Помощ! Гърди!

10.01.09
21:14

Здравейте, на 15 години съм около 178 висок, около 70 кг и тренирам от около година и половина, но винаги с прекъсвания за около 1-2 месеца, и както се досещате, така изгубих резултат. Но от около половин година започнах да тренирам сериозно и гърдите ми изостават от другите мускулни групи, които са сравнително развити. Днес си поправих програмата за гърди, която е следната и ви моля да изкажите мнение!Максимално вдигам 80 кг.

Тренирам гърди веднъж в седмица,  за да има време за почивка, впредвид това,че спя около 7 часа на ден:Всички серии са с по 9 повторения

4 серии лег от лежанка с щанга ( тук се чудя дали да не правя 3 , 1 - во 55 кг , 2ро 60 кг ,трето 63 и евентуално 4 с 63 кг)
3 серии полулег ( 50 - 55 - 55 кг )
3 серии обратен лег ( 55- 60 60 кг )
3 серии флайс

Добра ли е програмата? Тренирам още веднъж след 2 дена т.е. в четвъртък и събота.

10.01.09
21:17

Пробвай като махнеш обратния лег.

10.01.09
21:27

Защо? Ми долната част на гърдите? Все пак ги тренирам веднъж седмично с тази цел... да има повече упр. а и горната част ми е по развита от долната

10.01.09
21:52

казано от tonu на 10.01.09, 21:17:

Пробвай като махнеш обратния лег.

х2 , защото хоризонталния достатъчно си товари и “долната” част. Смао не разбрах 2 дена ли тренираш гърдите седмично? Ако да, прави го веднъж.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 10.01.09 21:53.

10.01.09
21:56

Да бе ... Постни снимки...
А обратния лег за мен няма смисъл (ест. ако не си състезател) е че самия мускул е свързан подсечено така че просто си губиш времето с обратен лег. Колкото повече упражнения толкова е по голям шанса да ги претренираш.

10.01.09
22:00

Значи съветвате ме да направя лежанката 4 повторения и да махна обратния лег - иначе, Стояне, веднъж го правя :) Но доколкото гледах много програми използват и двете упражнения - как си обеснявате това?Не мога ли да си позволя поне 2 от обратен лег?

Мнението беше редактирано от Lyubomir на 10.01.09 22:12.

10.01.09
22:18

Добре,хем се оплакваш,че гърдите ти изостават,хем продължаваш да си знаеш своето и да искаш още и още упражнения да правиш.Хората го казаха няколко пъти - махни го обратния лег и не увеличавай броя на сериите/упражненията

10.01.09
22:36

Принципно 3 упражнения по 3 работни серии “оправят” добре гърдите, ако са правилно изпълнени.

10.01.09
22:38

Благодаря много! Чакам други критики. Иначе, да държа, но ще изпълнявам това, което кажете :D А с кое първо да започна? Мисля да е флайс-а да разтегна гърдите вътре да има повече кръв, после полулег и лежанка?

Мнението беше редактирано от Lyubomir на 10.01.09 22:40.

11.01.09
08:00

Не ако наистина ти е много развита горната част, започни с лег-а. След него полу лег и флайс го остави последен.

11.01.09
08:10

Не започвай с флайс. Първо полулег или лежанка. След всяка серия прави по малко стречинг.

Не започвай с флайс,освен ако не правиш “ефекта на предварителната умора” ,но там почивките са 45 сек между сериите флайс,а после си стават нормални за другите упражнения.Махни долния лег,както са ти казали,щото става много.3 упр в 3 серии са ти достатъчни за гърдите.Най-много на първото упражнение да изкараш 4 серии да речем,но не повече.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1