Ново дневниче на Vessi за 2009 :)

Темата е заключена.
Прескочи до:

25.03.09
10:54

казано от Cedar на 25.03.09, 10:53:

Веси, Корнито не е най-добрия вариант за след тренировка! Това са ядки все пак.... По-добре плодове с повече съд. на глюкоза, мед...

И какво като са ядки ? В смисъл, щото са бавен въглен ли?

25.03.09
11:01

В Корнито има и мед, и “захаришча”, и подсладители ... каквото се сетиш .... защо го ядете това?!

25.03.09
11:02

Това което изядох, беше с мюсли, ядки и подсладител :)

25.03.09
11:04

Зареди мазнините! Не яж мазнини около тренировката, а протеин (бърз) и въглехидрати :) Отделен е въпроса, че Корнитата са доста изкуствени.....

25.03.09
11:07

казано от Cedar на 25.03.09, 11:04:

Зареди мазнините! Не яж мазнини около тренировката, а протеин (бърз) и въглехидрати :) Отделен е въпроса, че Корнитата са доста изкуствени.....

Иииии, значи, няма повече :) ама това ми попадна от диетичния щанд, и реших да го опитам след тренировка :)

25.03.09
11:09

казано от Vessi на 25.03.09, 11:07:

Иииии, значи, няма повече :) ама това ми попадна от диетичния щанд, и реших да го опитам след тренировка :)

Е, от 1 път няма нищо ;) Какво стана със Стевията?

25.03.09
11:11

казано от Cedar на 25.03.09, 11:09:

Ами размислям за сега, много скъпичко ми идва честно да си кажа де :) ще видим, .....за сега не :)

25.03.09
11:22

Наистина ли имате нужда да си подслаждате с нещо храната?

25.03.09
11:22

казано от Vessi на 25.03.09, 11:11:

казано от Cedar на 25.03.09, 11:09:

Ами размислям за сега, много скъпичко ми идва честно да си кажа де :) ще видим, .....за сега не :)

Скъпичко е, да! На мен 100пак. ми стигат за 30тина дни. Гледам да ползвам по 4 макс., но в Баланс има и инулин и послаждат повече...

25.03.09
12:01

Тази дискусия какво трябва да се яде преди/ след тренировка май се води във всеки дневник и изводите са различни...

Май-работата е всеки да си намери неговото ‘treat’-че за след тренировка...

За хора, които правят силна инсулинова реакция, май е хубаво да има и мазнини след тренировката - за да е постепенно преминаването на въглехидратите в кръвта...

25.03.09
12:05

казано от Limka на 25.03.09, 12:01:

Тази дискусия какво трябва да се яде преди/ след тренировка май се води във всеки дневник и изводите са различни...

Май-работата е всеки да си намери неговото ‘treat’-че за след тренировка...

За хора, които правят силна инсулинова реакция, май е хубаво да има и мазнини след тренировката - за да е постепенно преминаването на въглехидратите в кръвта...

A сега и аз да кажа нещо, аз все още не знам какво е инсолинова реакция, и как се усеща? В смисъл какво усещате че разбирате че има такава реакция. Щото, аз до ден днешен не знам какво е това, а и Корнито честно казано беше толкова сухо, че за мазнини не знам дали имаше, а и аз като си правех протеиновите десертчета за след тренировка, силова и то, много добре ми идваше фастъченото масло :)

Та в този ред на мисли, наистина Лимка както казва, всеки трябва сам да усети кое му е нужно. А и аз в днесвното си меню сякъш ми липсват мазнините нещо.....като гледам..... :roll:

25.03.09
12:36

След физическото натоварване се предполага, че си изчерпала гликогена и кръвната захар е ниска. Когато хапнеш въглехидрат, тялото отделя инсулин, за да транспортира глюкозата от кръвта към мускулите и да попълни гликогеновите си резерви. Ако, обаче, тялото отдели много инсулин наведнъж (обикновено това става, когато хапваш нещо сладко), има вероятност кръвната захар отново да падне много ниско и чрез система от хормони мозъкът започва да ти казва “гладен съм, искам храна, искам сладко”

Някои хора са просто по-чувствителни към захарта от други и правят силни инсулинови реакции (т.е. когато хапнат нещо въглехидратно, тялото им отделя повече от необходимия инсулин) и...в резултат малко след това са отново гладни. Усвояването на въглехидратите може да се забави чрез комбинираното им консумиране с протеини и мазнини...

