Ново дневниче на Vessi за 2009 :)

Темата е заключена.
Прескочи до:

02.04.09
11:17

казано от Cedar на 02.04.09, 11:09:

казано от Vessi на 02.04.09, 11:05:

Аз не се къхаря за тях, вече ги забравих даже, но мен например като прекалявам с тях и ме спи.....абе сещате се, появяват се проблеми с 00, което никак не обичам ама..... :)

Да, разбирам :) Винаги съм се чудела, защо действието и при някои хора е такова? И при майка ми е така...., а уж съдържат фибри?

Аз обожавам ядки, но внимавам с тях, просто някой стомаси трудно ги смилат, други по лесно, не знам, не разбирам, ама така си го обяснявам :)

Остави ти тез ядки, днес пак една колежка рожден ден, та ще видим днес с какво ще се въздържа :) ужас значи.....

02.04.09
11:20

казано от Vessi на 02.04.09, 11:17:

казано от Cedar на 02.04.09, 11:09:

казано от Vessi на 02.04.09, 11:05:

Аз не се къхаря за тях, вече ги забравих даже, но мен например като прекалявам с тях и ме спи.....абе сещате се, появяват се проблеми с 00, което никак не обичам ама..... :)

Да, разбирам :) Винаги съм се чудела, защо действието и при някои хора е такова? И при майка ми е така...., а уж съдържат фибри?

Аз обожавам ядки, но внимавам с тях, просто някой стомаси трудно ги смилат, други по лесно, не знам, не разбирам, ама така си го обяснявам :)

Остави ти тез ядки, днес пак една колежка рожден ден, та ще видим днес с какво ще се въздържа :) ужас значи.....

Аз знам,че затрудняват работата на чер.дроб.....
Гледай да не минеш с повече от бонбон ;) Рож.дни са най-опасни - торти - морти....

02.04.09
11:26

Оооо да, от вчера тортата я взех у дома и приятеля ми я издумка на един дъх....  :lol: а аз не я близнах даже :)

02.04.09
11:33

Малеее, обожавам торта  %-P Измислете някаква диетична (хич ме няма в кухнята, признавам си) и я споделете.

02.04.09
11:36

Ето какво намерих за диетичната тортичка ( все още не съм я опитвал ) :

5 големи ябълки - настъргани
1/2 чаша прясно мляко
1 чаша орехи - смлени
2 пакетчета обикновени бисквити - ситно натрошени
1/2 лъжичка канела

Първо накисване за малко натрошените бисквити с млякото и после омесвате всичко. Слагате във форма за торта и плътно заглаждате отгоре. Така престява 12 часа в хладилника. Като извадите тортата от формата заливате я със сметана с кисело мляко 1:1 и 3 с.л. пудра захар и каквото си искате за аромат .

02.04.09
11:37

казано от Гошко на 02.04.09, 11:36:

Ето какво намерих за диетичната тортичка ( все още не съм я опитвал ) :

5 големи ябълки - настъргани
1/2 чаша прясно мляко
1 чаша орехи - смлени
2 пакетчета обикновени бисквити - ситно натрошени
1/2 лъжичка канела

Първо накисване за малко натрошените бисквити с млякото и после омесвате всичко. Слагате във форма за торта и плътно заглаждате отгоре. Така престява 12 часа в хладилника. Като извадите тортата от формата заливате я със сметана с кисело мляко 1:1 и 3 с.л. пудра захар и каквото си искате за аромат .

Абе Гошо, това диетична торта ли е? Ще умра от смях  :lol:

02.04.09
11:39

Направи си ‘моя’ чийзкейк!

Перфектен е...ако толкова много искаш торта...направи 2 блата с по повечко овесени ядки :)

Наистина се беше получило неприлчно вкусно :)

Мнението беше редактирано от Limka на 02.04.09 11:39.

