Неделя, 23.03.2014
Тренировка: Кросфит с групата в “Богоров”
1. Разгрявки, връботване, совалки, техника...
2. Основен комплекс:
1-2-3-4-5-6-7-8-9-10 повт
- Набирания
- Сумо тяга хай пул с пудовка
200 м ходещи напади с по 3 лицеви опори на всеки 6 напада.
Резултат:
23.03.2014 - 20:20 мин @ 50 kg & 15 kg жилетка
3. Планк - интервално 20/10
—-
Front Squat @ 150 - 119/365
Мнението беше редактирано от Vic на 24.03.14 10:06.
Пропуснах да се похваля! Имаме се нов член на семейството :)
Бела - голдън ретривър.
Обмислям да добавя към името още едно - Бела-Джия... (giggle)
:) Да ви е честито животинчето и много да ви радва!
Голям ангажимент си е, но си струва (през повечето време). :D
:) Да ви е честито животинчето и много да ви радва!
Голям ангажимент си е, но си струва (през повечето време). :D
Благодаря!
Отдавна искаме животинче, но заради напредналата възраст на Момо (зайчето) се въздържахме, за да не го стресираме излишно.
Имахме дебати по породата... Исках бултериер, но Миленка нещо не беше склонна. Аз пък категорично отказах дребните породи, както и диваци от типа на кокер и бийгъл. До момента в който видяхме Бела и спонтанно решихме, че това е кученцето :)
За 3-4 дена, откакто е с нас, аз съм направо поразен от интелигентността й. Не само, че моментално научи името си, но си ходи по малка и голяма нужда на определеното място почти без странични поражения. Да видим нататък как ще се развива :)
Понеделник, 24.03.2014
Тренировка: Кросфит у дома :)
1. Вработване:
- Заден клек
- БГ торба
- Пуш преса/изтласкване
- Скачане на въже
2. BG Bag / Back Squat / Push Press
AMRAP 20 min (Възможно най-много рундове за 20 мин)
10 BG Bag Rotations @ 20 kg (10 повт въртене на Българска торба)
5 Back Squat @ 100 kg (5 повт заден клек 100 кг)
1 Push Press @ 100 kg (1 пуш преса 100 кг)
Резултат:
24.12.2013 - 11 рунда
24.03.2014 - 11 рунда
Днес съм на смяна да гледам новото “бебе”. Ще се редуваме 2 седмици, докато Бела се адаптира в новите условия у дома :)
Страхува се от БГ торбата, като я въртя. В началото бягаше и от свистящия звук на въженцето за скачане. Когато пък клякам и пъхтя - пролайва :). Гледа ме, върти главата и ми се чуди. Голям майтап! :D
—-
Front Squat @ 150 - 119/365
Мнението беше редактирано от Vic на 24.03.14 16:30.
Поздравления и от мен за новият член на семейството.Нека да се радвате взаимно и да се слушате взаимно :) А голдъните както и лабрадорите са доста умни животни и лесно се подават на дресировка особено ако има някой дресьор, който да ви покаже как точно
И пак успех :)
Време е да спретнеш и комплекс “Бела”!А ,ако е и с нея ще е пълен! ;)
Поздрави Вик!Домашният любимец си е пълноправен член на семейството!
Голдъните са малко по-своенравни от лабрадорите, но и те се поддават на обучение и са много умни. :)
Мнението беше редактирано от Boby_ на 24.03.14 20:46.
И двете породи са изключително умни, податливи на дресировка, любвеобилни към малки деца и големи хора. Няма да съжалявате за избора на домашен любимец въпреки, че аз имам лабрадор и бигъл и съм малко пристрастен към тези две породи :D
Аз съм с впечатление, че голдъните се егоистични и своенравни. Ако не им обърнеш внимание могат да те препикаят, да се пробват да те съблекат, да ти скачат на главата и да свалят тапетите. Бе като жени са, добре, че не говорят само! Но Вик май няма проблеми с цял отбор дами, като гледам :D
Мнението беше редактирано от cocobutt на 25.03.14 08:01.
