Дневникът на Vic (CVFMHI)

Прескочи до:

30.10.09
10:40

Ми...не го докарвам на нея...не ми достига силикон и дължина на косата :)
Иначе откъм масивност на краката, може и да има прилика  :lol:
Уфф..много офф...извинявай, Вик

Мнението беше редактирано от Limka на 30.10.09 10:41.

30.10.09
10:41

казано от Limka на 30.10.09, 10:23:

...Не успявам да те направя на рапър, все пак :)

Аз съм “скрита лимонка”!  :coolgrin:

казано от Иван Шишманов на 30.10.09, 10:27:

... само трябва да свалиш 20-30 кг мускулна маса и може да ви объркат дори  :lol:

Ъхъ... почнах да ги свалям вече  :coolsmirk:

казано от Владимир92 на 30.10.09, 10:31:

Не се обличам така никога, нито съм рапър! ...

Хахаха! Ти си отявлен рапър от гетото, а аз съм “костюмара”, т.е. позабогатял рапър!  :coolsmile:

Ха, Вик снимката е бомба :)

Мнението беше редактирано от Мирослав на 30.10.09 11:04.

31.10.09
14:59

Събота, 31.10.2008

Тренировка: Кросфит на стадиона

Painstorm”:
5 rounds Х 5 rep:
- Dead lift (Мъртва тяга)
- Hang squat clean (Обръщане с клек)
- Push press (Пуш преса)
- Front squat (преден клек)
- 400 m бягане

Щанга 3/4 от лично тегло
В конкретния случай - 60 кг (поради моя грешка и недостиг на дискове, предния път със 70 кг)

...последвано без прекъсване от Cindy:
5 rounds
- Pullups -  5 rep
- Pushups - 10 rep
- Squat - 15 rep

Още 400 м бягане след суперсериите.

За време.

Правено на:
17.05.2009 без засичане на време
31.10.2009 - 30:43 мин

Почти повърнах накрая. Доста зле се представих на бягането. Правихме комплекса заедно с Лимка (със щанга 30 кг), която просто ме уби - на финала беше 400 м пред мен, т.е. 1 пълна обиколка на стадиона.  :shut: И за да бъда честен докрай, преди да почнем финалните 5 рунда на Синди, тя ме водеше с 1 цял рунд, но в последствие наваксах при набиранията и лицевите опори...

Изводът - трябва да включвам повече бегови комплекси.

Лека вечер!

02.11.09
17:01

Понеделник, 02.11.2009

Тренировка: Кросфит
Frianebeth

21 Thruster 40 kg
21 Pullups
15 Squat Clean 60 kg
15 Dips
9 Deadlift 100 kg
9 HSPU

for time…

Тежка комбинация от Fran, Diane & Elizabeth

Моето време:
02.11.2009 - 07:03 мин

Лека вечер!

04.11.09
08:09

Малко снимки на... бицепса!  :lol:  :lol:
Не харесвам тази поза и почти нямам такива снимки, но в последно време се заговори за кросфит, който водел до изгаряне на мускулите. Та това са снимки от вчера, студени ръце (ненапомпени) 45 см или малко повече. Не е кой знае какво, но определено не е “изгорял” от повече от половин година здрав Кросфит и НЕтрениране с изолиращи упражнения.

04.11.09
17:30

Сряда, 04.11.2009

От миналата седмица отлагам този комплекс, а днес той излезе и в www.crossfit.com :) :

CrossFit Total

* Back Squat x 1 rep (Заден клек):
1. 150 х 1
2. 160 х 0
3. Отказал се

* Military press x 1 rep (Военна преса)
1. 80 х 1
2. 90 х 1
3. 100 х 1 (пуш преса, невалиден опит)

* Dead Lift x 1 rep (Мъртва тяга)
1. 200 х 1
2. 210 х 1
3. 220 х 0

Резултат:
04.11.2009 - CrossFit Total = 450 кг

Силата определено не беше с мен днес. Има видео, което ще постна по възможност утре.

Лека вечер!

Мнението беше редактирано от Vic на 05.11.09 07:55.

04.11.09
18:11

тръгна ли за 220, или още долу усети, че няма да се получи?

BU

04.11.09
18:33

Абе каква е тази излагация на 160кг клек?Майтап ли си правиш?Престани да клякаш като костенурка и дай малко тяга с дупето си,правиш good morning,не клек.

