфектно РБР май
Eeeeeeeeeee - неща толкоз въглени бе, това е от прасковитееее, уффффффффффф. Неща РБД!
04.09.09
19:25
2те праскови ако са ти към 250 гр - това по груби сметки са ти към 27гр въглени.
тези 20 лешника колко грама са? 60-70? в 100гр са 12,5 въглехидрати.
Не знам с мюслито как стоят нещата, към 30-40гр се събира нали? Предполагам че е малко по-високо от овесените ядки,а те са 66/100гр въглехидрати
Медът е към 78/100 ама една лъжичка е нищожно малко.
Аз мисля, че си по-малко от 103гр въглехидрати.
ПП: обаче сега като се замисля - имаш малко и от кис.мляко и домати, а ако прасковите са били по-големи, може и да си клони към 90-100гр.
Нищо де, тъкмо сега ще се ориентираш :)
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 04.09.09 19:34.
казано от veronique на 04.09.09, 19:25:
2те праскови ако са ти към 250 гр - това по груби сметки са ти към 27гр въглени.
тези 20 лешника колко грама са? 60-70? в 100гр са 12,5 въглехидрати.
Не знам с мюслито как стоят нещата, към 30-40гр се събира нали? Предполагам че е малко по-високо от овесените ядки,а те са 66/100гр въглехидрати
Медът е към 78/100 ама една лъжичка е нищожно малко.
Аз мисля, че си по-малко от 103гр въглехидрати.ПП: обаче сега като се замисля - имаш малко и от кис.мляко и домати, а ако прасковите са били по-големи, може и да си клони към 90-100гр.
Нищо де, тъкмо сега ще се ориентираш :)
Лешниците са към 20 гр, прасковите са средни, мюслито по - малко е на грамаж - 2 супени лъжици са към 30 -40 макс грама.и е микс от овесени ядки със сушени плодове чат пат. И аз все си мисля че нещо не както трябва сметката и въглуените са под 103 гр.... :-/
ще има кръц! Леле как неусетно се натрупват - тук въгленче, там въгленче, пък после burn baby burn…
Мнението беше редактирано от kozunak на 04.09.09 19:47.
Аз пък ще ти напиша моите сметки от фитдей днес (за сравнение):
Б - 72
М - 46
В - 140
Ккал - 1221
В общи линии това е положението при мен през по-голямата част от времето (само дето днес мазнините са ми нещо по-малко, съотв. и калориите, но това е защото нямах време за следобедна закуска :( ). Обикновено въглехидратите ми са около или над 140 - не е болка за умиране, не се тормози излишно за това.
Мнението беше редактирано от Margi на 04.09.09 19:48.
А може би има значение от къде са точно?
А няма да се тормозя - просто за проверка, иначе става вманиачаване..., но все пак внимавам.
EDIT:
Всъщност знаеш ли за какво се тормозя - днес на степера докато бях си мислех, че от приблизително 18 г. не съм си виждала краката без мазните буци наречени брич, и целулитчето на лунни кратери. Всъщност излъгах - за малко го видях, когато влязах на 21 г. в НАТФИЗ - 48 кг. бях станала лятото от стрес и учене за спец.кинознание и до трети курс се държах между 48-52 кг. Ама бях спуздрена, без грам мускул. Сега от 14 септември 2007 когато започнах активни тренировки тук там с прекъсване, и когато ударих д-то в тавана с 68-69кг и обиколка на бедъра 63 см виждам, че с много пот съм свалила 8 см до сегашните 55, и 10 см от ханша. Вече доста хармонично изглеждам - разширих гърба, има мускул, стойката ми се оправи и .... само две буци ми грозят симпатичните дълги крака, колкото и нескромно да звучи. Мноого бавно се стапят - е това ме тормози!
Мнението беше редактирано от kozunak на 04.09.09 20:06.
Ами моите специално идват от плодове, зеленчуци, овес (+триците), малко ориз и повечко шоколад. (Нали се сещаш, че тези от плодовете и зеленчуците не са като шоколада ;) )
Останалото от храната е зехтин, извара, яйца, сметана, ементал и ...извара.
