Сваляне на килограми

10.01.09
17:41

Здравейте,искам някакав съвет как да сваля някаде околко 20-25 килца.
Пия L-carnitine на P&B Labs течния с вкус на пъпеш по 1.3 гр. (2 с.л.),ограничил съм яденето като от днес мисля да почна една проста НВД,а тя е :
Сутрин-Кафе или чай с малко захар
Към 10 часа : 1 кисело мляко или айрян
Обяд(моя е към 2) : 100-200 гр пилешка пържола с салата краставици и домати
Вечеря : 100-200 гр пилешка пържола с салата краставици и домати пак..
За мен : Аз съм на 15(почти 16), 165-167 висок и съм 95 килограма(МНОГО ДЕБЕЛ) :down:
Ходя си на фитнес редовно почти всеки ден и правя някакви тренировки каквито ми дойде на ум
Примерно:
Гърди-Лежанка 3х10,флайс 3х10,кросоувър 3х10,(и това там нз как се казва май е пек-дек) дето хващаш и  започваш да сгъваш напред към гърдите
Правя кардио (бягане околко 25-30 мин.) или кростренажор (към 20 мин.),или велоергометър (30 мин.)
След кардио правя около 100 коремни преси (4х25)
Еми това е .. моля да напишете нещо,което да правя още.Не бързам може и след лятото да ги сваля килата просто 1 лято нема да има басейн и това е :)

BU

10.01.09
21:19

167 см 95 кг ?! Ти се бъзикаш. :)

“Каквото ми дойде на ум” е просто губене на време.Сега точно не се сещам какво да те посъветвам,но ще се опитам.

Нека фитнесът ти бъде на заден план.Въобще нямаш нужда да влизаш там на този етап.Това кростренажор,не знам си какво...също губене на време.Имаш нужда от динамична тренировка.Защо не се запишеш на някакъв спорт?Волейбол ще свърши работа.Другата възможност е да тичаш,да правиш лицеви упори и други основни упражнения докато влезеш във форма.Задължително си оправи хранителния режим/,защото каквото и да ти кажа то няма да ти смъкне килограмите по магически път.Интересувай се от хора с опит по въпроса с увисналата кожа,защото не знам как стоят нещата там.Не гладувай.Зарежи всичко сладко,всичко тестяно (хляба също),наблегни на чисто месо....

Фитнесът ще ти даде сила,маса,но е ужасно бавен и неефективен метод за отслабване. :) Има хубави тренировки за сваляне на мазнини с тежести ала Табата.Разтършувай се,но да тренираш гърди от дъжд на вятър ...това не е фитнес.

Отделно можеш да използваш сплитове за да топиш мазнини по класическата схема 12+ повторения,бягаща пътечка и т.н. На мен лично не ми харесва идеята да се ползва силова тренировка отслабване...ефектът ще бъде от рода на 700 калории изгорени за трен.Но така е с всяка тренировка,ако се храниш лошо ще компенсираш полезния ефект и дори можеш да прекомпенсираш,ако ме разбираш :)

Добрата новина е,че на този етап каквото и да правиш ще има ефект. :)

ПС: 167 санта ?!

Ускори си метаболизма,прави тежки клекове,яж на малки порции ,но често.

Пропуснах да спомена,че увеличаването на мускулната маса ще доведе до забързване на метаболизма и изгарянето на повече мазнини.

Редакция : Споменах ли,че и 100 повторения да правиш няма да има смисъл ако не си даваш зор и не държиш почивките кратки?

Мнението беше редактирано от BusyMan на 10.01.09 22:37.

11.01.09
08:33

-можеш да използваш сплитове за да топиш мазнини по класическата схема 12+
Само това не разбрах и + това пия L-carnitin може да се има в предвид

BU

11.01.09
10:56

Можеш да тренираш по стандартен сплит и да се надяваш да изгориш мазнините,но кардиото е задължително. ;]

11.01.09
12:52

Е,аз заради кардиото отивам :) тез другите упражнения ги правя ей така ..

BU

11.01.09
12:59

Ако бях на твое място бих правил силова тренировка,или такава за мускулна маса и след това кардио за около 30 мин. Гледай да не превишаваш 40 минути кардио дейност и да бъде интензивна. Относно програми за мускулна маса може да разгледаш сайта или google.com

11.01.09
13:24

Еми аз точно това правя бе човеко :) , отивам правя там дето ти казах за гърди,правя горен и долен скрипец и почвам кардио около 30 мин .. Така ми каза инструктура,обаче той каза правя силовата тренировка с по-малко тежест обаче да е от рода на 3х20-25 повторения ама аз пак си ги правя по 10 с повече тежести..

11.01.09
13:26

А можеш ли да ми намериш някаква по-подходяща за мен щото аз никога не съм се интересувал от мускули и незнам какво е подходящо ?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1