Сори за тона,ядосах се като видях 160х0.

04.11.09
19:45

абе водят се спорове за тая пуста техника, аз също почнах да клякам тип “костенурка”..:))))))...наистина малко по-слабичко усещам напрежение в коленете, но пък килата на лоста паднаха...при Вик май е обратно...
почна ли да си клякам както си знам, което до скоро ми се струваше правилното, веднага идват още 15-20кг. на one rep max.

BU

04.11.09
19:47

Не винаги да си правиш упражнението по-трудно е правилната посока.

Целта на клека е да ви развива бедрата в крайна сметка.Макар да участва и кръста,защо да го правим доминиращ в движението ?!

05.11.09
07:34

казано от DeadManWalking на 04.11.09, 18:33:

Абе каква е тази излагация на 160кг клек?Майтап ли си правиш?Престани да клякаш като костенурка и дай малко тяга с дупето си,правиш good morning,не клек.

Сори за тона,ядосах се като видях 160х0.

DeadMan!

Ти си ядосан?!? А мен питаш ли ме?
Не, не си правя майтап и ще ти кажа защо. Не е силата. Не е техниката. Проблемът е... болка :shut: . Травма. Ябълките на бедрата болят. Затова имам проблем с ВСИЧКИ клякащи движения. Това ме бави допълнително в комплексите, това ме спъва със качването на сериозни кг при клек. Изпитвам и затруднения с нападите и клековете на един крак.

Сериозно ли мислеше, че съм дотам дисбалансиран, че ще допусна да имам бенч преса 170 кг и да дърпам 210 кг без колан и фитили, а да не мога да клекна със 160 кг? И дори да се откажа от 3-ти опит в снощния комплекс?

Да, обикновено не говоря за тези болки. Защото за тези проблеми вината си е в мен. И считам за слабост, че въобще съм го допуснал. Затова експериментирам с техниката на клека, за да намеря положението, в което болката ще я няма или ще е малка и поносима.

Най-лесната работа е да тегля една майна и да кажа “Край, прецакан съм, няма да клякам...”. Но както виждаш, аз не се отказвам. Вярвам, че е въпрос на време и внимателно подбиране на натоварването. Няма как да прогресирам бързо в клека, като теб например, но рано или късно ще успея.

Мнението беше редактирано от Vic на 05.11.09 09:17.

05.11.09
07:52

Vic, пробвал ли си с някой препарат за стави? Анимал Флекс?

05.11.09
08:27

казано от Ivan Boichev на 05.11.09, 07:52:

Vic, пробвал ли си с някой препарат за стави? Анимал Флекс?

Здрасти, Иване!
Преди време опитах Артростоп. Мисля, че имаше някакъв положителен ефект... Ще потърся в нета за този Анимал Флекс. Благодаря!

05.11.09
08:47

http://www.crossfit.com/mt-archive2/004870.html
вики, я загледай Thursday 090813…team work…дали скоро ще имаме съмишленици да го организираме...

05.11.09
13:31

казано от slavko на 05.11.09, 08:47:

http://www.crossfit.com/mt-archive2/004870.html
вики, я загледай Thursday 090813…team work…дали скоро ще имаме съмишленици да го организираме...

Славе,
Хм... Нещо не видях това, за което пишеш... Къде е Team Work?

А това е обещаното:
Видео на вчерашния Crossfit Total...

Мнението беше редактирано от Vic на 05.11.09 13:32.

05.11.09
13:54

на филмчето бре приятел 
CrossFit Trainer Workout Part 2

05.11.09
14:19

Т’фа е много яко!!!

казано от Vic на 05.11.09, 07:34:

Не, не си правя майтап и ще ти кажа защо. Не е силата. Не е техниката. Проблемът е... болка :shut: . Травма. Ябълките на бедрата болят. Затова имам проблем с ВСИЧКИ клякащи движения. Това ме бави допълнително в комплексите, това ме спъва със качването на сериозни кг при клек. Изпитвам и затруднения с нападите и клековете на един крак.

Да, обикновено не говоря за тези болки. Защото за тези проблеми вината си е в мен. И считам за слабост, че въобще съм го допуснал. Затова експериментирам с техниката на клека, за да намеря положението, в което болката ще я няма или ще е малка и поносима.

