Мнения/препоръки за начинаещ

19.02.09
14:18

Здравейте,
Реших да дам шанс на фитнеса и аз :), та направих своята първа тренировка. На 20 съм, 192см и 68 кг => мисля, че съм Ектоморф (от тази статия -> http://www.bb-team.org/articles/1048/ ). Мисля да почна да тренирам по тази програма -> http://www.bb-team.org/workout/1291/ . Чудя се с какви тежести, защото първият път правих с 25-30 кг на повечето уреди, това добре ли е? Защото в статията пише за този вид тяло по-малко серии с повече кг. Т.е. трябва ли да коригирам онази програма или си е добре за мен? Бих желал да попитам и с какви кг да изпълнявам упражненията ако е възможно де :) (усещам, че си зависи от човека, но все пак нещо оринтировачно). Целта ми е да дигна малко килограми, защото се сещата как стоят тея на човек над 190см :). Също бих попитал ако е възможно каква хранителна диета бихте ми препоръчали, да комбинирам заедно с тази програма и въобще какво се сетите и мислите, че ще помогне да се дигна малко (кг :)). Ще ми се да ударя към 90-100 кг, мисля че ще стоят добре на 192 см човек :). Благодаря предварително, с нетърпение ще очаквам отговорите Ви.
П.С.: Според вас за колко време е постижимо това, при 3 пъти седмично фитнес ? 6 месеца ? 12 ? Повече :) ...

Здравей!Програмата мисля,че е добра,но ако имаш повече възможност да тренираш 5 пъти да кажем в седмицата няма да е излишно..до колкото в храната е много важно какво ядеш..наблягай на место пилешко и свинско,яйца,млечни продукти,ядки,протеин ако можеш да си позволиш..храни се 5пъти  дневно.. ;) приемай шейк преди и след тренировка.. :) Ако има нещо пиши едно ЛС.. :) Килограми,колкото можеш повече дигай ще е по-добре и гледай да почиваш много.. :)

Добре дошъл преди всичко :)
Сега моя съвет е да се придържаш към 3 дена тренировка за седмица,според мен 5 ще ти дойдат в повечко,а в началото доста хора се отказват бързичко.От тая гледна точка 3 дена и добре почивка с добра храна ти трябва.За КГ аз лично бях дивак (и съм де)и напъвах чак до сълзи на очите,което не е добре защото травмата ще дойде без да я каниш,но пък прогреса който успях да докарам ми харесва и не съжалявам (аз не успях и да се контузя де ама това друга тема)трябва да си прецениш целите добре.Ако не гониш бърз резултат и с кг не се напъваш по много,ако не напъвай :)),но най важното е почивката и храната!НЕ се хвърляй на добавки още,рано ти е.
Успех!

19.02.09
17:18

Мерси:). Благодаря и на двамата :) явно ще се целя по-умерено в килограмите :), но ще опитам малко да дигна. Иначе си мислех и аз, че 5 дни в седмицата ще ме поозорят в началото, но може би 4.

19.02.09
17:24

Съсредоточи се основно върху правилното изпълнение.Прави с тежко от тази гледна точка да може да направиш 7-8 и с зор още 1-2(примерно).С правилното изпълнение ще дойдат и тежестите.С неправилно изпълнение и лакомия за тежести ще дойдат само травми.

19.02.09
17:33

Rainbow - 5 пъти в седмицата, ама за хора с години стаж в залата.
Повече от 3 пъти седмично, нямаш работа там, поне в първите месеци/година. Програмата, която си избрал е за начинаещи и това е добре. Съветвам те да си останеш на нея.
Не разчитай, че ще качиш 20-30кг мускули за отрицателно време - това е  много сериозна цел. За да я доближиш, храненето трябва да ти е перфектно, като за начало, започни с четене по темата. :)
За момента, най-важното е да усвоиш техника на изпълнение на упражненията и да намериш точната си тежест.

Мнението беше редактирано от 6th на 19.02.09 17:34.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1