Ориз рядко ям (ограничавам го, иначе много го обичам), а картофи не обичам много. Не съм по сладкото - така че и шоколада е рядкост при мен. Плодовете също ги ограничавам - от шубе - ама ето толкова ми се доядоха праскови, не може и без хич. А иначе дай ми банани, дини, смокини, сливи, манго, ананас - обожавам. Мога само на тях да карам. Ама рядко си ги позволявам.
Скоро в друг дневник недоумявах страха на хората от плодовете. Да, имат въглехидрати, но какво страшно могат да ти причинят при положение че в по-голямата си част плодовете имат водно съдържание над 90%, и куп неразтворими фибри, чието действие се изчерпва с подобряване перисталтиката на червата и още някои ползи за организма; прибави витамини, минерали.
Мисля че храната ти е добра, упорствай повече в тренировката.
Като допълнение на това, което ти бях пратила прегледай www.metaboliceffect.com информацията не е от най-подробните, но ще добиеш представа за принципа на тези тренировки (от които смятам ще извлечеш много полза). И пак - не искам да ти го натрапвам, когато и ако сметнеш за добре си ги включи в режима. :)
Сърдечно ти благодаря - утре на спокойствие ще го прегледам. Да- права си за плодовете.
Лека нощ и хубави сънища!
Скоро в друг дневник недоумявах страха на хората от плодовете. Да, имат въглехидрати, но какво страшно могат да ти причинят при положение че в по-голямата си част плодовете имат водно съдържание над 90%, и куп неразтворими фибри, чието действие се изчерпва с подобряване перисталтиката на червата и още някои ползи за организма; прибави витамини, минерали.
Имам един клиент, мъж, към 103-105кг, стреми се към сваляна на мазнините (около27%) без да губи мускул. За 3 месеца свали 2,5кг мазнини. Не тегло, мазнини. Строга диета и тренировка. Та, дойде “сезона на дините” и за една седмица, тоз младеж трупна 7кг лично тегло от плюскане на диня. Предимно и изцяло мас, естествено. Седем кила свинска мас за една седмица яко плющене на диня!
Историята има хепиенд, разбира се - забрави за сладко за месец и нещата се върнаха в старите мерки, че и малко по-добре.
Но!
Седем кила сланина в плюс за една седмица от диня!
Направо се бях втрещил - каква е таз лакомия, какво е това нещо...
Та така с плодовете.
Аз имам подобен срам преди години с грозде.
Тъй, тъй.
Основен принцип при плодовете е че се консумират на празен стомах, а не както маса хора - за десерт.
Друг момент е “оливането”. Аз в “сезона на дините” си хапвам по около килограм диня (или друг плод) на ден - не мога да си представя твоя човек какви нечовешки количества е поглъщал ;) А седем кила за седмица - сланина? Трябва да е бил с доста прецакан метаболизъм или голяма част от килограмите да са били вода. Не казвам че е невъзможно, просто ми е чудно.
Единствено към гроздето и бананите съм лееко предубедена.
Този човек явно и други неща си е пхапвал покрай динята за да се освини така. И все пак наистина зависи от много неща. не на всички плодовете им действат благоприятно. Към гроздето и аз съм предубедена. Омазвам се от него
казано от mitaka101 на 04.09.09, 20:49:
Имам един клиент, мъж, към 103-105кг, стреми се към сваляна на мазнините (около27%) без да губи мускул. За 3 месеца свали 2,5кг мазнини. Не тегло, мазнини. Строга диета и тренировка. Та, дойде “сезона на дините” и за една седмица, тоз младеж трупна 7кг лично тегло от плюскане на диня. Предимно и изцяло мас, естествено. Седем кила свинска мас за една седмица яко плющене на диня!
Историята има хепиенд, разбира се - забрави за сладко за месец и нещата се върнаха в старите мерки, че и малко по-добре.
Но!
Седем кила сланина в плюс за една седмица от диня!
