Упражнения за прасец?

08.01.09
08:45

Здравейте, имам следния проблем- родил съм се с Вродено еквиноварусно ходило на левия крак. Това е изкривяване на ходилото на вътре по време на бременноста. След 4 операции до 4-та ми година ходилото ми е било изправено и сега е в нормално състояние, но в следствие на интервенциите, мускула на оперирания ми крак (прасеца) е по-недоразвит от другия ( по-тънък). Въпреки това се опитвам да го тренирам, защото това малко или много ме притеснява.
Бихте ли ми препоръчали ефикасни упражнения за този мускул и също така начини за възстановяването му!?

12.01.09
18:05

Не съм от най-компетентните, но пък никой друг не се е навил да ти отговаря.  Та разгледай тази тема. - http://www.bb-team.org/forums/viewthread/32505/ През ден можеш да правиш по сто повторения дори и без спринта 50м. При правилно изплънение, към последните повторения трябва да ти запарва. Но до колкото знам, не е добре да се тренира само единия крак/ръка, така че тренирай и двата. ;)

12.01.09
19:12

тук ще има голям разнобой усещам, чел съм десетки мнения за прасците. Някой казват 15-20 повторения, други-аааа не не, по 100 минимум(така тренирал Арнолд). Аз лично си ги имам от спринта и съм установил, че 30-ина повторения са екстра...тежестта варира

12.01.09
19:22

15-20 макс. Наблягай на изоставащия. Прави серии на един крак.

13.01.09
07:34

Бил съм с гипс и както и други хора, които са били с обездвижени по една или друга причина крайници, мога да кажа, че възстановяването е доста бързо и без специални упражнения или наблягане.
Доколкото разбирам, операциите са били преди години(нали?), съответно разликата в прасците ти, най-вероятно не се дължи на тях. Надали има човек с идентични крайници, това е разисквано доста пъти, така че е възможно притесненията ти да не са основателни.

Предполага се, че поради интервенциите и последвалата времена имобилизация, както и несъзнателно щадене на по-късен етап, прасеца на левия крак е получил една трайна, но лекостепенна мускулна контрактура. За да установиш дали съм прав, направи си 2 бързи теста: 1.Сравни дорзалните флексии (контрашпиц) на двете ходила и виж дали лявото ходило е по-ограничено в движението; 2.Можеш ли да клекнеш до долу без да отлепяш петата от пода; Защо ти ги бръщолевя тия неща?  :)  Ако съм прав и мускулът ти е скъсен (в контрактура), това би попречило на растежа му. Решението е да започнеш да правиш интензивен стречинг м/у сериите и след тренировката, за да го преодолееш. Дори и да греша стречингът също би ти помогнал доста са растежа, тъй като разтяга плътната фасция, която го ограничава. Моите прасци порастнаха, точно след като включих стречинг в програмата. Колкото до тренировките, за прасците съм привърженик на метода тежко/леко в една тренировка. Успех!

Мнението беше редактирано от Любомир_Иванов на 13.01.09 11:59.

13.01.09
18:58

Любо сподели една твоя тренировка за прасци...моля

казано от slavko на 13.01.09, 18:58:

Любо сподели една твоя тренировка за прасци...моля

Имам едно любимо упражнение - избутване на лег-преса  и по принцип най-често правя само него (предсъстезателно правя и калф-машина от седеж). Сериите не броя с точност, но са някъде към 10. Качвам тежестта пирамидално и връщам обратно. Повторенията започват от около 25-30 и спрямо покачването на тежестта постепено пада бройката, докъм 8-10, след което връщам пирамидата и увеличавам отново бройките. Почивките между сериите са около минута, между тях правя стерчинг, а след тренировките по-интензивен. Не всички серии са до отказ, търся го след като стигна върха на пирамидата, значи около 4-5. Помпането е огромно и поне 2-3 дни имам мускулна треска. Явно тренировката има ефект (най-вече заради съчетанието от големи тежестти, зверско помпане и агресивен стречинг), защото като започнах си миех краката в епруветки  :lol:  , а сега намалих тренировката на прасците от 1 път седмично на 2 пъти в месеца, тъй като се развиват прекалено и ми развалят баланса  ;-P

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1