02.04.09
11:39

Хах , по моя преценка да :) Без блатове , сметани , захарни сиропи и т.н. Кажи какво разбираш ти под думата “диетична” :)

02.04.09
11:41

Ей т’ва е диетична торта :)

Ягодивия чийзкейк:

Блат от:
- 1 чаша овесени ядки
- 2 белтъка
- 50 гр масло
- подсладител (колкото за 100на гр захар)

2та белтъка се разбиват на пяна, добавят размекнатото масло и подсладителя, след което и овесените ядки. Пече се за около 10 мин. и се изстудява.

Пълнежа:
- 1 яйце
- 150 мл прясно мляко
- 1 с.л. ръжено брашно
- подсладител (колкото за чаша захар)
- ванилия
- 600 гр извара
- 500 гр замразени ягоди (може и от компот)

Яйцето, млякото, брашното и ванилията се разбиват хубаво, добавя се и изварата, най-накрая ягодите. Изсипва се върху изстудения блат и се пече на слаба фурна около 40 мин. 

8 парчета, всяко от които с горе-долу 215 кал, Б 20 гр, В 15 гр, М 8 гр

Мнението беше редактирано от Limka на 02.04.09 11:42.

02.04.09
11:42

Ще го направя, Лимче :)
Ами какво разбирам под диетична? Обикновени бисквити, орехи... ябълките иди-ела, ама другото не става. Аз не смея една бисквита да изям, ти - 2 пакета! Смяташ ли, че ще спра на едно парче? :)

02.04.09
11:51

Ох златни сте и двете, ехаааа....имам си го тоя чийзкейк и в моя дневник, сега вече нямам оправдание да не си го спретна, хи хи хи :) супер сте :)

02.04.09
13:03

Поствам торти в рецепти. диетични са

02.04.09
13:04

казано от diva 97 на 02.04.09, 13:03:

Поствам торти в рецепти. диетични са

Еееее Дива, невероятна си бе жена  %-P

XZ

02.04.09
15:25

xaxaxaxaxaxax   хапваите ,хапваите....

02.04.09
18:45

Веси, постнах ги току що. На половината писане ми се сецна нета. Сори за закъснението

03.04.09
06:55

Такаааа, изчетох където какво имаше за четене сега и да попиша :)

Вчера 02.04.2009 КРОСФИТ-ден

6,45 - 35 мин. КРОС в Морската градина :)
9,00 - трици, ядки, ленено семе, прясно мляко, канела
11,00 - ябълка
12,45 - салата зеле с риба тон, рибата към 150 гр. + хляб от домашния с овесено брашно, яйце и кис.мляко, извара с какао към 100 гр.
15,00 - останалото Рафаелче + пак ядки около шепа на РД пак бях уууфффф.....
16,30 - кис.мляко + филийка от домашното хлебче
18,10 - ТРЕНИРОВКА
19,45 - салата краставици, свинско около 150 гр. + извара към ту 200 - 250 гр. ужас, голям глад ме гони хораааа.....:)

сега ТРЕНИРОВКАТА :

5 мин.стречинг, да запаля мускулчетата :)
напади х 10 на крак със собствено тегло

4х12 Супермен
4х12 повдигане на таз до свещ от лег на земя

Бърпети 10 х 10 с няколко сек.почивка м/у сериите
Ей, хора....това изглежда толкова лесно на клипчето, обачееее....лелееее Венци, Лимка това е супер гадно бе хора.....
много натоварващо и размазващооооо охааа

После Трицепс, със собствено тегло, на пейка 3х10
Планкове 4х30 сек.
Странични планкове, талията яко ги усети 3х30 сек.

Стречинг, всичко към 40 - 45 мин. тренировка
Доволна съм, получи се добре :)

Това е сладури, хайде до скоро :)

а, казах ли ви! хехе изгоряха ли крачетата?

03.04.09
12:58

казано от Венцеслава Атилова на 03.04.09, 12:51:

а, казах ли ви! хехе изгоряха ли крачетата?