Направо се бях втрещил - каква е таз лакомия, какво е това нещо...
Та така с плодовете.
Аз имам подобен срам преди години с грозде.
Тъй, тъй.
Впечаталбяващо е това с дините, но още по-впечатлена съм как е свалил за 3 месеца 2р5 кг мазно! Браво на теб Митак! МММда, разбирам че плодове май ще си позволявам веднъж в седмицата. Иначе и аз ги ям на гладно.
Мнението беше редактирано от kozunak на 05.09.09 07:43.
Събота и неделя - не тренировъчни.
А как ме върти коляното от това есенно време - ццц.
Храната - не много добра, особено вчера.
05.09
10.00 - канско съботно успиване, кафе,
11.00 2 яйца на грил с малко масло, 2 филии хляб Фитнес запечени с кашкавал
мотане, след което последва яко чистене на цялата къща и огромна пауза с яденето - улисах се и хич не ми се ядешел Поне бая пот се ля...
12.00 1 праскова
18.00 половин консерва Сайра, салата от моркови и зеле със зехтин, много зелен чай
20.00 прегрешение - един малък бейлис... абе оплескан ден
06.09
днес малко зареждане с въглехидрати и без това ме подгонил и глад, и гузна съвест
8.30 кафе, праскова - уф, беше последната
9.00 половин кофичка Верея висок процент с 3 с.л. мюсли Иззи, лъжичка канела, лъжичка чаена мед, 1 с.л. белен суров слънчоглед
13.00 100 гр. филе от херинга, 1 краставица, 2 с.л. зак.извара
16.30 - 2 филии Фитнес хляб с масло, шунка и кашкавал - демек сандвичи, 2 филиза целина
следва - към 20.00 - пастръва на грил с малко рокфор, целина, зехтин - ще видя как точно ще я приготвя
от утре - влизане в ритъм в залата, предвиждам да си карам тренировките пон-втор, четв.-пет., а сряда, събота и неделя да останат почивни
Мнението беше редактирано от kozunak на 06.09.09 14:12.
06.09.09
19:17
Пъстърва на гриил ? Това жвучи много вкусно особено с целината.
Оооо да, сега ще ти кажа какво спретнах! То вече се и изяде де...
Парти грилчето е малко, така че пъстървичките не са от най-големите, иначе са охладени, почистени и гилотинирани.
Така...измих ги добре, посолих отвън - отвътре, малко черно пиперче - също.
Направих им пълнеж - ситно нарязан копър, пресен девисил и листата на целината. Една част от това поръсих вътрешната част, сложих резен масло и резен рокфор. Закопчах с няколко клечки за зъби.
Приготвяш си 2 листа алуминево фолио, намазваш с малко олио листовете (за да не лепне много по рибата), ръсиш още от зелените свежи подправки, слагаш един резен лимон и в цялото това благоуханно канапе полагаш пъстървичката. Завиваш старателно отвсякъде, като внимаваш да не продупчиш фолиото с клечките, и ги нареждаш по дължината на плитката тавичка, която си е в комплект с парти грила. И печеш - общо взето не мога да ти кажа време, защото вече съм доста рутинирана и правя на нещата на око. Абе към 20 мин на всяка страна май. Тоест - после обръщаш. Щом са готови развиваш и поднасяш.
За разкош заджурках и едно сосче. Равни части извара на Маджаров, заквасена сметана и кисело мляко. Към това остатъка от свежите зелени подправки, сол, черен пипер, ким на зърна, малко сумак (ако не знаеш - това е една арабска червена леко кисела подправка със специфичен аромат), малко зехтин, лимонов сок, ядки от суров белен слънчоглед (с бадеми ще е още по хубаво или орехи, ама нямаше на пазара в 19.00ч), ситно скълцана дребна глава червен лук (може и с чесън).
Е това е. Всички ядаха - котаракът направо гълташе горещите парчета без да дъвче (и без това като побъркан се въртя в кухнята докато стане мандажа) :lol: .