Най-лесната работа е да тегля една майна и да кажа “Край, прецакан съм, няма да клякам...”. Но както виждаш, аз не се отказвам. Вярвам, че е въпрос на време и внимателно подбиране на натоварването. Няма как да прогресирам бързо в клека, като теб например, но рано или късно ще успея.

а знаеш ли защо те боли? в смисъл- ходил ли си на “лекар” който да ти каже какво ти има и има ли кой да ти го узтълкува?

болки в коленете и в таза много често се получават от слаби задни бедра.

BU

05.11.09
15:34

казано от ts.vassilev на 05.11.09, 15:29:

а знаеш ли защо те боли? в смисъл- ходил ли си на “лекар” който да ти каже какво ти има и има ли кой да ти го узтълкува?

Е на него тягата му е водеща - едва ли ще е от задните бедра.

05.11.09
15:36

Не, Цецо, не съм се консултирал с лекар.

За себе си изключвам причина “слаби задни бедра”, предвид постиженията ми на тяга и техниката ми, която твърде доближава до  румънска тяга, сиреч задните бедра участват активно.

Мнението беше редактирано от Vic на 05.11.09 15:37.

05.11.09
15:43

казано от Vic на 05.11.09, 15:36:

Не, Цецо, не съм се консултирал с лекар.

За себе си изключвам причина “слаби задни бедра”, предвид постиженията ми на тяга и техниката ми, която твърде доближава до  румънска тяга, сиреч задните бедра участват активно.

Лекарят няма да е лоша идея.

абе на мен клипчето ми зарежда цялото, ама някъде на 30тата секунда му е края.
ако се снимаш отстрани и отпред(ама точно отстрани и точно отпред) ще имаме повече ясното какво точно правиш.

и за съжаление - голяма тяга може и без задни бедра да се дърпа и то точно от тези дето я правят по-като румънска.
другото което е - те и да са силни, ако не се ползват на клека - к?р.

05.11.09
15:51

казано от ts.vassilev на 05.11.09, 15:46:

абе на мен клипчето ми зарежда цялото, ама някъде на 30тата секунда му е края.
ако се снимаш отстрани и отпред(ама точно отстрани и точно отпред) ще имаме повече ясното какво точно правиш.

Виж го тук - http://www.youtube.com/watch?v=2XOQ7NT_QQs

казано от ts.vassilev на 05.11.09, 15:46:

и за съжаление - голяма тяга може и без задни бедра да се дърпа и то точно от тези дето я правят по-като румънска.
другото което е - те и да са силни, ако не се ползват на клека - к?р.

Не знам как може да вдигаш тежка тяга без задни бедра. При мен добре се натоварват, мускулната треска точно на задни бедра не е рядко явление след тяга.

05.11.09
20:40

тук си прав ВИКИ, дори бих казал, че бедрата са водещия мускул в тягата- в смисъл те подемат движението, на тях се пада това да отлепят тежестта от земята...

06.11.09
09:14

Четвъртък, 05.11.2009

Dead lift & Pushups

10 rounds, for time:
* 10 x Dead lift @ 60 kgs
* 10 x Pushups

Моят резултат:
- 05.11.2009 - 07:30 мин

Изглежда лекичък, нали? Прости движения, леки кг на щангата... Опитайте!

Бях предвидил Complex C, но комплекса включва обръщане с клек и напади с подскок, които на загрявката установих, че не мога да изпълнявам безболезнено за момента. Наложи се направя горния комплекс, предвиден за следващата седмица.

Лек ден!

06.11.09
13:45

Няма много връзка с тренировъчен дневник, но... “Specialization is for insects” е много добро Кросфит мото  :coolsmile:

A human being should be able to change a diaper, plan an invasion, butcher a hog, conn a ship, design a building, write a sonnet, balance accounts, build a wall, set a bone, comfort the dying, take orders, give orders, cooperate, act alone, solve equations, analyze a new problem, pitch manure, program a computer, cook a tasty meal, fight efficiently, die gallantly. Specialization is for insects.

-Robert A. Heinlein

Човек трябва да може да смени пелена, да планира настъпление, да заколи прасе, да управлява кораб, да проектира сграда, да напише сонет, да направи баланс на сметки, да построи стена, да намести кост, да предразположи умиращ, да приема заповеди, да дава заповеди, да работи в екип, да действа сам, да решава уравнения, да анализира нов проблем, да разхвърля тор, да програмира, да сготви вкусно ястие, да се бие ефективно, да умре смело. Специализацията е за насекомите.