Аз съм с впечатление, че голдъните се егоистични и своенравни. Ако не им обърнеш внимание могат да те препикаят, да се пробват да те съблекат, да ти скачат на главата и да свалят тапетите. Бе като жени са, добре, че не говорят само! Но Вик май няма проблеми с цял отбор дами, като гледам :D
Е, може ли пък това да го кажеш на човек, който току що си е взел кученце? :) Аз затова използвах израза “малко по-своенравни”. ;)
Не са толкова зле, колкото ги описваш. Имат доста общи черти с лабрадорите, макар че наистина са по-темпераментни и ако възпитанието им бъде изпуснато, може да стане не много приятно. Това, за което говориш обаче, ми звучи като младо куче. Лабрадорите са същите диванета докъм година-година и половина. Нашата лабрадорка само през първата си година ни осигури ремонт на коридора, като “помогна” със свалянето на старите тапети и изстъргването на балатума, погрижи се да ни трябват нови мебели за хола. Освен това си подновихме всички зимни връхни дрехи и почти всички обувки (интересното е, че унищожаваше по една от чифт). После на около година и нещо изведнъж се укроти и спря да прави всякакви бели (освен да пишка в коридора, когато е разгнонена и неизведена, но това е разбираемо). При голдъните не е чак толкова силно изразено това “кротване” след кучешкия пубертет, но и те се успокояват и улягат с възрастта. :)
... Но Вик май няма проблеми с цял отбор дами, като гледам :D
Носи ми се славата, а? :D 8-) ;)
...
Е, може ли пък това да го кажеш на човек, който току що си е взел кученце? :) Аз затова използвах израза “малко по-своенравни”. ;)
...
Засега няма големи проблеми. Освен, че сутрин започва едно повсеместно търсене на пантофи... Но обикновено ги намираме събрани в нейното легло :D :D :D
Друг “проблем” е нощната активност, която е в пъти по-голяма от дневната. И ако няма достъп до нас в спалнята си поплаква.
Любопитното е, че към всеки има различно отношение. Мен ме слуша най-много, най-много се гушка в Миленка и в Ива, а най-много скача да играе с Миа. Някак усеща, че Миа е на нейния акъл :). И определено предпочита да е център на внимание.
...
...Засега няма големи проблеми. Освен, че сутрин започва едно повсеместно търсене на пантофи... Но обикновено ги намираме събрани в нейното легло :D :D :D
Друг “проблем” е нощната активност, която е в пъти по-голяма от дневната. И ако няма достъп до нас в спалнята си поплаква.
Любопитното е, че към всеки има различно отношение. Мен ме слуша най-много, най-много се гушка в Миленка и в Ива, а най-много скача да играе с Миа. Някак усеща, че Миа е на нейния акъл :). И определено предпочита да е център на внимание.
Моят съвет е да не я пускате в спалнята. Ще поплаче няколко нощи, но ще свикне. И направете разделение - научете я отрано кое е играчка и кое не, защото иначе пантофите ще са само първата стъпка към погрома. :)
А с различното отношение нещата стоят съвсем обяснимо. Кучетата имат много ясна представа (макар и понякога различна от нашата) за мястото на всеки в семейната глутница. Подчинението е към алфа-мъжкия, с другите “членове на глутницата” отношенията са по-приятелски, а тези с най-близък социален и възрастов статус (в случая Миа) са най-подходящи партньори за игри. Възможно е да имате известни проблеми, когато кученцето поизрастне по-бързо от Миа и реши, че я е подминало в йерархията. Може да се случи да започне да ръмжи по детето, да го бутне по-грубо, да го дръпне за гащите - дреболии, но трябва да се внимава за тях и да се парират навреме с твърда ръка.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 25.03.14 10:32.