Охооо, подпалиха се и хоп изгоряха, ха ха ха, яко Венци :)

03.04.09
12:59

Току-що си сложих в галерията снимки от лятото като катерих Харамийската пещара, многоооо якооо :)

03.04.09
13:06

И прасеца ми се вижда :) че у дома нещо немога се снимам сама ха ха ха ....:)

04.04.09
06:57

Я да се отчета и аз за вчера :) Ха здрасти де :)

03.04.2009 Нетренировъчен ден

6.45 - 30 мин. крос в Морската градина
9.00 - трици, ядки, ленено семе, пр.мляко, канела
11.00 - 1 ябълка
12.45 - 2 филии от моя домашен овесен хляб с риба тон и малко луканка, извара
14.30 - кис.мляко и 1 ябълка
15.45 - извара с подсладител и какао
17.00 - филия от овесената питка с резен луканка, и извара
21.00 - салата зеле с моркови, кашкавал, домашно сиренце и омлет от 2 цели яйца и още три белтъка :)

Голям глад бе, хммм....

Това е смехурковци от мен :) Хубав слънчев уикенд желая на всички, аз съм на гости на сестра ми, ще видим как ще е храната тук, ще гледам да е ОК ама....глад бе хора. Днес пак няма да се тренира, няма как, но утре атакувам :)

Чао от мен :)

06.04.09
06:54

Здравейте и от мен, в този слънчев априлски ден :) нещо имам проблем с коремеца, ама.....ще се оправи, няма къде да иде :)

Да се отчета за вчера, 05.04.2009 неделя

Нищо особенно във вчерашния ден, бях на гости както ви споменах, долу-горе се придържах към добро хранене, уж де :)
Значи :
8,30 - трици, ядки, лен.семе, пр.мляко
11,30 - ябълка, извара с какао
12,00 - парче питка овесена с малко кис.мляко и извара
14,40 - ТАЕ БО - размазващо, отдавна не бях играла на Billy Blanks, той е изрод, казвам ви :) размазах се :) от тренировка де
16,10 - 2 кивита, парче питка овесена( в нея има яйце и кис.мляко )
19,30 - салата зеле с моркови и целина, сиренце Елена, пуешко и малко пилешко месце :)
22,00 - извара има няма 200 гр. май изядох  %-P

Подуто ми е, не ми идва, симптоми има, ще откача, и за капак проблем с 00 .....ааааааа лудница ви казвам :)

Но на пук на всичко, днес станах в 5,00, пих кафе и скачах на въже 30 мин. за разсънване :)

Това е сладурковци, айде до скиффффф :)

06.04.09
07:46

Веси, триците в големи количества задръстват, както бях споменала. Ти ги хапваш и сутринта и с питката поне още 2 пъти. Остави си сутрешните и махни питката или слагай пълнозърнесто брашно вместо трици или други ядки.

06.04.09
07:47

казано от diva 97 на 06.04.09, 07:46:

Веси, триците в големи количества задръстват, както бях споменала. Ти ги хапваш и сутринта и с питката поне още 2 пъти. Остави си сутрешните и махни питката или слагай пълнозърнесто брашно вместо трици или други ядки.

Да, може и това да е, ама и много вода пия Дива, не би трябвало бе....иииии, много гадно .....

06.04.09
08:00

казано от Vessi на 06.04.09, 07:47:

Да, може и това да е, ама и много вода пия Дива, не би трябвало бе....иииии, много гадно .....

Каза, че си пред цикъл... :) - тук вече хормоните “командват”

06.04.09
08:02

казано от Cedar на 06.04.09, 08:00:

казано от Vessi на 06.04.09, 07:47:

Каза, че си пред цикъл... :) - тук вече хормоните “командват”

ЗДРАВЕЙ кЕДЪР, ТЕ НЕ САМО КОМАНДВАТ АМИ.....ББРРРРР.....ГАДНИ СА ТИЯ ХОРМОНИ...... :coolgrin:

06.04.09
14:32

Хора, много ми е скапано, ужас, нямам настроение за тренировка, нямам настроение за нищо  :sick: до скоро давах съвети и кураж на другите а сега аз съм....провесила нещо нос  :-/

06.04.09
14:39

Ей, я бой!!!

