Това със 100-те кила е готин подход, ама според мен пробвай за определен период от време колко ще направиш...
Примерно за тия 7:30 без условието с 30-те секунди колко ще ти се получат.
казано от slavko на 16.01.12, 11:54:
Това със 100-те кила е готин подход, ама според мен пробвай за определен период от време колко ще направиш...
Примерно за тия 7:30 без условието с 30-те секунди колко ще ти се получат.
Като стигна 20 повт за 10 мин по същата схема, мога да помисля за твоя вариант. Междувременно, пробвай моя подход, любопитно ми е как ще го усетиш. Мен ме натоварва доста здраво.
Понеделник, 16.01.2012
Тренировка: Кросфит
1. Hang Power Snatch 3-3-3-3-3 @ 40-50-60-60-70
2. Power Snatch 1-1-1-1-1-1 @ 80-80-80-82.5-85(0)-80
3. OHS 3-3-3-3-3 @ 60-70-80-90-100
4. Plank 2 х 30 сек @ 100 кг с (минута почивка между тях)
Трябва да призная, че за първи път в живота си правя планк с тежест. Дори не си играх да се пробвам на по-малки кг, просто нагласих таймера на 30 сек, помолих един колега да нареди върху мен 2х20+4х15кг. А за да съм сигурен, че съм направил всичко както трябва, повторих опита.
Тежестта не ме смачка толкова, колкото ми затрудни дишането - успявах да правя само къси плитки вдишвания.
Важно: Овърхед клек най-добре да е първо движение в тренировка от този тип, докато рамената са свежи.
Общ обем на тренировката за вдигането на Титаник - 4 924 кг
Общо до момента - 1 985 820 кг
Малко неправилен подход към оли-тата в тази тренировка...
След хенг снач(сравнително тежък), отиваш на тежки единици паур снач..оки де-ама от къде паур?
После с тези рамене и трапец отиваш на овърхед...предизморените ти мускули трудно ще работят оптимално...
Аз бих загрял с 3-4 четворки на хенг-а и да си търся тежкия опит на паур снач, за не повече от 4-5 пъти.
Овърхеда въобще щях да го пропусна, или щях да клякам на гърди...
p.s. според мен де и конкретно за твоите възможности:)
казано от slavko на 16.01.12, 16:50:
Малко неправилен подход към оли-тата в тази тренировка...
След хенг снач(сравнително тежък), отиваш на тежки единици паур снач..оки де-ама от къде паур?
После с тези рамене и трапец отиваш на овърхед...предизморените ти мускули трудно ще работят оптимално...Аз бих загрял с 3-4 четворки на хенг-а и да си търся тежкия опит на паур снач, за не повече от 4-5 пъти.
Овърхеда въобще щях да го пропусна, или щях да клякам на гърди...
p.s. според мен де и конкретно за твоите възможности:)
И да... Затова е бележката “Важно”.
Иначе логиката беше следната - качвам Hang Power Snatch, докато натежи, след което продължавам още няколко опита Power Snatch, за довършване. Целта не беше максимален опит, а докъдето стигна, предвид умората от тройките снач от стоеж.
Виж, да поставя овърхед клека на 3-то място не беше много добра идея, но пък си ги вдигнах успешно. Щот’ съм инат! (grin)
Сряда, 18.01.2012
1. Няколко вработващи серии до 100 кг от преден клек, обръщане, обръщане с клек и бенч преса. Малко набирания.
2. Squat Clean / Bench Press / Pullups
AMRAP 15 min (възможно най-много рундове за 15 мин)
1 Squat Clean @ 100 kg (1 повт обръщане с клек @ 100 кг)
3 Bench Press @ 100 kg (3 повт бенч преса @ 100 кг)
5 Pullups (5 набирания)
Резултат:
18.01.2012 - 14 рунда
Здрав комплекс се получи!
Проблеми с пускането на щангата след обръщането с клек, заради стърчащите пръсти. При добра техника, т.е. лоста легнал на рамената, кутрето и безименния изскачат изпод лоста и след това имам затруднения за хвана лоста с цяла ръка, за да го спусна безаварийно на теракота. Този проблем би бил лесно елиминиран, ако дисковете бяха бъмпери, а щангата можеше да се хвърля.
С настъпването на умората ставаше все по-трудно да задържа щангата с по 3 пръста при оставянето на пода. На 11-тия рунд почти я изтървах. Това ме забави - ако можех да хвърлям щангата, резултата щеше да бъде поне 16 рунда.