Боби, това, което споделям, е личен опит. Умишлено пропуснах частта с яденето на пари. Банкноти, дори и стотинки никъде не оставяйте :D
Вторник, 25.03.2014
Тренировка: Кросфит
1. Вработване:
- Вариации с ластици
- Преден клек
- Обръщане
- Пуш преса/изтласкване
2. Front Squat 2-2-2-1-1-1-1-1
60-90-120-150-152.5-155-157.5-160
...
3. 7 х 1 Deadlift/1 Deadlift High Pull/1 Power Clean
Щангата не се оставя докато не завърши трисета, само докосва пода.
100-100-100-100-100-100-100
Известно време ще избягвам хоризонтално бутане заради лявото рамо. Пресите над глава не създават проблеми.
—-
Front Squat @ 150 - 124/365
Мнението беше редактирано от Vic на 25.03.14 15:40.
...
Моят съвет е да не я пускате в спалнята. Ще поплаче няколко нощи, но ще свикне. И направете разделение - научете я отрано кое е играчка и кое не, защото иначе пантофите ще са само първата стъпка към погрома. :)
...
Това кученце продължава да ме изумява! По твой съвет не я пуснахме в спалнята снощи. Очаквах проблеми, но не би :). Държа се много прилично - малко порева, но съвсем за кратко, после нито е драскала по вратата, нито е лаела, нито е правила някакви бели в стаята. Променя се и поведението й. Освен “Ела тук!”, “Седни!” и “Фу!”, вече заучава “Стой!”. Вече по-малко използва зъбките като се радва. Направо за часове се променя :). Да видим как ще продължи... Между другото, днес става на 2 месеца :).
Ако много хапе и дърпа крачоли има един изпитан метод да я отучиш, който и аз в момента прилагам на моя дебелак,защото много хапе и не мога да се отърва...Хващаш я за кожата на вратът и я отлепяш от земята(по този начин губи увереност и разбира, че тази закачка не е желана), като същевременно повтаряш ‘’НЕ!’‘, и така всеки път когато понечи да хапе, което е нормално за малко кученце де.
Мнението беше редактирано от Jikata на 26.03.14 09:11.
Ако много хапе и дърпа крачоли има един изпитан метод да я отучиш, който и аз в момента прилагам на моя дебелак,защото много хапе и не мога да се отърва...Хващаш я за кожата на вратът и я отлепяш от земята(по този начин губи увереност и разбира, че тази закачка не е желана), като същевременно повтаряш ‘’НЕ!’‘, и така всеки път когато понечи да хапе, което е нормално за малко кученце де.
Аз я хващам за предните лапи и я изправям на задните крака. Ако е особено напориста я вдигам цялата (не за краката, естествено). Ще опитам и това за врата.
26.03.14
10:30
Променя се и поведението й. Освен “Ела тук!”, “Седни!” и “Фу!”, вече заучава “Стой!”. Вече по-малко използва зъбките като се радва. Направо за часове се променя :). Да видим как ще продължи... Между другото, днес става набирания 2 месеца :).
Доста рано и е за всякакви “команди” освен “ела” и “не” и то под формата на постоянна игра. А поведението има да го сменя тепърва и много пъти...къде към по-добро, къде към по-лошо...
Вик, това първото ти куче ли е ?
...
Вик, това първото ти куче ли е ?
Де факто не е първото, но тъй като не съм гледал куче от детските си години, които... хм... бяха доста отдавна, можем за считаме, че съм позабравил нещата.
Четвъртък, 27.03.2014
1. Вработване:
- Преден клек
- Мъртва тяга
- Пуш преса/изтласкване
- Обръщане с пудовка
- ...
2. Front Squat/Back Squat 2/2-2/2-2/2-1/1-1/1-1/1
60/60-90/90-120/120-150/150-160/160-170 (PR!)/170
(rock) (rock) (rock)
3. 5 rounds in 10 mins (every round in 2 mins)
1 Deadlift @ 200 kg
1 Push Press/Jerk @ 120 kg
4 KB Clean @ 50 kg (2R+2L)
170 кг преден клек, месец и нещо по-рано от плануваното. Доволен :). Даже не тежеше кой знае колко. Предизвикателството продължава (muscle).