Добавка към рецептата - както каза мъжа ми, трябва три неща: мотивиращ съпруг, парти грил, и две пъстърви от майка ти :lol:
Звучи засукано - ама иначе е бързо. Или поне аз доста бързо се справям в кухнята.
След години, като приключа с азиатското кино, ще взема да отворя една кръчма!
Мнението беше редактирано от kozunak на 06.09.09 19:47.
06.09.09
20:17
Направо ми потекоха лигите.
И никаква кръчма а ресторант ;)
И на мен ми прозвуча ужасно вкусно...а аз не съм сред най-върлите фенове на рибата...
6.15 - нес кафе с ч.л мед (пфууу, развали ни се кафе машината)
6.35 - половин кофичка кисело Верея висок %, с 3 супени лъжици мюсли Изи, лъжица с ч.л. мед
8.00 - 9.00 тренировка
11.00 50 грама филе от херинга маринована, с 2 с.л от вчерашният сос за пъстървата, 20 гр. кашкавал
15.00 - 20 маслини, 2 варени яйца - салата от зеле и моркови
19.00 протеин
следва 21.30 - миш машо хемендекс: шунка, червена чушка, лук, целина, копър, девисил, яйца
Тренировката
Нищо особено за горната част - акцент гърди и трицепс, стандартния ми корем.
Да стигнем обаче до кракатаааа...
УРА! Бутнах лег пресата, егати тежката машина, но направих 30 кратки бутания не с голяма амплитуда
И така направих следната тройна суперсесия:
- 30 лег преси крака като за плие, 30 - събрани крака в горната част на платформата
- 20 мъртви тяги със събрани прави крака - 20 кг
Двойна суперсерия:
- сиунгове с 12/14 кг дъмбел - 20 на брой
- глутеус мост с 10 кг диск - 30 на брой
Забравих - естествено тройна серия - адд/абд - 50 бр.на 20 кг.
Кардио - 15 мин вело, 15 пътека - все интервални
Това е отчетът днес от мен. :) Доволна съм! Май звучи по-добре, а?
Мнението беше редактирано от kozunak на 07.09.09 18:24.
Започнах нова доста натоварена работа и ще трябва да си променя тренировъчния план за идния месец- Мисля да е пон - ср—пет., надали ще мога повече от три пъти :roll: , но това е животът.
Така съответно вторник беше нетренировъчен, вчера - тренировъчен, днес - не.Храната е с големи дупки, и трябва да измисля как да ги оправя. Явно кутии.... въпросът е дали ще имам време и да ги изям... Вторника беше мама мия - затова няма да я описвам, тя и без това е никаква.
Сряда:
5.45. Кафе, 2 филии зърнена мозайка с масло, шунка и рокфор
7.30 - 8.30 кратка и съдържателна тренировка
9.00 - доза протеин
14.00 Китайско - пиле с бамбук и гъби - 200 гр.
21.30. 2 кюфтета на скара със салата от зеле и моркови, чаша бяло вино
Поне нещо - много вода.
Тренировка - акцент гръб - нищо по различно от описаното миналата седмица.
Крака:
Двоен кръг -
50 лег преси със стъпала на 45 градуса, 50 със събрани крака, 20 мъртва тяга със събрани крака - 20 кг прав голям лост (дори мисе стори по-тежко), 30 суинга с 14 кг. дъмбел.
Адд/Абд - 2 х 50 бр.
Кардио - 10 мин степер, 10 вело
И това е.
Мнението беше редактирано от kozunak на 10.09.09 03:40.
Вкарай четвъртата трен в събота или неделя.
Работата си е работа, ама все ще намериш 15 минути за хапване на обед.
И замъкни по-добрата си половинка в залата - стига се е измъквал :)
Днес не тренировъчен. Храна:
5.45 - кафе
6-00 2 филии зърн.мозайка с масло и филе от херинга
9.00 - протеин
12.00 - 3 кюфтета на скара
15.00 200 гр зак.сметана - тоест малка кофичка
20.30 пилешки филет
Гроги съм - лягам с кокошките. Лека нощ.