Ново дневниче на Vessi за 2009 :)

Темата е заключена.
Прескочи до:

08.04.09
10:19

Така е, права си, но аз постоянно сменям, редувам, има разнообразие при мен в тренирането, но пак....вкарах нови комплекси кросфит, по силова програма си тренирам, тае-бо, тичане, стълби, въже, все редувам.....но....

Vessi може би е време да дадеш тотална почивка на тялото си седмица две. Ако се е изтощило физически а ти в еуфорията си по фитнеса не забелязваш или си подтиснала рефелксите то да ти съобщава такива неща, не означава че не е изтощено. Дай свободно за известно време и започни отново. Все пак жена си настъпват големи хормонални промени, финна си нежна си да не говорим за пролетната умора рязката промяна на времето, или вероятната липса на витамини.

Мнението беше редактирано от Иван Шишманов на 08.04.09 10:45.

08.04.09
10:52

казано от Иван Шишманов на 08.04.09, 10:42:

Vessi може би е време да дадеш тотална почивка на тялото си седмица две. Ако се е изтощило физически а ти в еуфорията си по фитнеса не забелязваш или си подтиснала рефелксите то да ти съобщава такива неща, не означава че не е изтощено. Дай свободно за известно време и започни отново. Все пак жена си настъпват големи хормонални промени, финна си нежна си да не говорим за пролетната умора рязката промяна на времето, или вероятната липса на витамини.

Ох, да Иване, прав си, ще си почина малко пък да видим какво ще се случи с тялото ми, то най добре ще покаже, но ще му дам почивка малко :)

И все пак не прекалявай с почивката да не се запукаш от утре с мъже, ядене пиене и квот ти душа сака на корем хихи :)

08.04.09
11:00

казано от Иван Шишманов на 08.04.09, 10:56:

И все пак не прекалявай с почивката да не се запукаш от утре с мъже, ядене пиене и квот ти душа сака на корем хихи :)

:lol:  няма, няма, ще внимавам.....

09.04.09
04:29

казано от Vessi на 08.04.09, 11:00:

казано от Иван Шишманов на 08.04.09, 10:56:

:lol:  няма, няма, ще внимавам.....

Той,милият,нещо мн се е загрижил да не се попилееш с мъжете и пийването  :lol:
Но наистина и аз си мисля,че може да с дадеш малко почивка,все пак имаш ПМС,а то е непоносимо при повечето от нас,понякога е и по-продъжително.Знам,че самата идея да се спреш за малко може би плаши.Но съ сигурна,че след тази пауза ще си изпълнена с нови сили да покоряваш върховете  ;-P

09.04.09
06:28

Ехо, привет, тук съм :)

За вчера 08.04.2009 НЕТРЕНИРОВЪЧЕН ДЕН

9,00 - овесена питка с 1/2 кис.мляко
11,00 - 1 ябълка и 1 киви
12,30 - салата домати, пуешко филе, 1 яйце, извара
14,00 - 1 ябълка
15,20 - извара
17,00 - кис.мляко с киви
19,30 - ей тук се почва хора....ужас, трушия, ракия домашна, и пиле със зеленчуци, доста мазничко беше.....напих се, честно ви казвам....ужас
преди лягане извара към ту 200 - 300 гр. сигурно и малко кашкавал, и после..... :down: повръщах ....гадост....толкова гадно ми беше..... заспах, и тая сутрин не знаех къде се намирам.....гадно хора....какво става с мен???

Тичах днес на един стадион, да се освестя малко, 10 обиколки направих, добре ми додаха :)

Това е от мен, хайде до скоро :)

09.04.09
06:34

Утре си на лекар нали?

09.04.09
06:37

казано от Ива Павлина на 09.04.09, 06:34:

Утре си на лекар нали?

Да, утре сутринта Иве :)

09.04.09
06:40

Кажи му всичко - за храненето, тренировките и бъди готова да ти се накара едно хуубаво:)

09.04.09
06:46

казано от Ива Павлина на 09.04.09, 06:40:

Кажи му всичко - за храненето, тренировките и бъди готова да ти се накара едно хуубаво:)

:down:  :down:  :down:  :down:  :down:

Загрижен съм разбира се дори повече отколкото за себе си съм загрижен. Веси чакаме информация и наистина всичко си признай на лекаря, пък той ще си каже мнението. И незабравяй че никой лекар или никой човек на земята не познава тялото ти повече от теб самата.