—-
Front Squat @ 150 - 127/365
Видео:
Мнението беше редактирано от Vic на 27.03.14 17:14.
170 преден клек! Уха! :) Браво!
Имам все повече да наваксвам. :)
За мен 170 са отличен прогрес, за други вероятно са смешни кила... Да не кажа женски ;)
А ти ще наваксаш тогава, когато спреш да мислиш за клека като за неприятно задължение. Виж как напредваш с бенч пресата :)
170 преден клек! Уха! :) Браво!
Имам все повече да наваксвам. :)За мен 170 са отличен прогрес, за други вероятно са смешни кила... Да не кажа женски ;)
А ти ще наваксаш тогава, когато спреш да мислиш за клека като за неприятно задължение. Виж как напредваш с бенч пресата :)
Страхотен прогрес са, разбира се! Аз отдавна съм се отказал да се сравнявам сериозно с други хора, но има няколко човека, които поглеждам и чиито напредък все пак ползвам за база за сравнение и ти си един от тях. :)
Ясно е, че тренировките, целите и подхода ни се различават значително, затова и няма как сравнението да е много адекватно. Което ми дава оправдание да се успокоявам защо при мен клекът не се получава. Освeн факта, че го мразя и в червата, както съвсем точно си отбелязал. :D
... Освeн факта, че го мразя и в червата, както съвсем точно си отбелязал. :D
Защо мислиш, че аз не го мразя? Е, поне го мразех... Не вървеше, докара ми неприятни травми (от незнание), изморителен... До момента в който започнах да се занимавам с Кросфит и преосмислих голяма част от идеите и нагласите си. Сега подхождам съвсем различно към него и резултатите не закъсняха :). Вече трудно си представям добра тернировка, в която да липсва клек :D.
Петък, 28.03.2014
1. Вработване:
- Преден клек
- Мъртва тяга
- Пуш преса/изтласкване
- Обръщане
- ...
2. Front Squat 2-2-2-1-1-1
60-90-120-150-152.5-155
...
3. 3 рунда от “The Barbell Complex” @ 60 kg (без лицевите опори)
6 Deadlift
6 Bent over Row
6 Hang Power Clean
6 Front Squat
6 Push Press
6 Back Squat
Без пускане на лоста и без оставяне на щангата до завъшване на рунда.
Стегнато и набързо.
—-
Front Squat @ 150 - 130/365
Неделя, 30.03.2014
Тренировка: Кросфит с групата, в “Богоров”
1. Кръгово-интервална тренировка:
4 кръга - 20 сек макс усилие/20 сек почивка и смяна на поста :
1. Набирания
2. Лицеви опори на халки
3. Бой по гума с чук 8 кг
4. Редуващи се напади с 20 кг мешка с пясък
5. Руски суинг с пудовка 50 кг
6. Въртене на БГ торба 20 кг
7. Скок на кутия
8. Палоф преса с ластик
9. Battle Ropes
10. Скокове на въже
11. Почивка
2. Планк - интервално 20/10 сек.
3. Изхвърляне с пудовка 50 кг - 4 х 1 (по 2 повт на ръка)
С това изхвърляне малко се изхвърлих (dull)... Изморен бях и явно нещо разтеглих на дясната предмишница, до лакътната става. Усетих, че ме заболя при поемането на тежестта в горно положение, но бях загрял и не му обърнах внимание. Като изстина, мястото ме заболя повече и го усещам неприятно при по-рязко разтваряне на ръката и при усукване. Поредният научен урок.
—-
Front Squat @ 150 - 130/365
...