Пропусни тренировката като нямаш настроение за нея, но пък направи една дъъъъълга разходка - по магазини, или край морето, или в градината....

Я тегли една майна на това лошо настроение и подишай свежарски въздух с цъфнали дръвчета :)

06.04.09
14:41

казано от Limka на 06.04.09, 14:39:

Ей, я бой!!!

Пропусни тренировката като нямаш настроение за нея, но пък направи една дъъъъълга разходка - по магазини, или край морето, или в градината....

Я тегли една майна на това лошо настроение и подишай свежарски въздух с цъфнали дръвчета :)

Абе яката ме мъчи това ПМС, ще се побъркам ти казвам, по добре да не правя тренировка щото няма да е с желание, да, ще видим, ще се оправя ама....нали знаеш, всеки минава през някакви такива периоди....гадни......

07.04.09
06:34

Здравейте сладури :) Днес деня ми започна много добре, с крос в Морската градина и съм нахилена  :lol:

Така, за вчера, 06.04.2009 Нетренировъчен го броя

Тренировки 0, храна към ту НВД е :)

6,00 - скачане на въже 30 мин.
9,00 - трици, ядки, ленено семе с пр.мляко
10,30 - 1 ябълка
12,40 - пилешко филе на скара със салата печен пипер и извара
15,00 - 1 ябълка
16,00 - извара и млако луканка
19,30 - салата зеле, ряпа, цвекло, сиренце, пуешко филе и 2 яйца
22,00 - извара околу 200 гр. може и да имаше

Това е, проблема с 00 е отстранен  :-) днес вече ще се тренира, нямам търпение :)

Хайде, въпреки че има студен вятър във Варна, мен ми е кеф, :) Чао и до скиф :)

07.04.09
07:12

Радвам се, че си дива и щастлива отново (НОРМАЛНОТО ТИ СЪСТОЯНИЕ, ДЕ) ПМСто свърши ли ;) ?

Мнението беше редактирано от Limka на 07.04.09 07:13.

07.04.09
07:14

казано от Limka на 07.04.09, 07:12:

ПМСто свърши ли ;) ?

Цък, нищо не е свършило поради простата причина че нещо не идва тоя цикъл бе.....ще откача, казвам Ви.......брррр......

08.04.09
06:49

Ехо, привет на всички съфорумци :) Така, имам да пиша за вчера, тренировки, храна и т.н. :)

07.04.2009 Тренировъчен вторник

6,40 - 35 мин. крос в Морската градина на Варна :) кеф
9,00 - питка от овесено брашно и трици, с яйце и кис.мляко
11,00 - 1 ябълка и 2 кивита
12,40 - салата зеле, моркови, цвекло, 2 яйца варени, филия ръжен хляб Нилана, извара около 100 гр. сигурно
15,00 - извара с какао и подсладител
16,10 - 3 кивита
този ден храната ми куцаше, нещо не прициних колко да си взема и бях гладна, гладна и тренирах, ама....повече няма.....
18,30 ТРЕНИРОВКА
19,30 - след тренировката 1 банан
20,00 - салата домати и сирене, пуешко сигурно 200 гр. изядох, много беше, и извара пак около 200гр. може би, ГЛАД :)

Ама така блаженно си заспах в 22,00 още :)

Сега тренировката, тип КРОСФИТ и малко бицепс, че нещо поизостава май....

5мин. загрявка, стречинг
4х12 гръбни екстензии
4х12 изстегляне на таз нагоре от лежанка, акцент долна част на коремче

7 кръга от следния комплекс :

Тръстър - 10 повторения с 18кг. и с 10 кг. редувах ги
Суингове - 10х10кг.
Чукове - 10 повторения с 18 кг.
Лицеви опори 10 повторения

Ей, добре се размазах казвам ви :) доволна съм, изтекох направо....