Всъщност всичко зависи от целите - ако искаш да качваш маса, ти трябва силна инсулинова реакция. След тренировка храната се усвоява най-бързо и ефективно. Ако искаш да чистиш, би следвало да бягаш от силна инсулинова реакция като дявол от тамян...следователно искаш да попълваш резервите малко по-бавно :)

Дано да съм успяла да обясня... И дано да са ми правилни разсъжденията :)

Мнението беше редактирано от Limka на 25.03.09 12:38.

25.03.09
12:40

Охооо, супер си, много ясно и разбираемо го обясни Лим, thanks :) но, сега разбирам защо съм нямала такива реакции, защото не съм от този тип хора които после пак са гладни и гладни.....

Следователно, за това не знам и не ми се е случвало такава инсулинова реакция :)

25.03.09
13:03

Разрових се малко и намерих още нещо интересно по темата - пълният текст на статията

” ... Наред с основната си задача да доставят енергия на мозъка и мускулатурата, въглехидратите изпълняват и някои други интересни функции. Колкото по-голям е гликемичният товар (ГТ) на една храна, толкова по-бързо се покачва нивото на кръвната захар и задейства интензивно отделяне на инсулин. Инсулинът е най-анаболният (изграждащ) хормон и е много по-мощен примерно от тестостерона и растежния хормон. Затова колкото повече инсулин има в наличност, толкова по-масивно се транспортират въглехидрати, протеин, креатин и други хранителни вещества към клетките на тялото. Важно е да се спомене, че инсулинът забавя изгарянето на телесна мазнина. Освен това, той “разнася” катаболните (разграждащи) хормони като кортизол, стимулира синтезата на други анаболни хормони като тестостерон и усилва дори изграждащото действие на тестостерона и растежния хормон...

... Страничните ефекти на въглехидратите във връзка с наднорменото тегло и болестите:
Чрез кръвната захар инсулинът усилва чувството на глад до степен голям апетит. Ако след това възникне мощен прилив на инсулин, аминокиселините, мазнините и най-вече намиращите се в кръвта въглехидрати се транспортират много бързо към клетките на тялото. По този начин нивото на кръвната захар спада малко под стойностите, които тялото се стреми да поддържа и познатото чувство на глад се появява отново. При много хора тук става въпрос за твърде активна обмяна на веществата.

Едно американско проучване показа колко огромно е влиянието на нивото на кръвната захар върху глада. Тази част от тестваните лица, които приемаха храна с висок ГТ, усвоиха 53% повече калории от лицата, приемащи храна със среден ГТ, и дори 81% повече калории от лицата, консумиращи храна с нисък ГT. Ако се зареждате ежедневно с 53% или 81% повече енергия от другите хора, няма начин да не напълнеете!

При това, увеличеният прием на калории далеч не е най-важният проблем. Много по- голямо значение има средата в организма, която благоприятства затлъстяването и е повлияна пряко от кръвната захар и инсулина. Не забравяйте, че тялото преобразува излишните въглехидрати във вредни наситени мастни киселини, които заедно с мазнините от храната постъпват в мастните клетки. Освен това, инсулинът, който играе главна роля в този процес, възпрепятства изгарянето на мазнини...”

Мнението беше редактирано от Limka на 25.03.09 13:09.

25.03.09
13:17

Еййй, супер си Лим, много благодарско :)

25.03.09
13:41

:roll:  Лим смяташ ли, че хапването на банан или стафиди след тренировка е проблем? На мен са ми казвали в никакъв случай да не ям мазнини около тренировката..... Обърках се :long:

25.03.09
13:43

Разбира се, че не е проблем!

Както казахме вече, зависи от целите :)

При теб дори е препоръчително ;)

25.03.09
13:46

казано от Limka на 25.03.09, 13:43:

Разбира се, че не е проблем!