3. Изхвърляне с пудовка 50 кг - 4 х 1 (по 2 повт на ръка)С това изхвърляне малко се изхвърлих (dull)... Изморен бях и явно нещо разтеглих на дясната предмишница, до лакътната става. Усетих, че ме заболя при поемането на тежестта в горно положение, но бях загрял и не му обърнах внимание. Като изстина, мястото ме заболя повече и го усещам неприятно при по-рязко разтваряне на ръката и при усукване. Поредният научен урок.
...
Дебелата Берта не прощава :) Надявам се да е нещо моментно.
...
3. Изхвърляне с пудовка 50 кг - 4 х 1 (по 2 повт на ръка)С това изхвърляне малко се изхвърлих (dull)... Изморен бях и явно нещо разтеглих на дясната предмишница, до лакътната става. Усетих, че ме заболя при поемането на тежестта в горно положение, но бях загрял и не му обърнах внимание. Като изстина, мястото ме заболя повече и го усещам неприятно при по-рязко разтваряне на ръката и при усукване. Поредният научен урок.
...
Дебелата Берта не прощава :) Надявам се да е нещо моментно.
На практика нямах нужда от тези изхвърляния - бях си достатъчно изморен. Но понеже стана нещо като традиция да я изхвърлям след всяка групова тренировка и сглупих... Ще мине, като на куче ще мине! ;)
П.П. И като стана въпрос за куче... :)
Понеделник, 31.03.2014
1. Вработване:
- Преден клек
- Тръстър
- Ластици
- ...
60-90-120-150-152.5-155
...
3. Thruster 1-1-1-1-1
90-100-110-120-130 (PR!)
...
4. Вариации с ластици.
Дясната предмишница е по-добре, но внимавам доста с нея.
—-
Front Squat @ 150 - 133/365
Мнението беше редактирано от Vic на 31.03.14 15:55.
Браво Вик!Сериозни постижения.Мотивацията за такива като мен няма да коментирам!
01.04.14
11:02
Исках бултериер, но Миленка нещо не беше склонна.
Това чак сега го видях...:x
Спестил си си много бели в първата година(вероятно) и много положителни емоции и изнендади в следващите 12-13(сигурно)...
Вторник, 01.04.2014
Тренировка: Горско кросче
Място: Тилилейската гора, резервата “Златни Пясъци”
Маршрут 1: 3.5 км / денивелация 104 м
Време:
29.10.2013 - ~28 мин
04.11.2013 - 27:40 мин (макс скорост 12.02 км/ч / средна 7.83 км/ч)
12.11.2013 - 26:58 мин (макс скорост 18.86* км/ч / средна 7.99 км/ч)
01.04.2014 - без засичане
Впечатления:
Бягах с Ива, голямата ми дъщеря. Убеди се, че баща й още не е за изхвърляне ;)
Страхотно беше! Гората е пролетно раззеленена, пеят птички... :)
—-
Front Squat @ 150 - 133/365
Сряда, 02.04.2014
1. Вработване:
- Преден клек
- Ластици
- ...
60-90-120-150-152.5-155
...
3. 3 rounds:
1 Push Jerk @ 120 kg
10 KB Clean @ 50 kg (alternating L & R)
1 Push Jerk @ 120 kg
10 Jump Squat with bands *
1 Push Jerk @ 120 kg
10 BG Bag Rotation (left) @ 20 kg
1 Push Jerk @ 120 kg
10 BG Bag Rotation (right) @ 20 kg
1 Push Jerk @ 120 kg
10 BG Bag Swing-to-Overhead-to-Lower Back @ 20 kg
Дясната предмишница още не е на 100%, най-много го усещах на обръщането с тежката пудовка.
* Клек със скок с ластик - видео.
—-
Front Squat @ 150 - 136/365
Мнението беше редактирано от Vic на 02.04.14 15:41.
“Trust your program and stick to it because the best program is the one YOU believe in. But at times, it is ok to explore your capabilities if the moment is right. Learn yourself as an athlete and learn to identify when you are feeling “it”. When you are, push your boundaries.”
Aja Barto