Робърт Хайнлайн

- сменяне на пелени - правил съм го
- колене на прасе - хмм... точно прасе не съм.
- да управлява кораб - разбира се, все пак това ми е образованието  :coolsmirk:
- да проектира сграда - мммда... в малки мащаби
- да напиша сонет - правил съм го, повечето са доста добри
- баланс на сметки - да
- да построи стена - да... и други части от къщата, а също и да я събори същата тази стена.
- да намести кост - не, засега. Но с бинтове, превръзки и др. медицински дейности съм добър.
- да предразположи умиращ - донякъде... Никога не съм присъствал на самия край.
- да приема заповеди - по много (5 год ВВМУ  >:-( )
- да дава заповеди - също по много
- да работи в екип - да
- да действа сам - предпочитам го
- да решава уравнения - бях в топ 5 на математиците в гимназията
- да анализира нов проблем - почти всекидневно
- да разхвърля тор - да, не ме е страх да се пооцапам
- да програмира - да
- да сготви вкусно ястие - определено! Доста добре се справям в кухнята  ;-)
- да се бие ефективно - да, когато се налага.
- да умре смело - надявам се да мога... Ще разбера... когато ми изтече пясъка.

Мнението беше редактирано от Vic на 06.11.09 13:50.

06.11.09
14:00

E добре :)
Аз мисля, че все пак не е нужно да можеш и да правиш всичко. За това има и други хора и затова е измислена работата в екип ;)

Това от зведни рейнджъри ли е?

06.11.09
14:05

казано от RogerF на 06.11.09, 14:03:

Това от зведни рейнджъри ли е?

“Достатъчно време за любов”

06.11.09
14:12

казано от Vic на 06.11.09, 13:45:

Няма много връзка с тренировъчен дневник, но... “Specialization is for insects” е много добро Кросфит мото  :coolsmile:

A human being should be able to change a diaper, plan an invasion, butcher a hog, conn a ship, design a building, write a sonnet, balance accounts, build a wall, set a bone, comfort the dying, take orders, give orders, cooperate, act alone, solve equations, analyze a new problem, pitch manure, program a computer, cook a tasty meal, fight efficiently, die gallantly. Specialization is for insects.

-Robert A. Heinlein

Човек трябва да може да смени пелена, да планира настъпление, да заколи прасе, да управлява кораб, да проектира сграда, да напише сонет, да направи баланс на сметки, да построи стена, да намести кост, да предразположи умиращ, да приема заповеди, да дава заповеди, да работи в екип, да действа сам, да решава уравнения, да анализира нов проблем, да разхвърля тор, да програмира, да сготви вкусно ястие, да се бие ефективно, да умре смело. Специализацията е за насекомите.

Робърт Хайнлайн

- баланс на сметки - да
- да построи стена - да... и други части от къщата, а също и да я събори същата тази стена.
- да намести кост - не, засега. Но с бинтове, превръзки и др. медицински дейности съм добър.
- да работи в екип - да
- да програмира - да

Абсолютно съм съгласен :)
Цитата е сложен и в началото на Starting Strength на Риптоу междудругото :)

06.11.09
14:13

казано от Никола на 06.11.09, 14:12:

казано от Vic на 06.11.09, 13:45:

-Robert A. Heinlein

Робърт Хайнлайн

- баланс на сметки - да
- да работи в екип - да
- да програмира - да

Цитата е сложен и в началото на Starting Strength на Риптоу между другото :)

06.11.09
14:19

казано от Никола на 06.11.09, 14:12:

Цитата е сложен и в началото на Starting Strength на Риптоу междудругото :)

Ха! Вчера я получих.
Само я разлистих набързо вечерта, колкото да се уверя, че съм правил почти всичко грешно на клек, а тягата ми е ОК.

06.11.09
15:48

О ти пък...защо не писа?
Щях да ти я пратя :lol:

06.11.09
16:28

имате ли я тази книга...някой ще я подаде ли...

06.11.09
17:14

казано от slavko на 06.11.09, 16:28:

имате ли я тази книга...някой ще я подаде ли...