Общ обем на тренировката за вдигането на Титаник - 16 528 кг
Общо до момента - 2 002 348 кг
Четвъртък, 19.01.2012
1. Вработващи серии тяга, пуш преси, овърхед клек.
2. Deadlift / Push Press / OHS
10-9-8-7-...3-2-1 reps for time.
Deadlift @ 100 kg (мъртва тяга, щанга 100 кг)
Push Press @ 50 kg (пуш преса, щанга 50 кг)
OHS @ 50 kg (клек със щанга над глава, 50 кг)
Резултат:
05.07.2011 - 14:46 мин
19.01.2012 - 13:54 мин
Общ обем на тренировката за вдигането на Титаник - 13 980 кг
Общо до момента - 2 016 328 кг
Неделя, 22.01.2012
Тренировка: Кросфит с групата в Богоров, сняг и лед
1. Vic’s KB Warm Up
- 10 х въртене около торса (в едната и в другата посока)
- 10 х руски суинг
- 10 х суинг до вертикала
- 10 х руски суинг с една ръка
- 10 х Хай пул с една ръка (суинг вариант)
- 10 х изхвърляне
- 10 х обръщане и изтласкване
- 10 х изхвърляне, последвано от напад, пудовката над глава
Пудовка 24 кг, без пускане.
2. Основен комплекс:
100 суинга до вертикала с пудовка
200 м ходещи напади
За време, при следното условие:
Всяка минута започва както следва:
- 3 повт Бърпи “колена-до-лакти” комбо по време на суинговете
- 3 повт Бърпи (стандартно) по време на нападите
Резултати:
Вик - 23:50 @ 32 kg
Общ обем на тренировката за вдигането на Титаник - 16 862 кг
Общо до момента - 2 033 190 кг
Мнението беше редактирано от Vic на 23.01.12 17:45.
Понеделник, 23.01.2012
10,000 lbs
Вдигнете 10,000 lbs (4545,45кг) за максимално кратко време като правите по едно повторение от:
1 Клек
1 Военна преса
1 Тяга
*Можете да използвате каквато си искате тежест за трите движения без ограничение на броя рундове, като единственото условие е да правите движенията в дадения ред.
Резултатът се записва като тежестите на трите движения, броя рундове и времето за вдигането на 10 000 паунда.
Днес изпробвах следния вариант:
Клек 130 кг
Военна преса 80 кг
Тяга 170 кг
————————
380 кг на рунд или общо 12 рунда (4 560 кг).
Резултат:
07.07.2011 - 07:43 мин (клек 125, военна преса 75, тяга 150 - 13 рунда)
23.01.2012 - 08:34 мин (клек 130, военна преса 80, тяга 170 - 12 рунда)
Общ обем на тренировката за вдигането на Титаник - 5 782 кг
Общо до момента - 2 038 972 кг
Сряда, 25.01.2012
Front Squat / Pullups C2B
Seven rounds for time of (7 рунда за време):
165 pound Front squat, 7 reps (7 повт преден клек @ 75 кг)
7 Chest-to-bar pull-ups (7 набирания с докосване на гърдите до лоста)
Резултат:
25.01.2012 - 09:44 мин.
Първите два рунда ги прелетях и... въздуха свърши. Кошмар някакъв.
Общ обем на тренировката за вдигането на Титаник - 12 480 кг
Общо до момента - 2 051 452 кг
Четвъртък, 26.01.2012
1. Вработващи серии обръщане от стоеж до 100 кг и бенч преса до 125 кг
2. Deadlift / Hang Power Clean / Bench Press
AMRAP 12 mins (Възможно най-много рундове в рамките на 12 мин):
1 Deadlift @ 100 kg (1 повт Мъртва тяга 100 кг)
1 Hang Power Clean @ 100 kg (1 повт силово обръщане от стоеж 100 кг)
2 Bench Press @ 125 kg (2 повт бенч преса 125 кг)
Преминаването от тяга към обръщане от стоеж е без пускана на щангата на земята, т.е. тяга-пауза-обръщане.
Резултат:
26.01.2012 - 14 рунда без 2 повт бенч преса
Първите 5-6 рунда някак плахо, след което явно ми дойде музата или пък най-после се вработих и размятах щангите. Поне още 2 рунда са напълно по силите ми, стига да има кой да ме пази на лежанката.