09.04.09
07:06

казано от Иван Шишманов на 09.04.09, 06:49:

Загрижен съм разбира се дори повече отколкото за себе си съм загрижен. Веси чакаме информация и наистина всичко си признай на лекаря, пък той ще си каже мнението. И незабравяй че никой лекар или никой човек на земята не познава тялото ти повече от теб самата.

Прав си Иване, така е :)

09.04.09
07:50

Успех ,миличка,дано всичко е ок  ;-P

09.04.09
07:53

казано от abigale099 на 09.04.09, 07:50:

Успех ,миличка,дано всичко е ок  ;-P

Мерси много Аби, дано :)

09.04.09
08:16

казано от Vessi на 09.04.09, 06:46:

Аз пък аз ще ти кажа, че 90% от докторите разбират от болно, но не и от здраво тяло.
Т.е. ако имаш здравословен проблем, естествено ще се лекуваш, но това, което ще ти каже за тренировките и как да се храниш,  можеш просто да го пропуснеш покрай ушите си.

Както личната ми лекарка се опитва да ме убеди, че интензивните тренировки и големите мускули били вредни...  :roll: Да съм побягвал от време на време, това било достатъчно... :grrr:

Мнението беше редактирано от Vic на 09.04.09 08:19.

09.04.09
08:19

казано от Vic на 09.04.09, 08:16:

казано от Vessi на 09.04.09, 06:46:

Аз пък аз ще ти кажа, че 90% от докторите разбират от болно, но не и от здраво тяло.
Т.е. ако имаш здравословен проблем, естествено ще се лекуваш, но това, което ще ти каже за тренировките и как да се храниш,  можеш просто да го пропуснеш покрай ушите си.

Както личната ми лекарка се опитва да ме убеди, че интензивните тренировки и големите мускули били вредни...  :roll: Да съм побягвал от време на време, това било достатъчно... :grrr:

Ха ха ха, и аз съм спорила на тая тема Вик, че фитнеса бил вреден, но да, прав си :) Ще видим, а и аз утре съм на малко по специален преглед, женски неща :)

Мнението беше редактирано от Vess на 09.04.09 08:20.

09.04.09
08:24

казано от Vessi на 09.04.09, 08:19:

.....а и аз утре съм на малко по специален преглед, женски неща :)

Упсс... Sorry! Май се намесих неподготвен...  :red:

09.04.09
08:26

Те и женските доктори казват същото по-принцип :) Най-много да ти изпишат Дуфастон  :lol:
Вик, докторите и от болни тела толкоз разбират, колкото от здрави.

Като знам къв инженер съм страх ме е на лекар да отида

09.04.09
08:38

Е, за здраво женско тяло ли го имате това, на което му липсва цикъл?! Защото аз не!

09.04.09
08:39

казано от Vic на 09.04.09, 08:24:

казано от Vessi на 09.04.09, 08:19:

.....а и аз утре съм на малко по специален преглед, женски неща :)

Упсс... Sorry! Май се намесих неподготвен...  :red:

Хи хи Вик, споко няма нищо :) ще видим, какво ще кажат.....

09.04.09
08:48

казано от Ива Павлина на 09.04.09, 08:38:

Е, за здраво женско тяло ли го имате това, на което му липсва цикъл?! Защото аз не!

Може и да е здраво тялото и, всички медицински показатели и хормони може да са повече от чудесни. И пак да няма цикъл.

09.04.09
08:55

Липсата на цикъл НЕ Е НОРМАЛНА за здраво женско тяло ... помислете логически. Предлагам да спрем коментарите преди лекарското мнение и да не се превръщаме във форума BG-мамаМ№

09.04.09
09:08

казано от Ива Павлина на 09.04.09, 08:55:

Липсата на цикъл НЕ Е НОРМАЛНА за здраво женско тяло ... помислете логически. Предлагам да спрем коментарите преди лекарското мнение и да не се превръщаме във форума BG-мамаМ№

Няма проблем, хубаво е да видя различни мнения, но да, нека видим утре при лекарката какво ще ми каже и така :)

09.04.09
09:10

Веси и аз чакам с нетърпение да разбера какво ще ти кажат! Дано всичко е ОК!!
Дано поне при теб разберат къде е проблема....