Както казахме вече, зависи от целите :)

При теб дори е препоръчително ;)

Ясно.... ;)  Значи не съм информирана погрешно :)

25.03.09
13:55

Aбе и аз се стремя да хапвам банан или стафиди, ама предпочитам банана честно да си призная :) един ден хапнах стафиди и нещо стомаха ми се противеше доста време след това :)

26.03.09
07:25

Хайде да се отчитм и аз :)

25.03.2009 незнам дали беше ТРЕНИРОВЪЧЕН или НЕ ДЕН

6,00 - 6,30 - 30 мин. скачане, имитиращо въже с 4 кг. арсенал ей така за цвят :)
9,00 - трици, ядки, лен.семе, 1 кис.мляко
11,00 - 3 кивита
13,00 - филия Нилана с крема сирене, салата от краставици и 150 гр. риба тон, 70 гр. извара
15,15 - още малко риба тон и краставица, + десерт Рафаеловче
17,30 - 1/2 кис.мляко + филия намазана с крема сирене
18,00 - тук трябваше да е кросфит-тренировката която си замисих, но така съм уморена, че едвам мърдах, и реших да пробвам ТАБАТА метода но с дъмбели за ръчички........
еми мога ви кажа че и това става, така се напомпах че после мерих бицепс беше се напомпал с 1,5 см. Супеееер яко хора  :-)
Направих бицепсово згъване 20 сек.колкото мога по бързо, 10 сек.почивка и така 4 мин. емиии.....бицепса ми се размаза

След това, айде и раменни преси, пак така 20 сек.преси после 10сек.почивка и пак 4 мин. еми......накрая бях ей така  %-P

19,30 - салата зеле, магданоз,целина, моркови + сирене Фета, ролца от раци 3 бр. и пилешко месце варено
22,30 - преди сън извара околу 100 гр. да е била

Това е хора :) хубав ден от мен :)

Мнението беше редактирано от Vess на 26.03.09 07:27.

26.03.09
07:55

казано от Vessi на 25.03.09, 13:55:

Aбе и аз се стремя да хапвам банан или стафиди, ама предпочитам банана честно да си призная :) един ден хапнах стафиди и нещо стомаха ми се противеше доста време след това :)

Така е, защото ги сушат на скорост с някакви неизвестни за мен субстанции. Изобщо, всичките сушени работи, които съм яла ми влияят супер зле на стомаха.

26.03.09
08:15

Ммм, храната ти изглежда добре...  ;)

26.03.09
08:48

казано от Cedar на 26.03.09, 08:15:

Благодарско Кедър, :)

Уин, да бе и на мен така ми действат сушените плодове.....стомаха ми се побърква :)

Обаче, днес нещо не се чувствам на 6, главата ме наболява, очите ми парят, нещо....не ме крфи тая работа, отпаднало ми е.....
Пуста пролет, няма ли да идва вече.....

Мнението беше редактирано от Vess на 26.03.09 08:49.

26.03.09
08:59

А краченцата ми как са не ме питайте, след кросфит-тренировката вторник, днес кроса в Морската беше.....така тежаха милите, ужас РОБОКОП е по раждясъл  :-)

26.03.09
09:26

казано от Vessi на 26.03.09, 08:48:

казано от Cedar на 26.03.09, 08:15:

Благодарско Кедър, :)

Уин, да бе и на мен така ми действат сушените плодове.....стомаха ми се побърква :)

Обаче, днес нещо не се чувствам на 6, главата ме наболява, очите ми парят, нещо....не ме крфи тая работа, отпаднало ми е.....
Пуста пролет, няма ли да идва вече.....

Оф, и аз съм така, сега като се смени часовото време незнам как ще е...

26.03.09
10:54

Oх, хора абе като парцал съм, защо така, май множко ми доди тия дни, краката АДСКИ много ме болят, ръчички и те, някакво смотано настроение, май съм прекалила, трябва да си почина, това ще ме съвземе май, днес ще е ПОЧИВКА WITHOUT WORKOUT :)

А и съня ми нещо напоследък с това ставане сутрин в 5,00 в 6,00 така да имам нужда от сън  8-/

Инъче храната ми е ОК :)

26.03.09
11:45

Може да си претренирало, Весито...