3. Планк с тежест 20 кг (Табата стил - 8 рунда 20 сек работа / 10 сек почивка)
Общ обем на тренировката за вдигането на Титаник - 7 810 кг
Общо до момента - 2 059 262 кг
26.01.12
17:37
Човече ти не си човек (bow) незнам споделял ли си някъде - храненето си ?! как се храниш на мен би ми било интересно да разбера :)
26.01.12
17:44
с корабно гориво :Д
казано от kristiancho на 26.01.12, 17:37:
Човече ти не си човек (bow) незнам споделял ли си някъде - храненето си ?! как се храниш на мен би ми било интересно да разбера :)
Крис, балагодаря.
Но не разбрах много добре какво те е впечатлило от вчерашната тренировка - тежестите въобще не са нещо особено за моята категория, а лични рекорди не съм поставял. Виж, преди няколко дена гледах 14 повт обръщане от стоеж на 100 кг от един неизвестен (за мен) кросфитер, като го гледах, не повече от 85 кг - е, това вече си е за адмирации.
Открих видеото:
За храненето - и друг път съм писал, определям го като ВМ НВД с отклонения. Примерно за вчера храната изглеждаше така:
09:00 - парче луканка (не повече от 50 гр) и шепа орехи
16.00 - пържола от бут, салата катък с печен пипер, малък крем карамел и парче бисквитена торта (това около 30 мин след тренировката)
21.00 - 2 домашни наденици на фурна, салата зеле със сирене, 1 чаша червено вино, 30-40 гр черен шоколад.
Днес закуската беше 4 бъркани яйца със сланина, парче сирене и няколко маслини. Яденето през деня вероятно ще е подобно на вчерашното. Нерядко се случва да пропускам изцяло храната през деня и само да вечерям.
Добавки не ползвам, освен мултивитамини и Омега 3, освен когато не забравям да си взема, което в последно време се случва често. Преди няколко месеца си взех 2 опаковки Родиола (заради стреса и денонощната работа), едната изпих, втората се мотае тук някъде. Не видях някакъв осезаем ефект, но и не знаех какво да очаквам. Възможно е Родиолата да си е свършила работата и без нея да съм бил в много по-лоша форма, примерно. Не мога да преценя обективно.
казано от Infernaloverkill на 26.01.12, 17:44:
с корабно гориво :Д
Хахахаха! :D
За съжаление, то въобще не се води високоенергийно ;).
27.01.12
12:06
Е Е Е ся’ скромничим... аз гледам тежесите и постиженията ти и ги сравнявам с мен... примерно в последния комплекс който си направил 100кг тяга да речем няма да ми се опънат и то за една бройка... но до там... 100кг обръщане няма как да го направя а за 125кг лег да не говорим... като имам макс 115кг :D и всичко това си го направил 14пъти и то ... за 12минути :) Ти също си за адмирации (muscle)
27.01.12
12:41
казано от Vic на 27.01.12, 12:00:
Пожелавам му да си намери добър спортен лекар след 3-4 години ;)
Само като го гледах и ме заболя всичко :)
казано от kristiancho на 27.01.12, 12:06:
Е Е Е ся’ скромничим... аз гледам тежесите и постиженията ти и ги сравнявам с мен... примерно в последния комплекс който си направил 100кг тяга да речем няма да ми се опънат и то за една бройка... но до там... 100кг обръщане няма как да го направя а за 125кг лег да не говорим... като имам макс 115кг :D и всичко това си го направил 14пъти и то ... за 12минути :) Ти също си за адмирации (muscle)
Е там ти е грешката - ти си на 18, аз на 40. Ти си 70 кг, аз - 100 кг. Ти тренираш примерно от 2 год, аз от повече от 20. Тепърва ще ставаш силен, а и както ти казах в една друга тема, сега си по-силен, отколкото аз на твоите години. Имай търпение, скоро няма да възприемаш тези тежести като нещо непосилно.
казано от James Hinks на 27.01.12, 12:41:
...
Само като го гледах и ме заболя всичко :)
Кое по-точно те притеснява в изпълнението?
27.01.12
12:52
казано от Vic на 27.01.12, 12:49:
казано от kristiancho на 27.01.12, 12:06:
Е там ти е грешката - ти си на 18, аз на 40. Ти си 70 кг, аз - 100 кг. Ти тренираш примерно от 2 год, аз от повече от 20. Тепърва ще ставаш силен, а и както ти казах в една друга тема, сега си по-силен, отколкото аз на твоите години. Имай търпение, скоро няма да възприемаш тези тежести като нещо непосилно.
