Въпрос тежести

02.02.09
10:28

Здравейте! От известно време ме занимава един въпрос, а именно, когато се правят упражнения със собствена тежест, какви тегла се повдигат реално, т.е. когато правя клякания каква тежест вдигам с квадрицепса като % от телесното тегло. За лицевите упори мисля, че зная - застанах в упора върху кантара и премерих, но за другете упр.? Накой срещал ли е подобна информация. Ще ми бъде от полза, Благодаря!

02.02.09
11:31

При набиранията закръгляш теглото си надолу с 3-5 кг, при кофичките смяташ някъде около 70-80% от теглото си. За кляканията не знам, не съм се интересувал.

ГН

02.02.09
14:15

Интересн въпрос, наистина!
Мене ми се стори сега като пробвах на кантара, че е около 70% от теглото но, ми се струва много - няма да мога със 65кг щанга да направя 70-80 повторения в серия, а при 92 килограма лично тегло вероятно толкова лицеви опори ще направя. Но пък 50% е малко. Бих заложил на 60%, при лицевите.

02.02.09
19:48

Точно там е проблема, че при упората участват корема, краката, а и вектора на силата се променя при повдигане. Сигурно и при другите упражнения е така, та аз за това си мисля, че не може да няма някакво научно писание по въпроса, ама а де

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1