09.04.09
09:39

казано от Cedar на 09.04.09, 09:10:

Да, Кедър, дано, то при мен е само тоя месец нещо....се объркаха нещата....

09.04.09
09:42

казано от Vessi на 09.04.09, 09:39:

Споко! :) Все пак е пролет....може и това да е! Не се настроивай предварително. И според мен, ако ти “тупнат” някой противозачатъчни - не бързай!!! Първо си направи изледвания....

09.04.09
09:43

Да да Кедър, няма, аз съм много против противозачатъчните.

09.04.09
10:24

Cedar, при тебе проблемът е ясен на всички дами във форума - поднормено тегло (в главата ми даже се върти анорексия) - съжалявам ако съм груба, но не мога да разбера защо само ти отказваш да го проумееш
Весито, за разлика от теб (пак се извинявам, че съм груба), изглежда здрава, и най-вероятно ще се окаже, че е от я стрес, я от затоплянето, пък може и бебенце да е де ;),  но ако не е - нещата бързо ще си дойдат на мястото
Успех при лекаря, Веси!

09.04.09
10:26

казано от mbarton на 09.04.09, 10:24:

Cedar, при тебе проблемът е ясен на всички дами във форума - поднормено тегло (в главата ми даже се върти анорексия) - съжалявам ако съм груба, но не мога да разбера защо само ти отказваш да го проумееш
Весито, за разлика от теб (пак се извинявам, че съм груба), изглежда здрава, и най-вероятно ще се окаже, че е от я стрес, я от затоплянето, пък може и бебенце да е де ;),  но ако не е - нещата бързо ще си дойдат на мястото
Успех при лекаря, Веси!

Благодаря много олееее как да се обърна към теб??? хи хи, mbarton, странно име си имаш, благодаря ти, ще ви кажа утре какво е станало :)

09.04.09
10:32

Успех при лекаря, Веси!

Анорексия ли? :roll:  Че аз съм 52 кг. и 167см...., не съм под нормата....
Храня се?!
Веси, сори за спама

09.04.09
10:35

Няма спам Кедър, споко, мен ми е кеф да ви чета постовете, от както съм с дневник и изобщо в този сайт съм научила много от всички тук, за хранене, тренировки, абе всичко :) така че.....няма нищо Кедър :)

09.04.09
11:02

казано от Cedar на 09.04.09, 10:32:

Анорексия ли? :roll:  Че аз съм 52 кг. и 167см...., не съм под нормата....
Храня се?!
Веси, сори за спама

казано от Cedar на 21.02.09, 08:20:

ханш - 79 см.
талия - 62 см.
гръдна - 77см.
бедро - 46 см.
над коляно - 34 см.
На килограми  - там не мърдам много...тези дни бях свалила един, но си го наваксах ( гледам да не падам под тези  48 кила )

Значи за около месец и половина си качила 4кг? Браво, на прав път си - но ме съмнява колко от тях са маса и колко само вода...Това което ме притеснява повече са мерките ти -  ХАНШ 79?!? - това направо си е плашещо, гръдната също... А и нямаш здрав вид, липса на цикъл вече 2ра година - явно и тези кг са ти малко

09.04.09
11:09

казано от mbarton на 09.04.09, 11:02:

казано от Cedar на 09.04.09, 10:32:

А и нямаш здрав вид, липса на цикъл вече 2ра година - явно и тези кг са ти малко

Така не и помагаш много. Повярвай ми тя определено си знае дереджето и наистина е на прав път. Анорексията не е само поднормено тегло всъщност. И аз съм поднормена,  но нямам анорексия. Всичко е в главата. Седар в момента поправя последствията от минали грешки, а те не се оправят за 1 ден. 2 години за някой са много като време, но явно не са достатъчни на организма й да се възстанови. Всичко ще се оправи. И мисля, че ако я хокаме няма да забързаме процеса