Обяснявай ако си нямаш работа, на някой на 17, че е в по-изгодната позиция защото е млад и здрав и всичко е пред него ;) Те искат да са нацепени, да имат сила, но орагнизма им още бушува и времето е пред тях...а ние искам е да сме на тяхно място...
27.01.12
12:54
казано от Vic на 27.01.12, 12:50:
...
Само като го гледах и ме заболя всичко :)Кое по-точно те притеснява в изпълнението?
Лактите - много отнасят. Разкрача и местенето на краката по време на изпълнението - също.
казано от James Hinks на 27.01.12, 12:52:
...
Обяснявай ако си нямаш работа, на някой на 17, че е в по-изгодната позиция защото е млад и здрав и всичко е пред него ;) Те искат да са нацепени, да имат сила, но орагнизма им още бушува и времето е пред тях...а ние искам е да сме на тяхно място...
Уважавай старостта - тя е твоето бъдеще! :)
Ако всичко е наред и Кристиянчо дойде да учи във Варна, ще го наглеждам как тренира. Има сериозен потенциал момчето, а аз харесвам упорити магарета (като мен ;)).
Едно време се смеех, когато 40 годишни чичковци ми говореха, как искали да са на моето място, пък сега... Абе не знам за теб, ама нещо не мога да се възприема като чичко все още. До момента в който се погледна в огледалото след поредната безсънна нощ или когато си видя съвипускниците - дъртаци :D
27.01.12
13:15
Мен огледалото все още не ме плаши - младолик съм и гена ми е такъв. Обаче съучениците ми напомнят на колко съм. Или някоя сутрин когато всичко ми е сковано...Тъжно, както е казало магарето Йори ;)
Мнението беше редактирано от James Hinks на 27.01.12 13:16.
27.01.12
13:19
Хих и аз имам мерак да тренирам с теб бате Вики :) Дано стане така, че да може да стане това :) Впрочем не ви възприемам като дъртаци... да оставим на страна, че тренирате доста активно и водите динамичен начин на живот... поведението Ви не е дърташко... за мене дъртаци са тея пред блока дето злословят по този и онзи адрес, стоят цял ден на една пейка и както казах плюят хората... не са виждали I-Phone и казано иначе са прости и неуки хора :)
Сетих се онзи ден в залата един мъж пак на 40години ме попита на колко години съм... като му казах, че скоро съм направил 18 и той ми каза, че растежа ми всичко спира вече и едва ли не искаше да ми каже, че няма смисъл вече да тренирам и квото съм вдигал тежко вдигал вече по-леко трябва ... почувствах се като пенсионер...
Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 27.01.12 13:21.
казано от James Hinks на 27.01.12, 12:54:
казано от Vic на 27.01.12, 12:50:
...
Само като го гледах и ме заболя всичко :)Кое по-точно те притеснява в изпълнението?
Лактите - много отнасят. Разкрача и местенето на краката по време на изпълнението - също.
Хм... Не мисля, че моята техника е по-добра в някакво отношение. Това за лактите вероятно е валидно ако си влачиш стари травми. При мен се получи обратното - всякакви проблеми с лактите изчезнаха откакто ги разтягам с обръщания и преден клек и спрях изолациите. Колкото до краката, аз не правя подклек, но за сметка на това разтварям краката и пружинирам след скока при ракването на щангата, както на клипа към края, когато се умори (00:48-... сек).
казано от James Hinks на 27.01.12, 13:15:
Мен огледалото все още не ме плаши - младолик съм и гена ми е такъв. Обаче съучениците ми напомнят на колко съм. Или някоя сутрин когато всичко ми е сковано...Тъжно, както е казало магарето Йори ;)
А, то и на мен ми дават около 30 обикновено и се шашкат, като разберат на колко съм всъщност :D.
По-тъжно е като видя млади момичета и момчета с изхабен вид и разбера, че още нямат 20 г... Аре стига съм опявал, че това вече със сигурност си е дърташко.
казано от kristiancho на 27.01.12, 13:19:
...
Сетих се онзи ден в залата един мъж пак на 40години ме попита на колко години съм... като му казах, че скоро съм направил 18 и той ми каза, че растежа ми всичко спира вече и едва ли не искаше да ми каже, че няма смисъл вече да тренирам и квото съм вдигал тежко вдигал вече по-леко трябва ... почувствах се като пенсионер...