Двуразовите тренировки не стават за дългосрочен план..и не всички организми ги приемат добре...

Поуспокой малко топката...можеш да пробваш да тичаш в сутрините, в които не тренираш вечер... Ако евентуално си претренирала..

26.03.09
11:48

казано от Limka на 26.03.09, 11:45:

Може да си претренирало, Весито...

Двуразовите тренировки не стават за дългосрочен план..и не всички организми ги приемат добре...

Поуспокой малко топката...можеш да пробваш да тичаш в сутрините, в които не тренираш вечер... Ако евентуално си претренирала..

Да Лим, и на мен това ми се върти в главата, нещо не е наред....и затова ще почина и ще си поспинкам :)

26.03.09
14:15

Да сложа малко нови снимки, значи тук съм след кросфит-а във вторник, така се размазах....не е истина :) в съблекалнята на фитнеса....

26.03.09
14:17

А това е от вчера, след като направих ТАБАТА за напомпване на бицепс и рамо :) абе има няма 1,5 см. сложих след 4 мин. напомпване :) Весито е доволно :)

26.03.09
14:18

О, Веси, браво!
Чудно рамо и чудесно коремче!
Браво, маце!

26.03.09
14:18

казано от Limka на 26.03.09, 14:18:

О, Веси, браво!
Чудно рамо и чудесно коремче!
Браво, маце!

Оффф Лимчо, теб гоня бе жена....искам като тебббб.......:)

26.03.09
14:23

Ееех, странно нещо е живота...аз искам като теб, ти искаш като мен.... :-)

26.03.09
14:24

казано от Limka на 26.03.09, 14:23:

Ееех, странно нещо е живота...аз искам като теб, ти искаш като мен.... :-)

Еми да, това което нямаш, него искаш най - много :) нищо, ще се гоним :)

26.03.09
14:29

Еее, Весинка, чудесна си ;-)
Лимке, стига се тръшка. Много си хубава и секси  %-P

26.03.09
14:31

хаха,
спирам Уини, страх ме е да не заприличам на Иван скоро :)
Знам, че съм хубава и секси, ама нали трябва да има цел, за да има развитие и прогрес ;)

26.03.09
14:34

Абе вие двете много ме кефите ей, всичко това е благодарение на ВАС да знаете :)

26.03.09
14:36

казано от Limka на 26.03.09, 14:31:

хаха,
Знам, че съм хубава и секси, ама нали трябва да има цел, за да има развитие и прогрес ;)

При мен има - доближавам се към теб с бедро 57 см. Още малко и те стигам  :lol:  Няма да ви обяснявам мъжа ми колко е доволен!
Веси, ще черпиш по една протеинова фафла. ;-P

26.03.09
14:46

казано от Winnie на 26.03.09, 14:36:

казано от Limka на 26.03.09, 14:31:

хаха,

При мен има - доближавам се към теб с бедро 57 см. Още малко и те стигам  :lol:  Няма да ви обяснявам мъжа ми колко е доволен!
Веси, ще черпиш по една протеинова фафла. ;-P

Oooo, нямате грижи :) хи хи.

27.03.09
07:27

Ехоооо тук съм :)

Така, вчера 26.03.2009 НЕТРЕНИРОВЪЧЕН ДЕН, само ядох :)

6,40 - 7,20 - 40 мин. КРОС в Морската градина
9,00 - кис.мляко с трици, ядки, ленено семе, канела
11,00 - 1 ябълка
12,30 - филия Нилана ръж, пуешко филе, крема сирене, салата краставички, извара
14,30 - 150 гр. извара с какао и подсладител
16,30 - филия с 1/2 кис.мляко
19,30 - салата ряпа с моркови( как мирише тая ряпа)  :lol: сиренце Фета, 3 ролца от раци, пилешко месце сварено :)
22,30 - преди сънчо да дойде 1 Рафаелофче, някъде към 80 гр. и после ххххррррр....сладко си заспах, доволно :)

Това е сладури, тренировка нямах, почивам в момента, само сутришните кросове за сега.

Чао от мен, и много усмивки ей :)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1