09.04.09
11:16

Веси те нещата са почнали да се объркват от по-рано. Върни се назад и виж какво си променила в начина си на трениране и хранене. Всичко извън нормалното влияе на цикъла. Моля те пиши какво е са ти казали докторите. Въпреки че както и другите казват, докторите са малко праволинейни в диагнозите си. Тялото си е най-добрият лекар, ама ако го слушаш.
Уини дето вика ще ти предпишат сигурно Дуфастон или Оргаметрил или противозачатъчни. Те друго не знаят.
Най-вероятно имаш задържан фоликул или тънка лигавица. Всичко ще е наред. Стискам палци

09.04.09
11:17

Е, колко да стана? Колко да ям.....то вече ще бие на тъпчене. Тези мерки са по-стари, да. Незнам какво съм качила ( за тези 3-4 килограма говоря). В момента съм с + 2см. без коляното и бедрото....
Още повече - аз съм на Л-тироксин. Той също оказва ефект, а не мога да го спра, защото съм с антитела. От друга страна зареди функцията на щитовидната слабея! Много е объркано. Следва, че щом съм с ниско ТСХ да нямам нужда от Т4(тироксин), но лекарите бяха категорични, че трябва да го пия. И найстина с него имам голям напредък...потърси в Google за Хашимото и ще разбереш за какво говоря...
Цикъла се влияе и от функцията и състоянието на жлезата..... Защо да нямам здрав вид?
Разбирам реакцията ти, не си първата, която мисли, че проблема е в храната  :roll:

09.04.09
11:22

казано от diva 97 на 09.04.09, 11:16:

Веси те нещата са почнали да се объркват от по-рано. Върни се назад и виж какво си променила в начина си на трениране и хранене. Всичко извън нормалното влияе на цикъла. Моля те пиши какво е са ти казали докторите. Въпреки че както и другите казват, докторите са малко праволинейни в диагнозите си. Тялото си е най-добрият лекар, ама ако го слушаш.
Уини дето вика ще ти предпишат сигурно Дуфастон или Оргаметрил или противозачатъчни. Те друго не знаят.
Най-вероятно имаш задържан фоликул или тънка лигавица. Всичко ще е наред. Стискам палци

Благодаря ти много Дива, дано всичко да е наред :) Абе хора.....само си пишем тук , я да звемем един ден да се видим всичките от Варна които сме и да се наприказваме едно хубаво, ааааа, ами какво, на кафенце и да се налафим едно хубаво :)

09.04.09
11:25

казано от Vessi на 09.04.09, 11:22:

казано от diva 97 на 09.04.09, 11:16:

Благодаря ти много Дива, дано всичко да е наред :) Абе хора.....само си пишем тук , я да звемем един ден да се видим всичките от Варна които сме и да се наприказваме едно хубаво, ааааа, ами какво, на кафенце и да се налафим едно хубаво :)

Ама разбира се. Ти се оправи първо, пък ще му мислим

09.04.09
11:57

Леле Веси, наспамихме ти дневника :((

казано от Cedar на 09.04.09, 11:17:

Е, колко да стана? Колко да ям.....то вече ще бие на тъпчене.

Ами Cedar, колкото е необходимо за да функионира нормално тялото ти...Незнам...Поддържащата ти диета би трябвало да е около 2000-2100 калории при условие, че тренираш, а и в менюто ти няма почти никакви мазнини освен зехтин...Незнам, може и да бъркам...Спирам дотук с коментарите...Стискам ти палци да се оправиш!

казано от diva 97 на 09.04.09, 11:09:

Така не и помагаш много. Повярвай ми тя определено си знае дереджето и наистина е на прав път. Анорексията не е само поднормено тегло всъщност. И аз съм поднормена,  но нямам анорексия.

Дива, знам че хокането не помага, затова и досега се въздържах от коментар...Така като съм почнала, и ти трябва да качиш, осъзнаваш, че си с поднормено тегло, ама се дърпаш...Не мога да ви разбера... Предполагам, че много ви харесва да сте финни, ама здравето трябва да е на първо място...Не искам да обиждам никого, много сте сладки всички и затова спирам с критиките
Между другото - информативно (и обещавам наистина да спра) - ето някои от рисковите фактори за остеопороза
* Тютюнопушене (и аз съм пушач)
* Поднормено тегло
* Недохранване (диетите с нисък калориен прием предполагам влизат тук)
* Прекалена физическа активност

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1