Прати го при мен, да си поговорим. Ако знаеш само колко хора са ми разправяли, как ще се разплуя когато спра да тренирам, как ще си повредя ставите и на 30 ще съм инвалид... (giggle)
14 повторения не са нещо непосилно...аз до 10-11 ги докарвам, ама почвам да приклякам много и отива на squat clean, и спирам.
Абе, не знам кой, какво разправя, но аз Ви познавам и двамата и сте като момченца...за Вашите набори нямам какво да кажа, 80% от тях приличат на старци-депресирани, обездживени и с никакъв живец!!!
Кристиянчо, ще те чакаме във Варна:)))
27.01.12
15:06
Това и преди съм виждал да го пишеш, от него не следва ли, че всички щангисти трябва да са общо взето без лакти и крака. Аз доколкото знам в щангите най-много колената са им проблемът. Пък и ако я засилиш здраво щанга и обръщаш лактите докато лоста върви по инерция не виждам проблем. Виж, за 2то приклякване (беше писал в ЛтЛ) и преминаването от екстензия във флексия в кръста при голяма скорост и тежест, че е опасно за кръста не го бях мислил, но мисля че е бая резонно.
Иначе щангистите и краката бая местят по време на повт-та.
27.01.12
15:11
казано от Sunrise Warrior на 27.01.12, 15:06:
Това и преди съм виждал да го пишеш, от него не следва ли, че всички щангисти трябва да са общо взето без лакти и крака. Аз доколкото знам в щангите най-много колената са им проблемът. Пък и ако я засилиш здраво щанга и обръщаш лактите докато лоста върви по инерция не виждам проблем. Виж, за 2то приклякване (беше писал в ЛтЛ) и преминаването от екстензия във флексия в кръста при голяма скорост и тежест, че е опасно за кръста не го бях мислил, но мисля че е бая резонно.
Иначе щангистите и краката бая местят по време на повт-та.
Разтягане на лакътя с много кила е рисково, особено когато е динамично ;) Освен това едно е еднократно такова макар и с по-голяма тежест, съвсем друго е повторямо с пак немалка тежест.
Не знам с колко щангисти над 30 си общувал, но всички реват и от лакти и от кръстове и най-малко от колене. Освен това всички са на зоб, така че... ;) но няма да пиша кой зоб на кое как влияе ;)
27.01.12
15:17
казано от Sunrise Warrior на 27.01.12, 15:06:
Аз доколкото знам в щангите най-много колената са им проблемът.
имаме ли статистика за това? т.е. от къде го знаем?
Аз съм общувал с такива над 40…не могат да се наведат до земята, наистина кръста е най-засегнатото звено.
Лактите го отнасят, ако не изтеглиш достатъчно високо тежестта, или не се издърпваш под лоста бързо...тогава ти се гънат лакти, китки...чудо!!!
Проблема не е в самото вдигане на тежести, а в това, че тия хора(баш шампионите) са постоянно тренирани за максимални постижения, като на много опити са правили компромиси с техниката...ама като се опитваш да “озаптиш” 180-190 оки във въздуха, знаеш ли как спираш да мислиш за колене, кръст и подобни:)
27.01.12
15:50
казано от James Hinks на 27.01.12, 15:11:
Разтягане на лакътя с много кила е рисково, особено когато е динамично ;) Освен това едно е еднократно такова макар и с по-голяма тежест, съвсем друго е повторямо с пак немалка тежест.
Не знам с колко щангисти над 30 си общувал, но всички реват и от лакти и от кръстове и най-малко от колене. Освен това всички са на зоб, така че... ;) но няма да пиша кой зоб на кое как влияе ;)
Ок, сигурно си прав, че съществува опасност за лакътя. Наистина не съм толкова опитен да говоря за голяма извадка от хора. Но според мен е нещо, което трябва да е така, зашото ако имаш голям комплекс с обръщане с клек ръцете ти ще станат на мармалад ако не завъртиш лактите да оставиш лоста над рамената. Т.е. ако разтягаш, мачкаш и не се “изхвърляш” не мисля че и в дългосрочен план нещата ще са добре. Вече ако не си кросфитър може да обръщаш без да вкарваш лактите вероятно и подобен проблем не съществува.
За зобта не разбирам нищо на 100%.
казано от ts.vassilev на 27.01.12, 15:17:
имаме ли статистика за това? т.е. от къде го знаем?
Наистина твърдението е лишено от научна аргументация, на мен така ми изглеждаше от опита ми (който очевидно не е показателен). Ти знаеш повече за статистиката- има ли подобна и ако да какво казва тя?