После починах малко и се метнах
Бицепсово сгъване с щанга 13 кг. 4х10
Бицепсово чуков хват - 4х10 с х 5 кг. в ръка

Наклони в страни 2х30 на всяка страна за талия
Стречинг

Като цяла тренировка ми отне 45 - 50 мин. не съм засичала отделно комплекса, но много се узорих на Тръстърите с 18 кг. и там май се бавих.....хммм....слаба съм май още....

Нищо де, работя по въпроса :)

Това е сладури :)

08.04.09
08:11

Веси, писах ти за цикъла в дневника на Лимка. Няма да ти дойде с тези тренировки - разбери че се пренатоварваш, да не кажа претренираш. Храната ти бива ама само последните дни. Нямаш мазнини,въглехидратите са малко, имаш един белтък и толкоз. Замисли се сериозно.  Повече тренировки не значи по-добра форма, точно обратното ще стане. ще те шамаря, че си ми наблизо

08.04.09
08:33

казано от diva 97 на 08.04.09, 08:11:

Веси, писах ти за цикъла в дневника на Лимка. Няма да ти дойде с тези тренировки - разбери че се пренатоварваш, да не кажа претренираш. Храната ти бива ама само последните дни. Нямаш мазнини,въглехидратите са малко, имаш един белтък и толкоз. Замисли се сериозно.  Повече тренировки не значи по-добра форма, точно обратното ще стане. ще те шамаря, че си ми наблизо

Ох Дива, знам, прочетах го това, спирам, ще внимавам, обещавам.....

08.04.09
09:58

казано от Vessi на 08.04.09, 08:33:

казано от diva 97 на 08.04.09, 08:11:

Ох Дива, знам, прочетах го това, спирам, ще внимавам, обещавам.....

Веси... внимавай с цикала - виж аз до къде се докарах от “добавки” и претрениране.... :roll:

08.04.09
09:59

Никакви добавки никога не съм вземала, а за птретренирането не знам бе хора, аз не се чувствам уморена от тренировки, не знам....ще ги намаля ама....

08.04.09
10:05

казано от Vessi на 08.04.09, 09:59:

Никакви добавки никога не съм вземала, а за птретренирането не знам бе хора, аз не се чувствам уморена от тренировки, не знам....ще ги намаля ама....

Знаеш ли..., аз никога не съм усещала умора! Иии там е проблема - претренирам без да се усетя.... Трябва да почнат да ми “халтачат” ставите, за да се спра - не усещам друго, което да ми напомни да се кротна!!!
Даже с тия уреди в къщи си правя мечешка услуга - като ги купих ми казаха  ” а те ще ти писнат, един ден ще ги ползваш за закачалка..!” Да, ама не! Като знам, че са вкъщи нямам причина да си отлагам тренировката и така.....

08.04.09
10:07

казано от Cedar на 08.04.09, 10:05:

Знаеш ли..., аз никога не съм усещала умора! Иии там е проблема - претренирам без да се усетя.... Трябва да почнат да ми “халтачат” ставите, за да се спра - не усещам друго, което да ми напомни да се кротна!!!
Даже с тия уреди в къщи си правя мечешка услуга - като ги купих ми казаха  ” а те ще ти писнат, един ден ще ги ползваш за закачалка..!” Да, ама не! Като знам, че са вкъщи нямам причина да си отлагам тренировката и така.....

Да, и аз не усещам да претренирам, кеф ми е даже, вчера на тренировката на последната серия тръстъри треперят ми краката обаче.....драпам, и след това можех и още 7 кръга да направя ама се спрях.....не знам, не усещам умора бе хора ....

08.04.09
10:15

казано от Vessi на 08.04.09, 10:07:

казано от Cedar на 08.04.09, 10:05:

Да, и аз не усещам да претренирам, кеф ми е даже, вчера на тренировката на последната серия тръстъри треперят ми краката обаче.....драпам, и след това можех и още 7 кръга да направя ама се спрях.....не знам, не усещам умора бе хора ....

Това не е хубаво! Мен даже и мус.треска не ме хваща.....трябва да се правят промени в тренировките, защото тялото свиква.
И колкото повече претренираш - по малко усещаш организма какво иска...

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1