Заповядай ;)

казано от slavko на 05.11.09, 20:40:

тук си прав ВИКИ, дори бих казал, че бедрата са водещия мускул в тягата- в смисъл те подемат движението, на тях се пада това да отлепят тежестта от земята...

да, квадрицепсите и задните бедра започват движението.

казано от Vic на 05.11.09, 15:51:

Не знам как може да вдигаш тежка тяга без задни бедра. При мен добре се натоварват, мускулната треска точно на задни бедра не е рядко явление след тяга.

мускулната треска и това къде се натоварваш не съм сигурен какво значат. аз като правя български клек и ми се товарят само бедрата, на друггия ден имам мускулна треска само на ГЗ.

сега...защо твоята тяга не разчита много на задните бедра.
http://www.elitefts.com/images/PICTURES/powr-strength/force-musclelength.jpg

обърни внимание на пунктирента линия. абе те всички линии са важни. идеята е че има оптимална дължина на мускула в която той има максимална “съкратителна сила.” обаче ти си по-скоро там където силата му е голяма заради прибавената еластична сила - т.е. висиш на самия мускул. това обикновено се получава при хора които или тръгват от нормално положение и вдигат ГЗ или такива като тебе които започват с високо вдигнат - ползваш здравината на мускулите си(не силата им) за да отлепиш щангата и нататък става вече по-лесно.

другото което е - снимай се точно отстрани и провери следните точки дали са изпълнени:
- лост точно под ръба на скапулата
- гръб  прав
- лост допиращ се до пищялите
- лост точно над средата на стъпалото

това е по Риптоу, точно от Стартинг стрент, и май определя само едно идеално положение на тялото за всеки един отделно.

07.11.09
10:31

Ей, Цецо! Сън не спиш да ми изкоментираш техниката  :wow: - 3ч. след полунощ с мъртва тяга ми се занимава  ;-P

Такааа... Прерових набързо Starting Strenght -  моята техника е Stiffed Leg Dead Lift, при която точно задните бедра, глутеусите и гърба са движещата сила. А по-високата стартова позиция на таза се обуславя от по-дългите ми крайници спрямо торса и по-дълги пищяли спрямо бедра (както и предмишници спрямо мишници, което пък е пречка да избутам лактите нагоре при преден клек и обръщане). От гледна точка на физика на лостовете, вероятно губя известна сила поради по-дългия лост образуван от таза до лопатките, но и да искам, няма как да застана по друг начин, ако искам да задържа гърба прав, което се връзва и с твоето ”само едно идеално положение на тялото за всеки един отделно” Даже в книгата си има сравнителни снимки на двама атлети с перфектна техника, но с различни пропорции, на която ясно се вижда как този с по-дългите крайници е с по-високо разположен таз.

Извод:
Нямам оптималната скелетна структура за Мъртва Тяга, но честно казано не ми пука. Ще продължавам да си вдигам тежко  :coolsmirk: .

казано от ts.vassilev на 07.11.09, 00:58:

сега...защо твоята тяга не разчита много на задните бедра.
http://www.elitefts.com/images/PICTURES/powr-strength/force-musclelength.jpg

обърни внимание на пунктирента линия. абе те всички линии са важни. идеята е че има оптимална дължина на мускула в която той има максимална “съкратителна сила.” обаче ти си по-скоро там където силата му е голяма заради прибавената еластична сила - т.е. висиш на самия мускул. това обикновено се получава при хора които или тръгват от нормално положение и вдигат ГЗ или такива като тебе които започват с високо вдигнат - ползваш здравината на мускулите си(не силата им) за да отлепиш щангата и нататък става вече по-лесно.

Разглеждал съм подобна графика преди, напълно съм съгласен и с твоята. Само бих поспорил за заключението, че в този случай се използва САМО здравината на мускула. Това, че мускула е “опънат” в началото, за мен не означава, че е отпуснат и не работи здраво. Разбира се, няма как да развие максималната си съкратителна сила в точно този момент (видно от графиката).

08.11.09
14:29

Събота, 07.11.2009

Тренировка: Кросфит на стадиона

WOD Run & Snatch
* Run 400 m
* 20 Power Snatch (40 kg)
* Run 800 m
* 20 Power Snatch (40 kg)
* Run 400 m
For time.

Моят резултат:
- 07.11.2009 - 12:57 мин

Мноооого тежко се комбинира бягането с тежести... Поне мен ме мъчи засега.

Лека вечер!

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1