27.01.12
16:05
нямам и за 5 минути не намерих нищо достоверно. май не ми е много важно...
Няма обръщане без изваждане на лакти, те ТРЯБВА да са извадени и да теглят нагоре, за да остане тежестта в центъра на тежестта и да не заваля напред.
Елитните кросфитъри отдавна не правят безбройни бройки на малки кила...те работят в диапазона 80-90% от вероятния макс, а свалят тежестта, когато се състезават или за “реклмани” клипове на кросфита...
РАЗБЕРИ, че кросфитърите отделят все повече време за правене на “сила”...а увеличават интензвиността преди квалификации, турнири, игри и др.
И много странно за мен, почват да пускат 10К, 15К дистанции...и все повече си търсят максимално тежки единици...
27.01.12
21:10
Говорех за ракването на рамената даге :) Щото има бая народ дето ги обръщат само докато предмишницата им застава перпендикулярна на земята и връщат надолу
Неделя, 29.01.2012
Тренировка: Кросфит с групата, в “Богоров” - сняг и лед
1. Техника на някои движения с пудовки
2. Vic’s KB Warm Up
- 10 х въртене около торса (в едната и в другата посока)
- 10 х руски суинг
- 10 х суинг до вертикала
- 10 х руски суинг с една ръка
- 10 х Хай пул с една ръка (суинг вариант)
- 10 х изхвърляне
- 10 х обръщане и изтласкване
- 10 х изхвърляне, последвано от напад, пудовката над глава
Пудовка 24 кг, без пускане.
3. Основен комплекс:
За време:
50 набирания
3 Box Jump
3 Руски суинг
6 Box Jump
6 Руски суинг
9 Box Jump
9 Руски суинг
12 Box Jump
12 Руски суинг
15 Box Jump
15 Руски суинг
200 м ходещи напади, като на всеки 10 напада се правят по 5 лицеви опори.
Резултат:
Вик - 20:30 @ 32 kg
Тренировка на сняг и лед е яко преживяване 8-)
Общ обем на тренировката за вдигането на Титаник - 20 300 кг
Общо до момента - 2 079 562 кг
Понеделник, 30.01.2012
1. Вработване с изхвърляне, овърхед клек, бенч преса, и др.
2. OHS 3-3-3-3-5 @ 60-70-80-90-100(5)
Петицата на 100 кг не беше планирана, но докато товарих щангата, реших, че ще е до отказ този път. Пуснах и камерата на телефона, ще кача видеото по-късно.
3. Hang Power Snatch / Bench Press
AMRAP 10 min (възможно най-много рундове за 10 мин)
3 Hang Power Snatch @ 60 kg (3 повт силово изхвърляне от стоеж 60 кг)
5 Bench Press @ 100 kg (5 повт бенч преса 100 кг)
Резултат:
30.01.2012 - 9 рунда + 3 Hang Power Snatch (60/100)
Як комплекс! Странно, но отново се развихрих едва към средата на комплекса. Не може да се каже, че не съм бил разгрят или вработен, защото това беше 2-ри комплекс за тренировката... Имам подозрение, че е някак свързано с адреналин и/или пулс, т.е. най-мощен съм на границата на вентилационния си праг, максимална концентрация + нещо като въодушевление.
Общ обем на тренировката за вдигането на Титаник - 12 061 кг
Общо до момента - 2 091 623 кг
31.01.12
17:46
корав!
Сряда, 01.02.022012
Здрава МТ в трапец и средно рамо, някакво слабо и отшумяващо разтежение в дясна премишница, в близост до лакътната става.
1. Добро мачкане в фоумролър. Вработване с тръстъри и преден клек.
2. Thruster 3-3-3-3-3-3 @ 60-70-80-90-100-105
Експлозивно и мощно. 110 са напълно реални и постижими.
3. Бърз тест от 10 тръстъра @ 60 кг и 10 бърпита за предстоящ комплекс.
4. Tabata Front Squat @ 40 kg - неуспешен, отказах се на трети рунд. Усетих, че днес не ми е ден за подобно натоварване.
5. Plank 30 sec @ 100 kg
(видео малко по-късно)
Експлозивност и сила в изобилие днес, но щом започнах Табата, усетих, че съм дотук за днес. Много рядко се случва да се откажа.
Общ обем на тренировката за вдигането на Титаник - 9 267 кг
Общо до момента - 2 100 890 кг